Zamisli ti pozoveš radnog kolegu da pokušate riješiti problem, a on nema obraza ni da se pojavi, vodeći se onom "š'a ba ja imam s tobom prićat'". Za pohvalu, zar ne?suncandan wrote:Socijalista wrote:Po meni je ovo dobro sto SDP "raskida" sa NS-om, ne mogu rijesiti stvar i zdravo. Istotako ne mora znaciti da je ovo raskid za sva vremena, ja sam cuo samo za Sarajevo u izvjestaju. Naravno da NS zna da je SDP najveca opozicija u Drzavi, pa bi se rado malo ogrebali (i to razumijem). Sve u svemu mislim da ce -ako bude moguca vlast SDP i NS prije ove dvije stranke koalirati jedna s drugom, nego sa Tihicevim neznalicama i banditima. Dobro sto se sad desilo.
Socijalista za tvoju informaciju:
toliko je NASU STRANKU " briga" za SDP, odnosno da se " ogrebu malo" kako ti to kazes, da NASA STRANKA uopste nije dosla na sastanak sa SDP!
Cestitke Nasoj stranci, moj su izbor definitivno!
Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
-
elSaik
#51 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
- nosara
#52 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Ako mislis na Gradsku TV, to je dobar potez, u situaciji postojanja Kantonalne tv, koja je direktno "vlasnistvo" klero-nacionalistickog politickog bloka (ali je svi placamo)...fixer wrote:Ma najbolje je reci da je simbolicna, a onda simbolicnim novcima u kriznim vremenima social demokratska stranka masno placa ono sto nije neophodno.nosara wrote:
Vlast u Gradu je simbolicna... Nema ingerencija, budzet osakacen, grad visi izmedju opstina i kantona...![]()
Kakvo "osudjivanje"... ?
-
VjecitiStudent
#53 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Iz teksta Mirka Sagolja, povodom 60 godina izlazenja Oslobodjenja:nosara wrote:Ne znam nista o tome... Ko je oprostio utaju, o cemu pricas...?VjecitiStudent wrote: Bice da si 2001., kada su Avazu oprostili visemilionsku utaju poreza, pa je odmah Lagumdzija postao i "licnost godine" u Avazu, jos uvijek navijao za SDA
O Avazovoj nagradi govori sam Lagumdzija."Oslobodjenje" je prepusteno samo sebi. Ni od drzave BiH ne samo da ne dobija nista vec od nje ne moze da naplati ni svoja potrazivanja. Ni Alijansa dok je bila na vlasti, nista mu pomoci nije htjela, ni marku duga nije vratila. A "Avazu" oprosti ogromnu utaju poreza.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/030901002
Mada ste do nedavno mogli tvrditi da sam se od 2002. godine „pokvario" i postao narodni i državni neprijatelj broj jedan, sada imate dobru priliku da objasnite zašto me je „Avaz" nagradio priznanjem „Ličnost godine" prije 8 godina, ako još od 1994. godine zna da sam kriminalac koji krade „svete pare".
*** SPAM ***/content/view/1429/215/
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#54 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
SDP je ponasa boljsevicki. Da je '52. vjerovatno bi pokusali uvesti i priejki sud za "izdaju"
,presuda naravno streljanje zbog odsupanje od visih ciljeva Lagumdz.ups...GO SDA-a
Ok,SDP jeste navjeca opoziciona stranka,barem jos uvijek,i samim tim je najvise i odgovorna za ovakvu razjedinjenost opizicije. Ako nisi sposoban objediniti lijevi-centar i to GODINAMA,sta onda treba misliti o takvoj opozicionoj "vodilji"
Previse je tastih ljudi u GO SDP,ljudi koji su u raznim talovima i talcicima,i zaista mi vise nije ni cudno sto su sve blize i blize SzagrabiBiH,jer su i tamo sve sami taldjije i likovi koji funkcijonisu na principu "gdje sam tu ja"
i sta je NS kontrirala SDP-u?
Kontrirala je kod reizbora Samira i Semihe u neke odbore i neka vjeca i kontrirala je kod kupovine TV 99.
jel' neko normalan,sada mislim na glasace lijevog-centra,misli da su ove tri stvari ,stvari za koje se nije trebalo kontrirati?
Da je moj babo glaso i pokusavao ovo progurati ja bih digao i glas i ruku protiv toga.
Nije koalicija to sto SDP pokusava definirati u koaliciju "..suti i pusi.."
Koalicija je PARTNERSTVO,DOGOVORI,ZAJEDNICKE PLATFORME..sto SDP jednostavno ne razumije.
