Kontinuitet kao odraz svakodnevnog
Moderator: anex
- bosniandizdar
#51 Re: Kontinuitet kao odraz svakodnevnog
Sretni blagdani i cestit Bozic zelim svima koji su ispunjeni ovim lijepim narodnim obicajima.Neka vam prebogata trpeza svijetli domom i komsij(susjedu) jal putniku impulse prijateljstva ,dom i trpeza,emituju.Zarad ljubavi i prijateljstva ...zarad ljubljenja bliznjeg i covjeka... zarad tog blaga po vama... hvala Svevisnjem u moje ime.
-
devet.
#52 Re: Kontinuitet kao odraz svakodnevnog
..........
Last edited by devet. on 27/09/2010 10:08, edited 1 time in total.
- bosniandizdar
#53 Re: Kontinuitet kao odraz svakodnevnog
Sarajevo je jedinstven grad.Ko je barem jedanput posjetio taj grad.... nije mu mogao odoljeti.Sarajlije prihvataju strance,putnike i dosljake jer to je grad sa dusom i svako se osjeca dobro,bez obzira odakle ga vjetar nanese....A tek cevapi... pa voznja fijakerom....
Video...doooobar.Rijeci ispod videa...ha ja...vrlo diskutabilne.Necu o tome ...cevapima Ferhatovica jal Tabakovica(laznog svjedoka) u Hagu!! Izasao iz "forme" i stremim idealima koji ovdje mnogi ne shvataju. Ne haterim...samo bih da prozborim koju ...zavapim dusom mejta i mrtvih.Tako je kako jeste !Jeste da sam nesretan svojim promisljanjem o zivom cvijetu Bosne i strepim nad generacijom cvijeta koja Bosnom nadolazi.No...rijetko me tko ozbiljno shvata i iz istog razloga da ne "tupim"vec da vam zazelim hairli nastupajucu (kalendarsku)godinu.
Nije na odmet ,uz praznicke dana,ulogovati i nesto po meni a da nije moje koje bi vas navodilo na neozbiljnog jal neshvacenog.Haj dobro...neshvacenog tefterite na svoju dusu a shvacenog zalogom vaseg zivota.Neka se "rukavac bez utoke" bar razlije ako je utok branom zajazen.
Ev' tog mojeg i vaseg u nastupajucoj ...pa vi vidite: