S.T.A.L.K.E.R, PC igra i subkultura
Moderator: Benq
-
duboka_misao
#51 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
7 verzija zavrsetaka igre :
Stalker Ending #1
If your reputation is above 1000, then you get the good reputation ending where you wish, "I want the zone to disappear".
Stalker Ending #2
If your money is above 50,000 RU, then you get the money ending where you wish, "I want to be rich".
Stalker Ending #3
If Lukash and Voronin are dead, then you get the I am an asshole ending where you wish, "I want to rule the world".
Stalker Ending #4
If your reputation is below -1000, then you get bad reputation ending where you wish, "Humanity is corrupt, mankind must be controlled"
Stalker Ending #5
If you don't have any of the above, it defaults to the immortality ending where you wish, "I want to immortality".
Stalker Ending #6
This is the ending if you refuse to become a part of the C-Consciousness.
Stalker Ending #7
If you choose to become a part of the C-Consciousness (spooky moj zavrsetak)
Stalker Ending #1
If your reputation is above 1000, then you get the good reputation ending where you wish, "I want the zone to disappear".
Stalker Ending #2
If your money is above 50,000 RU, then you get the money ending where you wish, "I want to be rich".
Stalker Ending #3
If Lukash and Voronin are dead, then you get the I am an asshole ending where you wish, "I want to rule the world".
Stalker Ending #4
If your reputation is below -1000, then you get bad reputation ending where you wish, "Humanity is corrupt, mankind must be controlled"
Stalker Ending #5
If you don't have any of the above, it defaults to the immortality ending where you wish, "I want to immortality".
Stalker Ending #6
This is the ending if you refuse to become a part of the C-Consciousness.
Stalker Ending #7
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#52 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
duboka_misao wrote: Stalker Ending #7
Pitanje : Jesi li obavio task-ove "meet the Guide" ,"meet the Doctor",i jesi li pronašao dekoder u hotelu u Pripyatu?.
Vjerovatno jesi,ali si izabrala pogrešan odgovor
Negdje od sredine igre se pojavljuje zadatak koji treba aktivirati, a zove se Meet the guide.Vodič je tajanstveni lik koji vas čeka skroz na početku igre, tik iza sela Cordon(tu ste na samom početku pomogli liku po imenu Fox,koji je bio ranjen i kojeg su napadali psi).
Po susretu sa njim ,lik je nepovjerljiv i djeluje kao da je skrenuo s pameti,te vam govori:" moraš ići u Strelokovo sklonište, ako si onaj za kojeg se izdaješ da jesi-Izabrani-znaš gdje je sklonište,tamo će te čekati Doktor sa važnim podacima"
Strelokovo sklonište se nalazi u podzemnim hodnicima Agroprom Istraživačkog instituta(ulaz je kroz šaht koji se nalazi van kruga Agroproma,odmah iza betonske ograde).U hodniku su uz zid naslagane dvije kutije pokraj kojih je otvor u zidu,morate čučnuti i uskočiti,te se popeti uz ljestve...
Tu će vas čekati Doktor od kojeg ćete dobiti ključ-dekoder za vrata tajne sobe u hotelu Pripyat(jedina soba u hotelu sa brojem iznad vrata).
U sobi u hotelu naći ćete novo odjelo, nešto municije,zavoja i ključ-dekoder za vrata Kontrolne sobe Monolitha...
Po dolasku u Nuklearku ne idite do wish granter monolita,već u hodniku prije skrenite desno u usko udubljenje u zidu gdje su ljestve koje vode na sprat.
Vrata na spratu otvorite dekoderom...nakon toga dolazi dio igre sa pitanjima i odlukama, te shodno odgovoru koji date, igra će trajati još duže ili će se odmah završiti...linkove i ostalo ću postaviti malo kasnije..
-
duboka_misao
#53 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
sve znam moj doktore , zato igram ponovo trenutno u podzemnom bunkeru trazim Strelokov stash pa cu u Agroprom po papire
Sad idem laganini jeppli davno se igralo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#54 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
jel to i mala rekljamica za FDSdr.gog wrote:
Laptop sa odnedavno pojačanim RAM-om ,Shadow piči kao mlijeko na medium postavkama,kao i multiplayer
- dr.gog
#55 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Screenshot modifikacije Priboi story *mod za Shadow of Chernobyl

Te jedan screenshot iz Clear Sky

Te jedan screenshot iz Clear Sky

-
LTE
#56 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Eh,... Došao sam do taska "Meet the Guide" (Shadow of Chernobyl) i probijem se do njega kad on na moje oči poginu od divljih kerova te mi ništa ne reče. Pa kako ću naći doktora??? Ili da ja idem sljedeći task pa će se valjda sve objasniti?
