SALIHAMIDZIC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sehic
#51 Re: SALIHAMIDZIC
Možete ga pljuvati i žugati na njega ali on je uz Barbareza,Baljića i Bolića naša zvijezda vodilja.moje je mišljenje da ako se kvalifikujemo na SP da ga se mora pozvati u reprezentaciju jer je puno bolji na krilu recimo od jednog Vladavića pa čak i Ibričića.
- Fratris
#52 Re: SALIHAMIDZIC
Jel se iko sjetio spomenuti da je Hasan u zadnjih godinu i po odigrao samo 15 sluzbenih utakmica za Juventus? Od kojih je samo par bio na terenu svih 90 minuta? I da kuburi s ozlijedama? I da nije standardan? I da kakvi god da su Jahic i Ibricic na desnoj strani, da im je glavni zadatak da trce do iznemoglosti otvarajuci prostor za napadacki trojac?
Zar iko stvarno vjeruje da bi 33-godisnji Salihamidzic u sadasnjem stanju i formi ista pomogao reprezentaciji?
http://soccernet.espn.go.com/players/st ... 53&cc=5901
Zar iko stvarno vjeruje da bi 33-godisnji Salihamidzic u sadasnjem stanju i formi ista pomogao reprezentaciji?
http://soccernet.espn.go.com/players/st ... 53&cc=5901
- A1fa
#53 Re: SALIHAMIDZIC
Skim je to imao u reprezentaciji da igra?? Nije mogao ni igrati u repki kao u Bayernu jer je u reprezentaciji njegova najveca zadaca bila da Jakirevici, Grujici, Ihtijarevici i ostali antitalenti ne izgledaju kao zadnji levati i da kupi njihove izgubljene lopte, a sve kako bi se ovi prodali i neko na njima zaradio. Samo pogledajte ljudi spisak imena igraca koji su od 1996 skupili po 1-2 nastupa! Mislim da smo po tome prvaci svijeta. Ja se ne sjecam ni jednog gola da je Hasan kriv, svoje duele je dobijao, centrirao, trcao, to sto je neko htio da bocni igrac sam rjesava utakmice, to je do vas i do vase percepcije Hasana i nogometa uopste!M.O.S- wrote:ja sto i mene nerviraju takvi komentari od balavurdije koja su se kenkala u gace 96.god. pa se nesjecaju kako je Salke igrao za repku a kako za BundesliguA1fa wrote:Joj sto me nerviraju komentari ove balavurdijehotazmaj wrote:Ma kakav on... P..ka prava. To je onaj pravi svabski mentalitet gdje je sve u parama. Jednostavno kad je skontao da od repke i nema neke zarade namjerno je lomio igrace da bi dobijao kartone. Nebi mu dao ni na tibine![]()
Jest, trebalo mu 11 godina od 1996 do 2007 da skonta da nema para u reprezentaciji, i to u vakat kad su i ono malo crkavice sto su dobijali kao premije, internacionalci obicno davali kolegama iz domace lige. Hasan je najveca zrtva onih zbog kojih se i jucer u Tallinu culo skandiranje ,,SAVEZ NAPOLJE''! Hasanu i Barbarezu ako se plasiramo treba fino uruciti pozive da kao gosti reprezentacije odu u JAR, barem su to zasluzili!
![]()
P.S.momak je u pravu 100% lomio jeste igrace i trckarao kao maneken.
- pirmin
#54 Re: SALIHAMIDZIC
Njegovo je proslo ali moje postovanje ima.
Za ono utakmica sto je igrao za dres reprezentacije je sigurno bio medju Top 5 najkorisnijih igraca.
Za ono utakmica sto je igrao za dres reprezentacije je sigurno bio medju Top 5 najkorisnijih igraca.
