vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonbirile

#51 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zonbirile »

palestina wrote:u cemu je problem.neka je kaznio idiota.zar da se dopusti da se tako prica s nasim sestrama,majkama,zenama?
zar da takav odgovor bude prihvacen kao NORMALA!samo kod maloumnih i onih koji nemaju casti ni morala.
SASVIM JE NORMALNO BRANITI CAST SVOJU I SVOJE PORODICE.bez obzira ko si i sta si.
da to svi rade puno bi manje bilo uvreda,pljacki,ubistava.
---------------------------------------
pa po niku se naslučuje vokacija autora.Tako je brate,sve idiote na nož,lakše oblike bičevati,ustrojiti policiju za moral i očuvanje tekovina(možemo li reći revolucije,zna se i ajatolah),savjet staraca(Tunjo ide automatski),ukinuti kina,kafane,javne skupove,mješovite škole,naše sestre neka su u kući,a kada izađu da idu sa familijom-naravno pokrivene.Za sada kjafire ne dirati,oni što ne odu sami,protjerati.
CLIO

#52 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by CLIO »

Ko kaze da Havaz ne izvjestava tacno, eto radi se o pola uha i to desnog (sve stoji u havazu :D ), a ne cijelo uho kako stoji u naslovu ove teme. :razz: Znaci tregedija je upola manja :D Nisu vehabije tako zloceste kako se cini :lol: :lol: :lol:
MUNAFIK

#53 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by MUNAFIK »

palestina wrote:u cemu je problem.neka je kaznio idiota.zar da se dopusti da se tako prica s nasim sestrama,majkama,zenama?
zar da takav odgovor bude prihvacen kao NORMALA!samo kod maloumnih i onih koji nemaju casti ni morala.
SASVIM JE NORMALNO BRANITI CAST SVOJU I SVOJE PORODICE.bez obzira ko si i sta si.

prije nego sto me optuze da se jasno zna... niko nema pravo rezati USI nekome... policija i sud treba da odradi svoje...

A svako ima pravo da brani cast svoje porodice... sada ovdje je ocito problem to sto je nekim PUNO STALO do casti a nekima manje a neki nemaju nikakvog obraza pa im svijedno, pa su im ovakvi bezobrazni komentari NORMALNI!!!

Nekome je normalno da mu neko psuje majku, zenu i sve svetinje, ali nekome nije, nekome opsuj majku ali budi spreman da kupis zube sa poda... STA TU NIJE JASNO??? neko neke stvari POSTUJE I VOLI a neko ne... Sada ispade pogresno branit cast svoje porodice, sestre, majke, zene???

Mozemo li se ponasati normalno?

I zasto ova vjest ne moze biti prenesena onakva kakva i jeste... prodavac na pijaci rekao neke uvrjedljive rijeci zeni, zena radi toga zovnula muza, kada je muz dosao doslo je do TUCE gdje je nasilni muz odrezao prodavacu uho... policija je dalje uradila svoje... sta se iz svega mora praviti nekakav veliki sukob vehabija i sta ja znam kakvih sve likova...
Last edited by MUNAFIK on 29/08/2009 14:04, edited 1 time in total.
zonbirile

#54 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zonbirile »

MUNAFIK wrote:

prije nego sto me optuze da se jasno zna... niko nema pravo rezati USI nekome... policija i sud treba da odradi svoje...

A svako ima pravo da brani cast svoje porodice... sada ovdje je ocito problem to sto je nekim PUNO STALO do casti a nekima manje a neki nemaju nikakvog obraza pa im svijedno, pa su im ovakvi bezobrazni komentari NORMALNI!!!

Nekome je normalno da mu neko psuje majku, zenu i sve svetinje, ali nekome nije, nekome opsuj majku ali budi spreman da kupis zube sa poda... STA TU NIJE JASNO??? neko neke stvari POSTUJE I VOLI a neko ne... Sada ispade pogresno branit cast svoje porodice, sestre, majke, zene???

-------------------------------------------------------------------------
ooo jarane, kada su civilizirane zemlje ukinule olakotne okolnosti za ubistva iz "časti".Problem je sa definicijom časti u modernom društvu.Zamisli i krvnu osvetu su iskorijenili,e sad vi koji ste intelektualno i senzibilno bliže ovim drugima,ne možete to da shvatite.Nema zemlje,opet moram reći civilizirane,koja zabranjuje ponašanje prodavca,ali rigorozno kažnjava koljača.Nije jasno.Pa biće,ili tebi,ili na žalost meni,ako vaši pogledi prevagnu.
zijancer

#55 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zijancer »

:cry:
na stranu odgovor i incident
ali pitanje jest malo :cry: nezgodno formulisano :P

p.s. da je inteligentnije spustio, imao bi uho :P
Last edited by zijancer on 29/08/2009 14:17, edited 1 time in total.
Irm@

#56 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Irm@ »

evo tek cujem od vas..
ali u svakom slucaju sam zgrozena...bash je nevjerovatno da kao neadertalci uzimamo pravdu u svoje ruke..
a to sto je vehabija..eto mu i vjera i cast nek je u zatvoru brani...
MUNAFIK