Al' ok ,uvijek ce imati potencionalnog partnera u prikrajku,vjecnu,SzagrabiBiH
Ok,SDP jeste navjeca opoziciona stranka,barem jos uvijek,i samim tim je najvise i odgovorna za ovakvu razjedinjenost opizicije. Ako nisi sposoban objediniti lijevi-centar i to GODINAMA,sta onda treba misliti o takvoj opozicionoj "vodilji"
Previse je tastih ljudi u GO SDP,ljudi koji su u raznim talovima i talcicima,i zaista mi vise nije ni cudno sto su sve blize i blize SzagrabiBiH,jer su i tamo sve sami taldjije i likovi koji funkcijonisu na principu "gdje sam tu ja"
i sta je NS kontrirala SDP-u?
Kontrirala je kod reizbora Samira i Semihe u neke odbore i neka vjeca i kontrirala je kod kupovine TV 99.
jel' neko normalan,sada mislim na glasace lijevog-centra,misli da su ove tri stvari ,stvari za koje se nije trebalo kontrirati?
Da je moj babo glaso i pokusavao ovo progurati ja bih digao i glas i ruku protiv toga.
Nije koalicija to sto SDP pokusava definirati u koaliciju "..suti i pusi.."
Koalicija je PARTNERSTVO,DOGOVORI,ZAJEDNICKE PLATFORME..sto SDP jednostavno ne razumije.
Al' ok ,uvijek ce imati potencionalnog partnera u prikrajku,vjecnu,SzagrabiBiH
Last edited by -LIBERO- on 28/08/2009 12:34, edited 1 time in total.
-
dallton
#55 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
dugo iskustvo SDP-a nije nuzno i prednost, a s obzirom na njihove dosadasnje rezultate ne znam sta su to naucili iz to dugog iskustva imajuci u vidu rezultate na izborima i lagumdzijin rejting u narodu koji glasa tradicionalno za sdp al ni najveci podrzavaoci bas vise nemaju argumenata da lagumdziju brane od njegovih promasajanosara wrote:fixer wrote:Ja mislim da je SDP puno iskusniji i shvatio je pravila igre prema kojima moras voditi racuna da bi ostvario bilo kakve rezultate u ovoj drzavi. NS nema sta da izgubi pa ima luksuz da se drzi "principa". Pored toga, NS igra opoziciju SDP-u jer zele da se profiliraju i da ne ostanu u sjenci SDP-a.
Medjutim, ukoliko istinski zelis da napravis promjenu na ovim prostorima, moras se znat' nostiti sa pravilima ove igre. Nije lako nositi se sa nacionalistickim strankama, politicko-ekonomskim klanovima koji su postali majstori u poigravanju s narodnim masama. Iz tog razloga, meni SDP djeluje kao najzrelija organizacija koja moze da se uhvati u klinch s vukovima iz nacionalistickih stranaka.
promasaji su najvidljiviji recimo kad komsic postane clan predsjednistva onda lagumdzija mora da prica da je to "uspjeh stranke" (a nije - cisto sto ljudi postuju komsica, znaci individualno) ili recimo imamovic postane nacelnik tuzle kao trenutno opstine koja se najbrze razvija izvan sarajeva, onda opet ispadne (po lagumdziji) da je to "rezultat rada stranke i njegovog zalaganj" a on u tuzlu dosao 3 ili 4 puta i tamo ga niko i ne dozivljava (kao sto ga izgleda ne dozivljava niko izvan sarajeva, silajdzic kakav je god ima 3000 adresa od amerika do arapa gdje moze otici dok lagumdzija to nema)
a bas da cu tako lako povjerovati da se ns zalaze za principe, to je prica za malu djecu
Last edited by dallton on 28/08/2009 12:34, edited 1 time in total.
-
suncandan
#56 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
SDP je stvarno nisko pao, a to ce se tek vidjeti na izborima.........
A njihovi placenici ovdje na forumu su .......... samo placenici.........
A njihovi placenici ovdje na forumu su .......... samo placenici.........
- nokia6170
#57 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
SDP je stranka kojoj fali jaka motivacija da napravi korak naprijed. Tapkaju u mjestu optereceni vlastitom prosloscu, a bogami sve vise i nesposobnoscu.
Sarajevo nije nista postalo bolje otkad je za gradonacelnika dosao Alija Behmen...jebeni standovi u centri grada i dalje stoje tamo gdje su i stajali dok je Semihica bila gradonacelnica.
