Gay parada u Sarajevu
-
palermo
#51 Re: Gay parada u Sarajevu
Ne mislim da je uopšte bitno šta ja ili bilo ko misli o homoseksualcima, vezano za organizovanje parade. To je njihovo prvao, i sve dok time nikoga ne ugrožavaju i poštuju zakonske propise (najava i slične administrativne procedure) dužnost države je da ima omogući da bezbjedno prodefiliraju gradom ili da se skupe gdje je već odlučeno.U suprotnom poruka je da država nije u mogućnosti da te štiti, jer koliko god su oni drugačiji u pogledu seksualnog opredjeljenja, toliko je svako od nas drugačiji u nečemu drugom. Neko je navijač Veleža ili sarajeva, neko ide na koncerte folk muzike, a neko hip-hop sluša, neko nosi naušnicu, a neko fes na glavi.Jednom kad država ne uspije garantovati bezbjednost grupi ljudi koja se okuplja po nekom osnovu ona svima šalje poruku da ne vlada.
-
liquidhorse
#52 Re: Gay parada u Sarajevu
elita i uske gacice su druga stvar. ti si aludirao na neprirodnost homoseksualnosti i nepostojanje iste u zivotinjskom svijetu sto ovaj naucni clanak opovrgava. procitaj ako znas engleski.Lincoln-Burrows wrote:ok, imaš neke slučajeve, a što nam to govori, da je to rijedak slučaj i da
nikako ne može biti da se taj mali postotak gayeva svsta baš među elitom i
u razvijenijim zemljama, gdje čak postoje i gay destinacije za ljetovanje i
pri tome se biraju najelitnija mjesta poput Santorinija.
O tome cijelo vrijeme pričam, medijski umjetno stvorena populacija koja
izgleda tako nakaradno u zategnutim gaćicama sa izraženim muškim genitalijama
a paradiraju centrom grada. Kakve to ima veze sa stvarnim osjećajima
muškarca prema muškarcu?
- Lincoln-Burrows
#53 Re: Gay parada u Sarajevu
napisao sam još u prvom postu da homoseksualnost nije bolest a niti je nešto napredno.liquidhorse wrote: elita i uske gacice su druga stvar. ti si aludirao na neprirodnost homoseksualnosti i nepostojanje iste u zivotinjskom svijetu sto ovaj naucni clanak opovrgava. procitaj ako znas engleski.
i ponavljam još jednom da sve ovo što se oko tih parada dešava nema veza sa osjećajima muškarca prema muškarcu.
- vox-populi
#54 Re: Gay parada u Sarajevu
Lincoln-Burrows wrote:Pojednostavniti ću maksimalno,vox-populi wrote: Vidi, cini mi se po prijasnjim postovima da si inteligentna osoba, tako da nema potrebe da pravis gafove. Stvar sa homoseksualnim osobama i sa nekrofilima NE MOZE biti ista jer kod nekrofila nemas drugu stranu. Naravno, ne govorim o nasilnim odnosima, oni su, cini mi se zabranjeni i u hetero odnosima. Dakle, kada kazem homoseksualni odnos, polazim od pretpostavke da postoji suglasnost obje strane.
Kod pedofilije je stvar itekako jasna, druga strana postoji ali zakonski nije podobna da dobrovoljno udje u bilo kakav seksualni odnos, tako da nema potrebe homoseksualce porediti sa pedofilima. I slazem se da je sve moguce do te mjere iskriviti da postane nakaradno ali to nije razlog da se stvar do te mjere generalizuje i karikira.
magarci su životinje i nisu razumna bića koja imaju svoje predstavnike vlasti i.t.d.
znači imaju samo prirodne zakone.
Jesi li ikada vidio magarca da je nategnuo drugog magarca?
