ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fatality

#51 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by fatality »

vjesticanametli wrote:nista se nije tamo promijenilo..................senad je zestoki robovlasnik a raja doĐŽu vide kakav je posao i bjeze pa zato stalno oglasi za posao...........
cisto da znam samo , ko je senad u hijerarhiji robota ?

edit : a vidim ispravise te :)
alica.k

#52 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by alica.k »

potpuni stranac wrote:
alica.k wrote:koja paranoja... :S:S:S
nije paranoja, daleko od toga, ima tu istine.
izvinuces, meni je to sve hrpa nebuloza.

bosanci ko bosanci, uvijek se neko namjeri na njih a oni jadni, naivni, ne mogu nista protiv toga. PLIZ!

ko da neko nekoga tjera da kupuje u merkatoru? u merkuru? sve je to stvar izbora. ne pada mi na pamet otici negdje gdje ce me gledat ko da oni meni daju pare a ne ja njima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by Truba »

da je bogdo samo da su nas slovenci potkradali
i da nas samo merkator pljačka
Mjesanac

#54 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by Mjesanac »

Kad prolazis pored Robota samo kafice vidis. Nije ono nikakav trzni centar, ono je jedna velika kafana u kojoj usput mozes kupiti nesto nekvalitetnih stvari.
karanana

#55 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by karanana »

ja, eto slovenci nas pljackali a nasi bosnjacki biznismeni sve posteno zaradili i otvorili svoje shoping centre
amrica

#56 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by amrica »

Neelix wrote:a eto ja sam milion stvari kupio tamo, pocevsi od linije, 2 tv-a, ves masine, cd playera za auto, i nikad mi nije podrska trebala. nisam primjetio da je osoblje ista neljubaznije i mrzovoljnije nego u bilo kojem drugom tc, guzve na kasi su iste kao i u svakom drugom (POGOTOVO merkatoru - napravili 30 kasa a nemos vidjet da vise od 3 rade istovremeno :? ). izuzetak od ovoga je merkur. jedino sto mi smeta kod njih je naplata parkinga - ali cini mi se da imaju i oni ono - ako pokazes racun preko X KM parking ne placas.

Ovo bilo kad se tek otvorio robot u Hrasnom, i trajalo par mjeseci, a cifra je bila solidna, ne sjecam se tacno, ali si morao kupiti puna kolica u marketu i jos djidja u tehnici :D pa da ne platis parking.
A mene najvise nervira kad mi za 1 sat i 5 minuta naplate 2 sata.... :x
alica.k

#57 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by alica.k »

amrica wrote:Ovo bilo kad se tek otvorio robot u Hrasnom, i trajalo par mjeseci, a cifra je bila solidna, ne sjecam se tacno, ali si morao kupiti puna kolica u marketu i jos djidja u tehnici :D pa da ne platis parking.
A mene najvise nervira kad mi za 1 sat i 5 minuta naplate 2 sata.... :x
i radilo je na principu ako kupis SAMO u marketu ili na tehnici (i ako operes auto, a praonica uvijek zatvorena). na ilidzi onaj novi centar sto se otvorio (grande il kako vec?) naplacuju parking. medjutim ako kupis bilo sta, bilo gdje unutra, i bilo kojeg iznosa, ne moras platiti parking. robot je jednostavno jedna velika rupa!
kijameta

#58 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by kijameta »

