NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Alfa_Ze

#51 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by Alfa_Ze »

Kenan-sa wrote:Bakir H. je gostujuci na HRT-u samo blatio i brukao zemlju iz koje dolazi! Bio je prilicno zbunjen,vidi se da je slab govornik i da se gubi kada dobije direktna pitanja,jer nema nekoga iza ledja da mu ih odgovori i da on onim svojim promuklim glasom izgovori kao svoj stav!.. On je dokazani komunista,i pljunuti SDP-ovac,i prava je steta jednog takvog covjeka imati na javnom servisu,kojeg usput placaju svi gradjani! Bakir je jos jednom pokusao da izjednaci sve strane u ovoj drzavi i kriminalce i vjerske autoritete i one koji su agresori i oni koji su je branili! stara komunisticka floskula!
Zasto njemu smeta Reis Ceric i zgrada koju pravi IZ odnosno Rijaset,ne pravi je iz novca Bakira Hadziomerovica nego od nekoliko privatnika koji ce tu zgradu pokloniti IZ kao Vakifi! Uostalom Bakir je komunista i sta njega briga sta radi IZ,zasto pravi dzamije,siri Islam,pa valjda je to njena duznost! Sta treba praviti kafane da se Bakir i njemu slicni opijaju!??
Bakir pokusava izjednaciti one koji su problem u ovoj drzavi i one iz navodno" svog naroda" kako bi se dokazao kao borac za pravdu,ma dajte ba..
Uporedjuje nekog imama Spahica koji je na nekoj crnoj listi IZ,kakvoj ba crnoj listi,pustite insinuacije mrzitelja Islama,oni ne mogu prezaliti neko proslo vrijeme kada je rezim odredjivao ko ce biti Reis,ko ce ici u dzamiju( po mogucnosti nepismeni i neskolovani ljudi),ali danas je to druga prica! Akademici,doktori,profesori su dio svakog dzemata,stotine dzamija u ovoj drzavi pune su ako nista za Bajrame,dzume,Ramazan...i neka se komunisti brinu koliko ce se novih kafana otvoriti u gradu i da li ce Piva poskupjeti ili ce Konjak pojeftiniti,a neka prepuste vjernicima da se brinu o IZ i svojim dzamijama!

Ja bi zatvario sve kafane i otvario cajdzinice gdje ce se piti samo kahva i caj, po mogucnosti da to nikako nesmije biti sipkov, jer je crvene boje i koji asocira na komunizam.. :?: :!: :?: :idea:
zrikavac48

#52 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by zrikavac48 »

snaga_znanja wrote:Problem ove dvojice je u tome da imaju 100 tema o kojima bi mogli razgovarati ali nemaju vremena, tako da su se vecine tema dotakli samo povrsno... Ali i bez toga ova dva covjeka zajedno sa Latinom i pokojim novinarom sa b92 predstavljaju svjetlo na kraju tunela na ovim mracnim prostorima. Kamo srece da u ovoj drzavi imamo jos novinara koji se bave ovakvim radom.

A moram se sloziti sa Bakirom u jednoj tvrdnji, ako ova drzava bude podjeljena na tri manje ja necu zivjeti niti u jednoj od te tri.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Kenan-sa

#53 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by Kenan-sa »

Bakir se u ovoj emisiji prosuo,kao i uvijek! Svoju popularnost pokusava izgraditi na blacenju Islama ,zato su komunisti i odusevljeni jer ih to podsjeca na neko proslo vrijeme kada je Rezim odredjivao kakvi muslimani ovdje trebaju biti!
Ali drugovi,proslo je vrijeme kada su komunisti,ateisti uredjivali IZ i pakovali razne udbaske afere uz pomoc kojih su sirili strah kod onih koji su se usudili reci da su muslimani!
U vezi navijackih izgreda u Sirokom,Bakir se slozio sa voditeljem da su navijaci Sarajeva nosili pistolje,kako bi se svidio ziteljima Hrvatske,fuj¨! kako je samo licemjeran taj covjek!
madner

#54 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by madner »

Ne rece mi kolko poreske love dobije IZ godisnje?