Alija Behmen ako nema podrsku da promijeni stanje u gradu, neka da ostavku i neka precizno imenuje osobe i institucije koje koce napredak u Sarajevu.
Sarajevo nije nista postalo bolje otkad je za gradonacelnika dosao Alija Behmen...jebeni standovi u centri grada i dalje stoje tamo gdje su i stajali dok je Semihica bila gradonacelnica.
Alija Behmen ako nema podrsku da promijeni stanje u gradu, neka da ostavku i neka precizno imenuje osobe i institucije koje koce napredak u Sarajevu.
- nosara
#58 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Ovdje je vec sto puta receno da SDP-u nije lose ni u opoziciji...Prpa.ba wrote:SDP je pametan, narod je glup i stoka sto ne prepoznaje potencijal raznih Marina Ivanisevica i slicnih kultivisanih crvenih bandita, koji su zbog svog tzv. "multietnickog" i "gradjanskog" opredjeljenja naravno "bolji" od zelenih bandita.
To je politika kojom SDP postaje sve minornija politicka stranka u BiH. Ako ostanu dosljedni, brzo ce otici i ispod cenzusa, a "stoka" ce dobijati jos ljepse nazive po forumima na kojima SDP dobija anketne izbore sa ustavnom vecinom, a fina gradska raja se snebiva nad mudzahedinizacijom BiH
Ali zato ima 2 miliona KM za otplacivanje "drugarskih" dugova "drugarske" televizije 99.Vlast u Gradu je simbolicna... Nema ingerencija, budzet osakacen, grad visi izmedju opstina i kantona.
Dakle, ako biraci, gradjani nemaju interes da nesto promijene, sta se moze... uzivacemo i dalje...
Svoj stav oko 99 sam rekao...
-
fixer
#59 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Pedja Kojovic
Zašto je Naša stranka ušla u partnerstvo sa SDP-om i zašto je SDP odlučio da preispita taj odnos?
Naša stranka je ušla u partnerski odnos sa SDP-om na sarajevskom, lokalnom nivou, s namjerom da zaustavi degradaciju Sarajeva, da glavnom gradu povrati dostojanstvo koje je imao i prije i u toku rata, da ga učini sigurnijim i ljepšim za život. Naša platforma za grad Sarajevo, koju smo odmah po ulasku u partnerstvo i vlast objavili na našoj web stranici, bila je osnova za partnerski odnos sa SDP-om. Mi smo u toj platformi definisali našu viziju grada Sarajeva kao multietničkog, evropski orijentisanog, modernog i poslovnog centra koji će, kao svetionik, svojim primjerom služiti kao orijentir čitavoj BiH i biti generator i lider političkih, ekonomskih i socijalnih promjena koje će našu zemlju napokon pokrenuti iz ovog beznađa u kojem nas nacionalne stranke na vlasti drže već više od deceniju. Vi i sami znate kakvo je stanje u Sarajevu, a i u čitavoj BiH. Sistem je u svakom pogledu, u bezbjedonosnom, u socijalnom, u ekonomskom, pa i u moralnom smislu, pred kolapsom. Jasno je da će svaka stranka kojoj su interesi svih građana i građanki zaista i motiv i cilj kada dođe na vlast 2010. godine imati ne samo jako puno odgovornosti i posla, nego će morati promijeniti način dosadašnjeg političkog razmišljanja. Nova vlast će morati da donosi i sprovodi odluke od kojih će neke biti teške, zahtijevajući od političke stranke i njenih predstavnika i hrabrost i moralnu neukaljanost. Naša stranka je i kadrovski i idejno spremna za taj zadatak i mi od naših partnera zahtijevamo istu takvu spremnost. Oni koji su nesigurni u pogledu ciljeva koje sam nabrojao ili misle da nemaju kapacitete za ono što nas čeka i treba da preispitaju svoje partnerstvo sa nama.
Na račun Naše stranke SDP je u posljednjih 24 sata izrekao mnogo… pa recimo uvredljivih optužbi…
Naša stranka smatra da su dosadašnje vlasti vodile zemlju u potpuno pogrešnom smjeru, da su se nacionalne i političke elite umjesto interesa građani i građanki i države BiH bavile isključivo ličnim i stranačkim bogaćenjem i da su nakon više od decenije koliko su na vlasti našu zemlju skoro uništile i moralno i ekonomski, pa i duhovno, ako hoćete. Mi smatramo da je nastavak dosadašnje ili slične politike poguban za BiH i da je neophodno napraviti radikalan zaokret u načinu na koji ljudi na vlasti razmišljaju i rade, kako bi naša zemlja napokon izašla iz ove noćne more.
