Mahmoud Ahmadinejad

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jefferson

#51 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by jefferson »

MUNAFIK wrote:Iran nije nikakava prijetnja za svijet.
Izrael je nastao na protjerivanju rusenju i ubijanju palestinaca i dalje se siri pomocu tih istih zlocina.
Izrael je prijetnja za svijet.
Kakva ubitacna konstatacija!
Pitaj Saudijce jel Iran prijetnja? E onda kad saudijci naprave n. bombu, i jos par zemalja u okruzenju pitat cu te sta je prijetnja!
MisticnaNebuloza

#52 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by MisticnaNebuloza »

M.O.S- wrote:
Ne zelim da ovim clipom otvaram banalnu diskusiju o Holocaustu.
Jer mislim da svi znaju da se desio cak i sam Ahmadinejad a holocaustom se samo posluzio da podigne prasinu.
tako da bi skrenuo oci ostalog svjeta na palestinu i zeli da udze u diskusiju s svjetskim celnicima, zbog nepravde koja se vrsi nad palestincima
i kako su oni u svojoj zemlji terorizirani, nepozeljni i ogradzeni zidinama bas kao sto su zidovi za vrjeme II svjetskog rata u berlin.
Ako je mislio da skrene paznju svijeta na palestinsku situaciju (sudeci po tome koliko se Israel-Palestine Conflict vrti na CNN i BBC-u, zar im je potrebno jos vise paznje?) time sto omalovazava ili negira holokaust onda je se grdno prevario. Reakcija svijeta na pljuvanje i omalovazavanje smrti 6 miliona neduznih ljudi je gnusenje i gadjenje. Samo ja se plasim da ovog puta Ahmedinedzad nije htjeo time dokazati nepravdu prema Palestincima nego skrenuti paznju svijeta sa poslednjih izbora u Iranu koje je doticni ukrao i sto je izazvalo burne reakcije u narodu u Iranu. Zahvaljujuci negiranjem holokausta i kontroverzi koju takav jedan cin inace izaziva u zapadnim medijima, Ahmo je izbjegao od bolnih pitanja u vezi izbora u Iranu dok je bio u New York prosle sedmice. Kalkulisan i vrlo pametan potez od njega kao politicara!
simpozijum delirijum

#53 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by simpozijum delirijum »

>>Momak malo manje posjecuj, kao sto je Zonbrile rekao, navijacke medije. Nije zapadna demokratija nastala na krvi Irackih civila (sta je onda Sadam radio, a jel to znaci da mucenje Iranskih protestanata od strane republikanske garde je zarad zapadne demokratije?). Zapadna demokratija je nastala na krvi njihovih gradjana (Francuska revolucija, rat za neazvisnost u SAD, velicanstvena revolucija u Engleskoj, itd, itd.
Problem koji ima Islamski svijet nije nerjesiv. Perzija je nekada bila najnapredniji dio svijeta, sto znaci da se moze naprijed. Rano sudimo o tome kakva ce Irak drzava na kraju ispasti, pusti malo vremena, svi se ovdje slazu da je Amerika napala Irak bez razloga, ali sta je tu je, kako sad rjesiti situaciju tamo je daleko vaznije pitanje.
Medjutim, vaznije pitanje od toga je: sta ti radis u demokratiji koja je nastala na krvi hiljada iracana i afganistanaca?@jefferson <<

nije zapadna demokratija nastala na krvi nesretnika iz trecega svijeta ( kakvi termini segregacije; "zapad" , "treci svijet")
a mozda i jeste ? na njihovim resursima i milionima imigranata koji su pohrlili na "zapad"
demokracija? jesi li vidjeo snimke iz Pitsburga sa samita G-20?
Amerikanci se bune civilizovano uz galamu i pistaljke a docekalo ih je 1500 pripadnika nacionalne garde i 3500 policajaca u oklopu preko 80 uhapsenih i prebijenih bez razloga !
to su americki gradjani , pogledaj snimke na YouTube
nije dobro kada su maskirne uniforme na ulicama da zastite koga ? legitimno izabrane vodje "zapadnih" demokracija od vlastitoga naroda ?
militarizacija je monstruozna , ko ima najveci vojni budzet? ko salje trupe sirom planete i drsko je reci:" USA je napala Irak i milioncic ljudi je poginuo ali sta je tu je ?"
to je ludilo ! ne zele svi piti koka-kolu i uzivati u holivudskim filmovima i gledati kako britni spirs i paris hilton masu sisama
treba respektovati i druge kulture i obicaje
Afganistan je izgubljen NATO i USA snage su pred iscrpljujucim gerilskim ratom koji ce ih kostati vise nego Sovjetski savez, jos jedna vojna katastrofa , volim ovu zemlju i imam prijatelje amerikance , ali sta oni govore o politici i o ekonomskoj situaciji u US ? ma ja sam cvjecka kada bi cuo njih !
a sta kada se trupe vrate kuci ?
a posla nema dovoljno
samo nam jos treba neki novi hitler !
simpozijum delirijum