sahan wrote:Danas oko 11 sati odem u ROBOT u Hrasnom i cekam jedno 10 minuta da uzmem kolica, i cekaj, i cekaj i nigdje kolica a sve skupa nema 30 dusa WTF!? Onda odem u ROBOT na socijalnom kad ista stvar, jos me nesto cudno gledaju kao "vidi levata hoce kolica, tegli na rukama ko i drugi svijet" eh onda fino produzim do merkatora i na miru kupim sto sam htio. Ne patim od "modernih" trznih centara ali ovo je stvarno kranji bezobrazluk. :x
Premisljao sam se da otvorim ovu temu ali prestigose me. Evo o kolicima,Robot Hrasno,blizu mi mogu pjeske a da moram autom nikad im otisao ne bi jer je van pameti da trgovina naplacuje parking,elem za vikend kolica nema po 15-20 minuta i usao ja prosli vikend i dok cekam prodavacicu da mi izvaga povrce pitam je,zasto nemaju kolica,kaze ona ne zna,ona se tim ne bavi,druga prodavacica isti odgovor,neka kao sefica takodze isto. Smijesno,polovna kolica su strasno jeftina po Austriji i Njemackoj, maltene placaju da im ih odneses.
Ima jos prigovora na Robot,jedan je akcije .Akcije koje oni reklamiraju u novinama,traju samo par sati,dok se gajbica dvije koju su oni namjenili za akcije ne rasproda. Dok u ozbiljnim TC akcija traje u odredzene datume i nema da nestane.Kvalitet robe na akciji im je uglavnom katastrofa,voce i povrce trulo,meso smrdljivo i crno,roba ili istekla ili pred istekom. A i inace kvalitet robe im je jako los.
Onda vlada im uzasan nered,cijela trgovina izgleda kao neko neuredzeno skladiste.Kase spore,proizvodi su im uglavnom bez bar koda,pa kasirke traze li traze koji je proizvod a to traje li traje.
Pa zatim,vidi se da su lose placeni pa reze jedni na druge a i na kupce,mada im je to bezveze ako je losa plata,nemoj raditi a ako si prihvatio da radis za tu platu,odradi svoj posao posteno i korektno.
No najveca zamjerka nije neljubaznost nego lopovluk,ne firme nego radnika. Nekoliko sam puta vidio,kako kasirke zavrcu,prvenstveno starije ljude,starije zene ili bilo koga ko nije u paru. Prilikom kupovine,jedan mora gledati sta kasirka kuca,dok drugi pakuje.Naime to im je najdrazi nacin uzimanja,posto po sifri traze proizvod,obicno ubace sta skuplje,pa poslije i ako se zalis ,kaze pogrijesila i to je to a 80% ih se ne zali a drugi nacin uzimanja je jednostavno vracanje kusura. Vidio sam stoputa,kako zavrcu zenu za 5-10 maraka,moja zena me gura i pokazuje na to ;kao uradi nesto,ja joj samo odmahujem rukom,to je ovdje normalno.
Mada ima i pozitivnih dozivljaja,naprimjer; jednom u proslo ljeto,posao sa zenom u vikend kupovinu,guzva,prodavci nervozni,reze kao copor sarplaninaca,puno ljudi i sad mi dosli do onog truhlog povrca,ljudi se guraju ,pipkaju i biraju povrce.Ja sam okrenut,ka ulazu iz skladista,vecina ljudi nije i ide ti lik iz skladista nosi neke gajbe i kutije, pune ruke.I dolazi da vage za povrce,vecina ljudi ga ne vidi i nije ga registrovala.Ja,kad je grunuo one kutije o zemlju,kad je to puklo,ljudi su se prestravili,odskocili su pola metra od zemlje.Ja sam se ukocio od smijeha.Ljudi koji su mu bili najblizi su posli nesto protestvovati,reci ali su dobili takav pogled,da su odustali od pomisli na tako sto.Lik sto je donio te gajbe je odmah nastavio razmjenjivati pozdrave majci sa radnicom sa vage a ja sam se smijao jos dugo,dugo. Ko nije bio u Robotu,kao da nije bio u Bosni,tamo se moze vidjeti pravi Bosnian way of life.
byNelle

#59 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by byNelle »

Robot zaposljava 1200 Bosanaca i Hercegovaca , uplacuje 1200 raznih doprinosa mjesecno (citaj 1200 penzija) uplacuje milione maraka mjesecno poreza u budzet .. Ako neko misli da je bolje bez toga , way to go my man :wink:
adnan_hz