Neko mora početi da donosi hrabre i moralne odluke. Ovaj i ovakav SDP očigledno nije ta snaga. Naš zahtjev za promjenom dosadašnje politike u gradu Sarajevu i naše odbijanje da tamo gdje smo u vlasti igramo igru na način na koji se igrala do sada, SDP može okvalifikovati kako god želi, ali mi smo svakim svojim potezom do sada pokazali da od principa zbog kojih smo nastali nećemo odustati.
I šta sada, kako dalje nastaviti rad u Sarajevu?
Naši vijećnici su mladi, obrazovani, nekorumpirani ljudi koji su žrtvovali svoje karijere, vrijeme i energiju i ušli u politiku kako bi zaustavili regresiju, tačnije slobodni pad, našeg društva u ambis anarhije. Oni će kao i do sada predlagati projekte i politike koje su interesu svih građana i građanki Sarajeva i podržavati sve inicijative, ma od koga dolazile, koje imaju isti motiv i cilj.
Vi ste nedavno izjavili da je partnerstvo između SDP-a i Naše stranke prirodno. Kako to sada komentirate?
Mi cijenimo SDP-ov antifašizam, antinacionalizam i upravo te dvije stvari su osnov za moju tvrdnju da je naše partnerstvo prirodno.
Bilo bi divno, kada bi sve ostalo u našoj zemlji bilo u redu i kada bi najveći politički i ekonomski problemi bili neslaganja između Naše stranke i SDP-a oko gospodina Samira Silajdžica, gospođe Semihe Borovac ili kupovine televizije NTV 99.
Da li je odluka o kupovini NTV 99 i njeno pretvaranje u gradsku televiziju bilo glavni kamen spoticanja?
Kad se sagledaju politički i ekonomski problemi u kojima se nalazi naš grad i naša zemlja kupovina NTV 99 se čini kao banalna stvar, ali ona, pogotovo način na koji je to urađeno, ukazuje možda na to kako SDP razmišlja o raspolaganju parama poreskih obveznika, o slobodi medija, o značenju riječi partnerstvo.
Kakvo je Vaše mišljenje o toj odluci i šta ćete poduzeti ako Grad Sarajevo ne odustane od namjere da oformi vlastitu televiziju?
Mi smo se prije nego što je SDP kupio NTV 99 nekoliko puta sastajali s njima, objašanjavali im da je državno vlasništvo nad medijima ideološki prevaziđena stvar, da je televizija skupa igračka i da je preuzimanje takve obaveze u ime i za račun građana i građanki Sarajeva, pogotovo u ovakvom ekonomskom i politčkom trenutku nepromišljeno, neodgovorno i da u Sarajevu postoji mnogo toga što bismo mogli uraditi za taj milion ili par miliona maraka ili koliko će već na kraju ta čitava stvar koštati.
Mi smo ih nakon što su je kupili savjetovali da televiziju “poklone” sarajevskom univerzitetu ili da je prodaju i da kupca obavežu da napravi gradsku televiziju a da novac koji dobiju iskoriste za druge, važnije, projekte. Recimo, za ono za šta se od početka zalagao dogradonačelnik Slobodan Nešković a to je “Industrijska zona Famos” ili “Biznis centar u zgradi Gradske Uprave”, dakle, za razvojne investicije koje će donijeti poslovne ljude i poslove u Sarajevo. Ili da od tog novca zaposle, barem, jedan dio nedostajućih policajaca u gradu, ili da, recimo, poprave par fasada, ulože u razvoj turizma. Nažalost mi ne možemo ništa poduzeti jer nismo na vlasti nego u vlasti. Da smo na vlasti nikad ne bismo sebi kupili televiziju.
Ko se udaljio od svoje političke platforme?
To je pitanje za građane i građanke Sarajeva, a ne za ljude iz Naše stranke ili SDP-a. Pročitajte političku platformu za grad Sarajevo Naše stranke na našoj web stranici i usporedite je sa SDP-ovom. Onda analizirajte rad Gradske uprave u zadnjih šest mjeseci pa mi vi recite.
