Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Moderator: anex
- Phia
#51 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
...
Last edited by Phia on 24/01/2013 18:29, edited 2 times in total.
-
csejla
#52 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Samo da javim da je ovaj ljepotan danas udomljen
Udomio ga je momak od Mele, djevojke koja je prije dva dana udomila vucijaka 
evo slike sivke

a evo i slike vucka kako uziva kod Mele

evo slike sivke

a evo i slike vucka kako uziva kod Mele

-
duboka_misao
#53 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Prle bi se mogao ispaliti preko grane drzite nam fige ljudi!!!!! Sutra cemo vidjeti detalje! hvala @csejli za provodazisanje

eh Zgembo ima zdravstvenih problema, jedna divna djevojka je pristala da ga pazi par sedmica prije nego sto ode na put
volemo je
U sustini ima zacepljenje crijeva kojem ni mr musculo nemoze da pomogne, slab protok krvi iz srca prema crijevima od sutra biti na intenzivnoj terapiji i ishrani bez proteina da bi mu se stanje stabilizovalo,to je sve sto mozemo uciniti za sada jedino pravo rjesenje je operativno ali to kod nas niko ne radi.
eh Zgembo ima zdravstvenih problema, jedna divna djevojka je pristala da ga pazi par sedmica prije nego sto ode na put
U sustini ima zacepljenje crijeva kojem ni mr musculo nemoze da pomogne, slab protok krvi iz srca prema crijevima od sutra biti na intenzivnoj terapiji i ishrani bez proteina da bi mu se stanje stabilizovalo,to je sve sto mozemo uciniti za sada jedino pravo rjesenje je operativno ali to kod nas niko ne radi.
-
csejla
#54 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Jutros je djevojka Erna Mackovic nasla stene koje su napale vrane. Ima oko mjesec dana
Ona ujutru ide na put i to bi znacilo da stene mora na ulicu
Molim vas ukoliko bilo ko moze da ga uzme na cuvanje ili za stalno da se odmah javi na 062 157 848 Erni. Hvala

HITNO JE

HITNO JE
- Phia
#55 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
http://www.facebook.com/home.php?#/grou ... 511&ref=tsNedavno sam se sa svojom Zoi (žuta kujica nadjena pored kontejnera na Baricama) preselila na Marijin dvor i sinoć sam vidjela mužjaka koji je IDENTIČAN njoj. Zdrav je, ali prije svega mu je potrebna hrana, a nije socijaliziran i treba mu je kupanje i četkanje. Istog su uzrasta i vrlo brzo su se zbližili, pa mislim da joj je brat, pošto je u leglu sa Barica bio još jedan žuti pas - mužjak.
Uvjerena sam da je Zijo Zoijev brat jer je bio jedan žuti mužjak u leglu iz kontejnera na Baricama. Koliko se sjećam, udomljen je u SOS-ovoj akciji udomljavanja ispred Velikog parka i mislim da su ga vlasnici izbacili na ulicu.
Zijo može biti u privremenom smještaju do sutra. Momak koji ga je privremeno udomio ima mačke u bašti, pa cuko mora biti svezan, ali kada je svezan - cvili.
Moj broj je 061 219 195.

-
faris123
#56 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Evo snimak moje nove raje. Ima ih SAMO 12 pojedoše sve živo.Hranim ih ja i čitav komšiluk, nije panika za udomljavanje i majka im je tu nego eto ako neko treba 2-3 komada nek se javi
ž
http://img682.imageshack.us/i/video0041.mp4/
http://img682.imageshack.us/i/video0041.mp4/
Last edited by faris123 on 02/11/2009 09:11, edited 1 time in total.
-
tau-tau
#57 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Trazimo dom za stene,mjesavina vucijaka,stara je 5 mjeseci,ociscena od parazita. Imala je nesrecu da ju je nesmotreni vozac udario autom ali je ona veliki borac pa se divno oporavlja. Mila je i razigrana, naviknuta na zivot u kuci.
Molim vas ako je ko u mogucnosti da je udomi da se javi na 061 143-608 -Visnja