#60 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by adnan_hz »

byNelle wrote:Robot zaposljava 1200 Bosanaca i Hercegovaca , uplacuje 1200 raznih doprinosa mjesecno (citaj 1200 penzija) uplacuje milione maraka mjesecno poreza u budzet .. Ako neko misli da je bolje bez toga , way to go my man :wink:
i plus i jedan od rijetkih trznih centara koji drzi bosanac...
in33sa

#61 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by in33sa »

Dok Merkator zaposljava 1000 Eskima i uplacuje porez u Kirgistanski budzet :-)
byNelle

#62 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by byNelle »

in33sa wrote:Dok Merkator zaposljava 1000 Eskima i uplacuje porez u Kirgistanski budzet :-)
ovdje niko nije spominjao "zatvorimo merkator" i sl.. cuje se samo da hoce zatvoriti robot , koliko sam ja primjetio
alica.k

#63 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by alica.k »

byNelle wrote:Robot zaposljava 1200 Bosanaca i Hercegovaca , uplacuje 1200 raznih doprinosa mjesecno (citaj 1200 penzija) uplacuje milione maraka mjesecno poreza u budzet .. Ako neko misli da je bolje bez toga , way to go my man :wink:
cuj svi koji imaju prijavljene radnike moraju uplacivati doprinose. ne znam jel to inace praksa, ali moj rodjak je u robotu radio neprijavljen u magacinu, za mizernu platu. kad je hodala ona nekakva inspekcija nije smio ni doci na posao - zabranili mu! a onda mu to odbili od te plate.
adnan_hz wrote:i plus i jedan od rijetkih trznih centara koji drzi bosanac...
ma to je najbitnije! to nas je i dovelo do ovog sranja kakvo jeste u drzavi. jer svi samo gledaju ko je nas. HAJ BA NEMA VEZE, NASI SMO.

sto ne znaci odmah da nasi ne valjaju, meni je nas merkur mims super. cesto tamo kupujem jer mi je blizu, i samo rijeci pohvale imam. ali robot mi je :x
Neelix

#64 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by Neelix »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
byNelle

#65 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by byNelle »

alica.k wrote:
cuj svi koji imaju prijavljene radnike moraju uplacivati doprinose. ne znam jel to inace praksa, ali moj rodjak je u robotu radio neprijavljen u magacinu, za mizernu platu. kad je hodala ona nekakva inspekcija nije smio ni doci na posao - zabranili mu! a onda mu to odbili od te plate.
adnan_hz wrote:i plus i jedan od rijetkih trznih centara koji drzi bosanac...
ma to je najbitnije! to nas je i dovelo do ovog sranja kakvo jeste u drzavi. jer svi samo gledaju ko je nas. HAJ BA NEMA VEZE, NASI SMO.

sto ne znaci odmah da nasi ne valjaju, meni je nas merkur mims super. cesto tamo kupujem jer mi je blizu, i samo rijeci pohvale imam. ali robot mi je :x
Pokusaj shvatiti da je 70% stanovnistva ove drzave ruralnog porijekla i samim tim takvih i obicaja. Od tih 70% , 90% je na ivici siromastva , i potrebno mu je mjesto gdje moze kupiti jabuku za pola marke i televiziju u boji za 99KM , i da ne nabrajam dalje , a to sto ce m se neko nasmijati i pozeliti mu dobar dan , i poslije toga mu prodati jabuku za jednu marku i televiziju za 200KM , mislim da ga toliko i ne interesuje. S jedne strane osmjeh i sterilna radnja , s druge strane 100KM viska u dzepu.. Mislim da ce se prije odluciti za ovo drugo. Ova ostala raja sto su rodjena pa Becu , Parisu , Londonu i drugim metropolama , imaju merkure , merkatore itd.
vjesticanametli

