1. Oktobar dan D za Fed.vladu

pure_love

#51 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by pure_love »

valterbranisarajevo wrote:Na protestima 9.2.2008. godine bilo je prisutno oko 10.000 građana. Mislim da će proći mnogo vremena dok na ulicama Sarajeva neko okupi toliko ljudi..

i to zbog Denisa,sramota da nije bilo vise!!!

ali tokom ostalih protesta najvise do 500
izdaleka

#52 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by izdaleka »

Ma kakva vlada, Mi vlade nemamo od 91' a ovi sto sjede u vladinim foteljama ,to ti je sve goli lopov i prodana dusa , ali nece jos dugo sprema se sprema....
Banksy

#53 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Banksy »

kurty wrote:Vjerovatno je Tihic obecao nesta prije izbora, pa ga sad traze...
Zato što je krivac za ovo Tihić. On je bio inicijator uvođenja novih kategorija i povećanja broja onih koji koriste ove naknade, u pokušaju da kupi glasove boraca i osvoji vlast 2006.

DANI: Osjećate li odgovornost zbog toga što ste uoči izbora 2006 usvojili zakone, uveli u prava nove kategorije građana za koje ste znali da nema finansijskog pokrića?

TIHIĆ: Kao predsjednik stranke, iako direktno nisam učestvovao u tome, normalno je da osjećam odgovornost. Barem tada je rečeno da će sredstva za ta prava biti u daleko manjim iznosima, nije bilo ovih brojki koje sada imamo.

DANI: Znate li koliko je u 2008. bilo demobiliziranih boraca koji su ostvarili prava po osnovu pomoći za nezaposlene?

TIHIĆ: Oko 80.000.

DANI: Nije, u Vladinom izvještaju, imam ga ovdje, stoji 61.730.

TIHIĆ: To se stalno mijenjalo. Bilo je možda 80, pa se kasnije smanjilo, i tako dalje.

DANI: Podatak jedne međunarodne organizacije, koja se ovdje bavi socijalnim sektorom, frapirao me je. Za ilustraciju su iskoristili općinu Srebrenik.
Prije ovog seta socijalnih zakona, kojim su uvedene nove kategorije građana, pravo na tuđu njegu i pomoć imalo je 185 građana, a sada preko 3.900 građana.
ultima_palabra

#54 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by ultima_palabra »

pure_love wrote:
valterbranisarajevo wrote:Na protestima 9.2.2008. godine bilo je prisutno oko 10.000 građana. Mislim da će proći mnogo vremena dok na ulicama Sarajeva neko okupi toliko ljudi..

i to zbog Denisa,sramota da nije bilo vise!!!

ali tokom ostalih protesta najvise do 500
Da su bila samo dvojica, svaka im čast, jer su branili svoje principe. Dok ovi mole za mrvice sa stola lopova...
ovaj & onaj

#55 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by ovaj & onaj »

komi wrote: :oops: izmanipulirana banda neradnika
nema više pljačkanja tuđih stanova :oops: ko 92-95

valja raditi :mrgreen:
Smradu jedan balavi. Kako te samo nije stid ovako nesto napisati. Nemas nimalo respekta prema onima koji su zasluzni sto ti danas mozes da seres ovdje. Pogani jedna ljudska. Ovo su ti lopovi jel? Pa dokle seze tvoja glupost. Ovaj forum je jedno totalno sranje. Ukuplja jednu masu neandertalaca koji misle da su oni najpametniji. Eto vi znate ko je lopov. Da si malo ukljucio pileci mozak znao bi da su ovdje osim zlatnih ljiljana (koje ti nazva bandom, neradnicima i lopovima) i ostali borci. Tu je bio i Zeljko Komsic, jelde jos jedan izmanipulisani bandit i neradnik, a nadasve lopov. U svoj svojoj neinteligenciji i debilizmu ti si uspio u svojoj supljoj glavi da povezes borce, one koji su branili ovu drzavu sa kriminalcima, sa banditima, sa neradnicima, sa svim negativnim u ovom drustvu. Da imas imalo morala prvo bi ustao pa spomenuo borce, a ne ovako bezocno srao po njima. Eto seres i protiv vlasti, ali samo kad proteste organizuje onako ispod stola SDP. Evo sad protestuju borci, svi zajedno, protesti su stranacki neobojeni. Sto im se ne pridruzis? Nemaju crvenu ruzu na reveru mozda? Takvima kao sto si ti krajnji domet je neka internet anketica. Samo pljujete preko interneta, a politicke mudrosti nema ni u tragovima. Umjesto da se podrze sve kategorije stanovnistva koje je ovaj kriminalizovana vlast dovela na rub opstanka, ti ces sad ovdje srati preko interneta, prosipati svoje bijedne maloumne stavove.