Molim vas ako je ko u mogucnosti da je udomi da se javi na 061 143-608 -Visnja
-
natashashasha
#58 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Zdravo svima,
Zijo je zbrisao s Marjin dvora, pretrčao osam saobraćajnih traka i dospio na Grbavicu. Pripremeno su ga udomili dobri ljudi iz Ilijaša, ali im je ganjao mačke, pa je morao naći drugi smještaj. Još nekoliko dana će biti na Otoci, a nadam se da će uskoro naći pravi dom prije nego što opet dospije na ulicu!
Zijina putešestvija je vjerovatno počela na Baricama, gdje je spašen iz kontejnera skupa sa svojih sedmero braće i sestara. Svi smo mislili da je sretno udomljen, ali izgleda da je bio pušten na ulicu. Našla sam ga prije nekoliko dana kada sam šetala svog psa, njegovu seka s Barica, kojoj je IDENTIČAN.
Bio je kod veterinara i potpuno je zdrav, a pored toga je i prava dobrica bez vještina za opstanak na ulici! Slijedeće sedmice će primiti sve vakcine.
Ukoliko neko želi da udomi ovog psa, neka se javi na 061 219 195.
Hvala!
Zijo je sretno udomljen! Sad se zove Pepe
Živi blizu Zoi, pa ćemo puno da se igramo!
Hvala svima na pomoći i podršci! Ljubi vas Pepe!

Zijo je zbrisao s Marjin dvora, pretrčao osam saobraćajnih traka i dospio na Grbavicu. Pripremeno su ga udomili dobri ljudi iz Ilijaša, ali im je ganjao mačke, pa je morao naći drugi smještaj. Još nekoliko dana će biti na Otoci, a nadam se da će uskoro naći pravi dom prije nego što opet dospije na ulicu!
Zijina putešestvija je vjerovatno počela na Baricama, gdje je spašen iz kontejnera skupa sa svojih sedmero braće i sestara. Svi smo mislili da je sretno udomljen, ali izgleda da je bio pušten na ulicu. Našla sam ga prije nekoliko dana kada sam šetala svog psa, njegovu seka s Barica, kojoj je IDENTIČAN.
Bio je kod veterinara i potpuno je zdrav, a pored toga je i prava dobrica bez vještina za opstanak na ulici! Slijedeće sedmice će primiti sve vakcine.
Ukoliko neko želi da udomi ovog psa, neka se javi na 061 219 195.
Hvala!
Zijo je sretno udomljen! Sad se zove Pepe
Hvala svima na pomoći i podršci! Ljubi vas Pepe!
Last edited by natashashasha on 04/11/2009 20:14, edited 1 time in total.
- Jasna90
#59 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
MALI CUKO TRAZI DOM!!!
DOK SAM SETALA SVOG PSA NAISLA SAM NA SLATKO MALO STVORENJE I NISAM MOGLA DA GA NE DOVEDEM KUCI. ZENKA JE, NASLA SAM JE KAKO LEZI I SMRZAVA SE. IMAM VEC PSA PA JE NE MOGU ZADRZATI. DA I DALJE NE BI BILA VANI NA ZIMI, MOLIM SVE LJUDE KOJE SU U MOGUCNOSTI DA PRUZE DOM OVOJ MALOJ SLATKICI. MOZETE MI SE JAVITI NA BROJ 061 707 535 (JASNA)

UDOMLJENA
DOK SAM SETALA SVOG PSA NAISLA SAM NA SLATKO MALO STVORENJE I NISAM MOGLA DA GA NE DOVEDEM KUCI. ZENKA JE, NASLA SAM JE KAKO LEZI I SMRZAVA SE. IMAM VEC PSA PA JE NE MOGU ZADRZATI. DA I DALJE NE BI BILA VANI NA ZIMI, MOLIM SVE LJUDE KOJE SU U MOGUCNOSTI DA PRUZE DOM OVOJ MALOJ SLATKICI. MOZETE MI SE JAVITI NA BROJ 061 707 535 (JASNA)

