Nova BiH zastava...
- manijak1
Indijanac
opasno djeluje
.
Meni se čini najpije da će je Čiko spasiti
Meni se čini najpije da će je Čiko spasiti
-
CPETEH
Дугме, друже, ВАЉА!!!
:D:D ВАЉА и те како ВАЉА:D:D:D!!!
Може, може и ОСУМЊИЧЕНИ за ратне злочине у Хаг, може и ратна одштета, може и сви назад, ма може и сви назад у Југославију-то би још било најсрећније рјешење
:D:D:D
Ма, само нек' се раздружује!!!
:D Па, нећемо ваљда сад стати, а тако нам добро кренуло
:D:D:D!!!!
Може, може и ОСУМЊИЧЕНИ за ратне злочине у Хаг, може и ратна одштета, може и сви назад, ма може и сви назад у Југославију-то би још било најсрећније рјешење
Ма, само нек' се раздружује!!!
- manijak1
To znamoМа, само нек' се раздружује!!!
Kako kome je dobro krenulo
- Edin H.
CPETEHE,
Izgleda da nekima nije bilo dovoljno etnickog ciscenja! Sta ces podijeliti covjece? I kako, bez daljnjeg etnickog ciscenja, humanog preseljavanja i slicnih termina kojima su Srbi obogatili svjetsku lingvistiku? Nadam se da se za to ne zalazes.
Bosna i Hercegovina nije nikada bila jednonacionalna drzava, a ne vjerujem da ce ikada biti, bez obzira na sulude pokusaje! Ima i Bosnjaka koji su nasjeli na te ideje koje su se pretpostavljam inicijalno desile u glavama onih koji ili nisu rodjeni ili nikada nisu ni zivjeli u BiH! Putujes kroz cijelu Zapadnu Evropu, nigdje granice, ako dobro ne pazis nemas pojma u kojoj si zemlji. A u zemljama bivse Jugoslavije, ma smijurija! Zasto ne trosis tu svoju energiju koju ocigledno imas da se boris npr. za jednaka prava svih gradjana tamo gdje vec zivis bez obzira na naciju, religiju, invalidnost, seksualno opredjeljenje, boju koze i slicno? Ili pak mislis da pripadnost naciji (koja je vrlo upitna za svakoga u BiH s obzirom na istoriju) koju si dobio rodjenjem mora da kontrolise tvoj odnos prema svemu? To je tvoje pravo, ali je u isto vrijeme tuzno!
Izgleda da nekima nije bilo dovoljno etnickog ciscenja! Sta ces podijeliti covjece? I kako, bez daljnjeg etnickog ciscenja, humanog preseljavanja i slicnih termina kojima su Srbi obogatili svjetsku lingvistiku? Nadam se da se za to ne zalazes.
Bosna i Hercegovina nije nikada bila jednonacionalna drzava, a ne vjerujem da ce ikada biti, bez obzira na sulude pokusaje! Ima i Bosnjaka koji su nasjeli na te ideje koje su se pretpostavljam inicijalno desile u glavama onih koji ili nisu rodjeni ili nikada nisu ni zivjeli u BiH! Putujes kroz cijelu Zapadnu Evropu, nigdje granice, ako dobro ne pazis nemas pojma u kojoj si zemlji. A u zemljama bivse Jugoslavije, ma smijurija! Zasto ne trosis tu svoju energiju koju ocigledno imas da se boris npr. za jednaka prava svih gradjana tamo gdje vec zivis bez obzira na naciju, religiju, invalidnost, seksualno opredjeljenje, boju koze i slicno? Ili pak mislis da pripadnost naciji (koja je vrlo upitna za svakoga u BiH s obzirom na istoriju) koju si dobio rodjenjem mora da kontrolise tvoj odnos prema svemu? To je tvoje pravo, ali je u isto vrijeme tuzno!
- Alfons Kauders
A jel ono bila rijec o nekoj zastavi il sta ?
Sretene, a da mi napravimo neku zastavu na rasklapanje, ugradimo 2 patent zatvaraca i mozemo je kombinovat kako odgovara (nekad Srbi i Hrvati jedni do drugih, nekad Bosnje i Hrvati, Srbi i Bosnje), a ako zatreba razdruzit se, otkopcamo slic i ponesemo svoj dio zastave...
Eto ti ideja Shoba !
Sretene, a da mi napravimo neku zastavu na rasklapanje, ugradimo 2 patent zatvaraca i mozemo je kombinovat kako odgovara (nekad Srbi i Hrvati jedni do drugih, nekad Bosnje i Hrvati, Srbi i Bosnje), a ako zatreba razdruzit se, otkopcamo slic i ponesemo svoj dio zastave...
Eto ti ideja Shoba !
-
dinash
mislim da trebamo zastavu koja na simbolnoj ravni obiljezava ono sta smo zaista u ovom trenutku ...
zato predlazem (nazalost ne znam staviti sliku koja nije vec na netu):
zastavu koja bi izgledala identicno japanskoj, samo bi krug bio crn na bijeloj podlozi. simbolizirao bi (ne sunce) vec crnu rupu.
eto.
pa jos dobro bi izgledala.
zato predlazem (nazalost ne znam staviti sliku koja nije vec na netu):
zastavu koja bi izgledala identicno japanskoj, samo bi krug bio crn na bijeloj podlozi. simbolizirao bi (ne sunce) vec crnu rupu.
eto.
pa jos dobro bi izgledala.