#54 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by simpozijum delirijum »

Iran nece napasti nikoga , ipak ma kako ih prezentirali kao zaludjene fanatike u medijima njihove vjerske i ostale vodje znaju da bi bili zbrisani sa lica zemlje ako pokusaju unistiti Izrael
oni se boje Izraela ( mada nikada nece to priznati ) i boje se USA , sa jedne strane trupe u Iraku , baze u Saudijskoj arabiji ( koja je i zesca diktatura od Irana ali jebaji ga trose milijarde na USA oruzje i lizu im dupe )
u Afganistanu opet NATO i USA vojska , Rusima nikada niti mozes vjerovati
i zele da se osiguraju , pogledaj sa kojima se drzavama granice , sve od gore matere i loseg oca
neka Izrael prvi krene i demontira atomske bombe kao cin dobre volje i jedini ih i ima ,na kraju krajeva na bliskom istoku
Iranci su pokazali su da ne zele zescu eskalaciju kada se ratovalo izmedju Izraela i Hezbolaha 2006
hezbolah se povukao , Izraelci se povukli , nisu ispalili rakete na Tel Aviv ( a imali su ih toga dometa )
ako ih ipak napadnu , Iran ce odgovoriti tako zestoko svestan da ce biti unisten da me je i strah pomisliti koliko ce frke biti
USA ce takodjer pasti na koljena poslije toga sukoba a Kina i Rusija ce preuzeti vodecu ulogu
tada cemo doista zaliti za zapadnom demokracijom !
zonbirile

#55 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

MUNAFIK wrote:Iran nije nikakava prijetnja za svijet.
Izrael je nastao na protjerivanju rusenju i ubijanju palestinaca i dalje se siri pomocu tih istih zlocina.
Izrael je prijetnja za svijet.
--------------------------------------
moj jarane,kada bi znao nastanak Izraela,mnoge stvari bi ti bile poznate i drugčije bi se oglašavao.Nije Izrael kao Izrael pretnja planeti,nego nešto drugo,suštinski blizu njemu,ali opet povezano sa onim što ti rekoh.Kada savladaš prvo,ostalo će ti se samo kazati i pući pred očima.
Murat Sabanovic

#56 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by Murat Sabanovic »

problem je u tome sto danas ne smijes kritikovati izraelsku politiku.ukoliko to javno uradis ,mediji se sruce na tebe i prisiju ti marku antisemite. izrael je ukruzen muslimanskim drzavama i te iste su njegovi najveci protaktori.amerika nadzire i preko nje izrael kontolira svoje komsije ,a i ostatak svijeta.
zonbirile

#57 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

Murat Sabanovic wrote:problem je u tome sto danas ne smijes kritikovati izraelsku politiku.ukoliko to javno uradis ,mediji se sruce na tebe i prisiju ti marku antisemite. izrael je ukruzen muslimanskim drzavama i te iste su njegovi najveci protaktori.amerika nadzire i preko nje izrael kontolira svoje komsije ,a i ostatak svijeta.
------------------------------------------------------------
blizu si ,valjda @munafik ovo čita.Još malo pa u sridu.
tempora

#58 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by tempora »

M.O.S- wrote: Ne zelim da ovim clipom otvaram banalnu diskusiju o Holocaustu.
Jer mislim da svi znaju da se desio cak i sam Ahmadinejad a holocaustom se samo posluzio da podigne prasinu.
tako da bi skrenuo oci ostalog svjeta na palestinu i zeli da udze u diskusiju s svjetskim celnicima, zbog nepravde koja se vrsi nad palestincima i kako su oni u svojoj zemlji terorizirani, nepozeljni i ogradzeni zidinama bas kao sto su zidovi za vrjeme II svjetskog rata u berlin.

