Šta ako ovo ozakone.

hercegovac_pravi

#51 Re: Šta ako ovo ozakone.

Post by hercegovac_pravi »

Junuz Djipalo wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Junuz Djipalo wrote:
Rugala se sova sjenici...
Izvinjenje jer sam propustio ovaj dio tvoga posta. Nadam se da neces zamjeriti. Ovako:

HRVATI: Prlic, Naletalic, Martinovic, Blaskic, Kordic, Cerkez .....itd..itd...
SRBI: Karadzic, Krajisnik, Koljevic, Plavsic, Mladic, Beara ......itd...itd

A sada nagradno pitanje. Sta je zajednicko za sva ova imena Hrvatskih i Srpskih lidera (mislim osim sto tryhnu u Haskom kazamatu)? Odgovor: UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT !!!! Toliko o slicnosti !!! ili kao sto ti rece
Što bolan ne nabroja ove naše zeničke, ah da ne možeš za razliku od ovih što si nabrojao oni su na visokim položajima u Federaciji, kantonima, općinama...

26.01.93. Lašva, prvi masakr civila u MH sukobu, i ko je osuđen za to, neki lijevi na godinu, dvije, a gdje su naredbodavci?

Evo tek sad se sjetili optužit nekoga za Trusinu a to je dobrih mjesec dana prije sukoba u Mostaru.

Ni jedno ni drugo ne odgovara onoj priči o "udruženom zločinačkom pothvatu" samo jednih.

Mislim da je bilo još zločinačkih pothvata...

Nego to je prošlost, a u sadašnjosti ja mogu i vidim mogućnost suživota i sa Srbima i sa Bošnjacima a pogotovo sa ostalim.

A kod tebe čista srpska priča prije rata zato si dobio:

Nisam ih nabrojao .....NE SUDE IM U HAGU ZA UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT KAO OVOJ BRACI PO AKCIJI
Ovo podvuceno, dokaze u ruku pa sa njima pravac u Hag. Do tada "rugala se sova sjenici".
nineinchnails

#52 Re: Šta ako ovo ozakone.

Post by nineinchnails »

Junuz Djipalo wrote:
Što bolan ne nabroja ove naše zeničke, ah da ne možeš za razliku od ovih što si nabrojao oni su na visokim položajima u Federaciji, kantonima, općinama...

26.01.93. Lašva, prvi masakr civila u MH sukobu, i ko je osuđen za to, neki lijevi na godinu, dvije, a gdje su naredbodavci?

Evo tek sad se sjetili optužit nekoga za Trusinu a to je dobrih mjesec dana prije sukoba u Mostaru.

Ni jedno ni drugo ne odgovara onoj priči o "udruženom zločinačkom pothvatu" samo jednih.

Nego to je prošlost, a u sadašnjosti ja mogu i vidim mogućnost suživota i sa Srbima i sa Bošnjacima a pogotovo sa ostalim.

Nemojte mijesati kruske i jabuke. Bosanski "zlocini" nad Hrvatima i Srbima se mogu klasifikovati kao pojedinacni zlocini, ali za to su odgovorni "pojedinci".
Nad Bosancima je sistematski, planski, organizovano, naredjeno i udruzeno vrsen genocid i etnicko ciscenje od strane Hrvata i Srba.
Dovoljno je da uporedite koliko je civila pobijeno na kojim stranama i svima ce sve biti jasno.
Nisu Bosanci drzali okupiran Beograd ni Zagreb nego je bilo obrnuto.
Junuz Djipalo

#53 Re: Šta ako ovo ozakone.

