US Open (31.08.-13.09.)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
smradex
#51 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Safin je car, daleko mi najdrazi igras uz samprasa posljednih 15tak godina i pravo mi je krivo sto ga necemo vise gledati i sto vise nije onaj pravi zadnje 2-3 godine, samo da je imo malo vise volje mogo je uradit sta je htio...uz federera najveci talenat sigurno te generacije
ali na kraju, osvojio je 2 GS, radio je sta htio, budalaso, lomio rekete, bio broj 1, pobijedio samprasa u finalu US Opena, sta ti vise treba

-
Hare_ze
#52 Re: US Open (31.08.-13.09.)
smradex wrote:Safin je car, daleko mi najdrazi igras uz samprasa posljednih 15tak godina i pravo mi je krivo sto ga necemo vise gledati i sto vise nije onaj pravi zadnje 2-3 godine, samo da je imo malo vise volje mogo je uradit sta je htio...uz federera najveci talenat sigurno te generacijeali na kraju, osvojio je 2 GS, radio je sta htio, budalaso, lomio rekete, bio broj 1, pobijedio samprasa u finalu US Opena, sta ti vise treba
![]()
- ultima_palabra
#53 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Hare_ze wrote:smradex wrote:Safin je car, daleko mi najdrazi igras uz samprasa posljednih 15tak godina i pravo mi je krivo sto ga necemo vise gledati i sto vise nije onaj pravi zadnje 2-3 godine, samo da je imo malo vise volje mogo je uradit sta je htio...uz federera najveci talenat sigurno te generacijeali na kraju, osvojio je 2 GS, radio je sta htio, budalaso, lomio rekete, bio broj 1, pobijedio samprasa u finalu US Opena, sta ti vise treba
![]()
Haha, veliki šaner
-
konyan
#54 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Hehehe, Safin je pregolemi car.ultima_palabra wrote: Haha, veliki šanerna 2 GS koje je osvojio, dobio je Samprasa i Federera, dvojicu najvećih u zadnjih 20-25 godina. Eto kakav je talenat bio, ruku na srce, i povreda koljena je učinila svoje, ne samo stil života.
- Maystor
#55 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Ljudi, šta radite s ovom temom? Turnir se uveliko igra, a vi naglabate ko kakvu odjeću nosi. Ultima, tvoj uvodni post je bio obećavajući, ali ono kasnije ti je nula bodova. Predlažem da diskutujete o tenisu, a ne off-court tračevima.
Najveće iznenađenje do sada mi je ispadanje Dementijeve. Kod muškaraca do sad nema većih iznenađenja. Greul je herojski odigrao protiv Federera, šteta što nije osvojio bar jedan set.
Najveće iznenađenje do sada mi je ispadanje Dementijeve. Kod muškaraca do sad nema većih iznenađenja. Greul je herojski odigrao protiv Federera, šteta što nije osvojio bar jedan set.
- *RF*
#56 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Safin i Federer -meni najdraži !
Marin Čilić je imao genijalan meč protiv Levina / 4-6 2-6 6-0 6-3 6-0
Simon, Tsonga, Del Potro, lagano u 3.kolo, toliko sam ja danas uspjela upratiti.
Sutra ce biti zanimljivo, Federer-Hewitt , Isner-Roddic, Verdasco -Haas, Soderling-Querrey
još samo da mi je upratiti na ovom eurosportu , nikako da potrefim meč koji hoću da gledam
Marin Čilić je imao genijalan meč protiv Levina / 4-6 2-6 6-0 6-3 6-0
Simon, Tsonga, Del Potro, lagano u 3.kolo, toliko sam ja danas uspjela upratiti.
Sutra ce biti zanimljivo, Federer-Hewitt , Isner-Roddic, Verdasco -Haas, Soderling-Querrey
još samo da mi je upratiti na ovom eurosportu , nikako da potrefim meč koji hoću da gledam
- tech10
#57 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Steta sto ona Mirza zijani onako. 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#58 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Do sada kod muskaraca svi mecevi tanki, dok kod zena frca na sve strane.
- hidrant
#59 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Onaj izdajnik se provuce, ali nece daleko.
Be afraid!
Come on Andy!
Be afraid!
Come on Andy!
-
Hare_ze
#60 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Pa valjda je to pokazatelj koliko je turnir za sada dosadan (barem muski dio, nikada nisam bio fan zenskog tenisa, samo teniserkiMaystor wrote:Ljudi, šta radite s ovom temom? Turnir se uveliko igra, a vi naglabate ko kakvu odjeću nosi. Ultima, tvoj uvodni post je bio obećavajući, ali ono kasnije ti je nula bodova. Predlažem da diskutujete o tenisu, a ne off-court tračevima.