Kod tolkog broja muslimana koji napokon mogu da uspravno koracaju nece valjda biti problem da se iz zeketa financira.
Alfa_Ze

#55 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by Alfa_Ze »

Kenan-sa wrote:Bakir se u ovoj emisiji prosuo,kao i uvijek! Svoju popularnost pokusava izgraditi na blacenju Islama ,zato su komunisti i odusevljeni jer ih to podsjeca na neko proslo vrijeme kada je Rezim odredjivao kakvi muslimani ovdje trebaju biti!
Ali drugovi,proslo je vrijeme kada su komunisti,ateisti uredjivali IZ i pakovali razne udbaske afere uz pomoc kojih su sirili strah kod onih koji su se usudili reci da su muslimani!
U vezi navijackih izgreda u Sirokom,Bakir se slozio sa voditeljem da su navijaci Sarajeva nosili pistolje,kako bi se svidio ziteljima Hrvatske,fuj¨! kako je samo licemjeran taj covjek!
Pobogu Kenane, imas pravo na svoje misljenje.Ja samo pokusavam ubaciti malo DEMOKRATIJE, jer pljujes po komunistickom JEDNOUMLJU a istovremeno prizivas na onu drugu vrstu jednoumlja.Izmedju jednog i drugog jednoumlja se moze samo staviti znak jednakosti. ;-)
Alfons Kauders

#56 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by Alfons Kauders »

Kenan-sa wrote:Bakir se u ovoj emisiji prosuo,kao i uvijek! Svoju popularnost pokusava izgraditi na blacenju Islama ,zato su komunisti i odusevljeni jer ih to podsjeca na neko proslo vrijeme kada je Rezim odredjivao kakvi muslimani ovdje trebaju biti!
nije se slozio, lose lazes... al haman je to moderno kod 'vjernika' ovih dana...

istina je da nije prokomentarisao stankovicevu izjavu da se na nekim snimcima vidi navijac sarajeva sa pistoljem u ruci, a trebao je... znaci nije rijec rekao, tako da ne vidim kako se slozio...

a za tog komunistickog, mracnog vakta napravilo se hiljadu i kusur dzamija po bosanskim selima... moj djed je dao zemlju za jednu od njih...

ti koje je bilo 'strah' reci da su muslimani su ili bili pizde ili vjerne komunjarice koje su prvom prilikom zamijenili partijske za prve safove, nakon 50 godina zderanja krmetine i bratstva jedinstva...
konfučije

#57 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by konfučije »

Ipak, koliko god da da ove ljenčuge osmanlijske mrze Bakira, trebaju mu priznati da nas je kroz svoju emisiju više upoznao o kriminalu naših sugrađana i vođa nego što su to sve hodže zajedno u zadnjh 500 godina učinili.

Ne želim ga idealizirati, u velikoj mjeri ga čak i neiskrenim smatram, ali vjerujem u onoj mjeri koliko je iskren da je u stanju ovom društvu više otvoriti oči nego bilo koji novinar ili političar u ovoj zemlji. Bakire, kakav god da si, dok boljeg nemamo, neka ti je vječna slava. :) :thumbup:
ultima_palabra

#58 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by ultima_palabra »

konfučije wrote:Ipak, koliko god da da ove ljenčuge osmanlijske mrze Bakira, trebaju mu priznati da nas je kroz svoju emisiju više upoznao o kriminalu naših sugrađana i vođa nego što su to sve hodže zajedno u zadnjh 500 godina učinili.

Ne želim ga idealizirati, u velikoj mjeri ga čak i neiskrenim smatram, ali vjerujem u onoj mjeri koliko je iskren da je u stanju ovom društvu više otvoriti oči nego bilo koji novinar ili političar u ovoj zemlji. Bakire, kakav god da si, dok boljeg nemamo, neka ti je vječna slava. :) :thumbup:
Iliti u zemlji slijepaca, jednooki je car :-D Bakir je bio dosta zbunjen kad se govorilo o Širokom, kao što rekoh na drugoj temi, nije on baš najupućeniji u te stvari. Kako su se pitanja pomicala na njegov teren, postajao je sve sigurniji.
edin 2323

#59 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by edin 2323 »

ALO BRE BAKIR JE LJUDINA i za vas i za mene...kako vi volite bosnu,cime ste to vi dokazali,sta to vi radite osim sto sjedite kuci i kritikujete sve moguce ljude i ljudine......
Maraschino