UDOMLJENA
Last edited by Jasna90 on 23/11/2009 10:58, edited 1 time in total.
-
ida88
#60 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
U Bosanskoj 14,u smetljarniku se nalaze 4 mala kucica...
U toj ulici je prije 2 dana udavljeno 4 kucica u fontani,da li neko zna sta je sa prezivjelim?Nisam sigurna da su im ovi brace ili seke...
U toj ulici je prije 2 dana udavljeno 4 kucica u fontani,da li neko zna sta je sa prezivjelim?Nisam sigurna da su im ovi brace ili seke...
-
csejla
#61 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ziju je pronasla Natasa i sklonila ga kod prijatelja kod koje moze ostati max 7 dana. Nakon toga ukoliko se nadadje udomitelj Zijo mora na ulicu
Zijo je inace braco od Natasine zenkice. Bio je udomljen ali ocigledno ga je vlasnik vratio na ulicu. Star je 6-7 mjeseci, jako umiljat i razigran. On je iz onog ostavljenog legla sa Barica ako se sjecate??? Jako lici na zlatnog retrivera, pa se rpedpostavlja da je mix zlatnog retrivera i jos neke vrste.
Molim sve ljude dobre volje koji bi pomogli oko udomljenja ovog malisana da se jave na pp ili na fb Natasa Perkovic.
Evo slikica:

061 219 195
[email protected]
UDOMLJEN
Molim sve ljude dobre volje koji bi pomogli oko udomljenja ovog malisana da se jave na pp ili na fb Natasa Perkovic.
Evo slikica:

061 219 195
[email protected]
UDOMLJEN
Last edited by anjusha on 11/11/2009 09:34, edited 1 time in total.
Reason: UDOMLJAVANJE
Reason: UDOMLJAVANJE
-
amelino
#62 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Zijo udomljen 
Tuzno, ali istinito:(
Kucic star 4mjeseca, jedan od 20 ''posavaca'' koji su smjesteni u sinteraj,od jutros su na veterinarskom fakultetu. 4 su uginula od gladi ili neke zarazne bolesti u sinteraju??!?!? Jutros je imao temp. 34,5 i totalno je neuhranjen. Jedini je prezivio iz svog legla:( Hitno potrebna hrana za pse na veterinarskom fakultetu tj. za 16pasa spasenih ''posavaca'' iz sinteraja!!

Kucic uginuo
Tuzno, ali istinito:(
Kucic star 4mjeseca, jedan od 20 ''posavaca'' koji su smjesteni u sinteraj,od jutros su na veterinarskom fakultetu. 4 su uginula od gladi ili neke zarazne bolesti u sinteraju??!?!? Jutros je imao temp. 34,5 i totalno je neuhranjen. Jedini je prezivio iz svog legla:( Hitno potrebna hrana za pse na veterinarskom fakultetu tj. za 16pasa spasenih ''posavaca'' iz sinteraja!!

