Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
battan-

#51 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by battan- »

ako su ovi igraci kao sto si naveo sa zutim kartonima onda je hebeno bas.. nadam se da ce pazit' protiv spanije, nek dvojica od ovih dobiju zuti i nema nas nigdje..... nije mi jasno za misimovica, zar nije odradio za 2 zuta proslu tekmu (da ga hebes nemrem se sjetit kad ono nije igr'o, proslo il' predprosla :-) ) kad je prije dobio jos jedan.. ko bi reko nako miran igrac da ih kupi ovako :D[/quote]

Protiv Belgije je uljeco ko budala da bi dobio zuti i "preskoci" armeniju, a sada nista :?
jeza u ledja

#52 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by jeza u ledja »

Protiv Spanije nemaju apsolutno nikakve potrebe da dobiju ijedan karton.

Misimovic je zuti mescini zaradio (ponovo) protiv Turske.
MaToUkOu

#53 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by MaToUkOu »

mostarac wrote:Ja se samo nadam da u ovoj utakmici nece bit zutih kartona. Ostalo je nebitno.
kao ni povreda i u ovom trenutku je bitan samo baraž...
belafonte

#54 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by belafonte »

buzzer

#55 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by buzzer »

Frankyee wrote:
zenny wrote:ajd neko ko je upratio ili moze naci na netu... koji igraci imaju kartone kod nas?

Ovi imaju svi neparne

Elvir RAHIMIC 1
Emir SPAHIC 1
Safet NADAREVIC 1
Samir MURATOVIC 1
Sanel JAHIC 1
Zlatan BAJRAMOVIC 1
Zvjezdan MISIMOVIC 3

Koliko je meni poznato kartoni se ne brisu i prenose se u Afriku, bar to govore Spanci jer su se pokusavali rijesiti kartona veceras
umjesto njih protiv spanije trebaju igrati:

damjanovic
mravac
pandza
vladavic
torlak
stilic
pjanic

mrezu casillasa neka deru bilbija i zec

vuci siti, zmajevi na broju
lolo_lolo

#56 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by lolo_lolo »

izvesti najjacu ekipu protiv spanaca i pokazati ko je glavni
jebo kartone i umor,samo udri,fali im dosta igraca,mi smo jaki
nek se i francuzi malo prepadnu
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#57 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by los merengues »

Odrati Spaniju pa onda u baraz da se svima gace tresu,steta sto Germany nisu u barazu igrali bi 2 tekme nadomacem terenu
zabiti im 2 komada i onda u januaru transfer zmajeva u Primeru
:lol: :lol: :lol: :lol:
don vito

#58 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by don vito »

Nadam se da ovi bilmezi iz saveza imaju nekoga ko zna makar jedan svjetski jezik i moze se raspitati oko ovih kartona. Ako se prenose u baraz, protiv Spanije obavezno izostaviti Misimovica jer je pola tima. Razmisliti i o odmaranju jos nekih igraca. Ni Spanci nece doci sa najjacim timom, a ovi sto dodju mogli bi i previse gristi. Znamo da je vecina nasih igraca prilicno tankih zivaca, plus sto bi Platini i jos neki "u sukobu interesa" mogli sudiji dati instrukcije da bude "rigorozan".
battan-

#59 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by battan- »

Mahalac wrote:Sad kad se malo smirila situacija moram istaci da je nocas BH tim pobjedio izuzetnom igrom i strategijom, nikako zbog loseg protivnika. Gledao sam Estoce i ranije pogotovo protiv turaka i bili su super. Jednostavno im nismo dali da dodju do daha.
Strategijski i kondiciono tacno i uspjesno svih 90min. e na tome im hvala i to mi ulijeva neko samopuzdanje.
Ova utakmica u Talinu je bolje odigrana nego ona u Zenici kad smo pobjedili 7-0.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#60 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by hrasno38 »

Ova utakmica je vazna kao i sve ostale s tom razlikom sto bi nam pobjeda protiv Spanije donijela pregrst bodova i na FIFA i na UEFA listi i sto je najvaznije donijela bi to da bi sve potencijalne reprezentacije u barazu znale da igraju protiv reprezentaije koja je jedina dobila evropske sampione u kvalifikacijama. Dalje imamo fantastican niz u zvanicnim utakmicama i nikako ga ne treba prekidati i naravno Dzeko ide na prvog strijelca kvalifikacija. Nema kalkulacija kao i do sada uvijek na pobjedu i to sto vecu.
battan-

#61 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by battan- »

jeza u ledja wrote:Protiv Spanije nemaju apsolutno nikakve potrebe da dobiju ijedan karton.

Misimovic je zuti mescini zaradio (ponovo) protiv Turske.
Ja, ali zato su mogli uzet po zuti u Estoniiji i isli bi u baraz bez karata. Ovako ako Miske dobije zuti u prvoj utakmici mi smo usrali i sefa i stanicu...
elSaik

#62 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by elSaik »

Ma kakve kalkulacije, taktiziranja. Samo U KOST! Pobijediti Španiju i onda sa euforijom savladavanja prvaka Europe pregaziti Francuze.
LadyBear

#63 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by LadyBear »

Spanci ce zadnju utakmicu odigrati pametno, nece nista rizikovati, i sigurno ce postedjeti igre najboljih igraca, ta utakmica im ionako nista neznaci. Da su nasi pametni i oni bi tako trebali uraditi, jos bi nam mogli namjerno nekoga povrijediti ili isprovocirati, pa sta onda? Uglavnom vidjecemo.
elSaik

#64 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by elSaik »

