KOLIKO VRIJEDI????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
2jz
#51 Re: KOLIKO VRIJEDI????
to whow:
sam si rekao da ti je shop procijenio 10000 popravak za zenino auto, nisu rekli da ga ne mogu napraviti vec da se ne isplati. Naravno da se ne isplati kad uzmes u racun
$100 satnicu koju naplacuju + stealership marze na rezervnim dijelovima. I nije tacno da su ta auta za junk yard, vec se prodaju, samo koja su u totalno losem stanju ne mogu se vise vratiti na cestu. I sto se tice inspekcija opet si u krivu, imas CHP inspekciju koja traje nekoliko minuta i zaboli njih kako je auto napravljeno vec provjeravaju vin broj i odakle su rezervni dijelovi dosli. poslije toga imas inspekciju kocnica i svjetala u bilo kojem ovlastenom servisu i to je to.
Btw, taj isti shop plati radnike $20,a za dijelove slicna prica gdje mozes uzeti oem dio? samo kod stealera pa koliko god ti odreze. Recimo da imas mali udarac i otvore ti se airbags. da ih promijenis to je nekoliko hiljada samo za dijelove. Prije 20 godina nisam ni znao za airbags a sad odjednom ne mogu zivjeti bez njih. I to za aftermarket dijelove si u krivu, kako ti moze ugrozavati sigurnost bumper ili fender koji nije OEM vec je made in taiwan. Razlog zasto ovdje daju salvage title je zbog jakih lobija, njima je u interesu da se sto vise novih auta valja, zasto u njemackoj nema condition na title? Ili u Bosni?
nego drug ja sam jettu prodao za dan zato sto je 30% jeftinija od iste sa clean title, vjerovatno su ameri slicnog mentaliteta kao i mi a sto se tice dali ameri imaju para pitanje za tebe. Jesi li svoje auto kupio za cash?
p.s.
naravno da ima copy and paste prepolovi 2 auta i zavari ih zato sam i postavio slike da se vidi steta a sto se tice sigurnosti i kocenja na 130 ta ista jetta se mogla voziti bez ikakvih problema i bez popravke.
sam si rekao da ti je shop procijenio 10000 popravak za zenino auto, nisu rekli da ga ne mogu napraviti vec da se ne isplati. Naravno da se ne isplati kad uzmes u racun
$100 satnicu koju naplacuju + stealership marze na rezervnim dijelovima. I nije tacno da su ta auta za junk yard, vec se prodaju, samo koja su u totalno losem stanju ne mogu se vise vratiti na cestu. I sto se tice inspekcija opet si u krivu, imas CHP inspekciju koja traje nekoliko minuta i zaboli njih kako je auto napravljeno vec provjeravaju vin broj i odakle su rezervni dijelovi dosli. poslije toga imas inspekciju kocnica i svjetala u bilo kojem ovlastenom servisu i to je to.
Btw, taj isti shop plati radnike $20,a za dijelove slicna prica gdje mozes uzeti oem dio? samo kod stealera pa koliko god ti odreze. Recimo da imas mali udarac i otvore ti se airbags. da ih promijenis to je nekoliko hiljada samo za dijelove. Prije 20 godina nisam ni znao za airbags a sad odjednom ne mogu zivjeti bez njih. I to za aftermarket dijelove si u krivu, kako ti moze ugrozavati sigurnost bumper ili fender koji nije OEM vec je made in taiwan. Razlog zasto ovdje daju salvage title je zbog jakih lobija, njima je u interesu da se sto vise novih auta valja, zasto u njemackoj nema condition na title? Ili u Bosni?
nego drug ja sam jettu prodao za dan zato sto je 30% jeftinija od iste sa clean title, vjerovatno su ameri slicnog mentaliteta kao i mi a sto se tice dali ameri imaju para pitanje za tebe. Jesi li svoje auto kupio za cash?
p.s.
naravno da ima copy and paste prepolovi 2 auta i zavari ih zato sam i postavio slike da se vidi steta a sto se tice sigurnosti i kocenja na 130 ta ista jetta se mogla voziti bez ikakvih problema i bez popravke.