-
MisticnaNebuloza
#55 Re: Gay parada u Sarajevu
Prosetaj se malo po internetu po ovom pitanju, svasta ces saznati. Homoseksualizam u zivotinjskom svjetu je dokazan vise puta i to ni jedan naucnik ne negira da postoji.KatarinaKosaca wrote:Naravno, da je heterosexualna ljubav prisutna, u biologiji naročito. Gledamo goluba i golubicu, gledamo mačke kako se pare. Ima li homosexualizma u životinjskom svijetu?
-
popajic
#56 Re: Gay parada u Sarajevu
PostPostao/la hidrant dana 19/09/2009 18:53
Zabraniti po cijenu oruzanih sukoba!
Da mi je ovo cuti kad se radi o (ne)radu vlastodrzaca...ovako...boze sacuvaj !
- bijelo_dugme
#57 Re: Gay parada u Sarajevu
Bolesnici...
- Lincoln-Burrows
#58 Re: Gay parada u Sarajevu
Ma ljudi to su pojave koje su možda prirodne kod nekih životinja
u malom postotku, ali imamo životinje koje jedu primjerke svoje vrste,
ali to ne znači da je prirodno biti ljudožder.
Tvrdim sa sigurnošću da je to u svrhu elitizma i "uživanja"
- SenSen
#59 Re: Gay parada u Sarajevu
Dioda wrote:Mi smo stoljecima daleko od organizovanja neceg ovakvog. Ne samo da smo potpuno netolerantni, nego smo potpuno i zatucani (i hvala Bogu na tome)![]()
Znamo sta se desilo sa queer festivalom,imali smo i temu na forumu prosle godine, tako da se jasno moglo vidjeti gdje smo i sta smo![]()
Po meni, homoseksualnost mogu razumjeti (djelimicno) samo u slucaju da je osoba rodjena sa tim, da kazem-poremecajem, mada ga neki nazivaju sloboda izbora. Sto bi i trebalo da bude, ali ja, kao primitivno zensko sa Balkana imam averziju prema bilo kojem obliku nastranosti![]()
Zamislite samo ovu dvojicu lafaca na paradi u Titovoj:
Slazem se s tobom! Kao heteroseksualna zenska osoba: ova dva tipa u najboljim godinama zivota, u odlicnoj fizickoj formi i sa manjkom odjece mi se gade! Fuj, vidi samo tih izrazenih stomacnih misica! Ogavno! Daleko im lijepa kuca!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#60 Re: Gay parada u Sarajevu
MisticnaNebuloza wrote:U BiH se moze osjetiti mnogo seksualne frustracije i represije pa mozda zato imas averziju.
Još nam iz daleke Australije poruči kako smo sexualno isfrustrirani
E, dosta te bi za danas
-
MisticnaNebuloza
#61 Re: Gay parada u Sarajevu
Pa vjestackom oplodnjom. U sustini nam vise heteroseksualnost nije potrebna za razmnozavanje.red387 wrote:Kako ćemo se razmnožavati ako većina svjetske populacije postane gay, a što je moguće ako se počnu družiti s djecom, te ih ubijede da je to normalno?
-
MisticnaNebuloza
#62 Re: Gay parada u Sarajevu
Ali ima i ljudi koji jedu svoju vrstu.Lincoln-Burrows wrote:Ma ljudi to su pojave koje su možda prirodne kod nekih životinja
-
twizzler
#63 Re: Gay parada u Sarajevu
Umjesto sto paradiraju po svijetu bolje da traze lijek za svoje stanje. A u Sarajevu tesko da ce paradirati.
-
MisticnaNebuloza
#64 Re: Gay parada u Sarajevu
Nista ozbiljno, prolazno je!KatarinaKosaca wrote:MisticnaNebuloza wrote:U BiH se moze osjetiti mnogo seksualne frustracije i represije pa mozda zato imas averziju.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Još nam iz daleke Australije poruči kako smo sexualno isfrustrirani![]()
![]()
E, dosta te bi za danas
-
Bathinus
#65 Re: Gay parada u Sarajevu
Jadan taj kome knjiga iz kamenog doba odredjuje sta je uredu u krevetu i sta nije. Taj slobode nema.
