najezda komaraca u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

HAVANA

#51 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by HAVANA »

zonbirile wrote:Prava ekološka zajednica,zmije u Miljacki,salmonela u hrani,komarci u zraku,konji i međedi u Parlamentu,uz njih guzne muhe.

I Fahro u politici. :D
zonbirile

#52 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by zonbirile »

HAVANA wrote:
zonbirile wrote:Prava ekološka zajednica,zmije u Miljacki,salmonela u hrani,komarci u zraku,konji i međedi u Parlamentu,uz njih guzne muhe.

I Fahro u politici. :D
-----------------------------
ne može nije živinka,možda KOS
MoHiKaNaC

#53 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by MoHiKaNaC »

Da ih nije Semir Osmanagic iskopo roveci po Visokom?

Al' fakat ih ima i pravo su veeeeliiiikiiiii...
Troll_Happens

#54 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by Troll_Happens »

Skyfox wrote:prije par veceri me izujedase a da nisam ni skontao samo se cesem nakon toga 3 noci pakla :twisted:

ne mogu da vjerujem da su jos aktivni... Cak sam kontao uzet ono sto se utakne u struju protiv komaraca ali evo vec par noci ih nema...
ljetos su me par puta izujedali ono pravo pogotovo noci, sto je zanimljivo ovi sve neki sa prigusivacem uopste ne zuju samo se priblizi i ujede. Sto je zanimljivo samo po prstima ujedaju hehe barem mene jesu :D Mrzim ih uhh... :x
Broj 1

#55 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by Broj 1 »

Evo ja isprobo pravo djeluje. Najme rece mi jedan poznanik iz Dalmacije da posadim cvijece Muskatle i da objesim na balkon i da postavim gdje god mogu oko kuce bodnosno na prozorske klupice itd. Nema ni jednog vise u kuci. Jest da su muskatle smrdljivo cvijece ali pomaze, zato se i drzi van kuce. Ima tamo na Otoci preko puta Sipada- Dallas-a.
kockica_kockica

#56 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by kockica_kockica »

Mrzim komarce.. posebno ove mutante u septembru i oktobru sto nadlijecu ko rode iznad mene...

I ose.. pa ljudi moji ne mozes otvoriti prozor da se neka ne zavuce u kuci... i one su povelike.. ne znam nekako nisu prije bile tako velike...

:x :x :x :x :x
Jazz_Junkie

#57 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by Jazz_Junkie »

Citam ove vase postove i kontam kako je smijesno predstaviti si vas kako plesete uz zujanje. :D Ako vas tjesi, ja sam sinoc imao problema sa muhom koje se nisam mogao rijesiti, ali izgleda da je sama zbrisala. :D
Troll_Happens

#58 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by Troll_Happens »

kockica_kockica wrote:Mrzim komarce.. posebno ove mutante u septembru i oktobru sto nadlijecu ko rode iznad mene...

I ose.. pa ljudi moji ne mozes otvoriti prozor da se neka ne zavuce u kuci... i one su povelike.. ne znam nekako nisu prije bile tako velike...

:x :x :x :x :x
pa eto i one mutirale od genetskog bilja :)
za deset god cemo ih ribarskim mrezama fatati hahaha :lol: :lol:
black

#59 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by black »

Jedan001 wrote:
ljetos su me par puta izujedali ono pravo pogotovo noci, sto je zanimljivo ovi sve neki sa prigusivacem uopste ne zuju samo se priblizi i ujede. Sto je zanimljivo samo po prstima ujedaju hehe barem mene jesu :D Mrzim ih uhh... :x
pa najvise i ujedaju na tim mjestima, zglobovi na nogama i ruke ;-) zato sto je na zglobovima najtanja koza i najlakse dolaze do potkoznih kapilara odakle se 'hrane', i samo zenke ujedaju :mrgreen: zato sto im je krv neophodna za proizvodnju i razvoj jaja, na nama ih privlaci ugljen-dioksid koji izdishemo i mlijecna kiselina prisutna na kozhi, privlace ih dezodoransi,parfemi, tamna odjecha itd..moze se zastiti mazanjem etericnim uljem lavande, i jabukovo sirce je dobro samo sam zaboravio jel kao odbrana ili za ublazavanje ujeda :mrgreen:
uhljug_s_koseva

#60 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by uhljug_s_koseva »