-
whow
#52 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Nemoj bogati puno pametovati jer znam sve o tim salvage vozilima kao i kako se opravljaju i gdje se nabavljaju rezervni djelovi. To je uglavnom business kojim se bave tipovi sa kriminalnom prosloscu i njihova rjec da je auto udareno odozada i da se otvorio zracni jastuk ne vrijedi puno. U biti ta vozila se sastavljaju -navaruju od vozila koja su totalno havarisana dok djelovi dolaze iz chop shopova sa ukradenih vozila. Jeste auto od moje zene je opravljeno za 10000 dollara jer je to platilo osiguranje a mi smo prodali auto za 8000 dollara , znaci sa gubitkom jer vise volim svoju sigurnost nego par hiljada dollara . I drugo sta tebe briga ko ima cash da mozda ne spremas kakav internet fraud . I da te jos pitam da li placas porez na profit kada prodas ta vozila u BiH ili ko zna gdje?2jz wrote:to whow:
p.s.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#53 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Koga si *ajebo sad za tu Jettu, hajd' posteno reci2jz wrote:to whow:
p.s.
-
whow
#54 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Mozda tip samo hoce da je " proda" preko interneta , dobije lovu a kupac u Bosni ceka auto koje nikad nece doci ... Kad je tip vidio da Jetta ne pali postavio Jaguara za neke male pare a raspituje se ko ima cashovinu . Inace internet fraud i fraud generalno su postali # 1 criminal activity u americi mozda bi trebali upozoriti fraud department na ovoga tipa.Pojavljuje se niodakle niko nije cuo za njega i odmah hoce da trgujecorolla02 wrote:2jz wrote:to whow:
p.s.
naravno da ima copy and paste prepolovi 2 auta i zavari ih zato sam i postavio slike da se vidi steta a sto se tice sigurnosti i kocenja na 130 ta ista jetta se mogla voziti bez ikakvih problema i bez popravke.[/quot
Koga si *ajebo sad za tu Jettu, hajd' posteno reciJesi li je turio za Bosnu ili lokalno ili mozda za Mexico? Ne znam da li smo na istoj talasnoj duzini, ali nekako mi se cini da ta Jetta nije uopste tvoja od pocetka, vec si je dobio "gege" ispod ruke negdje sa crnog trzista, koje je itekao aktivno ovamo, pa si je opravio uz neznatan trosak jer kako sto ti vec rece, u SAD nema otpada vec je sve u sustini samo reciklaza, tj. svaka roba nadje kupca!
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#55 Re: KOLIKO VRIJEDI????
... a mozda su ga vec banirali, ha!?

PS
Ma salim se, neka njeg, da cujemo i nesto novog ovdje ali nek se izjasni brate, pa neka kaze kako sve to hoda i da je legalno, tj. platis malo a dobijes mnogo, pa da pravimo svi business sa/uz njim, kazem ako je legala, ali ako je ilegala onda je i ilegalno i nemoralno da se upustamo u takvo nesto!
PS
Ma salim se, neka njeg, da cujemo i nesto novog ovdje ali nek se izjasni brate, pa neka kaze kako sve to hoda i da je legalno, tj. platis malo a dobijes mnogo, pa da pravimo svi business sa/uz njim, kazem ako je legala, ali ako je ilegala onda je i ilegalno i nemoralno da se upustamo u takvo nesto!
Last edited by corolla02 on 20/09/2009 03:31, edited 1 time in total.
-
whow
#56 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Pa kakva legala covjece pa jesi li vidio slike , covjek pere auto ispred kuce , obucen ko' neki hoodlum . Mislis da placa taxu na ta auta sto putuju u Bosnu ako auta uopste i postoje . Pa kijiji je pun novih BMW-ova koji se prodaju za 7-8 hiljada jer vlasniku hitno treba lova , jedina poteskoca je sto je auto negdje preko okeana ali prodavac ga salje cim dobije kaparu za auto . Ne budi naivan prijatelju. Da bi bio tip bio legalan trebaju mu najmanje tri major licences : za service , za kupo-prodaju , za export -import i ko zna sta jos .Ovaj tip radi business off the streat i tu nemas sta razmisljati samo se treba cuvati jer kada jednom nayebes kasno je.corolla02 wrote:... a mozda su ga vec banirali, ha!?