-
CPETEH
Алфонсић, добра фора!!! Скроз добра
Динаш, добра је и та,чак ми се много свиђа,
Јоооој,Алфонсе, али шта ћу сад ево видиш да ме Едо прозива за етничко чишћење, измишљање ријечи, те разне друге ствари
Ето и шта сад да ја радим!!!????
-
CPETEH
Edine H.
Ако под тим ''неки'' мене подразумијеваш (а немам разлога да не вјерујем да је тако-бар судећи да моје име наводиш), онда се грдно вараш!
Супер ми је тај синдром накнадне памети! Сад ти је све што си ти некад радио ненормално и не даш да се теби уради...Није ли то двоструки аршин, а? Није ли то мало себично?
Видиш, мени је то интересантно, сад си дубоко увјерен да ће се десити етничко чишћење, да није у реду да се раздружујемо, да ће бити сукоба, баш ме занима гдје ти је био тај резон '92?
А ова изјава да су Срби обогатили свјетску лингвистику етничким чишћењем је наравно јефтина флоскула и наравно глупост-ти су изрази, наравно, већ постојали-али можеш ти и боље ујести, сигуран сам ....
:D:D
Шта подијелити? Какво је то питање? Како шта? Па, хајдемо подијелити, ево, мој ручак
:D!!
И између осталог не подијелити него раздружити ФБиХ и Републику Српску! Отприлике исто тако како се СРБиХ (додуше Бошњаци и Хрвати су то урадили незаконито, неуставно, неправедно, кршењем Устава, Повеље УН-а, али са подршком одређених политичких сила, па је то све могло проћи....) раздружила од осталих дијелова СФРЈ:D:D-само 'ајмо то људскије урадити, па сад смо паметнији за један рат -па шта је ту лоше!?
Па, зар ти желиш да твоје комшије буду несрећне и силом задржавани у овом неприродном друштвено-политичком уређењу? Па, јел' ти то циљ? Шта ти имаш од тога?
Може ли се неком нешто наметати? А, ако и може-да ли треба?
А ево и једно питање за тебе, али хоћу искрен одговор:''Шта ће теби, уопште, Република Српска или да предупредим твој коментар, шта ће теби територија коју насељавају Срби ( која чини Републику Српску) и који категорично одбијају да живе у оваквој БиХ? Шта ће оваквој БиХ и Бошњацима-територија Републике Српске-кад тамо живе људи којима сте одузели право на самоопредјељење и на избор да владају својом судбином и својом властитом земљом, којима је одузета држава у којој су хтјели да живе (што је гласно и јасно речено на Референдуму '91) и наметнуто нешто неприродно...Шта ће то теби???? (да предупредим још по који коментар: немој ми молим те причати о величини земље-јер сте одбацили 5 пута већу земљу од СРБиХ, немој ми причати о економији-јер ти важи исти одговор....И немој оних коментара-ако ти се не свиђа овдје - ИДИ-и вама се '92 није свиђало, па нисте отишли из Југославије...)...Молио бих један поштен одговор.....
(додуше, из поштовања према зајебанцији о овој теми о застави-овај твој одговор и моје питање треба пребацити у засебну тему....)
Па што су Срби из Републике Српске гори од Бошњака и Хрвата, па да не могу да одлуче гдје хоће да живе??!!!
Ево, нас 1.200.000 у Републици Српској управо набијамо куртон на главу и гласно изјављујемо:''ПА, ВАЉДА СМО И МИ НЕКИ КУРАЦ ОВДЈЕ!!!!''...
x:x
Па, нећеш ти, Едине Х., говорити Србима шта је добро за Србе и нећеш нас ваљда ти просвјетљивати! Па, ваљда ми знамо како желимо да живимо и како да управљамо својом земљом....
Да се вратим на твоје даље коментаре....
Значи БиХ никад није била једнонационална....Добро и? Ајд ми нађи, живота ти, једну државу на овој планети која је једнонационална! И какве то везе има са овим свим што ти причаш...
Исто тако неће бити ни Република Српска једнонационална као држава , то је логично и тако треба да буде, побогу, Едине.....
Супер ми је и ово са западном Европом и границама...
:D
Ето га, опет, синдром накнадне памети---- гдје је био '92??? Тад ниси говорио, па људи, Европа се уједињује, а шта ми радимо?? Ниси говорио:''Не требају нам границе између република....''...Ниси говорио:''Немојте људи, лијепо нам је овако....''
Није ти било лијепо и ја то разумијем....али схвати да нама није лијепо овако-и што сам ја гори од тебе да ја не могу свој живот уредити како ја хоћу, а ти имаш право да уредиш свој како ти хоћеш?
Па, зар није то опет двоструки аршина, а? Па, зар није то мало себично?