#57 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by MUNAFIK »

zonbirile wrote:
MUNAFIK wrote:

ooo jarane, kada su civilizirane zemlje ukinule olakotne okolnosti za ubistva iz "časti".Problem je sa definicijom časti u modernom društvu.Zamisli i krvnu osvetu su iskorijenili,e sad vi koji ste intelektualno i senzibilno bliže ovim drugima,ne možete to da shvatite.Nema zemlje,opet moram reći civilizirane,koja zabranjuje ponašanje prodavca,ali rigorozno kažnjava koljača.Nije jasno.Pa biće,ili tebi,ili na žalost meni,ako vaši pogledi prevagnu.
kakve ima veze ubistvo iz casti i kakve ima veze krvna osveta? e jarane mene ne interesuje ni jedno ni drugo nit podrzavam nesto od toga zna se sta je zabranjeno a sta ne (zakonski) i zna se sta se smije a sta ne smije govoriti tudjim zenama (moralno, ljudski)...

A postoje zemlje koje zabranjuju ponasanje prodavaca... to se zove SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE, a ti se pravis malo lud... Vidis postoje ljudi koji MOGU savrseno funkcionirati u tom CIVILIZIRANOM svijetu a da pri tome znaju sta je cast, vjera, moral, postovanje, postivanje i normalno ljudsko ponasanje ali ti i slicni tebi to nikako da skontate pa se ovako provaljujes...
Ja sam za zakon i da smo svi pred njim jednaki, ali ocito TI nisi, vjerovatno vodeci se nekim idejama tog civiliziranog svijeta, za tebe neki ljudi i zivoti vrijede vise od drugih i zato pravis torove nekih NAS i nekakvih VAS... i zato se iskreno nadam da takav tvoj pogled nikada nece prevagnuti na srecu SVIH normalnih ljudi koji zele zivjeti u miru...
Last edited by MUNAFIK on 29/08/2009 14:18, edited 1 time in total.
Maxwell2008

#58 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Maxwell2008 »

zonbirile wrote:
MUNAFIK wrote:

:thumbup: svaka cast nek si mu ga :mrgreen: samo sto to on ne konta. :-)
zijancer

#59 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zijancer »

:cry: gdje je u svemu tome los ukus
RosaSpinosa

#60 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by RosaSpinosa »

Zaista je nebitno ko je to uradio, bitno je to da niko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke i izigravati kadiju.
Isto tako ne opravdavam ni prodavača jer je činjenica koliko mogu biti bezobrazni, vulgarni i odvratni posebno prema ženama i to doista nema nikakvog opravdanja.
Maxwell2008

#61 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Maxwell2008 »

Eto jesam li rekao da ne konta :-)
MUNAFIK

#62 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by MUNAFIK »

zijancer wrote::cry: gdje je u svemu tome los ukus
Eto ga u belaju i jednom i drugom, ovaj ce u zatvor, a ovaj bez uha... Valjda ce i jedan i drugi razmisliti prvi kome ce pricati prostote a drugi kako ce reagovati na prostote prostaka (nadam se nakon dugo vremena provedenog u zatvoru)...
Maxwell2008

#63 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Maxwell2008 »

RosaSpinosa wrote:Zaista je nebitno ko je to uradio, bitno je to da niko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke i izigravati kadiju.
Isto tako ne opravdavam ni prodavača jer je činjenica koliko mogu biti bezobrazni, vulgarni i odvratni posebno prema ženama i to doista nema nikakvog opravdanja.
:thumbup:

Sve receno , TU JE KRAJ PRICE .
MUNAFIK

#64 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by MUNAFIK »

RosaSpinosa wrote:Zaista je nebitno ko je to uradio, bitno je to da niko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke i izigravati kadiju.
Naravno da nije bitno ko je to uradio, i naravno da niko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke, zato postoji policija, sudija, zatvor...

Problem je ovdje sto pojedini provokatori podmecu ljudima da podrzaju stanje u kojem jedni drugima rezemo usi i uz to isticu i nekakvog vehabiju i njegovo mentalno nasilno stanje (njega kao pojedinca) pripisuju svima onima kojima bezobrazni i odvratni komentar prodavaca NIJE NORMALAN...

@ maxwell meni je drago da si ti skontao 8)
MUNAFIK

#65 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by MUNAFIK »

Maxwell2008 wrote:

Vidis kako se mozemo sloziti :-D

sve receno...
duspi

#66 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by duspi »

ok, ukoliko je bilo tako da je on njoj dobacio to što jeste...