PS
Ma salim se, neka njeg, da cujemo i nesto novog ovdje ali nek se izjasni brate, pa neka kaze kako sve to hoda i da je legalno, pa da pravimo svi business sa/uz njim, kazem ako je legala, ali ako je ilegala onda je i ilegalno i nemoralno da se upustamo u takvo nesto!
- corolla02
#57 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Da, slazem se ja sa svim tvojim, sve sam ja to vidio sa slika, ali "don't jump to conclusion yet", malo vise parlamentarizma molimwhow wrote:Pa kakva legala covjece pa jesi li vidio slike , covjek pere auto ispred kuce , obucen ko' neki hoodlum . Mislis da placa taxu na ta auta sto putuju u Bosnu ako auta uopste i postoje . Pa kijiji je pun novih BMW-ova koji se prodaju za 7-8 hiljada jer vlasniku hitno treba lova , jedina poteskoca je sto je auto negdje preko okeana ali prodavac ga salje cim dobije kaparu za auto . Ne budi naivan prijatelju. Da bi bio tip bio legalan trebaju mu najmanje tri major licences : za service , za kupo-prodaju , za export -import i ko zna sta jos .Ovaj tip radi business off the streat i tu nemas sta razmisljati samo se treba cuvati jer kada jednom nayebes kasno je.corolla02 wrote:... a mozda su ga vec banirali, ha!?
PS
Ma salim se, neka njeg, da cujemo i nesto novog ovdje ali nek se izjasni brate, pa neka kaze kako sve to hoda i da je legalno, pa da pravimo svi business sa/uz njim, kazem ako je legala, ali ako je ilegala onda je i ilegalno i nemoralno da se upustamo u takvo nesto!
-
whow
#58 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Parlamentarizam je moj nadimak , u redu neka covjek kaze sta ima o temi to mu niko ne moze osporiti. Ali ovaj tip uljece pravo u noge klizeci , prvo se "raspituje" ko ima cash onda koristi auto forum kao licni oglasnik pa kad ne ide Jetta onda ubacuje Jaguara a sve pravo sumnjivo , takoreci klasika. Evo na primjer shadow je u auto industriji a da covjek nikada nije pokusao da sebi pravi reklamu ili da nekome proda auto , e vidis to se itekako postuje. Covjek kaze sto ima o temi a business ostavi za kancelariju a ovaj czs tip uletio i odmah radi neke talove i sheme. Jedna je stvar kada se mi ovdje prepiremo sta je bolje Toyota ili Golf a drugo je kada neko ovako perfidno koristi forum.corolla02 wrote:Da, slazem se ja sa svim tvojim, sve sam ja to vidio sa slika, ali "don't jump to conclusion yet", malo vise parlamentarizma molimwhow wrote:Pa kakva legala covjece pa jesi li vidio slike , covjek pere auto ispred kuce , obucen ko' neki hoodlum . Mislis da placa taxu na ta auta sto putuju u Bosnu ako auta uopste i postoje . Pa kijiji je pun novih BMW-ova koji se prodaju za 7-8 hiljada jer vlasniku hitno treba lova , jedina poteskoca je sto je auto negdje preko okeana ali prodavac ga salje cim dobije kaparu za auto . Ne budi naivan prijatelju. Da bi bio tip bio legalan trebaju mu najmanje tri major licences : za service , za kupo-prodaju , za export -import i ko zna sta jos .Ovaj tip radi business off the streat i tu nemas sta razmisljati samo se treba cuvati jer kada jednom nayebes kasno je.corolla02 wrote:... a mozda su ga vec banirali, ha!?
PS
- corolla02
#59 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Razumijemo se, ali idemo dalje da ne zacatavamo covjeku temuParlamentarizam je moj nadimak , u redu neka covjek kaze sta ima o temi to mu niko ne moze osporiti. Ali ovaj tip uljece pravo u noge klizeci , prvo se "raspituje" ko ima cash onda koristi auto forum kao licni oglasnik pa kad ne ide Jetta onda ubacuje Jaguara a sve pravo sumnjivo , takoreci klasika. Evo na primjer shadow je u auto industriji a da covjek nikada nije pokusao da sebi pravi reklamu ili da nekome proda auto , e vidis to se itekako postuje. Covjek kaze sto ima o temi a business ostavi za kancelariju a ovaj czs tip uletio i odmah radi neke talove i sheme. Jedna je stvar kada se mi ovdje prepiremo sta je bolje Toyota ili Golf a drugo je kada neko ovako perfidno koristi forum.