Sutra kad bi zapucalo ti bi se upiskio u gace jadu jadni, a ovi tvoji "izmanipulisani banditi, neradnici i lopovi" bi te branili, pa bi kad sve prodje opet srao po njima. Pichkurina si ti obicna, eto sta si.
nenadd

#56 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by nenadd »

Mislim da je krajnje vrijeme da vlada odbije od sise te demobilisane borce, zlatne ljiljane i ine zaslužne koji bi živjeli do kraja života od one 4 godine koje su ratovali. Čučao sam i ja po rovovima od početka rata jer sam bio levat i nisam se ispalio na vrijeme. Ko mi je kriv? Ratnim vojnim invalidima svaka čast a ovi ostali neka se već jednom skinu sa humanitarne pomoći. Ne da nemam simpatija prema njima nego mi počinju ići na nerve. Gdje su na protestima kada nam ubijaju djecu, kada ponižavaju poljoprivrednike, kada uništavaju privredu...To ih ne zanima. A zbog svojih bijednih 150 im nije mrsko dolaziti u Sarajevo. Bijednici!
_majevica_

#57 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by _majevica_ »

podrska kategorijama boraca da smijene lopove i bagru na vlasti...
Borci su ti koji su ovo sto imamo sacuvali da bude u Federaciji.Da nije tako sada
ne bi bilo ni Bosne ni Bosnjaka.Mislim da slobodom izrazavanja na sajtu :sax:
ne znaci da neko moze baljezgati u vezi boraca ABiH.Al ima nas svakakvih :bih:
nenadd

#58 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by nenadd »

Her Flick wrote:
nenadd wrote:Mislim da je krajnje vrijeme da vlada odbije od sise te demobilisane borce, zlatne ljiljane i ine zaslužne koji bi živjeli do kraja života od one 4 godine koje su ratovali. Čučao sam i ja po rovovima od početka rata jer sam bio levat i nisam se ispalio na vrijeme. Ko mi je kriv? Ratnim vojnim invalidima svaka čast a ovi ostali neka se već jednom skinu sa humanitarne pomoći. Ne da nemam simpatija prema njima nego mi počinju ići na nerve. Gdje su na protestima kada nam ubijaju djecu, kada ponižavaju poljoprivrednike, kada uništavaju privredu...To ih ne zanima. A zbog svojih bijednih 150 im nije mrsko dolaziti u Sarajevo. Bijednici!
ko ti je kriv sto si cucao u rovu, sto nisi jurisao na tenkove i bio ranjen ili jednostavno izgradio tunel
pa bi i ti imao zlatnog ljiljana i tih 150KM
Slatko si me nasmijao. Ne bih ja dao svoga mira za tih bijednih 150. Imam ja njih koliko hoćeš.
_majevica_

#59 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by _majevica_ »

nenadd wrote:Mislim da je krajnje vrijeme da vlada odbije od sise te demobilisane borce, zlatne ljiljane i ine zaslužne koji bi živjeli do kraja života od one 4 godine koje su ratovali. Čučao sam i ja po rovovima od početka rata jer sam bio levat i nisam se ispalio na vrijeme. Ko mi je kriv? Ratnim vojnim invalidima svaka čast a ovi ostali neka se već jednom skinu sa humanitarne pomoći. Ne da nemam simpatija prema njima nego mi počinju ići na nerve. Gdje su na protestima kada nam ubijaju djecu, kada ponižavaju poljoprivrednike, kada uništavaju privredu...To ih ne zanima. A zbog svojih bijednih 150 im nije mrsko dolaziti u Sarajevo. Bijednici!