Da li zaista mislis da jedan ovakav profil moze i treba da raspravlja ili pokrece pitanje palestinske drame? Isti onaj koji svoj narod ugnjetava, ubija, muci, zatvara? I onaj koji negira holokaust? Prvo, ovo je uvreda za palestinski narod a potom uvreda za ostatak svijeta. Palestinski narod treba idiote koji ce ih braniti vec pametne ljude. A ova ucestala bolesna propaganda Ahmedjadina nije nista drugo do skretanje sa unutrasnjih problema Irana. Palestina je njemu briga koliko i Dodikovo priznanje genocida u BiH.
I zaista ne mogu shvatiti da poslije ovakve bliske krvave istorije koju je nasa zemlja dozivjela, imas obraza ponasati se tako neodgovorno.
zonbirile

#59 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

moj @tempora,ljubav ne poznaje granice,a nema ni obraza.
Murat Sabanovic

#60 Re: Mahmoud Ahmadinejad

nije ovo samo sukob izmedju izraelaca i palestinaca...ovdje se radi o necemu vise. naime, radi se o prorocanstvu!!!
zonbirile

#61 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

hebi ga sad MŠ,trebali bi angažovati vidovitu Đemilu.Mnogo prozirnije je-novac.
Murat Sabanovic

#62 Re: Mahmoud Ahmadinejad

zonbirile wrote:hebi ga sad MŠ,trebali bi angažovati vidovitu Đemilu.Mnogo prozirnije je-novac.
saznacemo iz blize buducnosti...povratak jevreja u izrael,salamonov hram,jevrejski/krscanski cionizam,jerusalem,al aksa..itd, itd.jasta nego prorocanstvo...
zonbirile

#63 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

Murat Sabanovic wrote:
zonbirile wrote:hebi ga sad MŠ,trebali bi angažovati vidovitu Đemilu.Mnogo prozirnije je-novac.
saznacemo iz blize buducnosti...povratak jevreja u izrael,salamonov hram,jevrejski/krscanski cionizam,jerusalem,al aksa..itd, itd.jasta nego prorocanstvo...
---------------------------------------
to je scenografija,za ostale radnje,bolje rečeno ubleha.Prosurfaj malo Hazare,Rotšilde,Morgane,Rokfelere,Koh,Loeb,Walburg,Astor,Gugenhaim,AG Farben,Prescot Bush,Hitler,I i II rat,Balfurova deklaracija,masoni,Bildenberg,Bohemija klub i ostali,trilaterala
Dobri su oni,Plivu kupi najveća američka Bar farmaceutska kuća,a ona dijete Izraelskog Teve,još jače komp.Niko nije skonto šta je starije kokoš ,ili jaje,haman i ovde je nametnuta dilema,mislim da se zna -ne drži Amerika Izrael,nego jevreji Ameriku,Izrael je sredstvo.Joj koliko ima toga,samo prosurfaj.Dobar im je i Mossad,aminovan i uzor mnogima,ali kriju da je jedini servis koji bez rasprave sa bilo kim ima ovlasti ukloniti markiranog.E sad raja vjeruju da uklanjaju samo Arape,ha,ha.
Murat Sabanovic