Post by Junuz Djipalo »

nineinchnails wrote:
Junuz Djipalo wrote:

Nemojte mijesati kruske i jabuke. Bosanski "zlocini" nad Hrvatima i Srbima se mogu klasifikovati kao pojedinacni zlocini, ali za to su odgovorni "pojedinci".
Nad Bosancima je sistematski, planski, organizovano, naredjeno i udruzeno vrsen genocid i etnicko ciscenje od strane Hrvata i Srba.
Dovoljno je da uporedite koliko je civila pobijeno na kojim stranama i svima ce sve biti jasno.
Nisu Bosanci drzali okupiran Beograd ni Zagreb nego je bilo obrnuto.
Ne bih rekao, mislim da će popis pokazat da to i nije baš točno, pogotovo za krajeve u središnjoj Bosni. Da ne pričam da se skriveno etničko čišćenje nastavilo i nakon rata drugim sredstvima.

Ima tona "sporadičnih" slučajeva za koje su krivi "pojedinci". Što se tiče MH sukoba više je bilo, neusporedivo, protjeranih Hrvata, a žrtve, brojčano, su tu negdje, a ako gledamo koliki je postotak prognanih Hrvata u ukupnom broju Hrvata vide se koji su razmjeri katastrofe.

Inače, iako nisam katolik u pravom smislu riječi, vjera uči da se grijeh može napravit mišlju, djelom i propustom, tako da ako i nije bilo misli (to je službena verzija iako ja ne vjerujem da nije bilo planova - previše je "slučajnosti") ovo drugo dvoje je bilo...

Ovako kako si napisao, a tražiš da se ne miješaju jruške i jabuke, izjednačavaš Hrvate i Srbe, ne znam ko vas je to učio (to isto "nije" etničko čišćenje Hrvata je li) i priljepljuješ Hrvatima podjednak broj bošnjačkih žrtava kao i Srbima. Izvoli odvoji nas iz te priče. Izvagaj malo što je radila mala skupina oko Bobana i njegovi poslušnici a što hrvatski narod u cjelini. Ako baš želiš, možeš reći da je dio Hrvata Hercegovaca se htio pripojit se Hrvatskoj ali Hercegovci čine max. 5 % Hrvata kad već uključuješ i Zagreb u cijelu priču a na kraju krajeva nisu bili ni Bošnjaci bez svojih Bobana. Za primjer su ti ova Lašva i Trusina, iako eto ispada same mundže bez da ih iko pošalje otišle, poklale. Ma ja, malo sutra.

A mislim da smo dovoljno učinili prije sukoba i nakon sukoba da nas se ne izjednačava sa Srbima a zapravo bi trebali dobivat i određenu zahvalnost kao i ravnopravnost u Federaciji.
shibonja

#54 Re: Šta ako ovo ozakone.

Post by shibonja »

rs jeste genocidna tvorevina , nastala je nad krvlju pobijenih Bosnjaka u Srebrenici tokom jula 1995 , i ko god to negira treba biti uhapsen kada kroci na tlo federacije BiH!! :bih:
moa

#55 Re: Šta ako ovo ozakone.

Post by moa »

1gorstak wrote:
Ne znam zasto bi. Entitete se ne mora ukinuti da bi se castan covjek sjecao genocida. Hrvatska je opstala nakon Jasenovca, jel' to problem ? Dovoljno je eliminisati postojeci naziv i obiljezje manjeg entiteta, a BiH svakako treba biti decentralizovana.
Moze entitet I entitet II mada se ne slazem sa imenom entitet,radije bi da bude oblast I, II, III..

Ne slazem se da BiH treba biti decentralizovana, mislim da ona treba da bude Centralizovana kao i sve normalne drzave a na opstinskim nivoima ostaviti moc odlucivanja... tako da bi imao 3 nivoa odlucivanja i sto je dovljno... imao bi opstinski, regionalni/oblast i drzavni nivo jer jedino na takav nacin mozes unaprijediti ekonomiju, smanjiti korupciju...