И за крај, откуд ТИ ЗНАШ да се ја НЕ БОРИМ за поштовање свега тога што наводиш????? Ајд, живота ти то ми реци!!!!
Ти си баш контрадикторна личност....Раздружиш се, па си против тога...Набијеш границе-па си против тога....Позиваш на борбу за једнака права-а не даш мени да остварим СВОЈА права....
Чудно.....хмммм....
У праву си- припадност нацији у БиХ је врло упитна, али припадност НАРОДУ је неупитна!!!
Мој однос према свему није регулисан мојом припадношћу било чему (па ни народу или нацији), мој однос према догађајима и средини и људима је регулисан мојим разумом и мојим резоновањем и мојом жељом за бољим животом, моје породице, те свих људи укључујући и мене у то све.
И видиш, моје право је да ЈА уређујем свој живот како ЈА мислим да требам, а не како си то ти замислио....Исто тако ја не желим да уређујем твој живот-јер мислим да то није баш најпоштеније....
Значи закључак је, по свим нормалним резонима, хтио ти то признати или не, народ Републике Српске ће одлучити како ће и гдје живјети и коме ће повјерити власт над собом (на начин како се управљање већ додјељује у цивилизованим друштвима)....И тај тренутак ће доћи, волио ти то или не, кад се створе услови за то, а под условима првенствено мислим на међународну заједницу (а то није баш тако далеко), пошто је унутар Републике Српске поприлично јасна ситуација....И ја мислим да ти као здрав и разуман појединац не би требао имати ништа против једног таквог демократског процеса....
Другарски поздрав....
Ако под тим ''неки'' мене подразумијеваш (а немам разлога да не вјерујем да је тако-бар судећи да моје име наводиш), онда се грдно вараш!
Супер ми је тај синдром накнадне памети! Сад ти је све што си ти некад радио ненормално и не даш да се теби уради...Није ли то двоструки аршин, а? Није ли то мало себично?
Видиш, мени је то интересантно, сад си дубоко увјерен да ће се десити етничко чишћење, да није у реду да се раздружујемо, да ће бити сукоба, баш ме занима гдје ти је био тај резон '92?
А ова изјава да су Срби обогатили свјетску лингвистику етничким чишћењем је наравно јефтина флоскула и наравно глупост-ти су изрази, наравно, већ постојали-али можеш ти и боље ујести, сигуран сам ....
Шта подијелити? Какво је то питање? Како шта? Па, хајдемо подијелити, ево, мој ручак
И између осталог не подијелити него раздружити ФБиХ и Републику Српску! Отприлике исто тако како се СРБиХ (додуше Бошњаци и Хрвати су то урадили незаконито, неуставно, неправедно, кршењем Устава, Повеље УН-а, али са подршком одређених политичких сила, па је то све могло проћи....) раздружила од осталих дијелова СФРЈ:D:D-само 'ајмо то људскије урадити, па сад смо паметнији за један рат -па шта је ту лоше!?
Па, зар ти желиш да твоје комшије буду несрећне и силом задржавани у овом неприродном друштвено-политичком уређењу? Па, јел' ти то циљ? Шта ти имаш од тога?
Може ли се неком нешто наметати? А, ако и може-да ли треба?
А ево и једно питање за тебе, али хоћу искрен одговор:''Шта ће теби, уопште, Република Српска или да предупредим твој коментар, шта ће теби територија коју насељавају Срби ( која чини Републику Српску) и који категорично одбијају да живе у оваквој БиХ? Шта ће оваквој БиХ и Бошњацима-територија Републике Српске-кад тамо живе људи којима сте одузели право на самоопредјељење и на избор да владају својом судбином и својом властитом земљом, којима је одузета држава у којој су хтјели да живе (што је гласно и јасно речено на Референдуму '91) и наметнуто нешто неприродно...Шта ће то теби???? (да предупредим још по који коментар: немој ми молим те причати о величини земље-јер сте одбацили 5 пута већу земљу од СРБиХ, немој ми причати о економији-јер ти важи исти одговор....И немој оних коментара-ако ти се не свиђа овдје - ИДИ-и вама се '92 није свиђало, па нисте отишли из Југославије...)...Молио бих један поштен одговор.....
Па што су Срби из Републике Српске гори од Бошњака и Хрвата, па да не могу да одлуче гдје хоће да живе??!!!
Ево, нас 1.200.000 у Републици Српској управо набијамо куртон на главу и гласно изјављујемо:''ПА, ВАЉДА СМО И МИ НЕКИ КУРАЦ ОВДЈЕ!!!!''...
Па, нећеш ти, Едине Х., говорити Србима шта је добро за Србе и нећеш нас ваљда ти просвјетљивати! Па, ваљда ми знамо како желимо да живимо и како да управљамо својом земљом....
Да се вратим на твоје даље коментаре....
Значи БиХ никад није била једнонационална....Добро и? Ајд ми нађи, живота ти, једну државу на овој планети која је једнонационална! И какве то везе има са овим свим што ти причаш...
Исто тако неће бити ни Република Српска једнонационална као држава , то је логично и тако треба да буде, побогу, Едине.....
Супер ми је и ово са западном Европом и границама...