- citroen
#60 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Ma covjek vidio da se moze zaraditi,sto nece.Pa Bosna puna takvih automobila i opet se niko ne zali na to.Citam oglase i nadjem lika koji prodaje par amera i kaze,jedan mi auto u Dubrovniku,drugi u splitu.treci na Ilidzi.Posteno covjek rece da su auta bila malo ostecena,popravljena,ima nekakve papire za to da su prosli nekakvu inspekciju o ispravnosti i jeftino ih prodaje(Kia sorento,jeep Grand cherooki,C klasa).kaze da je prodao vec 10 vozila,pa valjda raja skontala kad dolaze na godisnji mogu i jedno auto povuci i prodati,.naravno zbog nekakve zarade.Bio na auto pijaci proslu nedelju i primjetio sam da ima dosta takvih vozilica sa tablicama(Virginia,georgia,Rhode island,Ontario),vecinom su to poznatiji nama u bosni brendovi,ali ima i likova koji dovuku nekakve Oldsmobile,Buickove,saturne.nidje veze.Stvarno ne znam kome ce to prodati..
- corolla02
#61 Re: KOLIKO VRIJEDI????
@citroen, grijesis. Niko ne porice uvoz i izvoz dok je on regularan/zakonit. Ako mozes zaraditi regularno. Ali, crni market radi svoje i nepoznaje granice ni nacine da se tebi predstavi kao nesto ispravno/legalno. Jednom prodati neku havariju pod zdravo auto je imoralan cin, medjutim kad to predje u svakodnevnu naviku to je vec kriminal! Do dan danas, ne postoji savrsen system ili zakon na svijetu koji se ne moze zaobici na ovaj ili onaj nacinn..citroen wrote:Ma covjek vidio da se moze zaraditi,sto nece.Pa Bosna puna takvih automobila i opet se niko ne zali na to.Citam oglase i nadjem lika koji prodaje par amera i kaze,jedan mi auto u Dubrovniku,drugi u splitu.treci na Ilidzi.Posteno covjek rece da su auta bila malo ostecena,popravljena,ima nekakve papire za to da su prosli nekakvu inspekciju o ispravnosti i jeftino ih prodaje(Kia sorento,jeep Grand cherooki,C klasa).kaze da je prodao vec 10 vozila,pa valjda raja skontala kad dolaze na godisnji mogu i jedno auto povuci i prodati,.naravno zbog nekakve zarade.Bio na auto pijaci proslu nedelju i primjetio sam da ima dosta takvih vozilica sa tablicama(Virginia,georgia,Rhode island,Ontario),vecinom su to poznatiji nama u bosni brendovi,ali ima i likova koji dovuku nekakve Oldsmobile,Buickove,saturne.nidje veze.Stvarno ne znam kome ce to prodati..
-
whow
#62 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Treba biti realan i shavtiti da se dobra auta nigdje ne daju ispod cijeni ,niti u Americi a bogami ni u Bosni. VW . BMW , AUdi , Mercedes su u Americi jednako skupi ili jeftini kao i u BiH i cijena se odreduje na osnovu , godista , kilometraze , opcija ,stanja ,potraznje ,itd slicno je i sa ostalim brandovima . Slicna je stvar i sa Japanskim i americkim autima . Auta koja se nabavljaju ispod cijene su obicno salvage title sto su otpisana auta koja se poslije rade i naknadno registruju. Ovakva auta se u Kanadi ne smiju prodavati u regularnim salonima. Strasno je puno malverzacija i podvala u vezi sa ovim vozilima i policija ima pune ruke posla da im se stane u kraj. Uvoziti takva auta u BiH za profit je pogresno ali ljudi cine i gore stvari zbog novca. Ovdje gdje ja zivim ima firma koja se zove auto liquidators i sva auta koje oni prodaju su i do 40% jeftinija od regularnih auta . Ima tu svega od Infinitija , preko , BMW, Volva i sta sve nema , sva auta su tehnicki ispravna i mogu se odmag registritati i nikada nisu imala salvage title ali imaju special condition sto je puno bolje od salvage ali ipak ne valja. Problem je da se ova auta vade iz poplava kojih ovdje i u americi fala bogu ima pa se poslje suse i