- Troll_Happens
#55 Re: SALIHAMIDZIC
Hasan je bolji bio od Baljica pa kako god.. prije bih ga uveo u reprezentaciju nego onog manekencica i muzikanta
..
mada ipak za svjetsko prvenstvo sa 33 god ne vjerujem da bi mogao maximum dati ako nista trebali su mu dati pocast da zaigra makar minimalno...pod uslovom naravno da se kvalifikujemo
mada ipak za svjetsko prvenstvo sa 33 god ne vjerujem da bi mogao maximum dati ako nista trebali su mu dati pocast da zaigra makar minimalno...pod uslovom naravno da se kvalifikujemo
- S@din
#56 Re: SALIHAMIDZIC
braco je povrijeden, ne igra nikako, povreda ne zarasta
a tu povredu koja ga muci konstantno, je dobio na treningu reprezentacije i to je najveci razlog zasto je posvadan sa savezom
mada ono sto je braco ucinio za bh fudbal, davno, tik poslije rata, je nesto jako veliko i zato mu se trebamo klanjati
braco je nabavljao lopte, sponzore, novac i sl.. mada mnogi to danas zaboravljaju
P.S. Braco je cak doveo u repku nezamjenjivog Misketa
a tu povredu koja ga muci konstantno, je dobio na treningu reprezentacije i to je najveci razlog zasto je posvadan sa savezom
mada ono sto je braco ucinio za bh fudbal, davno, tik poslije rata, je nesto jako veliko i zato mu se trebamo klanjati
braco je nabavljao lopte, sponzore, novac i sl.. mada mnogi to danas zaboravljaju
- M.O.S-
#57 Re: SALIHAMIDZIC
Drug sto ne spomenu i ostale momkeA1fa wrote:Skim je to imao u reprezentaciji da igra?? Nije mogao ni igrati u repki kao u Bayernu jer je u reprezentaciji njegova najveca zadaca bila da Jakirevici, Grujici, Ihtijarevici i ostali antitalenti ne izgledaju kao zadnji levati i da kupi njihove izgubljene lopte, a sve kako bi se ovi prodali i neko na njima zaradio. Samo pogledajte ljudi spisak imena igraca koji su od 1996 skupili po 1-2 nastupa! Mislim da smo po tome prvaci svijeta. Ja se ne sjecam ni jednog gola da je Hasan kriv, svoje duele je dobijao, centrirao, trcao, to sto je neko htio da bocni igrac sam rjesava utakmice, to je do vas i do vase percepcije Hasana i nogometa uopste!
Gospodin Meho Kodro je covjek koji je uvjek igrao za repku srcem i dusom
-
ragib
#58 Re: SALIHAMIDZIC
zato ga vole u minkenu
http://www.youtube.com/watch?v=Es6S-cRn ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Es6S-cRn ... re=related
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#59 Re: SALIHAMIDZIC
S@din wrote:braco je povrijeden, ne igra nikako, povreda ne zarasta
Ma ovde ti ljudi za 5 dana zaborave neke stvari, a da ne pricamo o nekom duzem periodu...
- A1fa
#60 Re: SALIHAMIDZIC
Da, imali smo u vakat i Bolica, Baljica, Hibica i Konjica, tu lista kvalitetnih nogometasa i zavrsava. Kasnije je dosao Barbarez, a Kodro je tad bio vec na zalasku karijere! Samo sto se od tih nikada nije trazilo da sami pobjedjuju, a i Baljic se znao sepuriti po terenu i citavu utakmicu namjestati rajf i frizuricu, al njega niko ne spominjeM.O.S- wrote:Drug sto ne spomenu i ostale momkeA1fa wrote:Skim je to imao u reprezentaciji da igra?? Nije mogao ni igrati u repki kao u Bayernu jer je u reprezentaciji njegova najveca zadaca bila da Jakirevici, Grujici, Ihtijarevici i ostali antitalenti ne izgledaju kao zadnji levati i da kupi njihove izgubljene lopte, a sve kako bi se ovi prodali i neko na njima zaradio. Samo pogledajte ljudi spisak imena igraca koji su od 1996 skupili po 1-2 nastupa! Mislim da smo po tome prvaci svijeta. Ja se ne sjecam ni jednog gola da je Hasan kriv, svoje duele je dobijao, centrirao, trcao, to sto je neko htio da bocni igrac sam rjesava utakmice, to je do vas i do vase percepcije Hasana i nogometa uopste!![]()
Gospodin Meho Kodro je covjek koji je uvjek igrao za repku srcem i dusom
- Neelix
#61 Re: SALIHAMIDZIC
..zato sto nije namjerno krsio igrace da ne bi svoju lijenu guzicu morao dovlaciti na sljedece okupljanje.