Ето га, опет, синдром накнадне памети---- гдје је био '92??? Тад ниси говорио, па људи, Европа се уједињује, а шта ми радимо?? Ниси говорио:''Не требају нам границе између република....''...Ниси говорио:''Немојте људи, лијепо нам је овако....''
Није ти било лијепо и ја то разумијем....али схвати да нама није лијепо овако-и што сам ја гори од тебе да ја не могу свој живот уредити како ја хоћу, а ти имаш право да уредиш свој како ти хоћеш?
Па, зар није то опет двоструки аршина, а? Па, зар није то мало себично?
И за крај, откуд ТИ ЗНАШ да се ја НЕ БОРИМ за поштовање свега тога што наводиш????? Ајд, живота ти то ми реци!!!!
Ти си баш контрадикторна личност....Раздружиш се, па си против тога...Набијеш границе-па си против тога....Позиваш на борбу за једнака права-а не даш мени да остварим СВОЈА права....
Чудно.....хмммм....
У праву си- припадност нацији у БиХ је врло упитна, али припадност НАРОДУ је неупитна!!!
Мој однос према свему није регулисан мојом припадношћу било чему (па ни народу или нацији), мој однос према догађајима и средини и људима је регулисан мојим разумом и мојим резоновањем и мојом жељом за бољим животом, моје породице, те свих људи укључујући и мене у то све.
И видиш, моје право је да ЈА уређујем свој живот како ЈА мислим да требам, а не како си то ти замислио....Исто тако ја не желим да уређујем твој живот-јер мислим да то није баш најпоштеније....
Значи закључак је, по свим нормалним резонима, хтио ти то признати или не, народ Републике Српске ће одлучити како ће и гдје живјети и коме ће повјерити власт над собом (на начин како се управљање већ додјељује у цивилизованим друштвима)....И тај тренутак ће доћи, волио ти то или не, кад се створе услови за то, а под условима првенствено мислим на међународну заједницу (а то није баш тако далеко), пошто је унутар Републике Српске поприлично јасна ситуација....И ја мислим да ти као здрав и разуман појединац не би требао имати ништа против једног таквог демократског процеса....
Другарски поздрав....
- Alfons Kauders
Samo Sretene ima jedan mali problem, ali uvjeren sam da i za to imate rjesenje... Naime lijepo je sada govoriti o pravu na samoopredjeljenje naroda, ali malo prekasno. Jer tih 1200000 Srba u RS-u nekada i nisu zivili u jednonacionalnoj zajednici, vec s Hrvatima i Bosnjacima...RS je nastala kao posljedica genocida, a da li su tadasnje vlasti RS pitale Bosnjake i Hrvate da li oni hoce da ih protjeraju, ili jos gore pobiju, i da li hoce da se od njihovih imanja, sela i gradova napravi RS ? Sumnjam...CPETEH wrote:Па што су Срби из Републике Српске гори од Бошњака и Хрвата, па да не могу да одлуче гдје хоће да живе??!!!
Ево, нас 1.200.000 у Републици Српској управо набијамо куртон на главу и гласно изјављујемо:''ПА, ВАЉДА СМО И МИ НЕКИ КУРАЦ ОВДЈЕ!!!!''...x:x
Dakle RS nije dopustila Bosnjacima i Hrvatima da zive gdje oni hoce i kako oni hoce...Zasto ocekivati od tih istih ljudi u Federaciji da sad dopuste da Srbi rade kako im je volja ?
4YJEMO CE !
-
CPETEH
Браво!!!!
Браво Алфонсе!!!
То и јесте читава поента приче!!!
И Хрвати и Бошњаци су живјели са Србима у тадашњој СРБиХ!!
Јел'де да није било у реду да одлучите за један КОНСТИТУТИВНИ народ, а да не послушате вољу тог народа (а воља је изражена референдумом '91)!!!
Управо тако Алфонсе-Бошњаци и Хрвати нису живјели у двонационалној средини, био је ту и трећи КОНСТИТУТИВНИ и ДРЖАВОТВОРНИ народ-е ту је била грешка и ту се десила неправда-и то је узрок свега овога што ти горе набрајаш!!!
Нису тада ни власти СРБиХ (читај Бошњаци и Хрвати) питале Србе гдје ће да живе-него су покушали да наметну нешто против воље-резултат тога проживљаваш данас!
Ето и ти као и Едо имаш проблемчић-не даш да ти се уради што си урадио другом....какав је то аршин? да ли је то лијепо? није, није, знам, знам
:)
Република Српска је настала 09.01.1992. године, проглашењем од стране српског народа, као реакција на кршење устава СРБиХ, од стране Хрватског и Бошњачког народа, а све у вези незаконито донесене одлуке (без присуства српских посланика) о референдуму за независност! Значи, Алфонсе, девети ЈАНУАР 1992-тада сукоба није било на видику!!! А, камоли нечега другог!!!
А, и ти ако знаш да је овдје извршен ''геноцид'' и можеш то доказати-изволи, бураз, у Хаг, учини себи услугу, учини себи добро дјело, а неће ти то бити бесплатно-гарант!!!