sta ti ja znam TAkoder imaju auta iz udesa i ona ostecena gradom.. Takva auta se vise nikada ne mogu osigurati protiv water damage (poplave i druge stete nanesene vodom) i kada se prodaje moras potpisati papir u regisarskom uredu koji kaze da znas da je auto bilo u poplavi , udesu , gradu itd. Prosli mjesec prijatelj kupio 2008 mercedes B2000 , 60 000 km puna oprema ukljucujuci poreze i takse sve skupa platio $21000 CAD. Izgleda kao nov , medutim kada se bolje zagledas vidis da je ljeva strana farbana jer se vidi spoj na onom luku iznad suvozacevih vrata sto ide prema krovu , onda se osjeti ispod dlana razlika u laku , totalno drugi osjecaj sa ljeve i sa desne stane .Sa desne strane ispod zadnjih vrata ima malih normalnih ostecenja farbe sto je normalno sa auto koje ima 60 k sa ljeve strane nista , sa desne strane ispod zadnjih vrata jos stoji orginal 3M zastita za desne nista. U biti oni su rekli covjeku kako je samo imao mali udes i da je bila ostecen ljevi blatobran dok se jasno vidi da je radena citava strana. E sada tip je dobio mercedesa sa 10 000 popusta i ako se ne zagledas pojma nemas da je auto bilo u havariji samo je fol u tome sto ce to auto biti isto toliko jeftinije kade se bude prodavalo. Ovdje se radi samo o havariji i auto je 10 000 jeftinije . Salvage je totalka i to vise nisu auta nego lim , celik i slicno . Poenta je da nema logike uvoziti auta iz Amerike jer su ona i ovdje skupa i dok se plate dadbine i carina izade skuplje nego u EU fol je u tome sto se uvoze salvage vozila i ljudi treba da se dobro in formiraju sta je salvage vozilo prije nego sto odluce da sjednu za volan jednog takvog auta.corolla02 wrote:@citroen, grijesis. Niko ne porice uvoz i izvoz dok je on regularan/zakonit. Ako mozes zaraditi regularno. Ali, crni market radi svoje i nepoznaje granice ni nacine da se tebi predstavi kao nesto ispravno/legalno. Jednom prodati neku havariju pod zdravo auto je imoralan cin, medjutim kad to predje u svakodnevnu naviku to je vec kriminal! Do dan danas, ne postoji savrsen system ili zakon na svijetu koji se ne moze zaobici na ovaj ili onaj nacinn..citroen wrote:Ma covjek vidio da se moze zaraditi,sto nece.Pa Bosna puna takvih automobila i opet se niko ne zali na to.Citam oglase i nadjem lika koji prodaje par amera i kaze,jedan mi auto u Dubrovniku,drugi u splitu.treci na Ilidzi.Posteno covjek rece da su auta bila malo ostecena,popravljena,ima nekakve papire za to da su prosli nekakvu inspekciju o ispravnosti i jeftino ih prodaje(Kia sorento,jeep Grand cherooki,C klasa).kaze da je prodao vec 10 vozila,pa valjda raja skontala kad dolaze na godisnji mogu i jedno auto povuci i prodati,.naravno zbog nekakve zarade.Bio na auto pijaci proslu nedelju i primjetio sam da ima dosta takvih vozilica sa tablicama(Virginia,georgia,Rhode island,Ontario),vecinom su to poznatiji nama u bosni brendovi,ali ima i likova koji dovuku nekakve Oldsmobile,Buickove,saturne.nidje veze.Stvarno ne znam kome ce to prodati..
- citroen
#63 Re: KOLIKO VRIJEDI????
ova jetta koju postavi ovaj lik i nije bila u tako losem stanju poslije udesa,zaista na njoj nije trebalo puno uraditi kako bi je doveo u prvobitno stanje sem ako nije bilo jos kakvih vecih deformiteta koje,naravno nije htio da postavi.ako se dobro uradi posao na ostecenjima kao sto je na jetti , ovakva auta mogu zaista proci kod mnogih kupaca ovdje sto se tice imena,jedino malo motor ce praviti probleme koji i nije zastupljen ovdje,tj u evropi,ali danas ovdje ima raznih divljaka koji ugradjuju plin pa se tako i taj problem moze donekle rijesiti.