- ODVRATAN_i_GADAN
#62 Re: SALIHAMIDZIC
Pogledaj jos jednom tu utakmicu ali obrati paznju na prvo poluvrijeme i igru Hasana! sve ce ti se samo kazati!Neelix wrote:..zato sto nije namjerno krsio igrace da ne bi svoju lijenu guzicu morao dovlaciti na sljedece okupljanje.
- A1fa
#63 Re: SALIHAMIDZIC
Ja znam samo jedno, napadanje i prigovaranje onakvim igracima i ljudima kao sto su Hasan Salihamidzic, je samo davanje alibija onim lopovima i djubradima koji su direktno odgovorni da nam je ovo tek prvi put da smo dosli na korak do nekog velikog svjetskog takmicenja! Da je Hasan mogao bolje-mogao je, ali u onim okolnostima gdje je u reprezentaciji vladao kriminal i korupcija, covjek njegovog vaspitanja i karaktera je mogao da zablista samo u onim ,,velikim'' utakmicama u kojima je redovno najbolji i bio...
- phillie
#64 Re: SALIHAMIDZIC
kao npr. da asistira Bolicu za 1:1 protiv Danske...
-
mostarac
#65 Re: SALIHAMIDZIC
I najgore je sto je medju "Dobrim Bosnjanima" Salihamidzic omrazeniji od recimo jednog Ibrahimovica, Handanovica ili Corluke ili Stanica koji je i ime i sve stekao u Zelji ili brace Kovac ili od Save Milosevica i slicnih. Da ne govorim o ovim novim perjanicama tipa Delach koji je najveca golmanska uzdanica hrvatske repke, a decko iz Gornjeg Vakufa. I svi su oni bolje prihvaceni od Salihamidzica. Da ne govorim o onim gnjidama Anusicu i Alilovicu, koji su preko rukometne repke BiH napravili karijeru i prodali se, a onda je kad su postali klase odlucili da igraju za Hrvatsku. Takvima bi ja noge u koljenu lomio baseball palicom, ali eto Hasan nam je kriv. Valjda sto je uvijek bio nas najkorisniji i najbolji igrac na terenu, a rotiran na svim mogucim pozicijama i igrao ih jednako dobro. Mogao je Hasan do 1998. godine promjeniti grb na dresu, ali nije, ali eto on nam ne valja, a ovi nam valjaju i njih niko ne pljuje.
Hasan je najveci sportista kojeg je BiH ikad imala. Veci i od Delibasica, Benesa, Susica, Barbareza, Bajevica, Dalipagica uz svo postovanje ovim nabrojanim. Hasan je bio najbolji igrac u to vrijeme najboljeg kluba na planeti i u tom klubu je igrao skoro cijelu deceniju i osvojio je u klupskom fudbalu sve sto se osvojiti moze.
Svaka cast gore pobrojanim i zaista velikim imenima BH sporta, al ono sto je napravio Hasan nije niko od njih. Mozda Dalipagic, al on nikad nije bio pretjerano vezan za BiH, a Delibasic je nazalost prerano zaustavio svoj let.
Hasan je najveci sportista kojeg je BiH ikad imala. Veci i od Delibasica, Benesa, Susica, Barbareza, Bajevica, Dalipagica uz svo postovanje ovim nabrojanim. Hasan je bio najbolji igrac u to vrijeme najboljeg kluba na planeti i u tom klubu je igrao skoro cijelu deceniju i osvojio je u klupskom fudbalu sve sto se osvojiti moze.
Svaka cast gore pobrojanim i zaista velikim imenima BH sporta, al ono sto je napravio Hasan nije niko od njih. Mozda Dalipagic, al on nikad nije bio pretjerano vezan za BiH, a Delibasic je nazalost prerano zaustavio svoj let.