-
dallton
#60 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
al se zahuktala predizborna kampanja vrlo rano
sa-x ce biti najvazniji medij za prepucavanje, imam osjecaj
sa-x ce biti najvazniji medij za prepucavanje, imam osjecaj
- nosara
#61 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Ne vidim relaciju izmedju SDP-a i navodnog ukidanja poreza avazu...VjecitiStudent wrote:Iz teksta Mirka Sagolja, povodom 60 godina izlazenja Oslobodjenja:nosara wrote:Ne znam nista o tome... Ko je oprostio utaju, o cemu pricas...?VjecitiStudent wrote: Bice da si 2001., kada su Avazu oprostili visemilionsku utaju poreza, pa je odmah Lagumdzija postao i "licnost godine" u Avazu, jos uvijek navijao za SDAO Avazovoj nagradi govori sam Lagumdzija."Oslobodjenje" je prepusteno samo sebi. Ni od drzave BiH ne samo da ne dobija nista vec od nje ne moze da naplati ni svoja potrazivanja. Ni Alijansa dok je bila na vlasti, nista mu pomoci nije htjela, ni marku duga nije vratila. A "Avazu" oprosti ogromnu utaju poreza.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/030901002Mada ste do nedavno mogli tvrditi da sam se od 2002. godine „pokvario" i postao narodni i državni neprijatelj broj jedan, sada imate dobru priliku da objasnite zašto me je „Avaz" nagradio priznanjem „Ličnost godine" prije 8 godina, ako još od 1994. godine zna da sam kriminalac koji krade „svete pare".
- Prpa.ba
#62 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Biti ce lose kada institucije odu u nove prostore i prestanu davati kiriju Zlaji i Zlajksonima, a izgubi se i ono opcina sto trenutno drze, pa partijska kasa presusi.nosara wrote:Ovdje je vec sto puta receno da SDP-u nije lose ni u opoziciji...![]()
Imaju interes za promjenom, samo SDP vise nije opcija koja bi donijela promjenu, osim ako se ista ne ogleda u stvaranju paralelnih televizija koje ce prikazivati partijske istine.nosara wrote: Dakle, ako biraci, gradjani nemaju interes da nesto promijene, sta se moze... uzivacemo i dalje...![]()
-
VjecitiStudent
#63 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Ocekivano, s obzirom na balvan kojeg imas usadjen u oku, kad god se o SDP-u diskutuje.nosara wrote:Ne vidim relaciju izmedju SDP-a i navodnog ukidanja poreza avazu...VjecitiStudent wrote: Iz teksta Mirka Sagolja, povodom 60 godina izlazenja Oslobodjenja:O Avazovoj nagradi govori sam Lagumdzija."Oslobodjenje" je prepusteno samo sebi. Ni od drzave BiH ne samo da ne dobija nista vec od nje ne moze da naplati ni svoja potrazivanja. Ni Alijansa dok je bila na vlasti, nista mu pomoci nije htjela, ni marku duga nije vratila. A "Avazu" oprosti ogromnu utaju poreza.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/030901002Mada ste do nedavno mogli tvrditi da sam se od 2002. godine „pokvario" i postao narodni i državni neprijatelj broj jedan, sada imate dobru priliku da objasnite zašto me je „Avaz" nagradio priznanjem „Ličnost godine" prije 8 godina, ako još od 1994. godine zna da sam kriminalac koji krade „svete pare".
-
doktor78
#64 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Sto ce na sastanku? Da im SDP saopsti svoje vec donesene odluke o raskidu koalicije? O kakvoj vrsti rasprave se tu radi?nosara wrote:Da su ubijedjeni u svoje stavove, dosli bi i tako pokazali da su zrela politicka stranka koja ima svoj stav...suncandan wrote:
toliko je NASU STRANKU " briga" za SDP, odnosno da se " ogrebu malo" kako ti to kazes, da NASA STRANKA uopste nije dosla na sastanak sa SDP!
Cestitke Nasoj stranci, moj su izbor definitivno!![]()
Ja kad sam u pravu, ne bjezim od rasprave... Sto se vidi iz prilozenog...
-
dallton
#65 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
jedina sreca za sdp je sto u odnosu na ostale stranke ima nesto sposobnije ljude na opstinskim nivoima (izuzimam sarajevo) koji vise gledaju svoja posla i korist nego sta lagumdzija dirigira...medjutim ovaj je to skontao i sad besplatno pliva na tom talasu
- vee-jay
#66 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
SDP
SA televizija
ukinuti kanton i od SA napraviti glavni grad

SA televizija
ukinuti kanton i od SA napraviti glavni grad
-
suncandan
#67 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
doktor78 wrote:Sto ce na sastanku? Da im SDP saopsti svoje vec donesene odluke o raskidu koalicije? O kakvoj vrsti rasprave se tu radi?nosara wrote:Da su ubijedjeni u svoje stavove, dosli bi i tako pokazali da su zrela politicka stranka koja ima svoj stav...suncandan wrote:
Cestitke Nasoj stranci, moj su izbor definitivno!![]()
Ja kad sam u pravu, ne bjezim od rasprave... Sto se vidi iz prilozenog...