Inače instalirao sam patcheve do 1.0006 i probao sam mod Priboi Story i čini mi se da su teksture dosta napucanije. NIsam doduše igrao nego čekam da prvo završim ovu kampanju pa onda...
Ali i sa ovim patchem ima situacija da kada ubijem nekog, tijelo mu nestane(?). Jel to tako i u vas?
Odoh dalje u misiju
Inače instalirao sam patcheve do 1.0006 i probao sam mod Priboi Story i čini mi se da su teksture dosta napucanije. NIsam doduše igrao nego čekam da prvo završim ovu kampanju pa onda...
Ali i sa ovim patchem ima situacija da kada ubijem nekog, tijelo mu nestane(?). Jel to tako i u vas?
Odoh dalje u misiju
- dr.gog
#57 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
nemoj priboi story igrati dok ne završiš glavnu igruLTE wrote:Eh,... Došao sam do taska "Meet the Guide" (Shadow of Chernobyl) i probijem se do njega kad on na moje oči poginu od divljih kerova te mi ništa ne reče. Pa kako ću naći doktora??? Ili da ja idem sljedeći task pa će se valjda sve objasniti?
Odoh dalje u misiju
Uglavnom, iza toga trebaš u pravcu Agroprom research instituta(odnosno iza njega u podzemni dio,Strelok secret place),po drugi put,gdje čeka Doktor Gog
-
LTE
#58 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Skinuo sam Priboi i instalirao. Igram ga kasnije svakako, samo da završim main story.dr.gog wrote:nemoj priboi story igrati dok ne završiš glavnu igru(valjda si skinuo mod sada).Ako imaš bilo kakav save prije te scene(inače je stalker bogat bizarnim preokretima),onda idi na zadnji save i pokušaj ponovo.Ako je lik mrtav(meni se to nije desilo
)nisam siguran hoćeš li moći dalje.Ne znam da li se "priča" odvija i dalje ako kreneš sam
.Pokušaj ponovo da dođeš do njega i pomozi mu oko tih divljih kerova.
Uglavnom, iza toga trebaš u pravcu Agroprom research instituta(odnosno iza njega u podzemni dio,Strelok secret place),po drugi put,gdje čeka Doktor Gog.Upamti da na mapi nemaš uobičajenu strelicu koja te standardno vodi,jer se broji kao da već znaš gdje je agroprom.Ako si zaboravio,moraš pogledati PDA mapu...probaj pa javi
Ali! Ja došao tamo, Guide mrtav, a kad sam ga pretražio pojavi se da je task gotov i uspješno riješen ("meet the Guide")
Pretpostavio sam da je tamo gdje je bio Sterlok's secret stash. Otići ću kasnije. Sad sam otišao da uzmem onaj RPG od freedom fightersa za duty
Inače od kako sam instalirao patcheve, morao sam igrati ispočetka i stavio sam težinu "Veteran" i mogu reći da je realnije nego na težini ispod (municija, trošenje pancira, medikit-a nema svudje...).
Ne znam ima li potrebe nisiti dvije puške (shotgun, AK). Opterećuje me, a shotgun mi je odličan za tunele, ali dok dođem do tamo... uhuuu.
Imam još jednu nejasnu situaciju. Onaj sporedni task: da vratim onom liku naslijeđenu pušku (onaj lik iz bara što kuka stalno
- dr.gog
#59 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Imaš jedan jako dobar fol koji pomaže da preigraš sve opcije.Sad si trenutno na početku pravog razvoja priče.Kad stigneš pred bazu Freedoma(gdje se nalazi Bulldog bacač granata-ne RPG), izađi iz igre i napravi pravi save game,recimo pod imenom "freedom vs .duty 1".Poenta je da u Stalkeru možeš igrati kako ti je ćejf,i praviti svoju vlastitu kombinaciju sa frakcijama.LTE wrote:
Skinuo sam Priboi i instalirao. Igram ga kasnije svakako, samo da završim main story.