-
ragib
#66 Re: SALIHAMIDZIC
mostarac wrote:I najgore je sto je medju "Dobrim Bosnjanima" Salihamidzic omrazeniji od recimo jednog Ibrahimovica, Handanovica ili Corluke ili Stanica koji je i ime i sve stekao u Zelji ili brace Kovac ili od Save Milosevica i slicnih. Da ne govorim o ovim novim perjanicama tipa Delach koji je najveca golmanska uzdanica hrvatske repke, a decko iz Gornjeg Vakufa. I svi su oni bolje prihvaceni od Salihamidzica. Da ne govorim o onim gnjidama Anusicu i Alilovicu, koji su preko rukometne repke BiH napravili karijeru i prodali se, a onda je kad su postali klase odlucili da igraju za Hrvatsku. Takvima bi ja noge u koljenu lomio baseball palicom, ali eto Hasan nam je kriv. Valjda sto je uvijek bio nas najkorisniji i najbolji igrac na terenu, a rotiran na svim mogucim pozicijama i igrao ih jednako dobro. Mogao je Hasan do 1998. godine promjeniti grb na dresu, ali nije, ali eto on nam ne valja, a ovi nam valjaju i njih niko ne pljuje.
- phillie
#67 Re: SALIHAMIDZIC
ma znas nas, yebo nas...
- libertyBiH
#68 Re: SALIHAMIDZIC
Ja mislim da je to to'.emigracija wrote:Koliko vas zna da je Hasan Salihamidzic odbacio BH drzavljanstvo kao staru carapu. Hasan Salihamidzic vise nije drzavljanin ove zemlje.....vec odavno
-
mahalas505
#69 Re: SALIHAMIDZIC
Slazem s ovim citiranim gore upotpunsti, mozemo mi pisati sta hocemo ali je ipak Salihamidzic je dao dosta za reprezentaciju. I da naglasim pogotovo ove Anusica i Alilovica, stvarno ako je iko prodana dusa u BiH-a sportu to su oni.mostarac wrote:I najgore je sto je medju "Dobrim Bosnjanima" Salihamidzic omrazeniji od recimo jednog Ibrahimovica, Handanovica ili Corluke ili Stanica koji je i ime i sve stekao u Zelji ili brace Kovac ili od Save Milosevica i slicnih. Da ne govorim o ovim novim perjanicama tipa Delach koji je najveca golmanska uzdanica hrvatske repke, a decko iz Gornjeg Vakufa. I svi su oni bolje prihvaceni od Salihamidzica. Da ne govorim o onim gnjidama Anusicu i Alilovicu, koji su preko rukometne repke BiH napravili karijeru i prodali se, a onda je kad su postali klase odlucili da igraju za Hrvatsku. Takvima bi ja noge u koljenu lomio baseball palicom, ali eto Hasan nam je kriv. Valjda sto je uvijek bio nas najkorisniji i najbolji igrac na terenu, a rotiran na svim mogucim pozicijama i igrao ih jednako dobro. Mogao je Hasan do 1998. godine promjeniti grb na dresu, ali nije, ali eto on nam ne valja, a ovi nam valjaju i njih niko ne pljuje.
-
fara_mo
#70 Re: SALIHAMIDZIC
Hasan je i danas otac fudbala i kad se njegovo ime spomene samo se treba naklonit i biti ponosan sto je nas. Mnogi su zaboravili te davne godine kad niko nije htjeo da igra za repku, a mali haso koji je vec tada slovio za najboljeg mladog igraca u Njemackoj i izabere nas. Njegove golove protiv Hrvatske u Bolonji i gol protiv Italije u Sarajevu nikad dok sam ziv necu zaboraviti. Haso je nas najveci igrac svih vremena i po rezultatima i po klubovima i dan danas kad ga vidim na tv srce mi je ogromno jer znam sta predstavlja a to je profesionalizam i rad kojeg itekako nedostaje u ovoj nasoj BIH. I Vi koji blatite Hasu sjetite se samo i Kodre koji je isto bio sikaniran iz repke i sve ce vam biti jasno.
Jedan je Haso
Jedan je Haso
- Joey Tribbiani
#71 Re: SALIHAMIDZIC
evo neko je vec spomenuo centarsut protvi danske...ljepota. sjetite se kako je igrao protiv srbije na marakani, pa pravio ih je budalama, nekoliko puta im je loptu kroz noge provukao, a uvijek su tu bili po 2-3 igraca. Hasan pomaze siromasnoj djeci bez roditelja i zbog toga ga najvise cijenim.