- corolla02
#64 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Ma ne sekiraj se, vec je receno da svaka roba nadje sebi kupca! Prece ta Jetta jos i ohoho ko i sve druge do sad. Ali poenta je, kako taj system sa havarisanim autima funkcionise i kako se moze auto opet izvuci na cestu, da ti gotovo i ne znas da li je bilo vele rabljeno ili nije, tj. mislis da si dobio djevojku a ono ustvari baba sakrivena pod mahramom! Hocu reci: ako nemas gdje, spremi u Bosnu, tamo je skladiste uz najvecu naknadu, tj. tamo sve ide i sve moze!citroen wrote:ova jetta koju postavi ovaj lik i nije bila u tako losem stanju poslije udesa,zaista na njoj nije trebalo puno uraditi kako bi je doveo u prvobitno stanje sem ako nije bilo jos kakvih vecih deformiteta koje,naravno nije htio da postavi.ako se dobro uradi posao na ostecenjima kao sto je na jetti , ovakva auta mogu zaista proci kod mnogih kupaca ovdje sto se tice imena,jedino malo motor ce praviti probleme koji i nije zastupljen ovdje,tj u evropi,ali danas ovdje ima raznih divljaka koji ugradjuju plin pa se tako i taj problem moze donekle rijesiti.
-
whow
#65 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Ma da ukoliko je ova Jetta ikada i postojala. Evo tip ima i Jaguara. Idi na Kijij da vidis kakvi se BMW-ovi 2007 , 2008 godiste prodaju za 5-6 hiljadacitroen wrote:ova jetta koju postavi ovaj lik i nije bila u tako losem stanju poslije udesa,zaista na njoj nije trebalo puno uraditi kako bi je doveo u prvobitno stanje sem ako nije bilo jos kakvih vecih deformiteta koje,naravno nije htio da postavi.ako se dobro uradi posao na ostecenjima kao sto je na jetti , ovakva auta mogu zaista proci kod mnogih kupaca ovdje sto se tice imena,jedino malo motor ce praviti probleme koji i nije zastupljen ovdje,tj u evropi,ali danas ovdje ima raznih divljaka koji ugradjuju plin pa se tako i taj problem moze donekle rijesiti.
-
LeKo
#66 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Prije svega hvala "amerima" na informacijama o autima koja dolaze iz USA. Sada da vas pitam, koliko gore kosta Grand Cherokee 4.0 LTD 2003-4.g. clean title.
-
whow
#67 Re: KOLIKO VRIJEDI????
@ LeKo
U zapadnoj Kanadi cijena takvog Cherokee -ja se krece izmedu 13 - 20 hiljada Canadskih dollara ovisno i kilometrazi i svemu ostalome . Inace ako odes na kijij imas bas 10 stranica tih cherokija izlistanih samo u zadnjoj sedmici. Ako vec na trzistu ovih Cherokija onda bih ti savjetovao da gledas 2-3 godine staroga jer nije velika razlika u cijeni.
U zapadnoj Kanadi cijena takvog Cherokee -ja se krece izmedu 13 - 20 hiljada Canadskih dollara ovisno i kilometrazi i svemu ostalome . Inace ako odes na kijij imas bas 10 stranica tih cherokija izlistanih samo u zadnjoj sedmici. Ako vec na trzistu ovih Cherokija onda bih ti savjetovao da gledas 2-3 godine staroga jer nije velika razlika u cijeni.
-
LeKo
#68 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Hvala drug, pozdrav.
-
shadow
#69 Re: KOLIKO VRIJEDI????
LeKo wrote:Prije svega hvala "amerima" na informacijama o autima koja dolaze iz USA.
Ma fazon je sto ona konstatacija s pocetka rasprave da je 99% auta koja idu iz USA u Bosnu ustvari salvage uopste nije tacna i 2jz je malo bezobrazno pokusao sebe oprati tu. Razumijem ako on to radi ali koliko god auta da je poslao to sigurno ne cini 99% od ukupnog broja uvezenih. Licno sam poslao metar auta preko bare (najmanje u Bosnu) i ne samo da ja nisam uzimao salvage nego ne znam nikog ko je bilo gdje u Evropu poslao nesto udareno ili sa salvage title-om. U Africu i Aziju se salje sve i svasta, utovaraju se bagerima, u neke africke zemlje se salju cak i polovine auta ali u Evropu ne.