#60 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by Maraschino »

kiky wrote:bakir je totalno bezveze ...
skroz se slabo predstavio ...
sa ovim se slazem...

pa shodno tome, prebacio sam na OBN gdje M.Djakovic totalno (ljigavo) pada u intervjuu sa S.Avdicem...ali mu je S. Avdic odrzao predavanje
oldplague

#61 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by oldplague »

Maraschino wrote:
kiky wrote:bakir je totalno bezveze ...
skroz se slabo predstavio ...
sa ovim se slazem...

pa shodno tome, prebacio sam na OBN gdje M.Djakovic totalno (ljigavo) pada u intervjuu sa S.Avdicem...ali mu je S. Avdic odrzao predavanje
To sam fulila, daj prepričaj u najkraćim crtama.
konfučije

#62 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by konfučije »

Iliti u zemlji slijepaca, jednooki je car :-D Bakir je bio dosta zbunjen kad se govorilo o Širokom, kao što rekoh na drugoj temi, nije on baš najupućeniji u te stvari. Kako su se pitanja pomicala na njegov teren, postajao je sve sigurniji.
slažem se,... kako god, on spada u vrh istraživačkog novinarstva, da je običan lažov i manipulator onda mu emisija nebi bila najgledanija u BiH. On u suštini oslikava jedan novi trend u mentalitetu Galijaševičke orijentacije a koji se ogleda u tome da sebe i svoje moraš do maksimuma popljuvati ako želiš kod komšijskih medija makar i mrvicu pažnje dobiti. Nažalost, uprkos tome čak, spada u najbolje novinare u BiH. Pa sada možete zamisliti kakvi su ostali.
snaga_znanja

#63 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by snaga_znanja »

Dragi Kenane ja razumijem da ti je dusa povrjedjena sto Bakir nije sve opsti "puk" jedne i pol zemlje pozdravio sa selamom. Isto tako razumijem da si se nasao uvrijedjenim sto bar jednom nije uzvisenog spomenuo uz neizostavni preduzvik tekbir. Ili bar da je rekao tekbir. Bas bi im se nagovorio.

Druga stvar vidim pricas o blacenju islama. Ja koliko sam slusao nisam nigdje cuo da Bakir komentarise Muhamedovo ponasanje, niti je ismijavao Kuran. Ja koliko znam on je napadao Reisa, zemaljskog covjeka. Covjeka koji ne moze biti Islam. Islam se ne moze staviti u olicenje covjeka. Jedino ako ne smatras da je efendija Ceric kakav novi poslanik? Ili kakav Bozji covjek. Isto tako doticnog efendiju su u onom sistemu zvali Car. Eh taj Car odmilja zvani saradjivao i radio sa zloglasnom Udbom. Eh vidis ja sad kad sam ovo napisao nisam rekao da je Islam losa vjera, nego da je muslimanski poglavar jedan obican manipulator koji svoj nos zabija gdje god stigne. Tacnije gdje god ima koji fening. Ako sam ti ja sa tom cinjenicom povrijedio vjerske osjecaje onda moras svoju vjeru u Boga dobro da ispitas. Da li ti vjerujes u Bozje ili Cericeve rijeci. Jer koliko znam u Kuranu nista ne pise o SBIH i SDA, a on o njima vise prica nego o Islamu.

E kad smo se dotakli i jednumlja moram priznati da 15 godina je dovoljno vremena proslo od rata da bi se drzava ekonomski oporavila. Isto tako moras biti upoznat da su mrski crveni proveli elektrifikaciju 60-tih godina u onoj drzavi (sto se podudara sa ovim vremenskim periodom) sto bi bilo jednako kao da sad dovedes internet u svako selo. Da svaki zemljoradnik moze citati ovo sta ja i ti pisemo.

Nadalje ovi domaci ublehasi za 15 godina nisu uspjeli okrecit ono sto se napravilo za onog zlog jedoumlja.

Sto se tice tvojih komentara za Bakira on je rekao isto tako da treba pogledati snimke i procesuirati sve one koji su razbijali. Naravno prioritet treba biti otkrivanja ubojice. Da zakon treba da proradi da se ovo nikad ne bi ponovilo.