Kucic uginuo
Last edited by anjusha on 08/11/2009 13:05, edited 1 time in total.
Reason: postavljanje obavjestenja
Reason: postavljanje obavjestenja
-
amelino
-
amelino
-
darprirode
#65 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Za 5 kucica ispred Mercatora sto su pronadjeni HITNO je potrebna junior hrana (konzerve)...Javiti se amelino ili samri...
061329649-samra
061329649-samra
-
ajsela
#66 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Prenosim poruku koju sam dobila:
Mery Ramovic : ima li neko da bi privremeno ili stalno udomiocukicu koji je
presladak ima 4 mjeseca skroz je crne boje i jako jerazigran i
drustven. molimo vas pomozite mi da nadjem bar privremenidom ovom
malisanu koji kisne napolju, ja imammalo stene ne mogu gaprimiti.. moj
broj tel je 062672666 za sve zainteresovane...NE DOZVOLIMO DA OVAJ CUKO
UGINE NAPOLJUHVALA
Mery Ramovic : ima li neko da bi privremeno ili stalno udomiocukicu koji je
presladak ima 4 mjeseca skroz je crne boje i jako jerazigran i
drustven. molimo vas pomozite mi da nadjem bar privremenidom ovom
malisanu koji kisne napolju, ja imammalo stene ne mogu gaprimiti.. moj
broj tel je 062672666 za sve zainteresovane...NE DOZVOLIMO DA OVAJ CUKO
UGINE NAPOLJUHVALA
- Baby
#67 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Pozdrav
Danas smo na Sokolović Koloniji pronašli štene otprilike 2 mjeseca staro ,ostavljeno nasred ulice u namjeri da je udari auto.Nisam mogla dopustiti to pa sam je pokupila i odnijela kući.Kujica je i mješanac između Zl.retrivera i bijelog ovčara .
Imala je na sebi krpelje koje smo izvadili ,buhe i izuzetno začupana trebalo mi je dosta vremena dok je očešljam očistim , posepem neo-pitroidom ,i sada je hvala bogu super .
Razigrana je ,umiljata ,ima prave kućne manire ,zna dati šapu i još par naredbi zaista je pas za poželjeti,Ko god je uzme usrećiti će se!
Odlično se slaže sa mojim psom ,mačkama i zečevima...
U obzir dolazi dvorište jer će biti ogromna ali nikako lanac ili box !

Danas smo na Sokolović Koloniji pronašli štene otprilike 2 mjeseca staro ,ostavljeno nasred ulice u namjeri da je udari auto.Nisam mogla dopustiti to pa sam je pokupila i odnijela kući.Kujica je i mješanac između Zl.retrivera i bijelog ovčara .
Imala je na sebi krpelje koje smo izvadili ,buhe i izuzetno začupana trebalo mi je dosta vremena dok je očešljam očistim , posepem neo-pitroidom ,i sada je hvala bogu super .
Razigrana je ,umiljata ,ima prave kućne manire ,zna dati šapu i još par naredbi zaista je pas za poželjeti,Ko god je uzme usrećiti će se!
Odlično se slaže sa mojim psom ,mačkama i zečevima...
U obzir dolazi dvorište jer će biti ogromna ali nikako lanac ili box !

- Phia
#68 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ovu ljepoticu je juče izgleda auto udarilo i u blagom je šoku. Ima lakšu povredu nogice. Veterinar ju je pregledao i rekao je da nije ništa strašno samo treba da miruje 3-4 dana. Jako je plašljiva i ima po sebi ranice koje su vjerovatno nastale od ljudi koji su je gađali ko zna čim. Kada malo sebi dođe biće okupana tableticu je dobila. Uglavnom se udomljava..neki je mix engleskog pointera ako nije i skroz. Broj telefona 062 950 784.

