MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Corto Maltese

#51 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Corto Maltese »

emigracija wrote:
Corto Maltese wrote:Možete li omogućit slobodan prolaz kroz centar grada barem onim stanovnicima Sarajeva koji ne navijaju za NK Široki, nisu funkcioneri Fudbalskog/Nogometnog Saveza BiH i nisu zaposleni u MUP-u ZH Županije/Kantona? A ostale slobodno blokirajte, vala i treba im tako.
E ne moze
A vozilima Hitne pomoći? Naravno, samo ukoliko se pacijenti uklapaju u gorenavedeni profil?
Last edited by Corto Maltese on 05/10/2009 15:58, edited 1 time in total.
hepekcina

#52 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by hepekcina »

Evo šta kaže Ćiro na sve ovo
"Kada sam vidio kakav je žrijeb bio i koga smo dobili u grupi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nisam ni pet posto vjerovao da možemo proći dalje pored jedne Španije, Turske i Belgije, ali sam došao da pokažem ovom narodu ovdje da se može. I vidite dokle smo dogurali. A onda nam se desi ovo u Širokom... Pizda nam materina kakvi smo! Ja sam izgleda previše star da vidim tu anomaliju u našem narodu. Jebalo majku kakve smo mi budale! Živio sam dugo u Švajcarskoj, gdje žive tri naroda koja pričaju tri jezika i mrze se ko' psi, ali žive zajedno i ništa im ne fali. A vidite nas...".
A progres počinje onog trenutka kada prestanete kriviti druge i počnete mijenjati sebe
Asana

#53 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Asana »

MIRZA_460 wrote: pa ja kazem ima li neko da izjebe isfrustriranu kucku
Cini mi se da je tvoja frustracija puno zesca, a i mnogo si agresivan, sine.

Drugo, u mom postu ste boldirali pogresan dio - treba ovako:
Horde zla i manijaci, oprostite ali ne mogu se solidarisati ni sa vama, ni sa momkom koji je stradao jer je isao na fudbalsku utakmicu "da pogine za svoj klub".[/b]

Vi se mozete solidarisati s takvom mmotivacijom, ja ne mogu.
Bude li vas policija pendrecima, gumenim mecima i smrkovima rastjerivala sa blokada sarajevskih saobracajnica, ja cu im aplaudirati.

ri0 wrote:Ok, super, odlicno... sta je postignuto mirnim protestima od 10.000 ljudi? NISTA, APSOLUTNO NISTA! Isti ljudi su ostali na vlasti!

Sori, ne razumijem te... dovodis u vezu navijacke nerede sa nekakvom zeljom za promjenama na politickoj sceni?
Nista od toga, oni su samo topovsko meso tih istih stranaka na vlasti.
Nadam se da bar neki od njih imaju dovoljno mozga da to shvate.
BSn

#54 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by BSn »

spanc777 wrote:Zasto da se udruzujemo?? Zbog divljaka koji su planirano isli dole da prave belaj kako bi proslavili godisnjicu postojanja. Za to spremili raznih rekvizita od palija, baklji, cigli, pa do PISTOLJA. Zasto govoriti o nacionalizmu psovati ustase i hrvate kad u nasoj avliji toga ima. Meni je zao momka koji je poginuo, ali isto tako ne treba stavljati u ulogu zrtve jer otici 400 hordi (NAURUZANI) u gradic koji ne broji toliko stanovnika i ne treba se ocekivati vise.Policija je zakazala jer je trebala obebjediti, ali nisu oni (njih 20tak) krivi za divljanje

Gdje si informisani?! Prema tvrdnjama kapitena F.K. Sarajevo, na putu do Sirokog Brijega, policija je 19 (slovima: devetnaest) puta pretresla navijace.

Ti te svoje izmisljotine ostavi za sebe i sebi slicne fasistoidne i "informisane" prijatelje. Podrzavati divljastvo naoruzanih zvijeri koje su pucale u ljude, i to izmisljotinama, je jednako biti takva zvijer.
Last edited by BSn on 05/10/2009 16:02, edited 1 time in total.
DelPiero