- ultima_palabra
#61 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Slažem se, isto ko kad gledaš meč ili utakmicu s rajom, pa ako je dosadno onda počnete pričati o nečem desetomHare_ze wrote:Pa valjda je to pokazatelj koliko je turnir za sada dosadan (barem muski dio, nikada nisam bio fan zenskog tenisa, samo teniserkiMaystor wrote:Ljudi, šta radite s ovom temom? Turnir se uveliko igra, a vi naglabate ko kakvu odjeću nosi. Ultima, tvoj uvodni post je bio obećavajući, ali ono kasnije ti je nula bodova. Predlažem da diskutujete o tenisu, a ne off-court tračevima.
Najveće iznenađenje do sada mi je ispadanje Dementijeve. Kod muškaraca do sad nema većih iznenađenja. Greul je herojski odigrao protiv Federera, šteta što nije osvojio bar jedan set.). Bez ikakvog iznenadjenja, osim sto su Muzza i Rafa izgubili po set...
Malo sam gledao Rafu protiv Kiefera, moraće MNOGO podići nivo igre ako želi do trofeja. Murray kao i obično diskonektovan u jednom setu, ali protiv Capdevilla valjda si to može priuštiti.
Danas malo čudan raspored, bolji muški mečevi se igraju ranije, što je super za nas u Evropi. Hewitt će kao i uvijek jurišati hrabro na vjetrenjaču i biti dostojanstveno poražen
Kod žena, sigurno dobar meč između Sharapove i Oudin, Amerikanka je vrlo agresivna i imaće podršku publike na Asheu, ali vjerujem u pobjedu Marie.
Ah zaboravio sam na povratak Kim Clijsters, zasad joj ide sjajno, očekujem extra meč sutra protiv Venus. Povratkom Kim i Marie ženski tenis je vratio malo zanimljivosti koji mu je falio.
-
chipi
#62 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Polufinale.Nole-plačipizda,Rafa-Marej
-
Hare_ze
#63 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Gledao sam cijeli mec Rafe i Kiefera, i slazem se da ce morati podici nivo igre, ali ako je ista Rafa dokazao to je da ga se nikada ne smije podcijeniti. Za Hewitta se slazem kao i za Roddicka, ali u mecu dana predvidjam pobjedu Haas-a, koji je po meni kompletniji teniser a i drazi (pogotovo zbog jednorucnog backhanda). Verdasco je trenutno vjerovatno bolji igrac, ali cisto navijacki se nadam da ce uzeti Haas. Zene ne bih komentarisao, osim sto se nadam da ce Sharapova uzeti turnirultima_palabra wrote: Slažem se, isto ko kad gledaš meč ili utakmicu s rajom, pa ako je dosadno onda počnete pričati o nečem desetomAli u pravu je maystor donekle, samo je teško reći na kojem su nivou najbolji igrači u ovim prvim rundama.
Malo sam gledao Rafu protiv Kiefera, moraće MNOGO podići nivo igre ako želi do trofeja. Murray kao i obično diskonektovan u jednom setu, ali protiv Capdevilla valjda si to može priuštiti.
Danas malo čudan raspored, bolji muški mečevi se igraju ranije, što je super za nas u Evropi. Hewitt će kao i uvijek jurišati hrabro na vjetrenjaču i biti dostojanstveno poraženRoddick-Isner vjerovatno bez ijednog breaka
Meč dana bi mogao biti Haas-Verdasco, vrlo moguće u 5 setova. Ipak dajem prednost Casanovi
Haas teško da može replicirati servis-volej igru sa Wimbledona na tvrdu podlogu, a Verdasco je konstantniji sa osnovne linije.
- ultima_palabra
#64 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Gleda li iko Đoković-Witten, ovaj Witten ko neki rekreativac sa ovom stomačinom
Ali solidan forehand
-
konyan
#65 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Hewitt je bio dobar, ali rezultat je maestrov.
Ali moram reci svaka cast Hewittu.
Witten stvarno djeluje pojavom kao rekreativac, mada ga ide danas strasno. Pogadja neke iznenadjujuce udarce.
Je li iko vidio kako Djokovic baci reket slucajno dok je servirao.
