emko1234 wrote:respo*jaguar i land rover su stvarno olicenje uspjesnih marki i brandova koje treba uzet za primjer u ovom slucaju..i jedan i drugi pred stecajem..eto land rover je u boljoj situaciji nego jaguar..a to koliko su vrhunski hdi motori je samo slucaj ovdje kod nas..gdje obitavaju takvi strucnjaci kosto ste vas dvojica..ja nisam nikad rekao da je to izrazito los motor i motori samo kazem da postoji bolji od boljeg u ovom slucaju vw je bolji od pezoa i nema smisla da se nadmudrujemo..ja nisam strucnjak al niste ni vi al eto kao najbolji primjer cemo da uzmemo broj prodanih hdi i tdi i vozila na svijetu..dakle vw je 2008 zavrsio na 4 il 5 mjestu..golf najprodavaniji u europi cijeloj..svaki drugi vw iz grupacije cijele je bio tdi,dakle to nek vam bude dostaa..ljudi znaju i pomirite s s tim,a to su prepoznali milioni ljudi na svijetu koji se iznova vracaju vw-u il kupuju neki novi brand iz grupacije..vas dvojica fanatika ne mozete nista promjenit..Psa nigdje nije zastupljena procentualno vise nego u francuskoj,sto je logicno..kad ste vidjeli pezoa il citroena il renoa u americi,kini,japanu,daj ba ljudi sta vam je?da pitas sad prosjecnog amera da li je cuo za pezo il citroen sta mislite sta bi bio odg??sjedite malo sami pa se preispitajte..udobna su i komforna auta..stoji..motori prosjecni,perfromanse prosjecne,tehnologija prosjecna,inovacije tu i tAmo..pa i dan danas se u 607 stavlja JBL audio ko vrh ponude muzickih sistema,dakle isti taj JBL se ugradjuje u kiu u americi al ne neku jebenu nego onu novu kockastu..pa kad su ti inzinjeri tako sjajni sto su od BMw-a uzeli one 1.6 turbake??sto ih sami nisu napravili?
respo*pitanje kako 2.0 16v ima 136 i 180 ks je preglupo..kako je onda 2.0hdi imao 90 pa 107 pa sad 136 ks,razmisli i sam znas odg tako da ga i ja znam
i nemojte vise uzmat mene i moje auto ko neku vrstu sprdnje i pokusavat preko toga nesto da mi suknete jer vam je to glupo pravo..ja ga samo uzmam za primjer i kazem sta mislim o komparaciji hdi/tdi a najlakse mi je uzet za primjer tdi-a kojeg sam imam
Ovo da su HDI vrhunski motori samo kod nas,nidje veze emko,to isto ja tebi mogu reci za TDI da su ga toliko izdigli samo ovdje i nigdje vise.Sljedece,prodaja HDI motora jeste manja,ali ne zato sto su to losiji motori,pa i prodaja BMW diesel motora je manja od VW pa su bolji od VW,to ce ti potvrditi svi oni koji i nesto malo znaju o mehanici.1.6 motor nije BMW,vec zajednicki razvijen motor,koji se koristi za mini isto kao i za PSA grupaciju.BMW je za taj motor samo razvio podesavanje ventila(VTI).Pa kad VW ima tako dobre motore,sto BMW ne uze od njih mozda?Nikad nisu znali napraviti kvalitetan Benz.motor.Non stop nekakva komparacija HDI VS TDI s tvoje strane,koji je brzi 2.0 tdi ili 2.0HDi,pa strucnjak reci ti nama,koliko je to u secundama,max.brzinama i tak nesto.Meni se vise svidja HDI ugladjenost,nego njegova agilnost,ali adolescentu ko sto si ti Emko te stavri nisu vazne.tebi je glavno da te zalijepi za sjediste

,da brunda i tak a ne znas da je peugeot i citroen 35 godina,mozda i vise ranije proizvodio diesel motor,da je citroen bio prvi serijski auto sa diesel motorom..........Haj emko ne budali......