#55 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by DelPiero »

hordasstuttgart wrote:
elSaik wrote:Samo jedno, da li mi neko od ovih "civlizovanih" može objasniti otkad se ogromne cigle drže po kafićima pa su iste došle dobro nedužnim Širokobriježanima pri samoodbrani?
Oni drze kamenje kad i spavaju, to su najvece mrake na ovom svijetu. trebo ih je tito protjerati sviju u australiju i klicu im izbrisati sa ovih prostora.
Oni ne biraju koga ce ubiti, beba , dijete , zena samo ako nije ustasko. Zlo je preovladalo i tu nemozemo nista. Al nek mi svima otvorimo sirom vrata grada naseg jer samo jos fali da nas i po sarajevu ubijaju.
Hmm, ja sam bio u ratu u podrumu u Sarajevu, dosta familije mi je poginulo u Sarajevu u ratu braneći Sarajevo, a nisam musliman. Da ti ne spominjem da sam rođen u Sarajevu i da su mi oba roditelja kao i njihovi roditelji rođeni u Sarajevu.
Sada bi meni trebalo zatvoriti vrata Sarajeva i deložirati me u Posušje? A ti, koji si, sve su prilike, pobjegao u stuttgart (sve i da nisi to ne mjenja stvar..), ćeš doći i zatvoriti meni vrata moga grada?
Jebem i tebi mater.. (baš me krenulo danas..)
hepekcina

#56 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by hepekcina »

daj ba DelPiero pusti se tastature...vidiš da ne znaš đe udaraš

a ja bih opet samo volio u Sarajevu vidjeti dan kada se igra gradski derbi a da rade tramvaji i trolejbusi i da niti jedno vozilo ne bude slupano. Toga danu ću povjerovati u verziju o mirnim "navijačima" koje neki divljaci biju. Iskreno ne vjerujem puno ni verziji koju prosipa lokalna policija, a još manje vjerujem " mirnim navijačima". Još jednom potcrtavam: svi mi koji volimo fudbal ne dozvolimo da se divljaci sa naših ulica peru preko mrtvog tijela jednog momka!

Evo otišla je jutros u Široki ekipa Federalne policije da uradi kriminalističku obradu, te se nadam da ćemo u narednih par dana dobiti informaciju šta se stvarno desilo i ko je krivac za ovu tragediju
Asana

#57 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Asana »

ne dozvolimo da se divljaci sa naših ulica peru preko mrtvog tijela jednog momka!
Vrlo sazeto receno ono sto cijelo vrijeme pokusavam reci :)
Kupalo

#58 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Kupalo »

emigracija wrote:
hepekcina wrote:daj ba DelPiero pusti se tastature...vidiš da ne znaš đe udaraš

a ja bih opet samo volio u Sarajevu vidjeti dan kada se igra gradski derbi a da rade tramvaji i trolejbusi i da niti jedno vozilo ne bude slupano. Toga danu ću povjerovati u verziju o mirnim "navijačima" koje neki divljaci biju. Iskreno ne vjerujem puno ni verziji koju prosipa lokalna policija, a još manje vjerujem " mirnim navijačima". Još jednom potcrtavam: svi mi koji volimo fudbal ne dozvolimo da se divljaci sa naših ulica peru preko mrtvog tijela jednog momka!

Evo otišla je jutros u Široki ekipa Federalne policije da uradi kriminalističku obradu, te se nadam da ćemo u narednih par dana dobiti informaciju šta se stvarno desilo i ko je krivac za ovu tragediju
Cekaj, majke ti zasto sad momka. Zasto ne napises fasisticke, rusilacke i huliganske zvijeri koja ubijena jer je isla da pali, siluje, kolje i sta sve ne....napisi slobodno jer tako i mislis
Koji lik , zasto covjeku stavljas rijeci u usta , da nisi slucajno telepata?
Utic

#59 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Utic »

Boze dragi, gledam i ne mogu da vjerujem... OVDJE IMA LJUDI KOJI OPRAVDAVAJU i ublazavaju CINJENICU DA JE DOLE JEDAN LJUDSKI ZIVOT UGASEN I JOS GOVORE DA NEKOGA TREBA ISPENDRREKATI, TUCI ILI STA VEC... KATASTROFA!!!
Ja sam prije isao na gostovanja, navijam za ZELJU i susretao sam se sa svakakvim situacijama na tim gostovanjima... tu uvijek ima svega, pa tako i pokojeg razbijenog stakla, flase, pa i glave... TAKO JE SVUGDJE U SVIJETU!!! Policija na to odreguje, pohapsi, isprebija, procesuira na sud i kraj... NEMA MRTVIH!!!! HALO!!!
Ali kod nas u BiH ima ustasa i cetnika i tu se sva dalja prica zavrsava... (SVAKA CAST SVAKOM POSTENOM BOSANSKOM SRBINU I HRVATU KOJI IMA PUNO I HVALA BOGU DA JE TAKO!) A vidim da i nas Bosnjaka ima svakakvih kerova pocrkali daBogda...