Ali! Ja došao tamo, Guide mrtav, a kad sam ga pretražio pojavi se da je task gotov i uspješno riješen ("meet the Guide")![]()
![]()
Pretpostavio sam da je tamo gdje je bio Sterlok's secret stash. Otići ću kasnije. Sad sam otišao da uzmem onaj RPG od freedom fightersa za duty![]()
Inače od kako sam instalirao patcheve, morao sam igrati ispočetka i stavio sam težinu "Veteran" i mogu reći da je realnije nego na težini ispod (municija, trošenje pancira, medikit-a nema svudje...).
Ne znam ima li potrebe nisiti dvije puške (shotgun, AK). Opterećuje me, a shotgun mi je odličan za tunele, ali dok dođem do tamo... uhuuu.
Imam još jednu nejasnu situaciju. Onaj sporedni task: da vratim onom liku naslijeđenu pušku (onaj lik iz bara što kuka stalno), dođem do onog vagona, i pokazuje mi na mapi da je kao ispod mene. Sve sam obišao, ali nemam pojma kuda ući
Ako ne pucaš, pustiće te unutra, i u glavnoj zgradi(military warehouse) ispred koje je straža srešćeš se sa komandantom Freedoma.Fol je u tome što on pojma nema da radiš i sa Duty i nudi ti da radiš i sa Freedomom.
Ako prihvatiš i njegovu ponudu, zadatak ti je da im pomogneš da se obračunaju u žestokoj frci sa Duty
Još je luđe ako kreneš u frku i ne pucaš, tad zbuniš i jedne i druge,niko ne puca na tebe, već se međusobno ubijaju.Ti onda radiš šta hoćeš.
Najbolje je da prije kretanja u bilo koju opciju napraviš save game(ne quick save sa f6) da bi kasnije mogao preigrati drugi razvoj situacije.
Ja sam naprimjer napustio frku, vratio se u glavnu zgradu freedoma, sredio stražu i pokupio sve iz oružarnice, novi pancir, Bulldog, zavoje,municiju...
Taj Bulldog nisam naravno odnio Duty generalu već ga zadržao za sebe
Upamti da sa opcijama oko Duty i Freedoma imaš najviše mogućnosti i taskova, tako da je zabava nevjerovatna.U redovima Duty postoji zavjera, tako da možeš i za njih obaviti prilično zanimljivu misiju razotkrivanja iste(task sa colonel Petrenko-m iz Duty-a).Međutim, po priči igre, Duty su u suštini negativci a Freedom su dobri momci.Jedino što valja sa Duty je njihov pancir, a drugo je opcija(također save game prije) da kreneš u misiju eliminacije generala Voronjina,komandanta Duty,i čitave ekipe oko Bara gdje im je baza.To je strašan fajt i šteta ga je propustiti.
Da bi sve to obavio, moraš imati jako oružje i dosta municije.Najbolja kombinacija je kalašnjikov, Vintar puška ili Thunder puška(vintar je precizniji na daljinu)koje koriste iste metke i eventualno hekler sa 150-200 metaka, uz 5-10 bombi.To moraš imati ako misliš preživiti borbe do nuklearke,posebno jer si izabrao najteži oblik igre(veteran).Ta budala iz Bara kojoj tražiš pušku je beznačajna i od tog taska nemaš ništa, pa ga jednostavno ignoriši.
Postoji jedan dobar fol za zabavu u Baru koji je zapravo zbrka u "storyline"igre,odnosno,nije "predviđeno" uopšte kao mogućnost :
Na ulazu u bar, prije nego ti "nestane puška"(jer igra ne dopušta unošenje puške u kafanu) ubaci bombu unutra i utrči pravo IZA šanka.Naravno, nema šanse da preživiš jer te na izlazu čeka ravno 5 likova sa rafalnom paljbom
Da ne zaboravim,ukoliko zakuhaš sa Freedom-om,ista ekipa te čeka i pred misijom Brain schorcher
Preporučeni inventar za nastavak igre nakon Freedom akcije:
150 metaka u svijetlozelenim kutijama, 240 za kalaš ,barem tri-četiri okvira za Vintar/thunder,8-10 bombi,pištolj .45 kalibra sa 30-40 metaka,10 zavoja i 5-6 crvenih kutija, te barem 3-4 anti-rad kit-a.Snajper ne tegli jer je težak,ili ga samo isprobaj u jednom fajtu,kao ni pravi RPG koji je ko tuč.