Druga stvar, kod nas nema levata, svi su "street smart", svi sve znaju, vrlo lako bi ovakvu podvalu provalili. Kod nas je tesko prodati i dobar auto a o nekakvim barakama da ne govorim. Moguce je da postoje kompleksasi koji bi da voze novijeg merca ili bengu za malo para a zatvorice oci kad im se pokazu papiri i nece im smetati to sto volan trese na 30 km/h, cijeli auto skripi na svakoj krivini, hrdja je vec pocela da probija jer nije dobro ofarban nakon havarije itd. Takvi bi vjerovatno pristali kupiti ovako nesto ali mislim da ih nema bas previse.
Vjerujem da 2jz nije jedini koji se ovim bavi ali ne mislim da salvage auti cine bilo kakav znacajan postotak u uvozu u BiH. Mislim da vi koji dole zivite mozete sami procjeniti koliko je auta sa americkim/kanadskim tablicama koja su solidna a koliko je tu "groblja". Kad kazem solidna mislim prvenstveno na izgled/farbu bez da ulazim u raspravu o onom sto je pod haubom jer to svakako nema veze sa title-om.
Ako cemo iskreno, slike jette koju je 2jz pokazao uopste i nisu lose. Ako je ovo jedina steta onda uopste nije strasno. Ne mislim da bih je ikad kupio ovdje za preprodaju niti poslao za BiH ali po mom misljenju ovaj auto ne zasluzuje da ide na otpad-ova kolicina stete se moze popraviti. Ponavljam, ovo pod uslovom da je ovo jedina steta i da prije toga nije popravio sve ostale dijelove auta pa onda uslikao ovu stetu kao jedinu jer ljudi se bave takvim stvarima. Licno sam protiv salvage auta, manja im je vrijednost s razlogom i to ce ih pratiti sve dok su na cesti a da ne govorim o tome da je to macak u vreci. Ja ih nisam dosad kupovao/prodavao a ne mislim to ni ubuduce raditi, ne znam ni kakva klijentela bi tako nesto htjela kupiti/voziti. Uglavnom, ne preporucujem jer tih par milja ustede zbog salvage title-a ce vas stici kad tad.
Kao sto rece whow, sve zavisi od stanja, miljaze i toga jel 2wd ili 4x4. Nemoj zaboraviti da jedini GRC koji dolazi iskljucivo sa 4x4 je overland dok laredo i limited imaju i 2wd i 4x4 opciju, obrati paznju na to. Evo ugrubo, 2003 Jeep GRC Limited 4.0 4x4 sa nekih 60k milja (96k kilometara) i u dobrom stanju -oko $9,500. Isti taj auto ali sa 100k milja (160k kilometara) mozda $7,500.LeKo wrote: Sada da vas pitam, koliko gore kosta Grand Cherokee 4.0 LTD 2003-4.g. clean title.
-
saniisani
#70 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Vozdra raja...
ovdje pokretach ove teme...
samo sam htio reci da NE - Ja ne govorim o tom napucanom pasatu sa Bjelava...
Ovaj o kojem ja govorim je Granit Zeleni Metalik. Jeste kupljen u USA, 100000% napravljen u Wolfsburghu...
Covjek ima kompletnu servisnu knjigu i plus jos ima od VW USA inspekcijski certifikat (sto znaci da je auto provjereno od zategnutosti najmanjeg sarafa, preko motora pa do elektronike.
Covjek mi je poslao taj certifikat sa brojem telefona i brojem certifikata i ja sam nazvao i oni su mi potvrdili da je to taj auto sa tim brojem shasije.
Isto tako mi je poslao dokument koji se zove CarFax (mislim da to ovi kanadjani znaju sta je) koji potvrdjuje da auto nije nikad imalo sudar da nikad nije bilo u poplavi, pozaru itd te da je mehanicki ispravno
Hvala na svim konstruktivnim komentarima
Ovaj o kojem ja govorim je Granit Zeleni Metalik. Jeste kupljen u USA, 100000% napravljen u Wolfsburghu...
Covjek ima kompletnu servisnu knjigu i plus jos ima od VW USA inspekcijski certifikat (sto znaci da je auto provjereno od zategnutosti najmanjeg sarafa, preko motora pa do elektronike.