Ovim strucnjacima tipa Asana i sl. JEBEM MATER i zelim da ih zadesi ista sudbiNa kao roditelje ovih mladih ljudi koji gube zivote BEZ RAZLOGA!!!

R.I.P. PULJKE!
Akibh

#60 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Akibh »

Vi se mozete solidarisati s takvom mmotivacijom, ja ne mogu.
Bude li vas policija pendrecima, gumenim mecima i smrkovima rastjerivala sa blokada sarajevskih saobracajnica, ja cu im aplaudirati.

Odvratna glupa seljanka, dabogda na svojoj kozi osjetila kako je kad te tuku i udaraju, pucaju na tebe...
Globus

#61 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Globus »

harač

#62 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by harač »

čini se da mnogi na ovom forumu veoma liberalno tumače termin "navijač" :run: :skoljka:
harač

#63 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by harač »

Asana wrote:
ne dozvolimo da se divljaci sa naših ulica peru preko mrtvog tijela jednog momka!
Vrlo sazeto receno ono sto cijelo vrijeme pokusavam reci :)
:thumbup:
Akibh

#64 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Akibh »

E sta cemo sad, juce su cijeli dan policija i vlastodrsci ZHK izjavljivali da je Vedran stradao od kamena. Je li vam sad ista jasnije s kim ovdje imamo posla???
Asana

#65 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Asana »

Baltazar_khan wrote:
Asana wrote:
Sto se ti javljas, nisam mislila na tebe.
Javljam se, jer konstantno, cijeli božji dan iritiraš i provociraš ljude sa svojim debilnim razmišljanje i postovima, omalovažavaš nesretnog momka kojem oduzeše život imbecili. Samo bolestan um može da izjavi da je otišao na tekmu da pogine za klub. Neka te sram i stid bude :x Još jednom ponavljam... Zamisli da si kengur, i fino odjebaus sa ovih tema ;-)
Ups... pa to je navodno upravo poginuli izjavio, kad su mu govorili da ne ide... ?

Bilo bi dobro da svi razumni ljudi sa "debilnim" razmisljanjima odjebu sa ovih tema kako bi vi "manijaci" i hrabri ratnici mogli soliti mozak novim klincima nekim svojim vizijama svijeta.

Ovom mudracu iznad, koji napisa:
Ja sam prije isao na gostovanja, navijam za ZELJU i susretao sam se sa svakakvim situacijama na tim gostovanjima... tu uvijek ima svega, pa tako i pokojeg razbijenog stakla, flase, pa i glave... TAKO JE SVUGDJE U SVIJETU!!! Policija na to odreguje, pohapsi, isprebija, procesuira na sud i kraj... NEMA MRTVIH!!!! HALO!!!
Tebi je dakle normalno malo razbijati, malo razbijenog stakla, malo glave..? Tako je svugdje u svijetu medju HULIGANIMA, pa tako i ovdasnjim. I nije tacno da ne padaju mrtve glave, vec se svako malo to desi.

Ova smrt je upravo posljedica svega onoga sto vi, bajni navijaci, odobravate i trazite na svojim "istupima", i sreca je u pitanju svaki put kada neko neko ozbiljnije ne nastrada.

Dakle, ova smrt je bila sasvim nepotrebna, i ja zalim zbog toga. Ali odgovornost za nju snose svi koji u tim divljanjima ucestvuju! Umjesto sto onima koji ne odobravaju vase huligansko ponasanje pripisujete da ovu smrt odobravaju, pogledajte se u ogledalo, horde zla - kako slikovito ime, uz koje sigurno staju sve sami samaritanci .... i vidjecete da ste upravo vi oni koji su za nju odgovorni.
Utic

#66 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Utic »

Asana wrote:
Baltazar_khan wrote:
Asana wrote:
Sto se ti javljas, nisam mislila na tebe.
Javljam se, jer konstantno, cijeli božji dan iritiraš i provociraš ljude sa svojim debilnim razmišljanje i postovima, omalovažavaš nesretnog momka kojem oduzeše život imbecili. Samo bolestan um može da izjavi da je otišao na tekmu da pogine za klub. Neka te sram i stid bude :x Još jednom ponavljam... Zamisli da si kengur, i fino odjebaus sa ovih tema ;-)
Ups... pa to je navodno upravo poginuli izjavio, kad su mu govorili da ne ide... ?