Sto se tice ovog natpisa mislim da Vlada (citaj do-dick) pc-a pokusava na sve moguce nacine da vrati samopouzdanje srbima/cetnicima koje je dobro naruseno jer su oni ipak svjesni sta su radili u proslom ratu i da niko normalan ne moze to podnijeti (jbga prca te proslost ako si imalo covjek) pa pokusavaju na svaki moguci nacin da izbrisu rijec genocidna tvorevina, genocidan narod, genocid pa uvrstavaju rijec greska. PC nastala na grseci opet ima smisla da bi se trebala ukinuti. Mislim da bi im bilo bolje da priznaju da su genocidan narod kao sto su uradili (njemci, crnogorci nedavno) i da sjednu otovrenih karata za sto i da se dogovorimo kako dalje zivjeti zajedno. To nam je jedina sansa da u ovakvom ekonomskom haosu (narod hoce da radi i da zivi) pokusamo izvuci najbolje.
nineinchnails

#56 Re: Šta ako ovo ozakone.

Post by nineinchnails »

[quote="Junuz Djipalo"]
Ne bih rekao, mislim da će popis pokazat da to i nije baš točno, pogotovo za krajeve u središnjoj Bosni. Da ne pričam da se skriveno etničko čišćenje nastavilo i nakon rata drugim sredstvima.

Ima tona "sporadičnih" slučajeva za koje su krivi "pojedinci". Što se tiče MH sukoba više je bilo, neusporedivo, protjeranih Hrvata, a žrtve, brojčano, su tu negdje, a ako gledamo koliki je postotak prognanih Hrvata u ukupnom broju Hrvata vide se koji su razmjeri katastrofe.

Inače, iako nisam katolik u pravom smislu riječi, vjera uči da se grijeh može napravit mišlju, djelom i propustom, tako da ako i nije bilo misli (to je službena verzija iako ja ne vjerujem da nije bilo planova - previše je "slučajnosti") ovo drugo dvoje je bilo...

Ovako kako si napisao, a tražiš da se ne miješaju jruške i jabuke, izjednačavaš Hrvate i Srbe, ne znam ko vas je to učio (to isto "nije" etničko čišćenje Hrvata je li) i priljepljuješ Hrvatima podjednak broj bošnjačkih žrtava kao i Srbima. Izvoli odvoji nas iz te priče. Izvagaj malo što je radila mala skupina oko Bobana i njegovi poslušnici a što hrvatski narod u cjelini. Ako baš želiš, možeš reći da je dio Hrvata Hercegovaca se htio pripojit se Hrvatskoj ali Hercegovci čine max. 5 % Hrvata kad već uključuješ i Zagreb u cijelu priču a na kraju krajeva nisu bili ni Bošnjaci bez svojih Bobana. Za primjer su ti ova Lašva i Trusina, iako eto ispada same mundže bez da ih iko pošalje otišle, poklale. Ma ja, malo sutra.

A mislim da smo dovoljno učinili prije sukoba i nakon sukoba da nas se ne izjednačava sa Srbima a zapravo bi trebali dobivat i određenu zahvalnost kao i ravnopravnost u Federaciji.[/quote]

De, de....smiri tenzije. Malo jesam pretjerao sa izjednacavanjem, ali u svemu ima dio istine. Sto se tice nekog prebrojavanja zrtava, to je vec sve prebrojano. Srbi su pokusali podvaliti neke toboznje srpske zrtve unutar Sarajeva pa im je i to propalo. To je to.
Peace :thumbup:
KENJAC

#57 Re: Šta ako ovo ozakone.

Post by KENJAC »

Mujo.Hrnjica wrote:
KENJAC wrote:
Breton wrote:Nemogu a da se ne pitam, citajuci nebrojene nebuloze napisane gore, gdje vi ljudi i kako zivite?
U svakoj civiliziranoj drzavi na svijetu postoji zakon protiv generalizacije i diskriminacije na nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj i slicnim pripadnostima. U svakoj civiliziranoj drzavi na svijetu postoji zakon protiv defamacije-klevete. Kazne, u takvim zakonskim drzavnim uredjenjima, su i po 20 godina za deskriminatora i zakonom je regulirano placanje odstete ostecenim licima.
Na primjer, ako u Sjevernoj Americi kazes nesto kao "Kinezi su uzasni vozaci", mozes biti uhapsen, osudjen uvjetno ili zatvorski (ovisno o tezini uvrede), moras se izvinuti, i ponekad platiti odstetu strani koja je pretrpjela stetu zbog tvoje "nepromisljenosti".
Vas nacin govora i razmisljanja jasno pokazuje razvojnu (pravnu, civilizacijsku i moralnu) razinu u Bosni i Hercegovini. Zlocini koje je pocinila VRS je pocinila VRS - a ne srpski narod. Ne varajte se da je bilo armije, vojske, paravojne formacije, sela ili grada (nebitno u cijem vilajetu) u kom nije bilo nekog zlocina protivu nekoga sa "pogresnom" krvlju!
Nacisti su zavili cijelu Evropu u crno u proslom stoljecu i tko se usudi nazvati Njemce genocidnim narodom?
Tako nesto moze samo kod nas, i onda nam je svijet kriv sto su nam sva vrata zatvorena.