Ako nakupiš puno artifakata, vrati se u Yantar kod Saharova u bunker i kupi SEVA-suit odjelo, ne žali hodanja, trebaće ti zbog Veteran težine igre.
Toliko za sada-do idućeg javljanja
-
LTE
#60 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
@dr.gog
Svaka čast. Nisam apsolutno razmišljao da igram na takav način, nego čisto ono staromodno, -task -uradi -task -uradi...
Vraćam se koji save i odoh se našalit s momcima
Hvala puno.
Svaka čast. Nisam apsolutno razmišljao da igram na takav način, nego čisto ono staromodno, -task -uradi -task -uradi...
Vraćam se koji save i odoh se našalit s momcima
Hvala puno.
-
duboka_misao
#61 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
veceras ulazimo u x 16 lab cim zavrsi ves masina 
- dr.gog
#62 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Ponesi mokar peškir da mlatneš kojeg zombija
(ne zaboravi da poneseš sačmaru i jedno 20 komada metaka za istu, navaliće ti se poltergeisti na vrat u lab-u,izać nećeš dok jednog ne mlatneš) 
-
duboka_misao
#63 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
kupih od saharova onu chaser shotgun sto stane 6 komada u cjevdr.gog wrote:Ponesi mokar peškir da mlatneš kojeg zombija(ne zaboravi da poneseš sačmaru i jedno 20 komada metaka za istu, navaliće ti se poltergeisti na vrat u lab-u,izać nećeš dok jednog ne mlatneš)
-
LTE
#64 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Oj šta mi se desilo.
Išao sam pratiti dvoboj između duty i freedom te u međuvremenu pomlatio one u skladištu freedom-a te uzeo onu njemačku pušku (odlična je, ali meni se čini da brzo troši metke). I poslije toga sam ostao u neutralnom odnosu i sa duty, a i sa freedom-om (?).
Sada sam ušao za onim taskom kada se treba isključiti brain schorchere (ili tako nešto se piše
) i ubi me radijacija svako malo. Izgleda da ne treba skretati sa ceste puno. Monolith me umlati odmah nakon prvih kilometar puta.
Istrošilo mi se odijelo (ono zeleno što sam ga dobio u yantaru) pa sam moram po novi pancir u freedom skladište
Imam oko 95000 para, ali meni se čini da je sve preskupo što valja. Valjda i njih recesija trese
Išao sam pratiti dvoboj između duty i freedom te u međuvremenu pomlatio one u skladištu freedom-a te uzeo onu njemačku pušku (odlična je, ali meni se čini da brzo troši metke). I poslije toga sam ostao u neutralnom odnosu i sa duty, a i sa freedom-om (?).
Sada sam ušao za onim taskom kada se treba isključiti brain schorchere (ili tako nešto se piše
Istrošilo mi se odijelo (ono zeleno što sam ga dobio u yantaru) pa sam moram po novi pancir u freedom skladište
Imam oko 95000 para, ali meni se čini da je sve preskupo što valja. Valjda i njih recesija trese
-
duboka_misao
#65 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
kakve artefakte imas za pasom? imas onih par koji su dobri za radijaciju, nabavi antirad kits i soul artefakt on daje mislim + 600 healthLTE wrote:Oj šta mi se desilo.
Sada sam ušao za onim taskom kada se treba isključiti brain schorchere (ili tako nešto se piše) i ubi me radijacija svako malo. Izgleda da ne treba skretati sa ceste puno. Monolith me umlati odmah nakon prvih kilometar puta.
Istrošilo mi se odijelo (ono zeleno što sam ga dobio u yantaru) pa sam moram po novi pancir u freedom skladište![]()
- dr.gog
#66 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Monolith je najopasniji i AI je najbolje zaokružena(u clear sky su odlični).Poenta je što LT igra na veteran težini,2 metka i fajront,anomaliju čim dotakne treba da ušprica antirad-kit...a i botovi imaju manje medikitova u ruksacima,pa je i plijen mršav kad ih pretresa.