#64 Re: Mahmoud Ahmadinejad

zonbirile wrote:
Murat Sabanovic wrote:
---------------------------------------
to je scenografija,za ostale radnje,bolje rečeno ubleha.Prosurfaj malo Hazare,Rotšilde,Morgane,Rokfelere,Koh,Loeb,Walburg,Astor,Gugenhaim,AG Farben,Prescot Bush,Hitler,I i II rat,Balfurova deklaracija,masoni,Bildenberg,Bohemija klub i ostali,trilaterala
Dobri su oni,Plivu kupi najveća američka Bar farmaceutska kuća,a ona dijete Izraelskog Teve,još jače komp.Niko nije skonto šta je starije kokoš ,ili jaje,haman i ovde je nametnuta dilema,mislim da se zna -ne drži Amerika Izrael,nego jevreji Ameriku,Izrael je sredstvo.Joj koliko ima toga,samo prosurfaj.Dobar im je i Mossad,aminovan i uzor mnogima,ali kriju da je jedini servis koji bez rasprave sa bilo kim ima ovlasti ukloniti markiranog.E sad raja vjeruju da uklanjaju samo Arape,ha,ha.
ne bi stari rekao da je ubleha,al eto....po tvom komentaru ispade da se niko drugi ne informise osim tebe i tvojih istomisljenika.
to da izrael dominira svijetom je i pticama na grani jasno ,a i mossad je posebna prica za sebe.i iza svake vise/manje uspijesne kompanije stoji jevrej. (sve to stoji) informise se malo o krscanskom cionizmu,koji je stariji od jevejskog,pa ces vidjeti koliko se oni zalazu za izrael i koliko imaju uticaja na politicke odluke.(i to sve u korist izraela). cak su i na busha izvrsili pritisak da se ne mijesa u izraelsko-palestinski rat.tako je bush postao 1 predsjednik u istoriji amerike koji se nije bavio pitanjem izralela/palestine.
sve ovi gore navedeni su povezani ...pa hitlera su rockfelerovi finansirali...80 posto rotschildove imovine nalazi se u izraelu....pa ovu krizu nam izazva bilderberg grupa,a sad ko fol traze rijesenje...amerika masonska drzava..pa svi americki predsjednici su jedna familija(ista krvna linija)...postoje spekulacija da su ataturk i sarkozy iz iste krvne linije....

jebi ga,necu vise .... ode tema u helac....

pozzz
osa

#65 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by osa »

Murat Sabanovic wrote: ne bi stari rekao da je ubleha,al eto....po tvom komentaru ispade da se niko drugi ne informise osim tebe i tvojih istomisljenika.
to da izrael dominira svijetom je i pticama na grani jasno ,a i mossad je posebna prica za sebe.i iza svake vise/manje uspijesne kompanije stoji jevrej. (sve to stoji) informise se malo o krscanskom cionizmu,koji je stariji od jevejskog,pa ces vidjeti koliko se oni zalazu za izrael i koliko imaju uticaja na politicke odluke.(i to sve u korist izraela). cak su i na busha izvrsili pritisak da se ne mijesa u izraelsko-palestinski rat.tako je bush postao 1 predsjednik u istoriji amerike koji se nije bavio pitanjem izralela/palestine.
sve ovi gore navedeni su povezani ...pa hitlera su rockfelerovi finansirali...80 posto rotschildove imovine nalazi se u izraelu....pa ovu krizu nam izazva bilderberg grupa,a sad ko fol traze rijesenje...amerika masonska drzava..pa svi americki predsjednici su jedna familija(ista krvna linija)...postoje spekulacija da su ataturk i sarkozy iz iste krvne linije....

jebi ga,necu vise .... ode tema u helac....

pozzz
židove podržavaju američki evangelici, koji su imali presudni utjecaj na izbor mnogih američkih predsjednika, pa i busha mlađeg i starijeg, oni podržavaju židove jer doslovno tumače bibliju i vjeruju da je bog dao pravo na izrael židovima, ali isto tako po novom zavjetu vjeruju da će to na kraju sve ionako biti kršćani, pa otud takva potpora, bar što se tiče vjerskog aspekta, a što se tiče biznisa svaka im čast jer za startnu osnovu nisu imali ni naftu, ni zlato, ni uran, ni plodnu zemlju samo pamet i snalažljivost, u simbiozi sa ogromnim trudom i štedljivošću.
Murat Sabanovic

#66 Re: Mahmoud Ahmadinejad

osa,to je ono prorocanstvo na koje sam mislio...vjeruje se u dolazak mesija,a jevreji ce postati kriscani...i nije slucajna "seoba" jevreja u izrael..cilj drugog svjetskog rata je povratak jevreja u izrael.
Luke Perry

#67 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by Luke Perry »

Ahmadinejad, prijetnje, islamski terorizam i slicno je nesto s cime zapad mora da zivi, da prihvati. Krscanski fundamentalizam Balfoura je dao krila islamskom fundamentalizmu i mira na Bliskom Istoku za nasih zivota nece biti. Da se Arapi nisu okrenuli protiv Turske nikakvog Izraela ne bi bilo a tako ni sukoba Arapi i Iran, Pakistan vs. Zapad
osa

#68 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by osa »