#66 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

ma robot je divan :lol: krenes u bihac u 3 h ujutru i doĐŽes navecer u 6 i onda kreten od vlasnika kaze ajmo utovar i istovar pa sreĐŽivanje skladista a onda peres auto koje si vozio pa ides kuci oko 11 ili 12 h a ujutru opet u 3 ides u bihac i vukojebine oko njega .....dobar je robot a i placa doprinose pa daje i bonove za topli obrok da ne trosis ti gdje ti hoces nego opet njima a kad dadnu raji bonove u robotu dignu cijene pa kad se potrose bonovi vrate ih na staro.................ma zamjerki do sutra a o kulturi ophoĐženja da ne govorim............a sto su tek vjernici svi :lol: :run: propali dabogda i istrunuli. merkator je zakon :mrgreen:
byNelle

#67 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by byNelle »

vjesticanametli wrote:

ma robot je divan :lol: krenes u bihac u 3 h ujutru i doĐŽes navecer u 6 i onda kreten od vlasnika kaze ajmo utovar i istovar pa sreĐŽivanje skladista a onda peres auto koje si vozio pa ides kuci oko 11 ili 12 h a ujutru opet u 3 ides u bihac i vukojebine oko njega .....dobar je robot a i placa doprinose pa daje i bonove za topli obrok da ne trosis ti gdje ti hoces nego opet njima a kad dadnu raji bonove u robotu dignu cijene pa kad se potrose bonovi vrate ih na staro.................ma zamjerki do sutra a o kulturi ophoĐženja da ne govorim............a sto su tek vjernici svi :lol: :run: propali dabogda i istrunuli. merkator je zakon :mrgreen:
ti si lafac-ca ,europejac , ti imas para da kupujes u mercatoru , ja nemam i meni je dobar... a truhne od 96 pa na ovamo , malo po malo.. od 10 radnika do 1200 , 500K do 200M godisnje.
StupskaBitanga

#68 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Ovaj prilog na TVALFA je klasična propaganda iz Avzove kuhinje

Ny nelle radniku Robota ti samo radi tamo
Ja jesam europejac, čovjek širokih shvatanja
Kupovat ću i u Merkatoru i u Interexu i u Konzumu
Kupovat ću gdje me poštuju tj gdje me tretiraju kao kupca
A šuplja samo da je naš a što je nepismen, idiot, luđak to ništa
To ostavite reisu Ceriću i njegovom pekinezeru Radončiću
Neelix

#69 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by Neelix »

propaganda? jesul to nesto krivo rekli? netacno, mozda?

zbog takvih kao ti nam i jest ovako.
vjesticanametli

#70 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

nelle uporedi cijene (samo neke) u robotu i merkatoru..............ja sam to ucinila u nedjelju i ja u robot vise nikad uci necu.......npr. pola kg nova vita (onaj vrag kao cedevita) u robotu 6.99 KM a u merkatoru 5, 45.........nes kafa robot 14,65 a u merkatoru 12, 45 pa ti kupuj kod onog ĐŽukca sto plazu i bazen u rajlovcu u krugu firme pravi a sve preko leĐŽa radnika
Amazonka27

#71 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by Amazonka27 »

ma pravo jeftin...sendvic sa salamom 2,5 KM -> 5 metara iza robota cevabdzinica zmaj -> pilece filete sa rostilja 3 KM (mala porcija)
higijenski ulosci libresse sa istekom roka i rascjepanih kesica; Violeta skuplja od uvoznih...
vec spomenuto stalno pretumbavanje artikala...
nedostatak brze kase
heklanje izmedju kasirki dok mi otkucavaju artikle...
Tranquil kupio rio-mare tunjevinu, isteko joj rok preko godinu....kasno smo primjetili datum...
Ne zelim da se zatvore...ali ipak bi mogli malo poraditi na ovakvim stvarima
Last edited by Amazonka27 on 07/09/2009 20:37, edited 1 time in total.
karanana