Не би ти баш требао тако олако користити ријеч ''геноцид''....
А што би људи у Федерацији одлучивали шта ће људи у Републици Српској да раде са собом!!????
Јел'де да није било у реду да одлучите за један КОНСТИТУТИВНИ народ, а да не послушате вољу тог народа (а воља је изражена референдумом '91)!!!
Управо тако Алфонсе-Бошњаци и Хрвати нису живјели у двонационалној средини, био је ту и трећи КОНСТИТУТИВНИ и ДРЖАВОТВОРНИ народ-е ту је била грешка и ту се десила неправда-и то је узрок свега овога што ти горе набрајаш!!!
Нису тада ни власти СРБиХ (читај Бошњаци и Хрвати) питале Србе гдје ће да живе-него су покушали да наметну нешто против воље-резултат тога проживљаваш данас!
Ето и ти као и Едо имаш проблемчић-не даш да ти се уради што си урадио другом....какав је то аршин? да ли је то лијепо? није, није, знам, знам
Република Српска је настала 09.01.1992. године, проглашењем од стране српског народа, као реакција на кршење устава СРБиХ, од стране Хрватског и Бошњачког народа, а све у вези незаконито донесене одлуке (без присуства српских посланика) о референдуму за независност! Значи, Алфонсе, девети ЈАНУАР 1992-тада сукоба није било на видику!!! А, камоли нечега другог!!!
А, и ти ако знаш да је овдје извршен ''геноцид'' и можеш то доказати-изволи, бураз, у Хаг, учини себи услугу, учини себи добро дјело, а неће ти то бити бесплатно-гарант!!!
Не би ти баш требао тако олако користити ријеч ''геноцид''....
А што би људи у Федерацији одлучивали шта ће људи у Републици Српској да раде са собом!!????
-
magnifico
brate sretene, keep up good workCPETEH wrote:Управо тако Алфонсе-Бошњаци и Хрвати нису живјели у двонационалној средини, био је ту и трећи КОНСТИТУТИВНИ и ДРЖАВОТВОРНИ народ-е ту је била грешка и ту се десила неправда-и то је узрок свега овога што ти горе набрајаш!!!
Нису тада ни власти СРБиХ (читај Бошњаци и Хрвати) питале Србе гдје ће да живе-него су покушали да наметну нешто против воље-резултат тога проживљаваш данас!...
-
margareta
Koji se klinac prepirete oko gluposti ko' je koga s' kim' i kada i gdje..............uuuuh......u nedogled......dajte malo konstruktivnih teologijamagnifico wrote:brate sretene, keep up good workCPETEH wrote:Управо тако Алфонсе-Бошњаци и Хрвати нису живјели у двонационалној средини, био је ту и трећи КОНСТИТУТИВНИ и ДРЖАВОТВОРНИ народ-е ту је била грешка и ту се десила неправда-и то је узрок свега овога што ти горе набрајаш!!!
Нису тада ни власти СРБиХ (читај Бошњаци и Хрвати) питале Србе гдје ће да живе-него су покушали да наметну нешто против воље-резултат тога проживљаваш данас!...
- Vodenjak
Ma cudan si ti Sretene!CPETEH wrote:Браво!!!!Браво Алфонсе!!!
![]()
То и јесте читава поента приче!!!
Ima u tebi nekog "materijala", nisi glup i vidi se da nekad pokusavas da zaista razmjenjujes misljenja. Koliko se mi drugi slazemo s tim je druga prica ali nisi onaj koji samo ko papagaj ponavlja istu pricu kojoj su ga drugi naucili da prica. A to i jeste cilj svakog Foruma - da se dakle iznesu stajalista svakog ko ucestvuje.
Kad je ovo gore u pitanju, slazem se s tobom i vjeruj mi da sam se grozio "vezivanja zastava" jer objektivno, nije moglo dobru voditi.
Ali moram da reagujem na redosljed stvari jer si malo pobrkao loncice
Referendum za suverenu Bosnu i Hercegovinu raspisan je 25. januara 1992 godine a sam referendum je organizovan 29. februara i 1. marta iste godine. Sve to nakon sto je predsjednistvo BiH 14. januara 1992. donijelo Rezoluciju o suverenosti BiH koju predstavnici srpskog naroda nisu prihvatili.
Toliko o tim datumima koji imaju direktnu vezu sa onim sto si naveo gore!
Ali ima jos...
16. septembra 1991. godine osnovana je SAO Krajina (SRPSKA autonomna oblast - pun naziv da "S" ne zamijenimo samoupravljanjem
Cak se zna da su 26. novembra celnici SDS-a donijeli odluku o naoruzavanju srpskog naroda.
Dragi Sretene, kao sto vidis, datumi se malo NE podudaraju sa onim tvojim sto si naveo. A bitno je da se znaju ako vec hoces o ovoj temi.
Ono pak, sto JA licno mislim da su sve te odluke koje su tadasnja "narodna" rukovodstva donosila da bi "zastitila interese" svojih naroda donesena u jednom opstem bunilu u kojemu su se SVA TRI NARODA nalazila. Tada se moj Sretene pamet nije pitala. Jedna vijest je sustizala drugu. Po jednoj su "nasi" zabili "njihovima" pa su onda "njihovi" krenuli u kontru, pa onda "nasi" vratise istom mjerom, pa onda "njihovi"...