Tip: na tipki Z se mijenja vrsta municije,a za svaku postoji obična i pancirna verzija(sa crnom ćizom preko kutije).Vintar ili Thunder puška(mada je vintar precizniji) su rješenje za Monolith.
Druga opcija za izrazito teške etape borbe je vješto kombinovanje trčanja i hodanja.Zato sam opciju trčanja postavio na tipku X u preporučenoj konfiguraciji tastature....
Ako imaš 90000 rublji...kupi brate od čika Saharova sve najbolje.Seva suit je osnova,košta 30000,a ako nakupiš 120-150000,uzmi exoskeleton(ja sam ga se dočepao prevarom tako što sam-ubio Saharova-kako?-eeee..).Uglavnom,prava složena pucačina,počinje tek u misiji brainscorcher..sretno stalkeri..
Tip: na tipki Z se mijenja vrsta municije,a za svaku postoji obična i pancirna verzija(sa crnom ćizom preko kutije).Vintar ili Thunder puška(mada je vintar precizniji) su rješenje za Monolith.
Druga opcija za izrazito teške etape borbe je vješto kombinovanje trčanja i hodanja.Zato sam opciju trčanja postavio na tipku X u preporučenoj konfiguraciji tastature....
Ako imaš 90000 rublji...kupi brate od čika Saharova sve najbolje.Seva suit je osnova,košta 30000,a ako nakupiš 120-150000,uzmi exoskeleton(ja sam ga se dočepao prevarom tako što sam-ubio Saharova-kako?-eeee..).Uglavnom,prava složena pucačina,počinje tek u misiji brainscorcher..sretno stalkeri..
-
LTE
#67 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Tako jePoenta je što LT igra na veteran težini,2 metka i fajront,anomaliju čim dotakne treba da ušprica antirad-kit...a i botovi imaju manje medikitova u ruksacima,pa je i plijen mršav kad ih pretresa.
Evo ugasio sam Brain-a.
Ma imam ja odlično odijelo SSP-99M, 95000 košta, ali se istrošilo i performanse mu opale.
Radijacija me brzo hvatala baš radi toga što mi je odijelo postalo loše (plava traka, ona iznad života, došla do pola:-(), ali nekako sam prošao. Imam dvije puške: GP 37 i Thunder, i super su kombinacija. GP za daljinu, Thunder za hodnike.
Pobio sam i onu ekipu Duty-a što se sukobila s freedom. Nešto su mi išli na živce
Ali definitivno ganjam da uzmem egzoskeleton. Ouuu, ono je dobra jakna
Nisam artefakt stavio odavno na pojas. Ali mislim da bi trebao naći onaj što daje 400% health.
Jedno pitanje: Ne znam bi li išao odmah poslije ove misije (ugasio brain sc...) da ganjam wish granter, ili da idem u Pripyat?
- dr.gog
#68 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Moraš u Pripyat svakako,u hotel da uzmeš dekoder iz sobe u hoteluLTE wrote:Tako jePoenta je što LT igra na veteran težini,2 metka i fajront,anomaliju čim dotakne treba da ušprica antirad-kit...a i botovi imaju manje medikitova u ruksacima,pa je i plijen mršav kad ih pretresa.
Evo ugasio sam Brain-a.![]()
Ma imam ja odlično odijelo SSP-99M, 95000 košta, ali se istrošilo i performanse mu opale.
Radijacija me brzo hvatala baš radi toga što mi je odijelo postalo loše (plava traka, ona iznad života, došla do pola:-(), ali nekako sam prošao. Imam dvije puške: GP 37 i Thunder, i super su kombinacija. GP za daljinu, Thunder za hodnike.
Pobio sam i onu ekipu Duty-a što se sukobila s freedom. Nešto su mi išli na živce![]()
Ali definitivno ganjam da uzmem egzoskeleton. Ouuu, ono je dobra jakna
Nisam artefakt stavio odavno na pojas. Ali mislim da bi trebao naći onaj što daje 400% health.
Jedno pitanje: Ne znam bi li išao odmah poslije ove misije (ugasio brain sc...) da ganjam wish granter, ili da idem u Pripyat?
Wish granter je lažni kraj igre,jer bilo šta da "poželiš" --mrtav si
Taj vrag je "iluzija smišljena da...." ....saznaj sam
- dr.gog
-
LTE
#70 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Ljudi, gotovo.
