Kako da dovedem ubicu psa pred lice pravde???

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Pikaboo

#51 Re: Kako da dovedem ubicu psa pred lice pravde???

Post by Pikaboo »

Neznam sta da kazem na ovaj clanak.Mislim,znam ali bi me sigurno banovali za sva vremena!!!! Uzasno,ne razumijem,bjesna sam nemogu opisati koliko!!!! Ja sam sigurna da bi izletila i izudarala ih cime stignem.Ogorcena sam na divljake koji ovo rade i jos vise na divljake koji se ne obaziru na ovakve stvari.Stidim se svoje zemlje i krvoloka koji zive u njoj! Zelim im sve najgore u zivotu!!!!
SenSen

#52 Re: Kako da dovedem ubicu psa pred lice pravde???

Post by SenSen »

kamilica.ba wrote:Mislim da si u pravu da nikog ne interesuju psi!Ja sam danima pokusavala da udomim jednog psa,koji se slucajno nasao ispred moje zgrade,zvala sam razna udruzenja,svi su me odbili,kao nemaju mjesta,sve je prebukirano,sve poznanike sam pitala,pogotovo one koji imaju svoju kucu i dvoriste,da ga udome,NIKO nece!Kad sam ga ja pronasla ispred zgrade,udarilo ga je auto,srecom nije imao neke vece povrede,ja i moja mama smo ga pazile i hranile i vremenom se on navikao i od tada boravi u zajednickom podrumu.Posvadjala sam se sa pola komsiluka zbog njega,nema kako mi nisu prijetili,da ce ga kao odnijeti negdje,da ce ga otrovati,jedna baba ga poljeva vrelom vodom!!??!!Zadnja svadja mi se desila u subotu kad mi je komsija rekao da ako ga ja negdje ne odnesem,on ce ga razapeti,zaklati jer mu je pred vrata donio goluba,a i zenica mu se boji psa,ujesce je,ko da je krokodil!?Upozorila sam ga da je donijet zakon,da moze platiti kaznu,a on mi odgovara da ce platiti kaznu 2000 KM ako treba,samo da ga se rijesi,mozete zamisliti???Od utorka je pas bolestan,povracao je i sav se nesto grci,trese se,odbija hranu i vodu,pa sumnjam da ga je otrovao!Kome uopste mogu da se obratim ako mu se nesto desi,mislim da policija nista tu ne bi uradila,a i inace kome god od komsija sam spomenula taj zakon svi su me blijedo gledali ono kao-ma daj,kakav pas,kakve kazne,ima gorih stvari pa policija nista!Jedino da ja uzmem stvar u svoje ruke,da se pobijem s njim,kamen i u glavu,pa da ja onda imam problema sa policijom :x :x :x imam osjecaj da bi mu u huji sve polupala :x :x !!!
Kao prvo: molim te sto brze vodi cuku kod veterinara! Vrlo je moguce da ga je neko otrovao. Sto brze bude pregledan, veca mu je sansa da se izvuce bez posljedica. Jedino sto mi pada na pamet je da je pojeo otrov za miseve.. Isto, ja bi predlozila (iako si mozda vec pokusala) da zamolis nekoga od prijatelja sa kucom da smjeste cuku kod sebe privremeno, dok se ne udomi. A ti da mu kupujes hranu i dolazis cistiti ispred kucice. Ispricaj im da ga je vec neko pokusao otrovati i sta je sve bilo, valjda ce se neko smilovati.. Opet da naglasim, brzo ga kod veterinara! Mogu ti drugi ovdje dati i broj veterinara koji dolazi kuci, ako si u Sarajevu..

Kao drugo: vrlo se suosjecam sa tobom. To je grozna situacija, a pogotovo kada nemas koga zvati. Policija ionako jedva radi svoj posao, a mogu misliti da i puno njih ima stav da je to "samo pas".. A ti komsije su sirovi idioti, ne mogu da vjerujem da ima takvih "ljudi". Cuj toj babi nije mrsko nosati vodu samo da bi jadnom cuki napakostila?! A tek taj sto prijeti da ce cuku ubiti :x :x :x pa to je za nevjerovati! Cini mi se kao pravi ludjak! Da je ovo normalna zemlja, bio bi u zatvoru zbog prijetnje cuki. Kakve samo on bolesne scenarije zamislja?! Psihopata! Da sam ti, i mene bi huja hvatala! :x Ali vazno je da znas da si ti ta koja je u pravu, ne daj da te ubjede da "pretjerujes" ili da "samo pas" nije vrijedan truda! Oni su ti koji su nenormalni. Fuj!

Molim te javi se ako treba broj veterinara. I javi sta je sa cukom. Sretno!
Mee

#53 Re: Kako da dovedem ubicu psa pred lice pravde???