Nisam bas nesto za pedere, ali sta neko radi s svojim zivotom je njegova stvar. Ako je zaljubljen u muskarca, sta mu ja mogu, takav je.
Nisam bas nesto za pedere, ali sta neko radi s svojim zivotom je njegova stvar. Ako je zaljubljen u muskarca, sta mu ja mogu, takav je.
Last edited by Bathinus on 19/09/2009 19:32, edited 1 time in total.
- vox-populi
#66 Re: Gay parada u Sarajevu
"Te pojave" su ceste kod zivotinja i kod ljudi u priblizno istom procentu. Pretpostavka je da je oko 6% svjetske populacije homoseksualno. Kod zivotinja je mozda taj procenat i malo veci jer je u pitanju samo nagon a ne razmisljanje "joj, sta ce mi komsija magarac Tomo reci ako cuje da mi se dize na komsiju magarca Savu". Sto se ljudozderstva tice, zabranjeno je u vecini zapadnih civilizacija dok u nekim drzavama u Africi je sasvim normalna pojava. Ko si ti, ili ko sam ja da im kazem kako to nije "normalno"? Ali da ne idemu na drugu temu.Lincoln-Burrows wrote:Ma ljudi to su pojave koje su možda prirodne kod nekih životinja
A sto se tice "negativnog uticaja" na djecu koju bi eventualno usvojili gay parovi, odakle nastadose sve ove gay osobe? Nijedna gay osoba koja zivi danas nije nastala iz gay braka. Svi su nastali iz hetero brakova. Argument da bi se gay populacija povecala ukoliko bi gay osobe mogle usvajati djecu je besmislen jer se gay osobom ne postaje zbog uticaja sredine. Gay osoba se radja kao gay osoba. Druga je sada prica kako bi drustvo reagovalo na dijete koje ima dva oca ili dvije majke. Vjerujem da u nekim zemljama ne bi bilo problema, dok bi, ipak u vecini zemalja, cak i u EU postojala drustvena stigma. I zbog toga pitanje usvajanja djece ipak mora malo pricekati.
- Lincoln-Burrows
#67 Re: Gay parada u Sarajevu
ima, i hoćemo li to legalizirati i pravit paradu sa butevima i odrescima mesa sa svim mogućim prilozima?MisticnaNebuloza wrote:Ali ima i ljudi koji jedu svoju vrstu.Lincoln-Burrows wrote:Ma ljudi to su pojave koje su možda prirodne kod nekih životinja
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#68 Re: Gay parada u Sarajevu
e, sad stvarno pretjeruješ. Upuštaš se u avanturu da kao naučno pokušaš objasniti ono što nisu svi kompetentni psiholozi još ustanovili.vox-populi wrote:A sto se tice "negativnog uticaja" na djecu koju bi eventualno usvojili gay parovi, odakle nastadose sve ove gay osobe? Nijedna gay osoba koja zivi danas nije nastala iz gay braka. Svi su nastali iz hetero brakova. Argument da bi se gay populacija povecala ukoliko bi gay osobe mogle usvajati djecu je besmislen jer se gay osobom ne postaje zbog uticaja sredine. Gay osoba se radja kao gay osoba. Druga je sada prica kako bi drustvo reagovalo na dijete koje ima dva oca ili dvije majke. Vjerujem da u nekim zemljama ne bi bilo problema, dok bi, ipak u vecini zemalja, cak i u EU postojala drustvena stigma. I zbog toga pitanje usvajanja djece ipak mora malo pricekati.