Našao sam hidden door, ali nestalo mi medikita i radova
Ma totalno sam se izgubio. Izluđivao me onaj glas wish grantera. Bem mu.
Morat ću ponovo učitati, i opskrbit se artefaktima.
Morat ću ponovo učitati, i opskrbit se artefaktima.
- dr.gog
#71 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Вы получите то, чего Вы заслуживаете. Ваше желание скоро осуществится. Приедьте ко мне. Ваша дорожка заканчивается. Приедьте ко мне. Только один будет вознагражден.LTE wrote:( Ma totalno sam se izgubio. Izluđivao me onaj glas wish grantera. Bem mu.
You will gain what you deserve. Your wish will soon come true. Come to me. Your path is ending. Come to me. Only one will be rewarded.
telepatski glas
-
LTE
#72 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci

Evo ga. Sad sam se opremio da valja i odoh u NPP da umlatim Monolithovce
Mislim da sam spreman za juriš
Ako se vratim živ, čujemo se
- dr.gog
#73 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Auuu, pa dobro si se opremioLTE wrote:
Evo ga. Sad sam se opremio da valja i odoh u NPP da umlatim MonolithovceInače, smanjio sam težinu iz Veteran u Stalker jer nisam imao dovoljno opreme pa me radijacija uništavala, ali sam nanovo učitao prijašnji save, otišao u grad (inače tamo su me napali pripadnici Duty-a pa sam i njih morao smaknuti) da kupim opreme kod barmena, ali nije imao ništa zanimljivo, pa sam lagano propješačio do Saharova i kupio ovo odijelo SSP-99M, najjače što sam mogao kupiti, metaka i našao ove artefakte protiv radijacije.
Mislim da sam spreman za juriš![]()
Ako se vratim živ, čujemo se
Kad uletiš u Pripyat, nedaleko od Hotela je baza Monolitha,imaju logorsku vatru usred --kino sale, tu nešto kleče u transu i mole se Monolithu(oni su natripovani da je Wish Granter zapravo neka vrsta nadnaravne sile i da su sudbinom odabrani da štite Nuklearku).Dobar fajt.
U modifikaciji Oblivion Lost ...
...ima opcija u kojoj čak i sa njima možeš trgovati i sarađivati protiv Vojske.Urađeno je nekoliko novih scenarija gdje vojska pokušava preuzeti NPP,pa ih srećeš po povratku iz NPP( u Oblivionu se igra ne mora završiti na klasični način--već je moguće vraćanje od Wish grantera ili Završne scene(true ending).
Kako kraj priče ukida smrtonosna polja radijacije i anomalija oko NPP i na krovovima u potpunosti, otvorena je gigantska mapa na kojoj se dešavaju strahoviti obračuni među najopakijim(Monolith,Vojska,Mercenaries i pojedinci koji snajperima ukidaju sve odreda i stalno vas gađaju iz daljine
Modifikacija zapravo pravi začarani krug pakla u kojem se vode stalne frakcijske borbe oko prevlasti nad Zonom bogatom artefaktima= zaradom.
Drugi mod sa sličnim opcijama (ali samo u vezi borbi,bez posebnih grafičkih izmjena i dosta manji) je Faction commander mod , i tu se otvaraju opcije u dijalogu koje vam omogućuju da naređujete drugima da vas slijede ili napuste
Suluda scena je bila pri napadu na Bar i bazu Duty-a gdje je Saharov-pucao iz RPG-a na Duty....kasnije kad sam se vratio,Duty su već bili pobili sve živo u Yantaru, čak i zombije..osveta teška..
- video
#74 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Pa kralju, gdje si ti do sadŠero 11 wrote:Šero 11 se vratio ponovo na sarajevo- x ...molimo da se svi njegovi ljubitelji obavjeste i posalju mu mail na hamzic00@hotmail . com HVALA!
Pa covjece, raspade se sve bez tebe !!!!
- Ajatolah_
#75 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Šeeeeeerooooooooooooooo!
Jadan ti, koliko problema se nagomilalo otkad si otišao, a mi ih nismo znali bez tebe riješiti.
Jadan ti, koliko problema se nagomilalo otkad si otišao, a mi ih nismo znali bez tebe riješiti.