I ja koliko vidim tebi je bitnije ko je sta rekao na TV-u nego fakticko stanje cinjenica. Te cinjenice govore da zlocestih ima i u redovima Hordi Zla. Da i njih u zatvor treba.

A kad kazes da je licemjeran, da li si 100% siguran da bi mogao objasniti tu rijec pa je vratiti u kontekst gore navedene recenice.
harač

#64 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by harač »

Fascinantna je razlika između Stankovića i Hadžiomerovića, ne samo u izražavanju već i u čitavom pristupu. Stanković se barem jednom u emisiji morao ograditi od onoga što je Hadžiomerović izrekao, a također mislim da nije bio naročito oduševljen Hadžiomerovićevim odgovorom na pitanje kako može osobe nazivati kriminalcima prije pravosnažnih presuda (mislim da je čak rekao da narod lakše razumije?). Inače, Hadžiomerović se pokazao kao izuzetno gledljiv izvan konteksta onog ustaljenog senzacionalističkog pristupa "60 minuta" ("Evo nas u Mordoru" etc.)
LadyBear

#65 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by LadyBear »

Hajmo jos jednom, blacenje kriminalaca i onih koji zarad vlastitog interesa se kriju iza religije, nije isto sto i blacenje Islama. Ceric nepredstavlja ni sve muslimane u BIH, a kamoli cijeli Islam.
Prije svega govori u vlastito ime. Mozda je tebe prije bilo sramota izjasnjavati se kao musliman pa se danas istrga dokazivajuci se. Za to vrijeme je bilo ljudi koji su uzivali u vlastitoj religiji, i koji su imali vise prostora i slobode za praktikovanje vlastite religije nego sto to danas imaju.
U vezi navijackih izgreda u Sirokom,Bakir se slozio sa voditeljem da su navijaci Sarajeva nosili pistolje,kako bi se svidio ziteljima Hrvatske,fuj¨! kako je samo licemjeran taj covjek
Ili sam ja gluha ili tvoja licemjernost izmislja, ujedno s time sto drugog nazivas licemjernim?
snaga_znanja

#66 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by snaga_znanja »

harač wrote:Fascinantna je razlika između Stankovića i Hadžiomerovića, ne samo u izražavanju već i u čitavom pristupu. Stanković se barem jednom u emisiji morao ograditi od onoga što je Hadžiomerović izrekao, a također mislim da nije bio naročito oduševljen Hadžiomerovićevim odgovorom kako može ljude zvati kriminalcima prije pravosnažnih presuda (mislim da je čak rekao da narod lakše razumije?). Inače, Hadžiomerović se pokazao kao izuzetno gledljiv izvan konteksta onog ustaljenog senzacionalističkog pristupa "60 minuta" ("Evo nas u Mordoru" etc.)
Uz to je naveo i primjer sa Hitlerom. Znas i Hitler je bio zlocinac, nacista i sve ono najgore sta covjek moze biti. Ali nije osudjen. Pa jel ga onda neko zove osumnjicenim za zlocine. Da li to znaci da i Milosevic nije zlocinac jer mu nije presudjeno. :-)

Na kraju ako mislite da je toliko los, nepismen, udbas, crveni itd. itd. zasto mu je onda emisija najgledanija u BiH?
hordash

#67 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by hordash »

Bakir spomenu reisa i vladiku, a nigdje kardinala. Nesto mi previse smrdi po vratu od uvlacenja guzice u supak 'rvatskom voditelju. Jedini problem IZ u BiH je taj sto se finansiraju preko vjernika, sto je jedinstven slucaj u islamskom svijetu. Medjutim, nije IZ kriva za to sto je prethodni sistem unistio sve initucije IZ-a iz kojih se ista samostalno finansirala. Znaci, oduzet je velikio dio vakufske imovine, cijim se posjedovanjem i upravljanjem IZ samostalno finansirala. Bakir je puno srao o "rezidenciji" reisa kao da se novac izdvajao iz nekog drzavnog, entitetskog, kantonalnog ili opcinskog budzeta. Isti Bakir ne moze zabranit privrednicima (kakvi god oni bili) da daju novac za izgradnju objekta koji ce poboljsati rad IZ-a.
Chisum

#68 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by Chisum »