Last edited by Phia on 07/11/2009 16:37, edited 1 time in total.
- Baby
#69 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Baby wrote:![]()
Da li ima neko ko je u mogućnosti da plati vakcinaciju za nju ,jer ja i moji roditelji trenutno nismo u situaciji da joj platimo vakcinaciju.
-
A71
#70 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Jutros sam neplanirano otišla sa forumašima na Veterinu i iako svaki dan gledam Animal planet nisam mogla doći sebi od užasa kada sam vidjela neke od tih cuka. Valjda kada to vidiš uživo drugačije je nego na tv. Oni su hodajući leševi!!!A ona to gleda i ni[ta. Malena koju su odveli u bolnicu da joj pomogne pored mr[avosti imala je problem i sa srcem pa je hripala ko da ce joj du[a na nos svake sekunde. Kada se postavilo pitanje da je uspavaju ona mrtva hladna pristade ko da su je pitali kakvu kafu pije. Po[to mora redovno terapiju uzimati, a na Veterini polomi[e noge da joj daju, ja nisam imala srca da je ybog toga uspavaju ako ima [ansu da prozivi jo[ koji dan malo udobnije nego do sada. Mo\da se neko na]e da joj pomogne da se zalijeci ili da je udomi. Jo[ ima dobrih ljudi a njoj treba samo jedan. Dovela sam je kod sebe barem preko vikenda da vidim da li ta terapija djeluje, a probat cu ce[ce pomalo da je hranim. U mene sada ko bolnica/ operisani macic, ona...Dragi foruma[i sada zelim da vam za va[e znanje ubuduce proslijedim kako sam educirana od strane vlasnice o tipovima konstitucije.Tako da kada ubuduce vidite slicnog cuku znate da nije u pitanju crkavanje od gladi, nego vitak atletski tip konstitucije kakav bi svi mi sa vi[kom kilaze mogli samo pozeljeti.

P.S. Zbog ovog papirica sam mislila da Amlopin jedna petina ide na 12 sati ali i Lanibos jedna cetvrtina na 12 sati.

uginula
P.S. Zbog ovog papirica sam mislila da Amlopin jedna petina ide na 12 sati ali i Lanibos jedna cetvrtina na 12 sati.
uginula
Last edited by anjusha on 12/11/2009 20:03, edited 1 time in total.
Reason: uginula, davanje obavjestenja
Reason: uginula, davanje obavjestenja
-
ajsela
- samrichakk
#73 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ne znam staviti slike alu ovu malenu je jutroas udarili auto,veceras spava kod jedne gospodje a sutra vec nema gdje...
Hvala bogu nista nije slomljeno...
Mjesanac rotvajlera...
Slike i njenu pricu pogledajte na mom fb profilu:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=8 ... 530&ref=mf
Molim VAs ako je neko u mogucnosti pruziti dom ovoj malenoj neka se javi Ameli na 061 597 481 ili meni na 061 329 649
Hitno je!
Hvala vam!
Hvala bogu nista nije slomljeno...
Mjesanac rotvajlera...
Slike i njenu pricu pogledajte na mom fb profilu:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=8 ... 530&ref=mf
Molim VAs ako je neko u mogucnosti pruziti dom ovoj malenoj neka se javi Ameli na 061 597 481 ili meni na 061 329 649
Hitno je!
Hvala vam!
-
amelino
#74 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Pozdrav svima! Zovem se Luna(to ime mi je dala seka koja me sklonila sa ulice kad me auto udarilo).
Bila sam kucni pas,kao sto mozete vidjeti po mom sjajnom krznu ali sam mom gazdi dosadila kad je shvatio da me mora makar jednom dnevno hraniti,i izvesti vani da piskim....I onda me moj "gazda" izbacio na ulicu u ove hladne jesenje dane. Ni sad mi nije jasno sto?? Sta su mu skrivila?? Dopustala sam njegovoj djeci,mojim "malim gazdama" da se igraju samnom,da me cupaju,stipkaju...sve...sve sam im dopustala jer sam ih jako voljela...
I sad sam se odjednom nasla na ulici,meni nepoznatom terenu...I tako sam istrcala pred auto koje me udarilo u moje zadnje nogice...Na srecu,ova fina seka me pokupila sa ulice i odnijela doktoru koji je rekao da mi hvala Bogu nije nista slomljeno,dao mi bocu protiv "djecije bolesti" i poslao kuci...Hm...kojoj kuci??? Ja vise nemam kucu,nemam gazdu,nemam nista.
Seka me nije mogla uzeti sebi pa je zamolila jednu lijepu gospodju da mi bude staratelj dok mi ne nadju novi dom. Kazem staratelj,jer sam mala.Doktor kaze da nemam vise od 3-4 mjeseca. Nije li to tuzno? Tako mala a vec imam zivotni problem,vec je moj zivot u opasnosti?! Ta fina gospodja mi je dozvolila da veceras nocim kod nje,ali sutra moram van...Da,dobro ste culi! Kod nje ne mogu ostati jer vec ima svog psa, i jos jednog psa Pashu kojeg je takodjer spasila kad ga je auto udarilo... Zato Vam se svima obracam i molim,ako neko od Vas ima stan,kucu ili dvoriste,u kojem ima makar 2x2m prostora za mene da me usvoji a ja cu VAm biti vjecni duznik,najbolji prijatelj,prijatelj koji VAs nikada nece napustiti ni u dobru ni u zlu!
Molim Vas pomozite mi tako sto cete mi daati krov nad glavom,jer ja na ulici necu pozivjeti ni 2 dana,umirat cu u mukama negdje pregazena...
Molim Vas nemojte to nositi na svojoj savjesti!
Unaprijed zahvalna Vasa mala prijateljica Luna
Kontakt Samra 061 329 649 i Amela 061 597 481

