Meni je najteze bilo naviknuti se na temperaturu koja je preko cijele godine izmedju 25 i 35 stepeni, ponekad i 40. Najprijatnije je od polovine novembra do polovine januara kada su temperature izmedju 20 i 30 stepeni. Nocu temperatura spadne, ali vrlo rijetko ispod 20 stepeni. Osim toga malo je neobicno bez godisnjih doba. Ovdje samo ima susni i kisni period po pola godine. U kisnom periodu, kad padaju kratki pljuskovi po nekoliko puta na dan, je malo hladnije (20-30 stepeni). Ovako je u juznom Vijetnamu (Sajgon), u sjevernom (Hanoj) je dosta hladnije i u decembru zna pasti i snijeg.kiki-miki wrote:Veoma mi je zanimljivo i drago da vidim da naši žive u najrazličitijim dijelovima ove zemaljske kugle.
Znam da ste se sada navikli tamo i živite kao da ste tamo rođeni,ali zanima me kako vam je bilo na početku i šta vam je najteže bilo tamo podnijeti da ima ili nema u odnosu na zemlju gdje ste odrasli?
Hvala na odgovorima
Sto se tice hrane imas sve kupiti i kod kuce praviti sta hoces. Ja sam naucio ove moje da prave bosanski lonac, cevap, sitni cevap, punjene paprike i tikvice, sarmu, sogan dolmu, grah, djuvec, sataras, klepe, musaku, pljeskavicu, cevape, lepine, ustipke, przenice,... A ja sam razvijam jufke za burek, sirnicu, krompirusu,... Jedino sto mi ponekad padne napamet a nem gdje kupiti je suho meso (probacu ga sam osusiti u buretu), sudzuka i rakija.