zagordark wrote:seba wrote:zagordark wrote:bio ja ljetos, sliko...veceras kad uhvatim vremena postavicu nekoliko slika...
ovi sto su bili, jestel obilazili one artiljerijske polozaje iz austrougarske?

Ja sam ove godine išao iz više pravaca uglavnom sa Brusa pa sam tako išao Brus- Izvor Krčmarica-Dobre Vode-Brus, Brus-Krčmarica-Puhova ravan-Brus, Brus- Krčmarica-Dobre Vode- Tri Budalaša-Brus, Jasik-Puhova ravan-Vrh Trebevića-Jasik,
Brus- Dobre vode-Dom Vaso Miskin-Vrh Trebevića-Dobre vode a ove manje relacije će mo zanemariti ali nigdje nisam naišao na te austrougarske bunkere. Daj pojasni u kom djelu se nalaze?
Pozdrav!
Ako misliš na stare austrougarske artiljerijske položaje,oni se nalaze na pravcu Dobre Vode-Preko Grebena.Negdje na pola puta kada ideš ovim pravcem naići češ na oznaku koja pokazuje pravac za te položaje.Jučer bio i vidio tu oznaku

Daj mi malo pobliže objasni na koju stranu od izvora Dobre vode ideš? Dali se ide malo uzbrdo pa lijevo prema izvoru Tri budalaša ili uzbrdo pravo prečicom prema vrhu Trebevića. Koliko se ja sjećam da sam taj putokaz(Greben) vidio negdje poslije Tri budalaša? Koliko vremenski ima od Dobrih voda do Grebena a koliko onda do tih austrougarskih položaja i jel se i tim pravcem može doći na vrh i dokle si ti stiga?[/quote]
Ovako,od Dobrih voda se ide pravo kroz šumu prečicom prema vrhu Trebevića.Ne ideš na Tri budalaša jer su ti oni sa desne strane.Do same table sa oznakom za austrougarske položaje se može doći za nekih 30-45 minuta,ali sve zavisi u kakvoj si kondiciji.A,od table ti ne treba više od 5 min do samih položaja.Dalje,od tih položaja do samog vrha je malo strmiji teren(ništa strašno),pa ti onda do samog vrha Trebevića,Vrh Sofe 1629 m,treba još nekih 30 min(strmiji teren već sam rekao).Sve u svemu,od Dobrih voda do vrha Sofe 1629 m je nekih 60-75 min,ali bržim tempom,a ako ideš malo sporije onda računaj 90 min ili duže što opet zavisi od kondicije.Ja sam na ovaj način došao od Dobrih voda preko grebena do samog najvišeg vrha Trebevića.Ako ti još šta treba objasniti,možeš ići na PM da ne šiljimo previše ovako