Alfa_Ze wrote:
Kenan-sa wrote:Bakir H. je gostujuci na HRT-u samo blatio i brukao zemlju iz koje dolazi! Bio je prilicno zbunjen,vidi se da je slab govornik i da se gubi kada dobije direktna pitanja,jer nema nekoga iza ledja da mu ih odgovori i da on onim svojim promuklim glasom izgovori kao svoj stav!.. On je dokazani komunista,i pljunuti SDP-ovac,i prava je steta jednog takvog covjeka imati na javnom servisu,kojeg usput placaju svi gradjani! Bakir je jos jednom pokusao da izjednaci sve strane u ovoj drzavi i kriminalce i vjerske autoritete i one koji su agresori i oni koji su je branili! stara komunisticka floskula!
Zasto njemu smeta Reis Ceric i zgrada koju pravi IZ odnosno Rijaset,ne pravi je iz novca Bakira Hadziomerovica nego od nekoliko privatnika koji ce tu zgradu pokloniti IZ kao Vakifi! Uostalom Bakir je komunista i sta njega briga sta radi IZ,zasto pravi dzamije,siri Islam,pa valjda je to njena duznost! Sta treba praviti kafane da se Bakir i njemu slicni opijaju!??
Bakir pokusava izjednaciti one koji su problem u ovoj drzavi i one iz navodno" svog naroda" kako bi se dokazao kao borac za pravdu,ma dajte ba..
Uporedjuje nekog imama Spahica koji je na nekoj crnoj listi IZ,kakvoj ba crnoj listi,pustite insinuacije mrzitelja Islama,oni ne mogu prezaliti neko proslo vrijeme kada je rezim odredjivao ko ce biti Reis,ko ce ici u dzamiju( po mogucnosti nepismeni i neskolovani ljudi),ali danas je to druga prica! Akademici,doktori,profesori su dio svakog dzemata,stotine dzamija u ovoj drzavi pune su ako nista za Bajrame,dzume,Ramazan...i neka se komunisti brinu koliko ce se novih kafana otvoriti u gradu i da li ce Piva poskupjeti ili ce Konjak pojeftiniti,a neka prepuste vjernicima da se brinu o IZ i svojim dzamijama!

Ja bi zatvario sve kafane i otvario cajdzinice gdje ce se piti samo kahva i caj, po mogucnosti da to nikako nesmije biti sipkov, jer je crvene boje i koji asocira na komunizam.. :?: :!: :?: :idea:
Pa zar neko ovu osobu i njene komicne komentare zaista shvata ozbiljno? :lol: :lol:

Ja i dalje ostajem pri mislju da se ovaj covjek samo dobro zajebava, hvatajuci na foru one naprasite naravi. :-D
snaga_znanja

#69 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by snaga_znanja »

hordash wrote:Bakir spomenu reisa i vladiku, a nigdje kardinala. Nesto mi previse smrdi po vratu od uvlacenja guzice u supak 'rvatskom voditelju. Jedini problem IZ u BiH je taj sto se finansiraju preko vjernika, sto je jedinstven slucaj u islamskom svijetu. Medjutim, nije IZ kriva za to sto je prethodni sistem unistio sve initucije IZ-a iz kojih se ista samostalno finansirala. Znaci, oduzet je velikio dio vakufske imovine, cijim se posjedovanjem i upravljanjem IZ samostalno finansirala. Bakir je puno srao o "rezidenciji" reisa kao da se novac izdvajao iz nekog drzavnog, entitetskog, kantonalnog ili opcinskog budzeta. Isti Bakir ne moze zabranit privrednicima (kakvi god oni bili) da daju novac za izgradnju objekta koji ce poboljsati rad IZ-a.
Ja mislim da je Bakir katolik. :-) :lol:
ultima_palabra

#70 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by ultima_palabra »

harač wrote:Fascinantna je razlika između Stankovića i Hadžiomerovića, ne samo u izražavanju već i u čitavom pristupu.
Fascinanatna je i razlika između Hrvatske i BiH, u svakom pogledu. U ovoj zemlji novinarstvo u rukavicama bi bilo više nego licemjerno.
Irm@