I tako to...
A prije nego sto su "nasi" i "njihovi" zapoceli svoju krvavu utakmicu, lijepo su se "selektori" i "nasih" i njihovih" JEDNOGLASNO dogovorili da za pocetak "sudiju" izbace sa terena... Jer sudija je po njihovoj opstoj procjeni bio pristrasan i u to su ti isti "selektori" ubijedili i "nase" i "njihove"!
To sto se "sudija" na bosansko/hrvatsko/srpskom (poredah ih po abecednom ili ako hoces azbucnom
Sudija, lopove!
-
CPETEH
O, Водењак, право си освјежење
Хвала ако мислиш да сам чудан
-рецимо да ћу то прихватити као комплимент 
Српски агресор узвраћа истом мjером
:D:D
У праву си-форуми и служе да се размијене мишљења...
Мислим да бих се сложио са тобом у много чему...и ја ето мислим да смо заједнички најебали (да не кажем да смо нагу....), а јебеним се мало касно кајати....
сад смо запели ту гдје смо, назад се не може...можемо се прозивати, и пљувати колико хоћемо-нема од тога неке користи....
Камо даље, рођаче?
:).....
Елем, гледе датума... нисам, нисам полупао лончиће
Треба додати да је референдум расписан 25.01.'92, али референдуму мора претходити одлука о расписивању, а та одлука је донесена 14.10.1991. на скупштини без учешћа српских посланика....и онда је као одговор на то проведен српски референдум 09-10. новембра исте године.....
А онда је прошло још мало, па смо се онда сви најели гована.....
Ајд у здравље
Хвала ако мислиш да сам чудан
Српски агресор узвраћа истом мjером
У праву си-форуми и служе да се размијене мишљења...
Мислим да бих се сложио са тобом у много чему...и ја ето мислим да смо заједнички најебали (да не кажем да смо нагу....), а јебеним се мало касно кајати....
сад смо запели ту гдје смо, назад се не може...можемо се прозивати, и пљувати колико хоћемо-нема од тога неке користи....
Камо даље, рођаче?
Елем, гледе датума... нисам, нисам полупао лончиће
Треба додати да је референдум расписан 25.01.'92, али референдуму мора претходити одлука о расписивању, а та одлука је донесена 14.10.1991. на скупштини без учешћа српских посланика....и онда је као одговор на то проведен српски референдум 09-10. новембра исте године.....
А онда је прошло још мало, па смо се онда сви најели гована.....
Ајд у здравље
-
margareta
Bogu ? eh .... Sretene.....svi o Bogu a Bog dig'o davno 'ruke'CPETEH wrote:Ево, како је то лола у Власеници рекао и сажео у једну таблу:D:D
od ove bjelosvjetske 'ljudske' bruke...............
Ne postiraj takve natpise ! Proglasit cete Srpskim fundamentalistom...
- JBT
Sreten:
"....А, и ти ако знаш да је овдје извршен ''геноцид'' и можеш то доказати-изволи, бураз, у Хаг, учини себи услугу, учини себи добро дјело, а неће ти то бити бесплатно-гарант!!!
Не би ти баш требао тако олако користити ријеч ''геноцид''.... "
-Evo, Sretene. Obrazuj se.
------------------------------------------------------------------------------
APPEALS CHAMBER TO RENDER ITS JUDGMENT IN THE SREBRENICA GENOCIDE CASE ON 19 APRIL
The decision on the appeals lodged by the defense and the prosecution against the Trial Chamber’s judgment finding General Radislav Krstic guilty of genocide and his 46-year prison sentence will set standards of proof for the most serious crime in the jurisdiction of the Tribunal.
THE HAGUE, 8.4. (SENSE) - The judgment of the Appeals Chamber of the International War Crimes Tribunal in the case of General Radislav Krstic will be rendered on Monday, 19 April 2004. The Trial Chamber found the former commander of the VRS Drina Corps guilty of genocide in Srebrenica and sentenced him to 46 years in prison.
Both the defense and the prosecution appealed the judgment and the appellate hearings were held late last November. While the defense did not challenge the serious crimes committed in Srebrenica in July 1995, it claimed that they cannot be qualified as genocide, i.e., as a crime committed with the intent to "destroy as such" an ethnic or religious group in whole or in part. Claiming that what happened in Srebrenica was not genocide but deportation, the defense sought to have the general's sentence commuted.
On the other hand, the prosecution demanded that General Krstic be found guilty not only of genocide, but of extermination, persecution, murders and other inhumane acts and that he be given a life sentence.
The judgment of the Appeals Chamber concerning the Tribunal’s first genocide conviction is eagerly awaited because it will set the standard of proof for the most serious crime in the jurisdiction of the Tribunal in The Hague. The judgment could have a substantial impact on the outcome of the trials of Radoslav Brdjanin and Momcilo Krajisnik, the appellate proceedings in the case of Milomir Stakic, and the decision of the Trial Chamber on the motion filed by the amici curiae to remove the genocide charge against Slobodan Milosevic regarding Bosnia and Herzegovina.