-
rahmanjin
#73 Re: SALIHAMIDZIC
E hajd mi zivota ti reci kakve veze ima Ibrahimovic?mostarac wrote:I najgore je sto je medju "Dobrim Bosnjanima" Salihamidzic omrazeniji od recimo jednog Ibrahimovica, Handanovica ili Corluke ili Stanica koji je i ime i sve stekao u Zelji ili brace Kovac ili od Save Milosevica i slicnih. Da ne govorim o ovim novim perjanicama tipa Delach koji je najveca golmanska uzdanica hrvatske repke, a decko iz Gornjeg Vakufa. I svi su oni bolje prihvaceni od Salihamidzica. Da ne govorim o onim gnjidama Anusicu i Alilovicu, koji su preko rukometne repke BiH napravili karijeru i prodali se, a onda je kad su postali klase odlucili da igraju za Hrvatsku. Takvima bi ja noge u koljenu lomio baseball palicom, ali eto Hasan nam je kriv. Valjda sto je uvijek bio nas najkorisniji i najbolji igrac na terenu, a rotiran na svim mogucim pozicijama i igrao ih jednako dobro. Mogao je Hasan do 1998. godine promjeniti grb na dresu, ali nije, ali eto on nam ne valja, a ovi nam valjaju i njih niko ne pljuje.
- Joey Tribbiani
#74 Re: SALIHAMIDZIC
ahmed&nedzad wrote:Sanjol, Salihamidžićev saigrač iz Bajerna, na poluvremenu utakmice na Koševu prišao mu je i zamolio ga da opomene Spahića
da ne ide tako grubo na igrače Francuske jer je to ipak prijateljski meč. Kad je Hasan to prenio Spahiću u svlačionici, ovaj se zaletio na njega i opalio mu šamar. Niko nije reagovao na to što je tada novopečeni reprezentativac (danas kapiten) nasrnuo na starijeg saigrača koji je strijelac prvog gola za BiH u historiji. Od tada, Salihamidžić više nije htio da se odazove na pozive već je rekao da se oprostio i da više fizički ne može igrati na dva fronta, za repku i klub. Šteta. U nedavnom intervjuu za Sport Centar pitali su ga da li bi prihvatio poziv ako se BiH kvalifikuje na SP, odgovorio je da to ne bi bilo fer prema igračima koji su se izborili za to u kvalifikacijama. Dobro bi nam došao, ali mislim da bi nam u ovim trenutcima više značio Papac.
Ne vjerujem. Salihamidzic u ovoj utakmici nije ni dobio lopte i nije ni imao priliku da bude agresivan. Non-stop je bio sam po lijevoj strani i sirio ruke, trazio loptu
- karanana
#75 Re: SALIHAMIDZIC
nije ni spominjano da je haso bio agresivan. gore pise da je valjda spahic bio taj koji je bio previse agresivan.Joey Tribbiani wrote:ahmed&nedzad wrote:Sanjol, Salihamidžićev saigrač iz Bajerna, na poluvremenu utakmice na Koševu prišao mu je i zamolio ga da opomene Spahića
da ne ide tako grubo na igrače Francuske jer je to ipak prijateljski meč. Kad je Hasan to prenio Spahiću u svlačionici, ovaj se zaletio na njega i opalio mu šamar. Niko nije reagovao na to što je tada novopečeni reprezentativac (danas kapiten) nasrnuo na starijeg saigrača koji je strijelac prvog gola za BiH u historiji. Od tada, Salihamidžić više nije htio da se odazove na pozive već je rekao da se oprostio i da više fizički ne može igrati na dva fronta, za repku i klub. Šteta. U nedavnom intervjuu za Sport Centar pitali su ga da li bi prihvatio poziv ako se BiH kvalifikuje na SP, odgovorio je da to ne bi bilo fer prema igračima koji su se izborili za to u kvalifikacijama. Dobro bi nam došao, ali mislim da bi nam u ovim trenutcima više značio Papac.
Ne vjerujem. Salihamidzic u ovoj utakmici nije ni dobio lopte i nije ni imao priliku da bude agresivan. Non-stop je bio sam po lijevoj strani i sirio ruke, trazio loptu