#71 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by Irm@ »

kod Aleksandra je Bakir bio onakav kakav bi trebao biti i govoriti u svojoj emisiji objektivno i na nekom vishem nivou.. 60 minuta sam ja davno prestala gledati jer sam svaki put kad sam gledala osjecala se nekako inferiorno naspram njega VELIKOG Hadziomerovica i njegovih otkrica...
danas sam slucajno prebacila i bash se iznenadila..prijatno..nisam gledala ispocetka ali po meni je prozvao za nase nedace sve odgovorne pa me bash zanima ko ce ga tuziti opet i iznova za iznosenje istine....
osa

#72 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by osa »

složio bih se s mišljenjem jednog forumaša da stanković i hadžiomerović nisu imali vremena otvoriti sve teme koje bi se u jednoj ovakvoj emisiji očekivale, dapače mislim da su se možda i dogovorili da ne idu do kraja u cilju nekog smirivanja stanja nakon širokog brijega. ne znam zašto svaki nastup i izjavu svakog bošnjaka koja nije apriori antihrvatska pojedinci na forumu odmah opravdavaju prodajom hrvatima i sl., hajde hadžihafizbegović i ima neke interese u hrvatskoj ali koliko znam bakir nema.
međutim postoji jedna stvar koja mi je neobjašnjiva, bakirova izjava da u slučaju podjele bih on ne bi živio u toj bih, preciznije u bošnjačkom dijelu, zar je to toliko nepovjerenje u svoj narod i njegov svekoliki kapacitet, jer željeti živjeti sa srbima i hrvatima, od kojih mnogi navodno ne žele bih i koji su ratovali protiv bih, a ne željeti s bošnjacima, ne znam, meni to zvuči kao apsurd, čak bih se usudio reći i određeno potcjenjivanje svojih sunarodnjaka.

inače svukupno čovjek je ostavio dobar dojam.
karanana

#73 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by karanana »

osa, jeli u hrvatskoj na kablovskim televizijama ima federalne televizije?

on topic: ne bih ni ja zivio u bosnjakistanu. mozda bih se preselio u herceg bosnu.
Sezam

#74 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by Sezam »

osa wrote:složio bih se s mišljenjem jednog forumaša da stanković i hadžiomerović nisu imali vremena otvoriti sve teme koje bi se u jednoj ovakvoj emisiji očekivale, dapače mislim da su se možda i dogovorili da ne idu do kraja u cilju nekog smirivanja stanja nakon širokog brijega. ne znam zašto svaki nastup i izjavu svakog bošnjaka koja nije apriori antihrvatska pojedinci na forumu odmah opravdavaju prodajom hrvatima i sl., hajde hadžihafizbegović i ima neke interese u hrvatskoj ali koliko znam bakir nema.
međutim postoji jedna stvar koja mi je neobjašnjiva, bakirova izjava da u slučaju podjele bih on ne bi živio u toj bih, preciznije u bošnjačkom dijelu, zar je to toliko nepovjerenje u svoj narod i njegov svekoliki kapacitet, jer željeti živjeti sa srbima i hrvatima, od kojih mnogi navodno ne žele bih i koji su ratovali protiv bih, a ne željeti s bošnjacima, ne znam, meni to zvuči kao apsurd, čak bih se usudio reći i određeno potcjenjivanje svojih sunarodnjaka.

Da si malo bolje slusao, cuo bi da je rekao kako ne bi zivio "niti u jednoj od tri novonastale drzave"...
osa

#75 Re: NEDJELJOM U 2 - GOST BAKIR HADZIOMEROVIC

Post by osa »

Sezam wrote:
osa wrote:složio bih se s mišljenjem jednog forumaša da stanković i hadžiomerović nisu imali vremena otvoriti sve teme koje bi se u jednoj ovakvoj emisiji očekivale, dapače mislim da su se možda i dogovorili da ne idu do kraja u cilju nekog smirivanja stanja nakon širokog brijega. ne znam zašto svaki nastup i izjavu svakog bošnjaka koja nije apriori antihrvatska pojedinci na forumu odmah opravdavaju prodajom hrvatima i sl., hajde hadžihafizbegović i ima neke interese u hrvatskoj ali koliko znam bakir nema.

Da si malo bolje slusao, cuo bi da je rekao kako ne bi zivio "niti u jednoj od tri novonastale drzave"...
da li to mijenja nešto od ovog što sam napisao.
Post Reply