drugi put cuci sa cetnicima il ujama oko Sarajeva pa ce ti biti mozda bolje :D
Edmond

#60 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Edmond »

ovaj & onaj wrote:

Smradu jedan balavi. Kako te samo nije stid ovako nesto napisati. Nemas nimalo respekta prema onima koji su zasluzni sto ti danas mozes da seres ovdje. Pogani jedna ljudska. Ovo su ti lopovi jel? Pa dokle seze tvoja glupost. Ovaj forum je jedno totalno sranje. Ukuplja jednu masu neandertalaca koji misle da su oni najpametniji. Eto vi znate ko je lopov. Da si malo ukljucio pileci mozak znao bi da su ovdje osim zlatnih ljiljana (koje ti nazva bandom, neradnicima i lopovima) i ostali borci. Tu je bio i Zeljko Komsic, jelde jos jedan izmanipulisani bandit i neradnik, a nadasve lopov. U svoj svojoj neinteligenciji i debilizmu ti si uspio u svojoj supljoj glavi da povezes borce, one koji su branili ovu drzavu sa kriminalcima, sa banditima, sa neradnicima, sa svim negativnim u ovom drustvu. Da imas imalo morala prvo bi ustao pa spomenuo borce, a ne ovako bezocno srao po njima. Eto seres i protiv vlasti, ali samo kad proteste organizuje onako ispod stola SDP. Evo sad protestuju borci, svi zajedno, protesti su stranacki neobojeni. Sto im se ne pridruzis? Nemaju crvenu ruzu na reveru mozda? Takvima kao sto si ti krajnji domet je neka internet anketica. Samo pljujete preko interneta, a politicke mudrosti nema ni u tragovima. Umjesto da se podrze sve kategorije stanovnistva koje je ovaj kriminalizovana vlast dovela na rub opstanka, ti ces sad ovdje srati preko interneta, prosipati svoje bijedne maloumne stavove.

Sutra kad bi zapucalo ti bi se upiskio u gace jadu jadni, a ovi tvoji "izmanipulisani banditi, neradnici i lopovi" bi te branili, pa bi kad sve prodje opet srao po njima. Pichkurina si ti obicna, eto sta si.
:thumbup:
damirm

#61 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by damirm »

Branili svoju kucu, svoj dom...I sad svi trebamo da godinama cashiramo, umjesto da puteve gradimo, mlade obrazujemo. Podignut ljudima spomenik na sred carsije, HVALA, do vidjenja...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#62 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Truba »

što se ljudi nerviraju kada s se iznose obična mišljenja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mišljenje je ko šupak skoro svako ga ima :P :P :P

znam za ljude koji su ranjavani više puta i nemaju nikakve nadoknade i ne protestvuju

jer su sada na radnom mjestu na kojem rade na crno nema slobodno jarane :oops: :oops: :oops: kapitalizam je pokucao na naša vrata :mrgreen:
Truba

#63 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Truba »

Her Flick wrote:
karanana wrote:jeli zeljko komsic zlatni ljiljan?
ja mislim da jest

zar ste Brankovića zaboravili :)
Truba

#64 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Truba »

ovo je moja slika na desktopu na poslu

Image

ima nekoliko forumaša na slici
Last edited by Truba on 01/10/2009 16:11, edited 1 time in total.
nenadd

#65 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by nenadd »

_majevica_ wrote:

Meni je super, šta je s vama ljudi. Najveći mi je stres taj što su ceste bile danas blokirane zbog tih lezihljebovića koji ne daju normalnom svijetu da dođu do svoje garaže u centru grada.
nenadd

#66 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by nenadd »

_majevica_ wrote:

Meni je super, šta je s vama ljudi. Najveći mi je stres taj što su ceste bile danas blokirane zbog tih lezihljebovića koji ne daju normalnom svijetu da dođu do svoje garaže u centru grada.
MuaDib

#67 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by MuaDib »

zonbirile wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ja nikada neću zaboraviti "podršku" koju su građani Sarajeva dobili od Rađe za vrijeme sarajevskih protesta kada je ovaj prijetio da će "borci" braniti institucije i vlast kao 1992 od građana, što je za mene bio jedan vid usporedbe građana koji su se pokušali organizovati zbog straha za svoju bezbjednost sa onima koji su napadali naš grad 1992.