Ja kolko sam vidio na vijestima,da imaju problema sa kanalizacijom koja se izlijeva u podrumu u nekoj od zgrada oko Radnika,pa se garant tu kote komarci.A za ostale dijlove grada ne znam :-D
Amazonka27

#61 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by Amazonka27 »

Broj 1 wrote:Evo ja isprobo pravo djeluje. Najme rece mi jedan poznanik iz Dalmacije da posadim cvijece Muskatle i da objesim na balkon i da postavim gdje god mogu oko kuce bodnosno na prozorske klupice itd. Nema ni jednog vise u kuci. Jest da su muskatle smrdljivo cvijece ali pomaze, zato se i drzi van kuce. Ima tamo na Otoci preko puta Sipada- Dallas-a.
Au...a ja mamu molila da prekine sa uzgojom ovog cvijeca...jer mi je miris bio bljak...od sada mi je ovo najdraza biljka :D
Skyfox

#62 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by Skyfox »

black wrote:
Jedan001 wrote:
pa najvise i ujedaju na tim mjestima, zglobovi na nogama i ruke ;-) zato sto je na zglobovima najtanja koza i najlakse dolaze do potkoznih kapilara odakle se 'hrane', i samo zenke ujedaju :mrgreen: zato sto im je krv neophodna za proizvodnju i razvoj jaja, na nama ih privlaci ugljen-dioksid koji izdishemo i mlijecna kiselina prisutna na kozhi, privlace ih dezodoransi,parfemi, tamna odjecha itd..moze se zastiti mazanjem etericnim uljem lavande, i jabukovo sirce je dobro samo sam zaboravio jel kao odbrana ili za ublazavanje ujeda :mrgreen:
to sam i ja primjetio da su sada aktivni samo na podrucju oko prstiju ali ljeti ne biraju gdje ce bost :D
Trik koji meni pomaze mjesto uboda namazat sa kriskom limuna djeluje momentalno i svrab prestaje
black

#63 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by black »

Skyfox wrote:
to sam i ja primjetio da su sada aktivni samo na podrucju oko prstiju ali ljeti ne biraju gdje ce bost :D
Trik koji meni pomaze mjesto uboda namazat sa kriskom limuna djeluje momentalno i svrab prestaje
jeste, inache limunska kiselina je dobra i kao zastita od komaraca
ponosni

#64 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by ponosni »

Tigrasti su spori, letaju ko fol bezvezne mušice i kad osjetiš ubod već su otišli. Ako slete na tamnu podlogu, vidi se da imaju pruge crno bijele na tijelu i nogama. Valjda vas bodu domaći BiH komarci, ima i tamo pravih komaraca napasnika, šta će vam još i uvozni :-)
potpuni stranac

#65 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by potpuni stranac »

možda je ovo pravo mjesto da priupitam. koristi li iko onaj elektronski rastjerivač komaraca i da li funkcioniše? kontam kupiti a nešto mi sumnjivo? :D
Skyfox

#66 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by Skyfox »

kontam i ja da je zavala
Lakat Jebić

#67 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by Lakat Jebić »

ako mislite na raid, fercera savrseno :D
potpuni stranac

#68 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by potpuni stranac »

Lakat Jebić wrote:ako mislite na raid, fercera savrseno :D
ne mislim na raid. imaju nekakvi lafo uređaji koji emituju zvokove određene frekvencije koji rastjeruju komarce.
kockica_kockica

#69 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by kockica_kockica »

potpuni stranac wrote:
Lakat Jebić wrote:ako mislite na raid, fercera savrseno :D
ne mislim na raid. imaju nekakvi lafo uređaji koji emituju zvokove određene frekvencije koji rastjeruju komarce.

nista ti ne rastjeruje :mrgreen: samo te nervira njegovo ujednacno cvrc,cvrc,cvrc,cvrc :x

neku vece mi usla osa u kucu :shock: ja ne pamtim da su one onako velike bile... prvo sam se prepala jer sam mislila da je strsljen medjutim nije... a ogromna... strasno :cry: ne smijes prozor ili balkon otvoriti odmah se dosele u stan :x
dadoka84

#70 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by dadoka84 »

Sinoc na Breci rojevi komaraca.
Izujedali su me dok sam spavao, tj vise od pola noci nisam mogao da spavam koliko je svrbilo. Uzas.
ultima_palabra

#71 Re: najezda komaraca u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Kod mene u Hrasnom ima ih puno, al su nekakvi tromi i ne ujedaju :-D
Post Reply