Bilo bi dobro da svi razumni ljudi sa "debilnim" razmisljanjima odjebu sa ovih tema kako bi vi "manijaci" i hrabri ratnici mogli soliti mozak novim klincima nekim svojim vizijama svijeta.

Ovom mudracu iznad, koji napisa:
Tebi je dakle normalno malo razbijati, malo razbijenog stakla, malo glave..? Tako je svugdje u svijetu medju HULIGANIMA, pa tako i ovdasnjim. I nije tacno da ne padaju mrtve glave, vec se svako malo to desi.

Ova smrt je upravo posljedica svega onoga sto vi, bajni navijaci, odobravate i trazite na svojim "istupima", i sreca je u pitanju svaki put kada neko neko ozbiljnije ne nastrada.

Dakle, ova smrt je bila sasvim nepotrebna, i ja zalim zbog toga. Ali odgovornost za nju snose svi koji u tim divljanjima ucestvuju! Umjesto sto onima koji ne odobravaju vase huligansko ponasanje pripisujete da ovu smrt odobravaju, pogledajte se u ogledalo, horde zla - kako slikovito ime, uz koje sigurno staju sve sami samaritanci .... i vidjecete da ste upravo vi oni koji su za nju odgovorni.
nisam rekao da je to normalno, vec da se desava... ustvari...
NABIJEM TE NA KURAC...
hepekcina

#67 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by hepekcina »

Evo potvrđeno je da je vedran stradao hitcem iz vatrenog oružja.....vrlo brzo očekujte da će se otkriti i ko je pucao i da će krivac odgovarati.

ko god da je krivac, bilo civil ili policajac, nemojte to shvatati kao opravdanje za, kako gore neko napisa "koju razbijenu flašu". Divljaštvo među navijačima mora biti stopirano! inače se samo vrtimo u krug dok opet neko ne zagine.
dezurni_ucenik

#68 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 04:35, edited 1 time in total.
ecstase

#69 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by ecstase »

Horde Zla,Manijaci,Robijasi,Lesinari sta ako se zovemo tako sta???
Hordas sam srcem, dusom i tijelom ali nisam huligan,ali ako treba da branim sebe svoju bracu uvijek cu biti tu.

Sta je trebalo uraditi u Listici dok su nas kamenovali i tukli sta??? Da ih lijepo zamolimo da prestanu jel to?

Naseg brata vise nema i nista nam ga nece vratiti, sada zelimo ono jedino sto nam je ostalo zelimo pravdu,pravdu za sve nas.
zelimo sigurnost za sve navijacke skupine i ljude u bilo kojem dijelu nase drzave
Fordas

#70 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Fordas »

hepekcina wrote:Evo potvrđeno je da je vedran stradao hitcem iz vatrenog oružja.....vrlo brzo očekujte da će se otkriti i ko je pucao i da će krivac odgovarati.

ko god da je krivac, bilo civil ili policajac, nemojte to shvatati kao opravdanje za, kako gore neko napisa "koju razbijenu flašu". Divljaštvo među navijačima mora biti stopirano! inače se samo vrtimo u krug dok opet neko ne zagine.

Hoce zacepit vise ti!! jesi li normalan, umjesto da se poklopis usima ti i dalje prosipas svoju demagogiju. Momak je ubijen nakon toga su bili neredi, prije toga pokoja flasa i nista vise - tipicno za lose organizovan mec i docek gostujucih navijaca!
Asana

#71 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Asana »

navijacke skupine traze sigurnost ...

:roll:

A smije li policija intervenirati kako bi vas zastitila?
armin071

#72 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by armin071 »

CVIKERASH wrote:robijasi se okupili u cast vedranu
http://www.zenicablog.com/index.php/vi ... ran-puljic
Svaka cast Zenico :bih: Golemo...
Globus

#73 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Globus »

"Dežurni tužilac je rekla novinarima da je mladić pogođen hicem u desno uho, a da se istraga o ovom incidentu nastavlja." Ako je tako .. ako je na one dvije slike gdje se vidi da Vedran hoda i gdje lezi na podu to zaista on ....sta vise treba da se dokaze da je to bio policajac ? Nakon ovoga ce nam se mnogo toga u zemlji promijeniti
River_isle

#74 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by River_isle »

navijaci Zeljeznicara su krenuli prema centru grada prije 10ak minuta sa stadiona na Grbavici.
dezurni_ucenik

#75 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 04:35, edited 1 time in total.
Post Reply