Murat Sabanovic wrote:osa,to je ono prorocanstvo na koje sam mislio...vjeruje se u dolazak mesija,a jevreji ce postati kriscani...i nije slucajna "seoba" jevreja u izrael..cilj drugog svjetskog rata je povratak jevreja u izrael.
ne bih podržao tvoju tezu oko cilja 2. sv. rata, naime hitler baš nije držao do vjere pa tako ni do proročanstava, a i bio je katolik, povratak židova u palestinu bio je splet okolnosti, da nisu proganjani u mnogim država u kojima su živjeli, tko zna da li bi i imali potrebu za projektom izrael, možda, ali to nikad nećemo saznati, međutim, stanje je takvo kakvo je, oni su sada tu, trn u oku mnogih arapa, ali isti niti imaju snage, niti volje a ni sposobnosti da taj trn izvade, zato ostaju samo suze, jer bode to....
Broj 1

#69 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by Broj 1 »

Neko spomenu prorocanstvo!
Od Jehovinih Svjedoka sam cuo da ce u zadnje dane Izraelci biti ponovo sakupljeni na jedno mjesto. To se ipak pokazalo tacnim, osnovana je Izrelska drzava nakon 2 hiljade godina progona itd.
Samo ima tu jedna zackoljica koja nije jasna, evangelisti se nadaju da ce Izraelci postati krscani ali poznavajuci Jevreje oni su po meni po tom pitanju fanaticniji od muslimana, jer ja ne znam Jevreja koji je promijenio religiju.
Ja se bojim da ce ti krscani na kraju okrenuti ledja Izraelcima kao sto su ranije mnogo puta cinili.
Ako gledamo BiH nakon rata, pa samo slijepac ne vidi koliko krscanskih misionara ima u Bosni.
Znate li vi da se prave izvjestaji o broju novih krscana.
Sjecate li se Afghanistana i ljubavi sa Amerikom kada su ratovali protiv Rusa. sjecate li se filmova ala Rambo kako pomaze herojskim Mudjahedinima i sta bi na kraju, ljubav se rasprsi ko mjehur od sapunice, a zasto, jer afhanistanci nisu ispunili kvotu prelaska na krscanstvo.
Krscanski cionizam je zlo citavog svijeta.
Murat Sabanovic

#70 Re: Mahmoud Ahmadinejad

osa wrote:
Murat Sabanovic wrote:osa,to je ono prorocanstvo na koje sam mislio...vjeruje se u dolazak mesija,a jevreji ce postati kriscani...i nije slucajna "seoba" jevreja u izrael..cilj drugog svjetskog rata je povratak jevreja u izrael.
ne bih podržao tvoju tezu oko cilja 2. sv. rata, naime hitler baš nije držao do vjere pa tako ni do proročanstava, a i bio je katolik, povratak židova u palestinu bio je splet okolnosti, da nisu proganjani u mnogim država u kojima su živjeli, tko zna da li bi i imali potrebu za projektom izrael, možda, ali to nikad nećemo saznati, međutim, stanje je takvo kakvo je, oni su sada tu, trn u oku mnogih arapa, ali isti niti imaju snage, niti volje a ni sposobnosti da taj trn izvade, zato ostaju samo suze, jer bode to....
postujem !!! no ,misljenja sam da je hitler dovedean na vlast s jednim ciljem...da protjera jevreje iz citave europe...
osa

#71 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by osa »

Broj 1 wrote:Neko spomenu prorocanstvo!
Od Jehovinih Svjedoka sam cuo da ce u zadnje dane Izraelci biti ponovo sakupljeni na jedno mjesto. To se ipak pokazalo tacnim, osnovana je Izrelska drzava nakon 2 hiljade godina progona itd.
Samo ima tu jedna zackoljica koja nije jasna, evangelisti se nadaju da ce Izraelci postati krscani ali poznavajuci Jevreje oni su po meni po tom pitanju fanaticniji od muslimana, jer ja ne znam Jevreja koji je promijenio religiju.
Ja se bojim da ce ti krscani na kraju okrenuti ledja Izraelcima kao sto su ranije mnogo puta cinili.
Ako gledamo BiH nakon rata, pa samo slijepac ne vidi koliko krscanskih misionara ima u Bosni.
Znate li vi da se prave izvjestaji o broju novih krscana.
Sjecate li se Afghanistana i ljubavi sa Amerikom kada su ratovali protiv Rusa. sjecate li se filmova ala Rambo kako pomaze herojskim Mudjahedinima i sta bi na kraju, ljubav se rasprsi ko mjehur od sapunice, a zasto, jer afhanistanci nisu ispunili kvotu prelaska na krscanstvo.
Krscanski cionizam je zlo citavog svijeta.
možda ti ne znaš niti jednog židova koji je promijenio religiju, ali možda ti ne znaš puno židova, ako malo prođeš kroz povjesne knjige naći ćeš mnoge koji su to učinili, ali ni to ih nije spasilo od pogroma.
osa

