zonbirile wrote:Prava ekološka zajednica,zmije u Miljacki,salmonela u hrani,komarci u zraku,konji i međedi u Parlamentu,uz njih guzne muhe.
I Fahro u politici.
zonbirile wrote:Prava ekološka zajednica,zmije u Miljacki,salmonela u hrani,komarci u zraku,konji i međedi u Parlamentu,uz njih guzne muhe.
-----------------------------HAVANA wrote:zonbirile wrote:Prava ekološka zajednica,zmije u Miljacki,salmonela u hrani,komarci u zraku,konji i međedi u Parlamentu,uz njih guzne muhe.
I Fahro u politici.
ljetos su me par puta izujedali ono pravo pogotovo noci, sto je zanimljivo ovi sve neki sa prigusivacem uopste ne zuju samo se priblizi i ujede. Sto je zanimljivo samo po prstima ujedaju hehe barem mene jesuSkyfox wrote:prije par veceri me izujedase a da nisam ni skontao samo se cesem nakon toga 3 noci pakla![]()
ne mogu da vjerujem da su jos aktivni... Cak sam kontao uzet ono sto se utakne u struju protiv komaraca ali evo vec par noci ih nema...
pa eto i one mutirale od genetskog biljakockica_kockica wrote:Mrzim komarce.. posebno ove mutante u septembru i oktobru sto nadlijecu ko rode iznad mene...
I ose.. pa ljudi moji ne mozes otvoriti prozor da se neka ne zavuce u kuci... i one su povelike.. ne znam nekako nisu prije bile tako velike...
![]()
![]()
![]()
![]()
pa najvise i ujedaju na tim mjestima, zglobovi na nogama i rukeJedan001 wrote:
ljetos su me par puta izujedali ono pravo pogotovo noci, sto je zanimljivo ovi sve neki sa prigusivacem uopste ne zuju samo se priblizi i ujede. Sto je zanimljivo samo po prstima ujedaju hehe barem mene jesuMrzim ih uhh...
Au...a ja mamu molila da prekine sa uzgojom ovog cvijeca...jer mi je miris bio bljak...od sada mi je ovo najdraza biljkaBroj 1 wrote:Evo ja isprobo pravo djeluje. Najme rece mi jedan poznanik iz Dalmacije da posadim cvijece Muskatle i da objesim na balkon i da postavim gdje god mogu oko kuce bodnosno na prozorske klupice itd. Nema ni jednog vise u kuci. Jest da su muskatle smrdljivo cvijece ali pomaze, zato se i drzi van kuce. Ima tamo na Otoci preko puta Sipada- Dallas-a.
to sam i ja primjetio da su sada aktivni samo na podrucju oko prstiju ali ljeti ne biraju gdje ce bostblack wrote:pa najvise i ujedaju na tim mjestima, zglobovi na nogama i rukeJedan001 wrote:
ljetos su me par puta izujedali ono pravo pogotovo noci, sto je zanimljivo ovi sve neki sa prigusivacem uopste ne zuju samo se priblizi i ujede. Sto je zanimljivo samo po prstima ujedaju hehe barem mene jesuMrzim ih uhh...
zato sto je na zglobovima najtanja koza i najlakse dolaze do potkoznih kapilara odakle se 'hrane', i samo zenke ujedaju
zato sto im je krv neophodna za proizvodnju i razvoj jaja, na nama ih privlaci ugljen-dioksid koji izdishemo i mlijecna kiselina prisutna na kozhi, privlace ih dezodoransi,parfemi, tamna odjecha itd..moze se zastiti mazanjem etericnim uljem lavande, i jabukovo sirce je dobro samo sam zaboravio jel kao odbrana ili za ublazavanje ujeda
jeste, inache limunska kiselina je dobra i kao zastita od komaracaSkyfox wrote:
to sam i ja primjetio da su sada aktivni samo na podrucju oko prstiju ali ljeti ne biraju gdje ce bost![]()
Trik koji meni pomaze mjesto uboda namazat sa kriskom limuna djeluje momentalno i svrab prestaje
ne mislim na raid. imaju nekakvi lafo uređaji koji emituju zvokove određene frekvencije koji rastjeruju komarce.Lakat Jebić wrote:ako mislite na raid, fercera savrseno
potpuni stranac wrote:ne mislim na raid. imaju nekakvi lafo uređaji koji emituju zvokove određene frekvencije koji rastjeruju komarce.Lakat Jebić wrote:ako mislite na raid, fercera savrseno