Jeste, eto, Španci dolaze da nam sve igrače isprovociraju ne bi li propustili baraž. :-) Sve nekakve zavjere protiv nas. :-)
cute poison

#65 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by cute poison »

LadyBear wrote:Spanci ce zadnju utakmicu odigrati pametno, nece nista rizikovati, i sigurno ce postedjeti igre najboljih igraca, ta utakmica im ionako nista neznaci. Da su nasi pametni i oni bi tako trebali uraditi, jos bi nam mogli namjerno nekoga povrijediti ili isprovocirati, pa sta onda? Uglavnom vidjecemo.
Ma odigrat ce oni na pobjedu, na skor 10-0, to im je cilj, a mene je samo strah da petardu ne primimo :)

A i da izvedu rezervni sastav na teren (a nece) opet imaju dobre sanse da upisu 3 boda :)
zlaataan

#66 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by zlaataan »

Mislim da se trebamo čuvati kartona i povreda i da je dovoljno da evropskim prvacima uzmemo bod :D
LadyBear

#67 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by LadyBear »

elSaik wrote:Jeste, eto, Španci dolaze da nam sve igrače isprovociraju ne bi li propustili baraž. :-) Sve nekakve zavjere protiv nas. :-)
Ne kazem da im je to cilj, ali sta ako se eventualno desi da njihov rezervni igrac povrijedi nekog naseg standardnog igraca, onda tek mozemo kukati?
LadyBear

#68 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by LadyBear »

cute poison wrote:
LadyBear wrote:Spanci ce zadnju utakmicu odigrati pametno, nece nista rizikovati, i sigurno ce postedjeti igre najboljih igraca, ta utakmica im ionako nista neznaci. Da su nasi pametni i oni bi tako trebali uraditi, jos bi nam mogli namjerno nekoga povrijediti ili isprovocirati, pa sta onda? Uglavnom vidjecemo.
Ma odigrat ce oni na pobjedu, na skor 10-0, to im je cilj, a mene je samo strah da petardu ne primimo :)

A i da izvedu rezervni sastav na teren (a nece) opet imaju dobre sanse da upisu 3 boda :)
Svakome je cilj da pobjedi, ali ce u svakom slucaju gledati kako odigrati bez primljenih kartona i povreda, s time sto nece biti posebno motivisani za pobjedu.
edin 2323

#69 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by edin 2323 »

cuj 2 parna kartona,propustase jedna utakmica...
ne moze to tako,ja mislim da za baraz se ne racunaju kartoni,isto tako i za sp u africi.
nema logike ljudi da zaradi kartone u kvalifikacijama,a onda da ne igra na sp u africi do kojeg ima godina dana,a do tada ko ziv,ko mrtav.......
chino

#70 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by chino »

Racunaju se kartoni i u barazu i na takmicenju.
Pa sto bi onda Puyol dobio zuti sinoc, nego da bi preskocio mec s nama i igrao prvu tekmu na prvenstvu u J.Africi ;-)
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#71 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by A1fa »

edin 2323 wrote:cuj 2 parna kartona,propustase jedna utakmica...
ne moze to tako,ja mislim da za baraz se ne racunaju kartoni,isto tako i za sp u africi.
nema logike ljudi da zaradi kartone u kvalifikacijama,a onda da ne igra na sp u africi do kojeg ima godina dana,a do tada ko ziv,ko mrtav.......
Ima logike, jer ono sto mi skraceno zovemo ,,svjetsko prvenstvo'' se ustvari zvanicno naziva ,,zavrsnica svjetskog prvenstva''. :) I kvalifikacione grupe su dio svjetskog prvenstva i zbog toga se svaki karton broji!
Jazz_Junkie

#72 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Jazz_Junkie »

Nisu to nikakvi kartoni, to su samo ulaznice za koncert Halida Beslica.....

Uglavnom, jedan drug navede da su Irska i Svedska ispred nas nekih 10 poena. To ne kontam, jer Svedska trenutno ima 15, a Irska 17. BiH sad konkurira sa Rusijom sa mjesto najboljeg drugog ili sam se ja zajebo?
Frankyee

#73 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Frankyee »

Najpametnije je cuvati igrace povreda i kartona,

Na klupu, Misimovica, Dzeku, Odbranu ( spahica, Jahica, Nadarevica), Rahimica, Salihovica, Muratovica skoro cijelu prvu postavu

Da igraju Vedo, Muslimovic, Hasagic, Bajramovic, Stilic, Pjanic, Pandza, Vladavic, Mravac, pa nek pokazu sta mogu.

Suvise je vazno da bi se rizikovale povrede ili kartoni a za FIFA rang listu je prekasno da se nesto mnogo promijeni. Zamisli samo povrijede se ili pokupe kartone Misimovic, Dzeko ili Spahic?????
Erzsebet

#74 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Erzsebet »

Kartoni se prenose, ne samo na završnice, nego čak i u naredne kvalifikacije, ako se tim ne plasira. Recimo, ako neki belgijski igrač dobije drugi žuti karton u srijedu, neće igrati na prvoj utakmici u narednim kvalifikacijama, i to bez obzira što naredno takmičenje nije pod FIFA-om, nego UEFA-om.
Erzsebet

#75 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Erzsebet »

http://sarajevo-x.com/sport/nogomet/clanak/091011046

Po ovom članku, jedino je realno očekivati pad Portugala i zamjenu mjesta s Ukrajinom, tako da pored Portugala, Grčke, Rusije i Francuske, ostaje prilika da se sastanemo i s Ukrajinom, ako eventualno na FIFA ljestvici odu nekoliko mjesta naprijed, a Portugal nazad.
Post Reply