#72 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by osa »

[quote="Murat Sabanovic

ne bih podržao tvoju tezu oko cilja 2. sv. rata, naime hitler baš nije držao do vjere pa tako ni do proročanstava, a i bio je katolik, povratak židova u palestinu bio je splet okolnosti, da nisu proganjani u mnogim država u kojima su živjeli, tko zna da li bi i imali potrebu za projektom izrael, možda, ali to nikad nećemo saznati, međutim, stanje je takvo kakvo je, oni su sada tu, trn u oku mnogih arapa, ali isti niti imaju snage, niti volje a ni sposobnosti da taj trn izvade, zato ostaju samo suze, jer bode to....[/quote]

postujem !!! no ,misljenja sam da je hitler dovedean na vlast s jednim ciljem...da protjera jevreje iz citave europe...[/quote]

čitao sam raznu literaturu o dolasku istog na vlast, nekako mi se u pamćenje urezala teza, ne znam više iz koje knjige, da su dolazak hitlera na vlast poduprle zemlje pobjednice iz prvog sv. rata, i to s objašnjenjem da je on lik koji bi mogao njemačku izvesti iz krize i omogućiti joj da plati reparacije, koje je njemačka bila dužna isplatiti po versajskom mirovnom sporazumu, međutim u šta se to izrodilo, znamo i sami.

hitlerove reakcije i potezi prema židovima, kad pogledaš sa psihološke strane, klasičan su primjer reakcija osoba s kompleksom niže vrijednosti, naime on je optužio jedan narod za kojeg je smatrao da drži ekonomiju i ono što uz to ide, da bi to mogao preuzeti njegov narod, nije se sjetio da se to može i radom i obrazovanjem, ili se sjetio, ali je znao da to dugo traje, a on je bio poklonik brzih rješenja, što kmožemo zaključiti i iz tipa rata koji je forsirao
Murat Sabanovic

#74 Re: Mahmoud Ahmadinejad

da, hitler je mrzio jevreje,komuniste,cigane,invalide homosexualce....jevreje nije mogao smisiti jos u 1 svjetskom ratu dok je jos bio vojnik...ali cudna su desavanja iza kulisana primjer:francois mitterand je bio dobar dio drugog svjetskog rata uz petain(rezim vichy)koji si bili za istrebljenje jevreja i nacisticku njemacku, da bi u drugom dijelu rata obukao uniformu saveznika...cak je dobio odlikovanje kao hrabar borac....poslije bio opozicija de gaulle-u, a zatim i predsjednik...
pomalo cudno...

saiguran sam da sva ova desavanja u izraelu su plan cionistickog projekta koji vec traje stoljec(e)ima.masa rabina ukazuju na to i cak govore da izrael kao drzava ne smije da postoji,jer im je bog zabranio povratak.ali krscanski cionisti taj plan forsiraju jer izcekuju svoga mesija..
osa

#75 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by osa »

Murat Sabanovic wrote:da, hitler je mrzio jevreje,komuniste,cigane,invalide homosexualce....jevreje nije mogao smisiti jos u 1 svjetskom ratu dok je jos bio vojnik...ali cudna su desavanja iza kulisana primjer:francois mitterand je bio dobar dio drugog svjetskog rata uz petain(rezim vichy)koji si bili za istrebljenje jevreja i nacisticku njemacku, da bi u drugom dijelu rata obukao uniformu saveznika...cak je dobio odlikovanje kao hrabar borac....poslije bio opozicija de gaulle-u, a zatim i predsjednik...
pomalo cudno...

saiguran sam da sva ova desavanja u izraelu su plan cionistickog projekta koji vec traje stoljec(e)ima.masa rabina ukazuju na to i cak govore da izrael kao drzava ne smije da postoji,jer im je bog zabranio povratak.ali krscanski cionisti taj plan forsiraju jer izcekuju svoga mesija..
onda će ovo .ranje potrajati, jer mesija neće doći, 21. je stoljeće, tko još puši takve priče.
Post Reply