Witten stvarno djeluje pojavom kao rekreativac, mada ga ide danas strasno. Pogadja neke iznenadjujuce udarce.
Je li iko vidio kako Djokovic baci reket slucajno dok je servirao.
- ultima_palabra
#66 Re: US Open (31.08.-13.09.)
E jbg, Maria
žrijeb je bio zreo za njen prolazak u finale, a ona ima servis-dan za Ginisa. Sad bih volio da Oudin ode daleko, cura ima muda
Federer onoliko koliko je potrebno, Nole sa ovakvom formom ne prolazi Roddicka. Verdasco i Haas bi mogli u 5.set kao što najavih
Federer onoliko koliko je potrebno, Nole sa ovakvom formom ne prolazi Roddicka. Verdasco i Haas bi mogli u 5.set kao što najavih
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#67 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Ma Nole tanak ko baslija, Federer kad je zaigrao iole ozbiljnije, c`mon nije imao sanse. Joj veceras Rodik-Isner
predlazem da odma odigraju tie break u svakom setu, ha ja 
-
pOZz
#68 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Isner - Roddick 2:0 (7:6, 6:3)
Andy, da nije rano?
Andy, da nije rano?
- *RF*
#69 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Isner je pravo opasan igrač, osim servisa i ostali udarci mu nisu za odbaciti, mislim da čak može i da dobije Andy-ja, a već je na dobrom putupOZz wrote:Isner - Roddick 2:0 (7:6, 6:3)
Andy, da nije rano?
Federer 59 neforsiranih
sve u svemu, postaje zanimljivije
-
Hare_ze
#70 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Ja sam se smijao svaki put kad bi se lik pojavio u kadru, kao da su ga sa pijace dovukliultima_palabra wrote:Gleda li iko Đoković-Witten, ovaj Witten ko neki rekreativac sa ovom stomačinomAli solidan forehand
Last edited by Hare_ze on 06/09/2009 11:26, edited 1 time in total.
- belafonte
#71 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Zijani Roddick, oo levatine, tamam sam se ponado da bi moglo biti nesto od njega nakon ovogodisnjeg Wimbledon-a, al ne lezi vraze
Uhvatig tie break 5-tog seta i kontam izgubio je jedan vec, inace ima fantastican score u tie break-u, Roddick uzima hlaadno, kad ono uze ga levat, i to rutinski - ono sto se valjda od Roddicka ocekuje
I Haas levat zijani, Verdasco se zalio na povredu, Haas napravio break pocetko 5-tog seta, rekoh gotovo, kad ono
Danas Nadal vs. Almagro, jeben je Almagro, fino lupa, junacki
, al mislim da takav stil igre odgovara Nadalu 
Uhvatig tie break 5-tog seta i kontam izgubio je jedan vec, inace ima fantastican score u tie break-u, Roddick uzima hlaadno, kad ono uze ga levat, i to rutinski - ono sto se valjda od Roddicka ocekuje
I Haas levat zijani, Verdasco se zalio na povredu, Haas napravio break pocetko 5-tog seta, rekoh gotovo, kad ono
Danas Nadal vs. Almagro, jeben je Almagro, fino lupa, junacki
-
simi44
#73 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Jao ljudi, ovaj zenski tenis je meni komedija. Pa pogledajte lijevu stranu zrijeba, sve neki anonimusi, ispale Safinam, Dementijeva, Jankovic, Sharapova, Ivanovic, Mauresmo 8sve bivsi No. 1) a ostale neke Bondarenko, Oudin...Strasno....Kad se sjetim Justin Henin, njene tehnike, udaraca, mentalne snage...Ovo je sad sve sitna boranija...
Kod muških je dosad Federer najvise pokazao, mislim da ce dobiti Djokovica u polufinalu. Rafa je jos uvijek enigma
Kod muških je dosad Federer najvise pokazao, mislim da ce dobiti Djokovica u polufinalu. Rafa je jos uvijek enigma
Last edited by simi44 on 06/09/2009 11:34, edited 1 time in total.
-
Hare_ze
#74 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Pitanje hoce li Djokovic doci sa ovakvom igrom do polufinala...simi44 wrote: Kod muških je dosad Federer najvise pokazao, mislim da ce dobiti Djokovica u polufinalu. Rafa je jos uvijek enigma
-
simi44
#75 Re: US Open (31.08.-13.09.)
Daleko je on od svoje forme, ali ispao je Roddick tako da mislim da ce doci do polufinala. Da je Roddick prosao pored ovog sunarodnika, tesko, ali ovako...