mislim da bi bilo lakse izbaciti neka imena kad bi se recimo napravio neki kriterijum po kojima ce se moci predlagati.
recimo biznismen i ako je uspjesan, ima love dzaba mu sve to ako je stekao uz pomoc stranke ili na nezakonit nacin ili bar onaj pocetni milion

.
neka je on uspjesan sada ali ne moze biti u 10 velicenstvenih koje treba prije svega da krasi moral, postenje, dugogodisnji rad, patriotizam, strucnost, i da ne nebrajam.
evo recimo sto nebi bio bolji recimo od Dzeke Ibrahimovic pa i on je Bosanac. zato sto Ibra sticajem okolnosti igra za SWE a ne za BIH. ali nebi bilo lose napraviti listu 10 najNEvelicanstvenijih, pa na nju bez konkurencije staviti one koji su zasluzni sto Ibra sada ne igra za nas tim.
kada kazem dugogodisnji rad. Dzeko jeste dobar, svaka mu cast ali mislim da njegovo igranje od par godina ne moze uci u konkurenciju sa sportskim velicinama kao sto su Pape, Osim, Hase, ... pa Kindze, pa ima tu i sportista iz ''malih sportova'' ili pojedinacnih koji su cijeli svoj sportski vijek bili vrhunski sportisti i prolijevali znoj za ovu zemlju.
ima i ono covjek popularan ali su upitne njegove strucne sposobnosti iz te oblasti.
nije bas lako predloziti neko ime. mi uglavnom predlazemo po onom kriterijumu volim ne volim. i sta ima veze ako je covjek umro, ostaju njegova djela da govore kakav je bio, a ona nikada ne umiru.