Vidim da podrzavaju i paypal,tako da mislim da nas tesko nesto moze zaustaviti u narudzbi sa ove stranice i nadam se da nisam nesto bitno ispustio u vezi ovoga
Link:
http://www.lightinthebox.com/N97-Style- ... HZ1pA#show
Moderator: anex
Neznam, mislim da je ovo kineska kopija odnosno kanta... kad dodas shiping cost (50$) i carinu/porez, nije bas nesto povoljno...kone wrote:Eh ovako ljudiNaletio sam na sljedecu stranicu(link na dnu teksta)sasvim slucajno na market.ba i pravo se iznenadio.Ako sam dobro shvatio,sa ove stranice je moguce kupiti neki od telefona i da ti oni isporuce u BIH-a.Jedino mi nije jasno,dlai je ova stranica nesto kao e-bay,znaci na bazi licitacije ili su ono konacne cijene.Ja sam postavio link da nokiom N97mpa bih molio ove sto imaju puno vise iskustva u kupovini netom,da malo stranicu prostudiraju i da nam objasne sta i kako dalje,da bi se doslo do telefona
![]()
Vidim da podrzavaju i paypal,tako da mislim da nas tesko nesto moze zaustaviti u narudzbi sa ove stranice i nadam se da nisam nesto bitno ispustio u vezi ovoga![]()
Link:
http://www.lightinthebox.com/N97-Style- ... HZ1pA#show
Ma ako je obicna majica u pitanju, nema tu nikakvih karafeka..upakuje se u vecu kovertu koja je kao jastucicGlobus wrote:Ajd da ne otvaram novu temu ...
Interesuje me zna li neko nesto vise o slanju paketa i placanju pouzecem .. kako to fercera i zna li neko cijene .. interesuje me samo za podrucje Bosne i Hercegovine taj vid slanja/placanja ...(u posiljci bi bila majica obicna)
Jest al meni treba otkupna posiljka .. znaci da onaj koji primi plati i meni postari donese pare ...I samo na podrucju BiH .. Pitao sam tetka koji radi u posti i kaze da ja moram platit postarinu oko 5 KM otprilike i taj kome saljem kad dobije plati cijenu koju ja navedem na papiru da mi mora platit i jos postaru 3 KM plati on .. Meni postar posalje taj iznos koji pise na papiru ... Znaci ja tebi saljem nesto cija je cijena 50 KM ti ces morat platit 53 a ja cu morat jos prije slanja 5 .. lopoviKraljica_Suza wrote:Ma ako je obicna majica u pitanju, nema tu nikakvih karafeka..upakuje se u vecu kovertu koja je kao jastucicGlobus wrote:Ajd da ne otvaram novu temu ...
Interesuje me zna li neko nesto vise o slanju paketa i placanju pouzecem .. kako to fercera i zna li neko cijene .. interesuje me samo za podrucje Bosne i Hercegovine taj vid slanja/placanja ...(u posiljci bi bila majica obicna)bas kako si opisao u drugom postu i dobijes na kucnu adresu i to je to.
ja redovno tako dobijam sminku u koverti, a na koverti pise da je placeno npr. 3eura.
Brand: "NOKLA" (note: this is not Nokia)
I mene ovo interesuje, je li moguce koristiti nase kartice za plaćanje u USA preko neta?bullmastiff wrote:e ovako
nasao u americi stranicu hocu da narucim parfeme preko njih.medjutim ne rade preko paypala
ali moze se placati sa visa electron tako pise tamo
zna li neko moze li nasa visa electron kartica posluziti za placanje preko neta??
mislim na ovu obicnu karticu za tekuci racun
bullmastiff wrote:ja nasao za parfeme stranica...
kod nas attitude men 75ml 160KM
prkeo neta od 60 do 80 KM uz jeftinu dostavu
e hvalaGlobus wrote:@bullmastiff pa de stavi link stranice ..
@Ma.Le.Na imas na prve dvije stranice ove teme neke linkove ne znam imal sminke medju njimanegdje sam gledo na forumu linkove i za to al ne znam jel ova tema il je ona o paypalu
U principu, najbolje je imati potpuno zasebnu karticu za internet kupoprodaju, i to ne kreditnu nego debitnu. Mislim da krace i jasnije od ovoga ne moze.Rauber wrote:Kojim karticama kupujete na internetu, koristite li kartice preko kojih dobijate platu ili ste izvadili posebnu karticu samo za internet kupovinu.
Ja imam Raiffaisenovu Visa Electron debitnu preko koje dobijam platu, i odavno sam se nameracio da kupim neku igricu koje nema kod nas, ali sve me nesto prpa da mi je ko ne podjoni i da me ne zavali u minus.
Upravo takoDozer wrote:U principu, najbolje je imati potpuno zasebnu karticu za internet kupoprodaju, i to ne kreditnu nego debitnu. Mislim da krace i jasnije od ovoga ne moze.Rauber wrote:Kojim karticama kupujete na internetu, koristite li kartice preko kojih dobijate platu ili ste izvadili posebnu karticu samo za internet kupovinu.
Ja imam Raiffaisenovu Visa Electron debitnu preko koje dobijam platu, i odavno sam se nameracio da kupim neku igricu koje nema kod nas, ali sve me nesto prpa da mi je ko ne podjoni i da me ne zavali u minus.
Par je razloga:
- Debitna se dopunjuje i s nje se, u slucaju neke malverzacije (kradja brojeva i sl.) ne moze uzeti nista sto niste licno uplatili, a to ne treba da budu velike cifre, do 100 KM. Pa i ako se sta desi, nije neka velika steta.
- Kreditne kartice uvijek imaju na sebi iznos koji je banka odobrila, i ako vam se sta desi s ovom karticom, onda ste donji jer te pare banci morate vratiti vi. U najboljem slucaju moze se desiti da se radi o nekoj malverzaciji za koju je banka informisana prije nego ste vi i shvatili da nesto ne valja, i tada se najcesce desava da vas banka ne tereti, nego stetu namire od osiguranja jer su to ionako njihove pare. Ovo vam nikada nece uraditi s vasim parama, tj. sa debitnom karticom, tako da je savjet da na kartici s kojom vrtite po netu nikada nemate velike pare.
Neces puno cekati u Raiffaiesen banci.Odes do banke i uzmes onaj njihov reklamni materijal za debitne kartice i odmah ga popunis i odneses sluzbenici.Karticu ces vjerovatno dobiti u roku od 7 dana.Mislim da je to najbrza banka,sto se tice izdavanja kartica...Rauber wrote:Nista izvadit cu novu karticu, jest da mi je peglaona cekati ali jbg.Hvala