Svojim suborcima želim sve najbolje u životu, želim da imaju život dostojan čovjeka, a ne da preživljavaju sa bijednih 150 KM koje će im također ukinuti 2011. Međutim zbog ovih koji ih vode a koji su izabrani po partijskom nalogu ja danas nisam tamo..
----------------------------------
jeli to onda u skupštini,kada je Alija počeo vaziti ,a raja ga otjerala sa pozornice.Nigdje nema tog snimka.
Kako nema:
Truba

#68 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Truba »

ovaj & onaj wrote:

šta se bolan pališ moja prva sjećanja na rat se vežu za heroje dobrinje koji su pobjegli s dobrinje i došli maltretirati raju na čengić vili
kao i na specijalce koji su obijali stanove u mome susjedstvu i nosili što su htjeli
kao i na one koji su imali kokakolu krompir i meso dok smo mi gladovali
kao i na dezertere koji sada imaju penzije po raznim osnovama a preplivavali su miljacku bježeći četveronoške
pa samoubice koji su preko noći postajali šehidi
pa oni koji su se samoranjavali
pa umirali od alkohola kojeg su nakon dužeg neimanja istog popili prilikom otkrivanja vinskog podruma

od 20 vojnika u naselju znam možda 5 poštenih... od tih pet 3 je pod zemljom

ovo su moja balava zapažanja okolice u ratu

nema ba one partizanske više propagande da oni ni jabuku nisu htjeli

mazijali su preko štele dobivali rješenja
:oops: :oops: :oops:
nenadd

#69 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by nenadd »

šta se bolan pališ moja prva sjećanja na rat se vežu za heroje dobrinje koji su pobjegli s dobrinje i došli maltretirati raju na čengić vili
kao i na specijalce koji su obijali stanove u mome susjedstvu i nosili što su htjeli
kao i na dezertere koji sada imaju penzije po raznim osnovama a preplivavali su miljacku bježeći četveronoške
pa umirali od alkohola kojeg su nakon dužeg neimanja istog popili prilikom otkrivanja vinskog podruma

:oops: :oops: :oops:[/quote]

i umirali prirodnom smrću i postajali šehidi
i ranjavali sami sebe da ne bi išli na liniju pa postajali RVI
i davali prednost švercovanoj robi kroz tunel nad ranjenicima
i ratovali na relaciji Dobrinja A.Polje zbog šverca kroz tunel
krali i otimali se oko plijena po razrušenim i napuštenim kućama

izvini ako sam nešto ponovio ili zaboravio ali to je otprilike to
detroit-mercy

#70 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by detroit-mercy »

Najveci problem borackih organizacija je u njihovim vodstvima koja su u principu poslusnici vlasti i/ili stranaka. Tuzno veoma tuzno, da su se oni koji su branili BiH srcem tako lako dali izmanipulirati.
Nevezano, poznajem tipa Zlatni Ljiljan, znam ga jos iz rata dole, ljiljana je dobio za stvarne zasluge u ratu, bio je dobar nema se sta dodati ili oduzeti.
Bio par godina, sigurno jedno 10tak ovdje u Americi, skoro se vratio dole, po njegovim rijecima " Koji cu kurac ovdje, valja raditi, odoh dole imam penziju od koje mogu zivjeti veoma dobro, jebo posao".
E to je ono sto mi smeta, ako si zlatni ljiljan prva stvar koju je drzava trebala uraditi je naci posao tim ljudima, naravno u struci. Ako nisu u mogucnosti da rade (ranjavanja, invalidnost i td) onda im obezbjediti dostojan zivot. Ali za covjeka u naponu radne snage, koji moze konju rep iscupati da sjedi i zivi od pomoci drzave, jednostavno nemam razumjevanja.
Prije nego ko skoci, da napomenem, dobrovoljac od 92e, dva puta ranjavan, nosim odredjeni procenat invalidnosti, nikada ni marke od drzave uzeo, niti bi (jer u rat nisam otisao zbog para), jer smatram da mi drzava nista ne duguje.
damirm