#72 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by karanana »

i ja sam europejac. sta je problem s time? sta je problem s time sto mi hocemo cist granap, dobru uslugu, besplatan parking? zasto bih pristao da ne budem europejac i da pristanem na balinjluk i bezobrazluk nasih bosseva? uostalom, merkator i nije toliko skuplji. dok platim parking u robotu, taman sam na istom na onome sto bih vise potrosio u merkatoru, a milina shoppingovat, sve cisto, kvalitetno, uredno, slozeno, uvijek na istom mjestu.
byNelle

#73 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by byNelle »

StupskaBitanga wrote:Ovaj prilog na TVALFA je klasična propaganda iz Avzove kuhinje

Ny nelle radniku Robota ti samo radi tamo
Ja jesam europejac, čovjek širokih shvatanja
Kupovat ću i u Merkatoru i u Interexu i u Konzumu
Kupovat ću gdje me poštuju tj gdje me tretiraju kao kupca
A šuplja samo da je naš a što je nepismen, idiot, luđak to ništa
To ostavite reisu Ceriću i njegovom pekinezeru Radončiću
Ja sam jedan od 1200 nezadovoljnih radnika i na ovaj nacin iskazujem svoje nezadovoljstvo :D :D :D
Ja sam spominjao vecinu (preko 70% prema slobodnoj procjeni , vjerovatno i vise) kojoj puno vise znaci extra marka u dzepu nego lijep osmijeh i zlatan zub :D
Rekao si da ti nisi u toj vecini , tj da si europejac , imas para i ta marka ili 100 ti nista ne znaci , i ne znam zasto se uopst hvatas za moj post.
byNelle

#74 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by byNelle »

karanana wrote:i ja sam europejac. sta je problem s time? sta je problem s time sto mi hocemo cist granap, dobru uslugu, besplatan parking? zasto bih pristao da ne budem europejac i da pristanem na balinjluk i bezobrazluk nasih bosseva? uostalom, merkator i nije toliko skuplji. dok platim parking u robotu, taman sam na istom na onome sto bih vise potrosio u merkatoru, a milina shoppingovat, sve cisto, kvalitetno, uredno, slozeno, uvijek na istom mjestu.
Citam ovaj forum godinama , i ne komentarisem uopste , jedva ponekad tu i tamo , i zanimljivo je da svaku temu komentarise uski krug ljudi , 50 najvise , koji imaju misljenje o svemu , i to mi ne smeta , ali morate shvatiti da postoji jos 3,5 miliona ljudi u ovoj zemlji , i puno njih ima drugacije misljenje od vas , i logicno je da firme poput robota i sl. ne zive od vas 50 , vec od puno sireg kruga ljudi.
jednostavno da bi uspio u trgovini ( a po svim ekonomskim pokazateljima robot je uspjesna bh firma) , moras imati u ponudi ono sto se trazi , a u ovoj siromasnoj zemlji se traze(uglavnom) jeftine stvari , kvalitet je u drugom planu. u neka bolja i sretnija vremena vjerovatno ce se traziti nesto drugo , skuplje , kvalitetnije , sad to nije slucaj.
byNelle

#75 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu

Post by byNelle »

Lud i ponosan wrote:Eto sta radi nase nesposobno rukovodstvo i kako sebi stvara antireklamu i tjera musterije.... I onda mi neko kaze zasto ides u Merkator, ili Konzum, pa gdje da se ide, kod naseg lopova koji musterije tretira kao stoku??!
Ima IDIOT novac da sagradi centre na jako dobrim mjestima, ima novac da od njih napravi extra uspjesnu BH firmu, ali on ubaci proklete Bira proizvode i otjera masu ljudi... Onda u marketu pravi cirkus koji ste Vi naveli u mnogo postova i opet otjera masu ljudi. I na kraju ce propasti usljed "recesije", a nije svjesan da je kriva njegova poslovna politika!
Pa gdje si ranije da Mu kazes sve to , da ga upozoris na posljedice recesije , da mu objasnis kako da uspije , kako da izgradi firmu?
Post Reply