mislim da jeste totalno neukusno i nepotrebno od njega (ja se ježim od takvih 'duhovitih' likova, po meni je to sve papak do papka) ali još bih nekako mogao shvatiti da se radilo o nekoj zgodnoj mladoj napucanoj curi, ali jednoj buli tako nešto dobaciti to je duhovito samo njemu u njegovoj glavi, a za mene je to izrazito bezobrazno, neukusno i nekulturno

eh sad, druga strana priče je što takva opaska ni ne zaslužuje ništa drugo osim eventualno slične verbalne provokacije samom prodavaču i gotovo..ako žena kakva je već, pokrivena, staložena, skrušena, civilizovana, kulturna, kakva li je već bila nije to uradila na tome bi trebalo i završiti...ok, požaliti s mužu, razumljivo i na tome završi, sutra se niko toga ne bi ni trebao sjećati

ali da on namjenski dođe s jaranom da njega tuku - a već se jel ističe da je on vleiki msliman vjernik...u toku ramazana znači ide pod jedan da tuče čovjeka, a pod 2 eto kad su ga već prebili, vidi nož pa skonta eto mogao bih mu sad usput još i malo uho cjepnuti...ja se ne znam ni izraziti kakvu kaznu taj i svi njemu slični umovi zaslužuju...

a što je najgore kod nas je neće dobiti, ni da je 'običan' građanin ne vjeurjem da bi snosio ozbiljne posljedice, a naša vlast je već više puta dokazano popustljiva prema vehabijama (ako jeste vehabija, a ne samo vjernik kako neko reče) - imam osjećaj da većina naše vlade prešutno odobrava to što su oni dosad radili samo nemaju hrabrosti otvoreno reći, jer bi to onda stvarno prevršilo mjeru, volimo se kriti iza nekih drugih ideala...
Maxwell2008

#67 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Maxwell2008 »

MUNAFIK wrote:
Maxwell2008 wrote:

Vidis kako se mozemo sloziti :-D

sve receno...
Samo sto sam ja odmah skonto. :oops:
zijancer

#68 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zijancer »

meni nije jasno kako je ta stalozena, skrusena, zena uopste shvatila sta je bezobrazni prodavac htio reci?
mislim s obzirom da nije uocila svoju omasku?
MUNAFIK

#69 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by MUNAFIK »

Maxwell2008 wrote:
Samo sto sam ja odmah skonto. :oops:
mene ocito nisi :-D al ugodan ti dan
palestina

#70 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by palestina »

o kakvom sudu i policiji vi pisete?onom ispred kojeg se zene samaraju in gdje policije posmatra i nereagira.
o kakvim pravima pisete?onim kada nekoga ne posluzis dobijes metak.
treba biti civilizovan=pustiti da te handri kako ko hoce.
bas ste smijesni
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#71 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by dr.gog »

zlo i naopako...
andrija2007

#72 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by andrija2007 »

MUNAFIK wrote:A mozda covjek nije starsni VEHABIJA?

Mozda je to obicni musliman, lahak na cakiji, koji ima pokrivenu zenu koju je uvrijedio neki bezobrazni pijacar... Cini mi se da se u zadnje vrijeme svak ko ima veze imalo sa vjerom pa cak i oni koji idu u dzamiju nazivaju VEHABIJAMA... a posebno oni koji imaju neke svoje stavove...

Momak normalan, klanja, posti, ima pokrivenu djevojku ne pije, ne kurva se, ne dobacuje curama koje prolaze i sl... e za njega odmah 'raja' kaze VEHABIJA!!!

Rezanje uha (AKO SE DESILO) je za svaku osudi u kaznu...

Ako se desilo ovo sto se desilo, to treba u medijima prenjeti na neki normalan nacin a ne VEHABIJA ODREZAO UHO!!!
Šta hoćeš da kažeš, da su "obični" muslimani, laki na potezanju noža, prije svega to nije istina, i plus to je prilično uvredljivo za muslimane, bar po meni.
Drugo, "momak normalan, klanja, posti, ne pije, ne kurva se...." itd, sigurno ne poteže nož tako lako, na bilo koga.
zonbirile

#73 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zonbirile »

ja kauboja na forumu,samo ne rekoste gdje to groblje vaših žrtava.Poklopite se ,gluposti koje valjate nisu stvarno su postale smiješne.
Fordas

#74 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Fordas »

Eno taksista ubio jednu i ranio drugu osobu.... :roll:
ri0

#75 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by ri0 »

KPNCTNJAH wrote:Vidim niko nije spomenuo to da je vehabija odsjekao komad uha prodavacu nozem koji je uzeo sa tezge, znaci nije dosao sa namjerom da mu odsjece uho kao sto neki zele da vjeruju, nego se to desilo poslije svadje, tuce il sta vec... naravno da treba odgovarati za to, ali sad svi imaju u glavi sliku kako vehabija sijece uho prodavacu dok ovaj kleci pred njim i moli za milost ...

Noz nije uzet sa tezge, evo sad sam dobio pricu od ocevidca kako je to tacno bilo :

Dolazi bula, prodavac je izvrijedja (vec spomenuto kako), nakon 2 sata vraca se sa 2 k'o od brda odvaljenih vehabija, jedan mu prilazi izbada ga prvo u stomak valjda, prodavac pada i uzmu mu pilat uho, kad su dosli negdje na pola prestanu i odu. Valjda im ofirno bilo na sred pijace lika kasapit :D

Jedino sto meni nije jasno u ovoj prici kako nije nigdje navedeno da su ga izboli prije toga (ako su ga izboli!?).
Locked