#71 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by damirm »

Drzava nije trebala ovim ljudima naci posao, nego je trebala napraviti uslove, pa da ih ti ljudi dobiju. Ovako nek se hebu gledajuci u razne twist towere, robote, teloptice, lokalne siledzije i monopoliste sto nam iz dana u dan na pravdi Boga hebu mater.
black

#72 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by black »

nenadd wrote:šta se bolan pališ moja prva sjećanja na rat se vežu za heroje dobrinje koji su pobjegli s dobrinje i došli maltretirati raju na čengić vili

jos samo da kazete kako smo sami sebe ubijali :oops:
trofej

#73 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by trofej »

Sve dijagnoze su sažvakane, šta dalje? Nastaviti sa tekbiranjem ispred Parlamenta FBiH i osnažiti "pravo" na treći entitet?! Nije li to upravo onaj cilj kojem slijede aktuelni politički klanovi, a koji je suprotan interesima obespravljene boračke populacije? I, zatim, slijedi ona Holbrookeova: "Ukoliko se oni dogovore, nama je svejedno da li će BiH biti jedna, dvije ili tri države."

Čini mi se, morao se prvo krenuti od glava boračkih udruženja, saveza i ministarstava. Ako se zato nije imalo vremena, cjelishodniji intervantan odgovor na interventni zakon bio bi masovan štrajk glađu do ispunjenja jasno formuliranih zahtijeva prema lokalnim, entitetskim i državnim vlastima. I to sa imenom i prezimenom svakog od sudionika štrajka. Štrajk bi se mogao organizirati na lokalnom nivou, pa i u domovima. Izlazak na ulicu, posebno boračke populacije, uvijek je dvosjekli mač, a posebno u BiH.
Last edited by trofej on 01/10/2009 16:52, edited 1 time in total.
vee-jay

#74 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by vee-jay »

trofej wrote:Sve dijagnoze su sažvakane, šta dalje? Nastaviti sa tekbiranjem ispred Parlamenta FBiH i osnažiti "pravo" na treći entitet?! Nije li to upravo onaj cilj kojem slijede aktuelni politički klanovi, a koji je suprotan interesima obespravljene boračke populacije? Čini mi se, morao se prvo krenuti od glava boračkih udruženja, saveza i ministarstava. Ako se zato nije imalo vremena, cjelishodniji intervantan odgovor na interventni zakon bio bi masovan štrajk glađu do ispunjenja jasno formuliranih zahtijeva prema lokalnim, entitetskim i državnim vlastima. I to sa imenom i prezimenom svakog od sudionika štrajka. Štrajk bi se mogao organizirati na lokalnom nivou, pa i u domovima. Izlazak na ulicu, posebno boračke populacije, uvijek je dvosjekli mač, a u BiH posebno.
:lol: :lol: :lol: :lol: :-) :lol: :lol:
Truba

#75 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Truba »

black wrote:
nenadd wrote:šta se bolan pališ moja prva sjećanja na rat se vežu za heroje dobrinje koji su pobjegli s dobrinje i došli maltretirati raju na čengić vili

jos samo da kazete kako smo sami sebe ubijali :oops:
ja sam rekao da znam jednog ili dvoje koji su se ubili...

vijagra u kombinaciji s drogom na balkonu na čengić vili i puc pištoljem u glavu

narod koji uspije u 25 godina popuštiti priče o partizanskoj nevinosti i nevinosti svojih vojnika u proteklom ratu... hm... da ne govorim oštrije stvari :mrgreen:

ja znam desetoricu loših... ti znaš 5 neko 6 neko 8

rat ne vode časne sestre nego ljudi... iz različitih povoda... sve što je ljudsko nije im strano...od pljačke do herojstva
Post Reply