Pa vjerovatno da im diriguju, i govore sta kako, da podrzavaju njihove lopovluke........
- nosara
#68 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
E, tu lezi zec... Zavisno od potreba dnevne politike, Sarajevo je nekada glavni grad drzave, a nekada samo jedan od ravnopravnih kantona u FBiH...vee-jay wrote:SDP![]()
SA televizija
ukinuti kanton i od SA napraviti glavni grad![]()
- nosara
#69 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Mogli su dobit po usima, ili zaradit jos koji politicki poen, nekog glasaca, ko zna...suncandan wrote:Pa vjerovatno da im diriguju, i govore sta kako, da podrzavaju njihove lopovluke........doktor78 wrote: Sto ce na sastanku? Da im SDP saopsti svoje vec donesene odluke o raskidu koalicije? O kakvoj vrsti rasprave se tu radi?
- addem
#70 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Drago mi je da se ovo dogadja jer ce to direktno biracima pokazati za koga treba glasati. SDP ce definitivno ostati u opoziciji.
-
Ne pada mi na pamet
#71 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Evo, najbolje ocrtana politika SDP-a u zadnjih 20 godina. Bravo Nosaro.nosara wrote:
Ovdje je vec sto puta receno da SDP-u nije lose ni u opoziciji...![]()
Dakle, ako biraci, gradjani nemaju interes da nesto promijene, sta se moze... uzivacemo i dalje...![]()
Medjutim ono sto meni kao glasacu nije jasno je razlog zbog kojeg bi glasao za njih ako njima nije cilj da mijenjaju nesto? Znaci isto mi dodje glasao za SDA ili SDP? Hvala Nosari na pojasnjenju, ali mislim da samo ukopava SDP dublje sa svakim dodatnim komentarom.
-
dallton
#72 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
neceaddem wrote:Drago mi je da se ovo dogadja jer ce to direktno biracima pokazati za koga treba glasati. SDP ce definitivno ostati u opoziciji.
- nosara
#73 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Ne pada mi na pamet wrote:Evo, najbolje ocrtana politika SDP-a u zadnjih 20 godina. Bravo Nosaro.nosara wrote:
Ovdje je vec sto puta receno da SDP-u nije lose ni u opoziciji...![]()
Dakle, ako biraci, gradjani nemaju interes da nesto promijene, sta se moze... uzivacemo i dalje...![]()
Medjutim ono sto meni kao glasacu nije jasno je razlog zbog kojeg bi glasao za njih ako njima nije cilj da mijenjaju nesto? Znaci isto mi dodje glasao za SDA ili SDP? Hvala Nosari na pojasnjenju, ali mislim da samo ukopava SDP dublje sa svakim dodatnim komentarom.
Da bi SDP dosao iz opozicije u poziciju, mora dobiti dovoljan broj glasova... Dakle, kada gradjani i seljaci u BiH odluce da je vrijeme za promjene, glasace za SDP... Politicki stavovi i principi SDP-a poznati su, kao i pozicija SDP-a u odnosu na vladajuci klero-nacionalisticki blok...
Da SDP ne zeli preuzeti odgovornost, ne bi sudjelovao na izborima... Do glasaca je...
- addem
#74 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
U njemackoj se ne preferira dvopartijska politika niti se preferirala. Vlast ce i dalje ciniti u federaciji SDA-SBiH-HDZ.dallton wrote:neceaddem wrote:Drago mi je da se ovo dogadja jer ce to direktno biracima pokazati za koga treba glasati. SDP ce definitivno ostati u opoziciji.nego ce se usitniti podjela vlasti do neprepoznavanja, pa cemo svi lijepo skontati zasto se u americi i njemackoj preferira defakto dvopartijska ili dvoblokovska politika, s malim varijacijama u njemackom slucaju...
- nosara
#75 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Biraci o kojima ti govoris dobijaju, iz izbora u izbore, instrukcije na odgovarajucim mjestima, pa sumnjam da imaju toliko dodira sa stvarnim zivotom...addem wrote:Drago mi je da se ovo dogadja jer ce to direktno biracima pokazati za koga treba glasati. SDP ce definitivno ostati u opoziciji.