Lijepo su rekli... Kako je u nekim zemljama tek legalizirano vjenčanje homosexualaca, samim tim i usvajanje djece, nema empirije za bilo kakvu indiciju o eventualnoj štetnosti ili dobrobiti odrastanja sa dva oca ili dvije majke
Utoliko tvoje kvazi objašnjenje gubi svaku težinu
- vox-populi
#69 Re: Gay parada u Sarajevu
Necemo mi legalizirati jer pripadamo potpuno drugoj civilizaciji sa drugacijim vrijednostima. Isto tako necemo legalizirati pedofiliju koja je potpuno normalna stvar u vecini arapskih zemalja. Eno neki dan dijete od ne znam tacno, 11 godina umrlo na porodjaju. To naravno niko ne kritikuje. Ali da ne idem na drugu temu.Lincoln-Burrows wrote: ima, i hoćemo li to legalizirati i pravit paradu sa butevima i odrescima mesa sa svim mogućim prilozima?
- mrtva kokoš
#70 Re: Gay parada u Sarajevu
KDN bi li ti volio da karnes hidranta ozadakakavdanakneiskustvu wrote:hidrant wrote:Zabraniti po cijenu oruzanih sukoba!
čekaj,na jednoj drugoj temi si par puta rerkao da je gay okay,i dobio čak i opomenu zbog toga,otkud sad ovo
- vox-populi
#71 Re: Gay parada u Sarajevu
KatarinaKosaca wrote:
e, sad stvarno pretjeruješ. Upuštaš se u avanturu da kao naučno pokušaš objasniti ono što nisu svi kompetentni psiholozi još ustanovili.
Lijepo su rekli... Kako je u nekim zemljama tek legalizirano vjenčanje homosexualaca, samim tim i usvajanje djece, nema empirije za bilo kakvu indiciju o eventualnoj štetnosti ili dobrobiti odrastanja sa dva oca ili dvije majke
Utoliko tvoje kvazi objašnjenje gubi svaku težinu
Ne znam da li selektivno citas ono sto ti odgovara ili ti je promakao drugi dio moga posta.
Te da ponovim, nije mi tesko.
Druga je sada prica kako bi drustvo reagovalo na dijete koje ima dva oca ili dvije majke. Vjerujem da u nekim zemljama ne bi bilo problema, dok bi, ipak u vecini zemalja, cak i u EU postojala drustvena stigma. I zbog toga pitanje usvajanja djece ipak mora malo pricekati.
- SenSen
#72 Re: Gay parada u Sarajevu
Wow, zar jos uvijek postoji neko ko se brine da se ljudska vrsta ne razmnozava dovoljno??red387 wrote:Kako ćemo se razmnožavati ako većina svjetske populacije postane gay, a što je moguće ako se počnu družiti s djecom, te ih ubijede da je to normalno?
Salu na stranu, niko ne moze ubijediti djecu da promjene seksualnu orijentaciju. Da krenem od sebe: ja sam se jos u vrticu zanimala za djecake, imala "simpatiju". Cisto sumljam da me je neko mogao ubijediti da su curice sladje od od onog malog plavookog iz drugog odjeljenja
Last edited by SenSen on 19/09/2009 19:49, edited 1 time in total.
-
MisticnaNebuloza
#73 Re: Gay parada u Sarajevu
To je groteskno uporedjenje. Voliti isti pol poistovjecujes sa ljudozderstvom?Lincoln-Burrows wrote:ima, i hoćemo li to legalizirati i pravit paradu sa butevima i odrescima mesa sa svim mogućim prilozima?MisticnaNebuloza wrote:Ali ima i ljudi koji jedu svoju vrstu.Lincoln-Burrows wrote:Ma ljudi to su pojave koje su možda prirodne kod nekih životinja
- ja.neron
#74 Re: Gay parada u Sarajevu
i po ovome tebi drago da se spuštaš na nivo životinje poredeči ljude(sam sebe) sa životinjama
žalosno žalosno
- vox-populi
#75 Re: Gay parada u Sarajevu
argument je bio da je homoseksualizam neprirodan te su se kao dokaz uzimale zivotinje koje su,trebale da sa svojim nagonom budu iskljucivo hetero. Sto nije tacno.ja.neron wrote:i po ovome tebi drago da se spuštaš na nivo životinje poredeči ljude(sam sebe) sa životinjama
žalosno žalosno![]()
![]()