Bila sam kucni pas,kao sto mozete vidjeti po mom sjajnom krznu ali sam mom gazdi dosadila kad je shvatio da me mora makar jednom dnevno hraniti,i izvesti vani da piskim....I onda me moj "gazda" izbacio na ulicu u ove hladne jesenje dane. Ni sad mi nije jasno sto?? Sta su mu skrivila?? Dopustala sam njegovoj djeci,mojim "malim gazdama" da se igraju samnom,da me cupaju,stipkaju...sve...sve sam im dopustala jer sam ih jako voljela...
I sad sam se odjednom nasla na ulici,meni nepoznatom terenu...I tako sam istrcala pred auto koje me udarilo u moje zadnje nogice...Na srecu,ova fina seka me pokupila sa ulice i odnijela doktoru koji je rekao da mi hvala Bogu nije nista slomljeno,dao mi bocu protiv "djecije bolesti" i poslao kuci...Hm...kojoj kuci??? Ja vise nemam kucu,nemam gazdu,nemam nista.
Seka me nije mogla uzeti sebi pa je zamolila jednu lijepu gospodju da mi bude staratelj dok mi ne nadju novi dom. Kazem staratelj,jer sam mala.Doktor kaze da nemam vise od 3-4 mjeseca. Nije li to tuzno? Tako mala a vec imam zivotni problem,vec je moj zivot u opasnosti?! Ta fina gospodja mi je dozvolila da veceras nocim kod nje,ali sutra moram van...Da,dobro ste culi! Kod nje ne mogu ostati jer vec ima svog psa, i jos jednog psa Pashu kojeg je takodjer spasila kad ga je auto udarilo... Zato Vam se svima obracam i molim,ako neko od Vas ima stan,kucu ili dvoriste,u kojem ima makar 2x2m prostora za mene da me usvoji a ja cu VAm biti vjecni duznik,najbolji prijatelj,prijatelj koji VAs nikada nece napustiti ni u dobru ni u zlu!
Molim Vas pomozite mi tako sto cete mi daati krov nad glavom,jer ja na ulici necu pozivjeti ni 2 dana,umirat cu u mukama negdje pregazena...
Unaprijed zahvalna Vasa mala prijateljica Luna
Kontakt Samra 061 329 649 i Amela 061 597 481

-
tanjaminja
#75 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ima nas pet i stari smo tri mjeseca. Nasa vlasnica ne moze vise da brine o nama, pa nam hitno treba novi dom. Mnogo smo veseli i umiljati. Mama nam je iz pasmine špiceva, a tata labrador. Evo par nasih slikica. Mnogo smo ljepsi uzivo. 
http://www.market.ba/razno/kucniljubimci/oglas/435993
Pozovite nas na broj 062/139-588
ili se javite na mail adresu: [email protected].
http://www.market.ba/razno/kucniljubimci/oglas/435993
Pozovite nas na broj 062/139-588
ili se javite na mail adresu: [email protected].