Post by Mee »

Nazalost, ovdje je mentalitet takav da svi misle da imaju pravo na sve i da je "zivotinja samo zivotinja".... Sinoc je neki "savjesni" komsija na Dobrinji "nahranio" sve mace nekim otrovom i umirale su satima u najgorim mukama... i mama moje mace nasla se medju njima, i sinoc je nakon neuspjesnih pokusaja ozivljavanja ukopana.... uginulo je u teskim mukama i jedno mace koje se zateklo u blizini... samo vrijeme ce pokazati koliko je jos maca bilo "pocasceno" specijalnim obrokom pa su uginule u nekm podrumima ili gdje su se vec sklonile da uginu, kako to mace obicno rade :( ... SRAMOTA!!! zbog ovakvih mi se gadi ljudski rod :(
Phia

#54 Re: Kako da dovedem ubicu psa pred lice pravde???

Post by Phia »

Mee wrote:Nazalost, ovdje je mentalitet takav da svi misle da imaju pravo na sve i da je "zivotinja samo zivotinja".... Sinoc je neki "savjesni" komsija na Dobrinji "nahranio" sve mace nekim otrovom i umirale su satima u najgorim mukama... i mama moje mace nasla se medju njima, i sinoc je nakon neuspjesnih pokusaja ozivljavanja ukopana.... uginulo je u teskim mukama i jedno mace koje se zateklo u blizini... samo vrijeme ce pokazati koliko je jos maca bilo "pocasceno" specijalnim obrokom pa su uginule u nekm podrumima ili gdje su se vec sklonile da uginu, kako to mace obicno rade :( ... SRAMOTA!!! zbog ovakvih mi se gadi ljudski rod :(
Možete li vi oštećeni građani napraviti krivičnu prijavu u policiji? Vjerovatno policija kakva je nesposobna neće učiniti mnogo ali nekad kasnije će ta prijeva sigurno odigrati važnu ulogu.
kamilica.ba

#55 Re: Kako da dovedem ubicu psa pred lice pravde???

Post by kamilica.ba »

Dolazio je veterinar juce,srecom nisu ga otrovali,izgleda da je pokvario stomak hranom za cuke(onom iz konzerve) jer je jedino to jeo prije nego se razbolio,bila je na akciji,i ja odem opet u tu prodavnicu da provjerim rok trajanja(inace sam sumnjicava po pitanju tih akcija),kad vidim tamo istice za nekih deset dana,sad ne znam jel to ima neke veze,mozda je bila pokvarena,srecom sve se dobro zavrsilo danas je super,vec je poceo da jede i da skace,dusa mala :-D ,a i sto se tice udomljavanja i tu ima pomaka,obecala mi je jedna gospodja da ce ga uzeti sebi,ali nek prvo ozdravi da se ova ne bi slucajno predomislila :lol: ,i ona zivi blizu mene pa mi je drago sto cu ga moci vidjati i kupovati mu hranu :)
Pikaboo

#56 Re: Kako da dovedem ubicu psa pred lice pravde???

Post by Pikaboo »

kamilica.ba wrote:Dolazio je veterinar juce,srecom nisu ga otrovali,izgleda da je pokvario stomak hranom za cuke(onom iz konzerve) jer je jedino to jeo prije nego se razbolio,bila je na akciji,i ja odem opet u tu prodavnicu da provjerim rok trajanja(inace sam sumnjicava po pitanju tih akcija),kad vidim tamo istice za nekih deset dana,sad ne znam jel to ima neke veze,mozda je bila pokvarena,srecom sve se dobro zavrsilo danas je super,vec je poceo da jede i da skace,dusa mala :-D ,a i sto se tice udomljavanja i tu ima pomaka,obecala mi je jedna gospodja da ce ga uzeti sebi,ali nek prvo ozdravi da se ova ne bi slucajno predomislila :lol: ,i ona zivi blizu mene pa mi je drago sto cu ga moci vidjati i kupovati mu hranu :)

Ma super,barem neka dobra vijest.Samo drzi tog komsiju na oku da mu sta ne padne na pamet!
SenSen

#57 Re: Kako da dovedem ubicu psa pred lice pravde???

Post by SenSen »

kamilica.ba wrote:Dolazio je veterinar juce,srecom nisu ga otrovali,izgleda da je pokvario stomak hranom za cuke(onom iz konzerve) jer je jedino to jeo prije nego se razbolio,bila je na akciji,i ja odem opet u tu prodavnicu da provjerim rok trajanja(inace sam sumnjicava po pitanju tih akcija),kad vidim tamo istice za nekih deset dana,sad ne znam jel to ima neke veze,mozda je bila pokvarena,srecom sve se dobro zavrsilo danas je super,vec je poceo da jede i da skace,dusa mala :-D ,a i sto se tice udomljavanja i tu ima pomaka,obecala mi je jedna gospodja da ce ga uzeti sebi,ali nek prvo ozdravi da se ova ne bi slucajno predomislila :lol: ,i ona zivi blizu mene pa mi je drago sto cu ga moci vidjati i kupovati mu hranu :)
Hvala na vijestima. Bas mi je laknulo da cuko nije otrovan i da je sada bolje :thumbup: I drago mi je da je nasao dom, i to blizu tebe! :-D Molim te javi kako se razvija situacija..
Post Reply