Covjek mi je poslao taj certifikat sa brojem telefona i brojem certifikata i ja sam nazvao i oni su mi potvrdili da je to taj auto sa tim brojem shasije.
Isto tako mi je poslao dokument koji se zove CarFax (mislim da to ovi kanadjani znaju sta je) koji potvrdjuje da auto nije nikad imalo sudar da nikad nije bilo u poplavi, pozaru itd te da je mehanicki ispravno
-
shadow
#71 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Koliko je presao taj bibi? I sta znaci inspekcijski certifikat? Jel pricamo o stickeru koji dobijes za tehnicki pregled ili nesto drugo? Iz koje je drzave auto?
-
whow
#72 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Koliko love tip trazi? @ shadow mislim da bibi ima oko 40 000km.saniisani wrote:Vozdra raja...
- corolla02
#73 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Taj Passat zasigurno ne moze faliti ako ima taj VW pre-certified vozilo, sto znaci da je VW kuca provela dodatni pregled na autu, to su najcesce auta sa leasinga i to bi bio kao "best buy". Takva auta se malo vise cijene bas upravo radi tog certifikata, uz koji ovamo ide i neka neodredjena garancija.saniisani wrote:Vozdra raja...
Vrlo moguce, to auto je neko sebi odabirao, ali se naknadno predomislio, skupo mu osiguranje, puno trosi, mala garaza, itd itd
Evo ti link pa pregledaj koliko vrijede ti Passati u SAD, zavisno kakve opreme ima, godista, ili milja na satu
http://www.jimellis.com/used-inventory/ ... ar&start=0
-
shadow
#74 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Da whow, sad vidjeh da je covjek uredno na prvoj stranici napisao 45k kilometara, sorry na brzopletosti.
Ne znam koliko vrijedi u SA ali ovdje taj auto u dobrom stanju i sa tako malom miljazom (oko 28,000) kosta oko $15,000. Na to dodaj prevoz, $1500 pa cak i do $2000 ako je sa zapadne obale. Onda troskovi u luci Ploce oko $400 i na kraju carina i pdv. Uglavnom, ako su sve dadzbine vec placene i auto je registrovan, i tog prodavca je morao kostati preko 30,000 maraka.
Isti auto sa nekih 100k milja mozes kupiti za $10-10.5 hiljada, znaci miljaza je ovdje jako bitna, to ustvari i kupujes odnosno placas vise. AKo vec imas carfax onda na njemu mozes vidjeti jel miljaza uredna jer svaki tehnicki pregled bude registrovan na carfaxu a na njemu bude prijavljena miljaza. Tako mozes vidjeti jel milje konstantno idu prema gore ili je vlasnik vozio u rikverc
Ne znam koliko vrijedi u SA ali ovdje taj auto u dobrom stanju i sa tako malom miljazom (oko 28,000) kosta oko $15,000. Na to dodaj prevoz, $1500 pa cak i do $2000 ako je sa zapadne obale. Onda troskovi u luci Ploce oko $400 i na kraju carina i pdv. Uglavnom, ako su sve dadzbine vec placene i auto je registrovan, i tog prodavca je morao kostati preko 30,000 maraka.
Isti auto sa nekih 100k milja mozes kupiti za $10-10.5 hiljada, znaci miljaza je ovdje jako bitna, to ustvari i kupujes odnosno placas vise. AKo vec imas carfax onda na njemu mozes vidjeti jel miljaza uredna jer svaki tehnicki pregled bude registrovan na carfaxu a na njemu bude prijavljena miljaza. Tako mozes vidjeti jel milje konstantno idu prema gore ili je vlasnik vozio u rikverc
-
whow
#75 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Vidim imaju dva Amerikanca na market.ba jedan je 2006 ima 65km i tip trazi 34 hiljke a drugi je 2007 i covjek trazi 21 hiljku ,al Evrica
. Dobro drze cijenu . Ovdje u Kanadi VW stvarno drzi cijenu , gledam 2006 Jetta TDI sa nekih 60-80 km ide za oko $ 20 000 CAD to je nekih 25000 kerma, jedino mozda BMW i Audi imaju bolji resale value.Kad Shvabo nesto napravi