---------------------------------------------------------------------------------
"....А, и ти ако знаш да је овдје извршен ''геноцид'' и можеш то доказати-изволи, бураз, у Хаг, учини себи услугу, учини себи добро дјело, а неће ти то бити бесплатно-гарант!!!
Не би ти баш требао тако олако користити ријеч ''геноцид''.... "
-Evo, Sretene. Obrazuj se.
------------------------------------------------------------------------------
APPEALS CHAMBER TO RENDER ITS JUDGMENT IN THE SREBRENICA GENOCIDE CASE ON 19 APRIL
The decision on the appeals lodged by the defense and the prosecution against the Trial Chamber’s judgment finding General Radislav Krstic guilty of genocide and his 46-year prison sentence will set standards of proof for the most serious crime in the jurisdiction of the Tribunal.
THE HAGUE, 8.4. (SENSE) - The judgment of the Appeals Chamber of the International War Crimes Tribunal in the case of General Radislav Krstic will be rendered on Monday, 19 April 2004. The Trial Chamber found the former commander of the VRS Drina Corps guilty of genocide in Srebrenica and sentenced him to 46 years in prison.
Both the defense and the prosecution appealed the judgment and the appellate hearings were held late last November. While the defense did not challenge the serious crimes committed in Srebrenica in July 1995, it claimed that they cannot be qualified as genocide, i.e., as a crime committed with the intent to "destroy as such" an ethnic or religious group in whole or in part. Claiming that what happened in Srebrenica was not genocide but deportation, the defense sought to have the general's sentence commuted.
On the other hand, the prosecution demanded that General Krstic be found guilty not only of genocide, but of extermination, persecution, murders and other inhumane acts and that he be given a life sentence.
The judgment of the Appeals Chamber concerning the Tribunal’s first genocide conviction is eagerly awaited because it will set the standard of proof for the most serious crime in the jurisdiction of the Tribunal in The Hague. The judgment could have a substantial impact on the outcome of the trials of Radoslav Brdjanin and Momcilo Krajisnik, the appellate proceedings in the case of Milomir Stakic, and the decision of the Trial Chamber on the motion filed by the amici curiae to remove the genocide charge against Slobodan Milosevic regarding Bosnia and Herzegovina.
---------------------------------------------------------------------------------
- JBT
Sreten:
"А што би људи у Федерацији одлучивали шта ће људи у Републици Српској да раде са собом!!???? "
-Tako je Sretene. Nece ljudi u Federaciji odlucivati sta da ljudi u RS-u rade sa sobom. To se, ipak, odlucuje na drzavnom nivou. Znaci, ljudi u oba entiteta treba da odlucuju kakvo ce biti unutrasnje uredjenje drzave BiH.
Nego, primjecujem, Sretene, da lupas loncice kada je u pitanju genocid, etnicko ciscenje, krsenje ljudskih prava, agresija na BiH, ratni zlocini......
Zasto se malo ne informises? Imas stranice o Haskom tribunalu pa procitaj malo. Zbog sebe. Da znas na cemu si.
Mada mogu predpostaviti da ti Haag nije bas drag. Zbog "urote".
Sretene, predrasude nemaju nikakve veze sa cinjenicnim stanjem. A ako ti se zakljucci ne baziraju na istini, onda zivis u zabludi. A to nikom nije na stetu osim tebi samom. Jel` tako?
"А што би људи у Федерацији одлучивали шта ће људи у Републици Српској да раде са собом!!???? "
-Tako je Sretene. Nece ljudi u Federaciji odlucivati sta da ljudi u RS-u rade sa sobom. To se, ipak, odlucuje na drzavnom nivou. Znaci, ljudi u oba entiteta treba da odlucuju kakvo ce biti unutrasnje uredjenje drzave BiH.
Nego, primjecujem, Sretene, da lupas loncice kada je u pitanju genocid, etnicko ciscenje, krsenje ljudskih prava, agresija na BiH, ratni zlocini......
Zasto se malo ne informises? Imas stranice o Haskom tribunalu pa procitaj malo. Zbog sebe. Da znas na cemu si.
Mada mogu predpostaviti da ti Haag nije bas drag. Zbog "urote".
Sretene, predrasude nemaju nikakve veze sa cinjenicnim stanjem. A ako ti se zakljucci ne baziraju na istini, onda zivis u zabludi. A to nikom nije na stetu osim tebi samom. Jel` tako?
-
Jasho
Mislim da što se tiće zastave i grba trebali uraditi kao Slovenci, Hrvati i SR i CG. Moj je prijedlog da nam Državna zastava bude nekadašnja republička, samo petokraku zamjenimo ljiljanima kao državnim grbom! Na isti način su to uradile gore pomenute zemlje, zadržavši republičke zastave, samo što su petokrake zamjenili svojim grbovima.