U istom kontekstu - na milion tema na ovom forumu se valjaju drvlja i kamenja na Srbe jer "ne vole" BIH. Na osnovu cega vi ocekujete da oni vole Bosnu, kad su ovako tretirani u toj istoj Bosni. (Ako netko kaze "a kako su oni tretirali nas za vrijeme rata" - news flash - rat je zavrsio i za njih i za vas i za nas :-) ).

Ovakav zakon, koji ce naravno obuhvatiti zastitu integriteta svih zitelja Bosne i Hercegovine, je prijeka potreba u BIH. "Zakonska drzava" je jos misaona imenica u BIH, izgleda.
Moj jarane skim si ti naso raspravljat! A najbolji mi je onaj sto rece - Njemacka nije osudjena za genocid!!! Tobe jarrabi !
Kenjac,

samo cu ti reci da ti je nadimak uvreda za te plemenite zivotinje.

Uci, citaj, edukuj se i ne bodi se sa rogatima, ispadas smijesan.

U tome i jest problem sto sam i ja nekad davno ucio. Dok je istorija bila skup saznanja o proslosti a ne prepricavanje onoga sto "moj" vodja kaze! Ellem neise, ti rece da Njemacka nije osudjena nikad za genocid. Ako uzmes da se Nimbergu sudilo samo pojedincima (sto nije tacno) zaboravljas cinjenicu da je ista Njemacka okupirana iz pomenutog razloga od vise svjetskih sila pa im ni to nije bilo dovoljno nego su je jos i podijelili, kako administrativno tako i fizicki! Takodje postovani kolega bih vam skrenuo paznju na postojanje mnostva presuda kako internacionalnih tako i domacih, Njemackih sudova, o naknadi materijalnoj porodicam nastradalih , vecinom, Jevreja za ubistva ( dakle genocid) te nasilno preseljavanje i na kraju za prtrpljeni fizicki i dusevni bol.
No nije to povod ovoga mog skronog obracanja. Povod mog obracanja vama gospodine je vas tipicno Bosanski nacin razmisljanja! Ja sam u pravu! Samo sam ja u pravu, i niko drugi osim mene nije u pravu. Posjetio bih vas dragi kolega , da je takav nacin vaseg razmisljanja direktni uzrok epiteta koji mi , ni krivi ni duzni, Bosanci nosimo vec dugi niz godina- glupi Bosanac!
Sa duznim respektom prem vasem nicku i velikim postovanjem prema gospodinu sa slike vaseg avatara.
Iskreno Vas KENJAC
7cokanja

#58 Re: Šta ako ovo ozakone.

Post by 7cokanja »

Milica prijeti: Ako Incko ukloni Dodika, BiH će se raspasti!
..rekoh ja Slavuju da mu je Mica vatra ziva.. :dance:
nineinchnails

#59 Re: Šta ako ovo ozakone.

Post by nineinchnails »

7cokanja wrote:
Milica prijeti: Ako Incko ukloni Dodika, BiH će se raspasti!
..rekoh ja Slavuju da mu je Mica vatra ziva.. :dance:
Dodik je dozivotni diktator GTRS-a i ne moze ga nikakav OHR ukloniti
:D
Post Reply