-
margareta
Koje su tri boje sad u trendu ? Barem nijanse ? Oce li hoce li ili ce da se viHori ili viJori ili talasa zavisi od vremenskih nepogoda koje ce gornji dom proslijediti Muji ,on Mateu a on Jugoslavu. Znaci nish od zastave.Pa sta ce nam.Nosimo je u srcu i jos negdje............
mi smo miroljubiv-i narodcici - samo malo rasTROjeni 
- Vodenjak
Hajd´, rekoh da sad ne hvalimo jedan drugoga vec da nastavimo malo s raspravomCPETEH wrote:
Камо даље, рођаче?:).....
Kasno se velis kajati jer smo eto.. naje... stvarno smo se najeLI gore navedenih produkata
Pa smo onda, velis, zapeli i nazad se ne moze...
I slazem se, i ja sam protiv raznoraznih prozivanja osim mozda do toga da se u tvom i mom interesu stvarna ISTINA a ne naglabanja istjeraju na cistac...
Nego, ne djelujes mi Sretene ko neko ko se tako lako predaje.
Boriš se ovdje kao lav sa onima koji krive "vase" misleci da su "nasi" bolji a ti dokazujes da je obrnuto i da "vasi" nisu nista gori nego "njihovi" i na kraju dolazite, svako iz svog ugla do one stare: "nasi vase nadigrase"
I opet, kad se ispod svega podvuce crta i posto i "vasi" i "nasi" isto misle, neminovno je doci do zakljucka da smo u stvari svi nadigrani!
E sad... Kao sto rekoh, ne djelujes mi kao neko ko se predaje. Zasto onda i ti a i ostali koji su ovdje tako vatreni u odbrani "svojih" zastajes samo na tome, na toj odbrani "vasih" i napadu "njihovih"? I zasto i ONI to isto rade kad se s tobom prepiru?
Koliko vidim i ti i oni se slazete samo u jednom: "сад смо запели ту гдје смо, назад се не може..." Pamet, svijest, ogranicene mogucnosti (sta li?) vam dozvoljavaju samo da idete toliko daleko da vidite ko je kriv za ono u sta smo upali a dalje bas ne ide. Ne ide samo jos nekoliko godina unazad pa da i ti i oni vide da se i te kako moze drugacije!
A zasto se MORA drugacije Sretene?
Pa jednostavno jer tako... MORA!
Hajde da malo pokusamo zamisliti jednu situaciju u kojoj i ti i oni s kojima se prepires dogovorite o razgranicenju. (ja to istina ne mogu zamisliti, al´hajd´, probacu, nek vam bude!
Rad, ekonomija, isti jezik, ista kultura, mali geografski prostor, otvoreni putevi, susreti, rakija
Mozemo li mi zaista jedni bez drugih? Razmisli malo zivota ti, ali opet ti kazem, zamisli da je SVE RIJESENO i da nema prepirki o istoriji.
Sretene, pobise se Svabe, Francuzi, Englezi i ini prije samo 50-60 godina... Krvavo se pobise Sretene! Mnogo krvavije nego mi cak.
Evo ih sada u "drzavi" (EU) u kojoj Brisel (ako ne sad, a ono za samo nekoliko godina) ima vecu moc nad Londonom, Berlinom, Parizom, Stokholmom... nego sto je recimo Beograd ikad imao nad Zagrebom, Sarajevom, Skopljem...
A niti im je jezik, niti kultura isti, niti su bas ograniceni malim geografskim prostorom a vala ni rakije nemaju dok ih mi ne ponudimo
Kako mislis da je doslo do toga? I zasto, ali STVARNO ZASTO mi ili nasa djeca ne bi sutra bili kao oni sad? I ZASTO moramo cak i toliko godina nakon onakvog krvoprolica da jos uvijek pricamo iste price koje su nam "selektori" uoci i u toku cijelog rata plasirali?
Analiziraj zemljace samo zadnjih mjesec dana svog zivota pa se skontaj koliko si samo svojih sunarodnjaka sreo s kojima si samo OSUDJEN da zivis skupa ali u stvari kad bi mogao da biras, nikad ih ni pogledao ne bi!
Niko od nas ne bira u kojoj ce se familiji roditi, ko ce mu mati i otac biti, braca, sestre bake i deke, niko ne odredjuje kojoj NACIJI ce rodjenjem pripadati! Postoje dakle stvari na koje BAS ne mozemo ni SLUCAJNO uticati! I zanimljivo, BAS OKO i ZBOG TIH STVARI se svadjamo, bijemo, krvimo...
Ali prijatelje, Sretene (i ostali "Sreteni") drugove i saradnike, zivotne saputnike SAMI biramo!
Ja licno ne dam NIKOME da mi se u to petlja.
A ponajmanje treceligaskim "selektorima"
U zdravlje svim "Sretenima"!
-
margareta
Nema se tu sta misliti .Ne mozemo mi jedni bez drugih tek onda kad ne bude nas i vas i njih ..................uzas.Rad, ekonomija, isti jezik, ista kultura, mali geografski prostor, otvoreni putevi, susreti, rakija zenske ...
Mozemo li mi zaista jedni bez drugih? Razmisli malo zivota ti, ali opet ti kazem, zamisli da je SVE RIJESENO i da nema prepirki o istoriji.