Titova ili Alijina ulica?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
jadna ne bila sta rece i osta ziva!!!!!!!!!meldina wrote:Tito je bio mrtav 1992 a Bosna nije ni postojala u njegovim vremenu.moja ti, da nije bilo Tita bosna bi nestala mnogo prije '92
moja ti, da nije bilo Tita bosna bi nestala mnogo prije '92
Eto vid stete sto nisam bila u Bosni tada da naucim tomoja ti, da nije bilo Tita bosna bi nestala mnogo prije '92
al to se uci u osmom
vidis te zastave na zidu???? jedna od njih je i zastava BOSNE I HERCEGOVINE!!!vidis Covjeka za govornicom?? To je Drug Tito!!!Marshal!!!
Eto vid stete sto nisam bila u Bosni tada da naucim to
meni se cini da ima jos mnogo toga sto ne znas.....
izvini, koliko godina imas?
-
meldina
Upravu si neznam mnogo o Titu ali znam dosta da imam svoje misljenje o njemu.meni se cini da ima jos mnogo toga sto ne znas.....
Bosna nije bila drzava samostalna tada niti bi bila ikada da nije Alija odlucio da se odcjepi od Yuge.Sve je se odlucivalo valjda iz Beograda
inace ne bi moglo biti "jugoslavija"
Imam 20 god. jesam li mlada ili stara po tvojim mislenju?
-
margareta
Bosna nije bila samostalna ALI JESU BOSANCI i HERCEGOVCImeldina wrote:Upravu si neznam mnogo o Titu ali znam dosta da imam svoje misljenje o njemu.meni se cini da ima jos mnogo toga sto ne znas.....
Bosna nije bila drzava samostalna tada niti bi bila ikada da nije Alija odlucio da se odcjepi od Yuge.Sve je se odlucivalo valjda iz Beograda
-
:~)
TAKO MLADA, A VEĆ MAĐARICAmeldina wrote:Upravu si neznam mnogo o Titu ali znam dosta da imam svoje misljenje o njemu.meni se cini da ima jos mnogo toga sto ne znas.....
-
margareta
VRLO SI STARA babetinojednamladahajvanushice DAmeldina wrote:Upravu si neznam mnogo o Titu ali znam dosta da imam svoje misljenje o njemu.meni se cini da ima jos mnogo toga sto ne znas.....
-
mIRCerka
Imas puno godina da ne bi znala neke stvari ali nema veze.....procitaces kad tad....meldina wrote:Upravu si neznam mnogo o Titu ali znam dosta da imam svoje misljenje o njemu.meni se cini da ima jos mnogo toga sto ne znas.....
nego, Jugoslavija se pocela raspadati odvajanjem Slovenije, potom Hrvatske. Tadasnja Srbija je htjela da prisvoji BiH i da napravi "Jugoslaviju" i tada se narod u BiH referendumom izjasnio da zele SAMOSTALNOST.....
kao sto sam rekla, Aliju Izetbegovica nemoj spominjati....
pusti covjeka na miru....
-
Pravda30
Prenj wrote:Ko je glasao?Pravda30 wrote:Rezultati namasovnije ankete
Da li podržavate da se dio ulice Maršala Tita nazove po Aliji Izetbegoviću?
Da 81%
Ne 19%
ukupno glasova: 19733
http://zivim.sarajevo.ba/php/vote/v_detail.php3
Ko je i kako obradio glasove?
Podaci su , kao sto vidis i sam, sa sluzbene stranice grada Sarajeva.Anketa je bila napravljena kao i na ostalim stranicama(medu kojima i Sarajevo-x.com). Postavljena je anketa na pocetnu stranicu i tu se nalazila oko 2 mjeseca ja mislim(bar koliko mogu da se sjetim)Sto znaci da su glasali posjetioci te iste stranice.
Dakle isti sistem kao i na ostalim stranicama.
Rezultati su razliciti od stranice do stranice ali sam izdvojio ovu jer je najmasovnija (nesto manje od 20.000.) dok je na anketu na ovoj stranici recimo odgovorilo 1444 osoba. Znatno manje...
Za vise detalja se obrati onome ko odrzava tu stranicu.(Mada ne vidim sta sam izostavio)Ali stvar je u tome sto se tebi sami rezultat iste ne svida.Tesko ti pada cinjenica da ima i onih koji misle drugacije i da su uz to jos i vecina. Ali polahko , navici ces se.
Sto se tice same odluke ona ce biti donesena u svoje vrijeme i to ce uraditi strucni ljudi koji ce imati tu nadleznost.Nije potrebno nikakvo dizanje hajke, vjesanja plakata i neko supljiranje. Necemo raditi po "Titotvim metodama"(Za one koji nisu upuceni ta ulica je nazvana Titovom odmah nakon drugog svjetskog rata; 1946... Kao i mnoge druge, kao i gradovi itd.. dok je bio ziv.. tipicno diktatorski. )
To je sve sto bih imao reci na ovu temu.
-
sport billy
idi ba skupljaj salvetemeldina wrote:hvala ti margareta mnogoVRLO SI STARA babetinojednamladahajvanushice DA![]()
koliko ti imas godina ?
-
mIRCerka
Pravda30 wrote:
Podaci su , kao sto vidis i sam, sa sluzbene stranice grada Sarajeva.Anketa je bila napravljena kao i na ostalim stranicama(medu kojima i Sarajevo-x.com). Postavljena je anketa na pocetnu stranicu i tu se nalazila oko 2 mjeseca ja mislim(bar koliko mogu da se sjetim)Sto znaci da su glasali posjetioci te iste stranice.
Dakle isti sistem kao i na ostalim stranicama.
Rezultati su razliciti od stranice do stranice ali sam izdvojio ovu jer je najmasovnija (nesto manje od 20.000.) dok je na anketu na ovoj stranici recimo odgovorilo 1444 osoba. Znatno manje...
Za vise detalja se obrati onome ko odrzava tu stranicu.(Mada ne vidim sta sam izostavio)Ali stvar je u tome sto se tebi sami rezultat iste ne svida.Tesko ti pada cinjenica da ima i onih koji misle drugacije i da su uz to jos i vecina. Ali polahko , navici ces se.
Sto se tice same odluke ona ce biti donesena u svoje vrijeme i to ce uraditi strucni ljudi koji ce imati tu nadleznost.Nije potrebno nikakvo dizanje hajke, vjesanja plakata i neko supljiranje. Necemo raditi po "Titotvim metodama"(Za one koji nisu upuceni ta ulica je nazvana Titovom odmah nakon drugog svjetskog rata; 1946... Kao i mnoge druge, kao i gradovi itd.. dok je bio ziv.. tipicno diktatorski. )
To je sve sto bih imao reci na ovu temu.
Isto tako je i Al Gore vodio na po on-line anketama, a evo ga Bush predsjednik.....
-
margareta
Tako je sad BiH SAMOSTALNA sa veoma NESAMOSTALNIM trojnimmIRCerka wrote:Imas puno godina da ne bi znala neke stvari ali nema veze.....procitaces kad tad....meldina wrote:Upravu si neznam mnogo o Titu ali znam dosta da imam svoje misljenje o njemu.meni se cini da ima jos mnogo toga sto ne znas.....
nego, Jugoslavija se pocela raspadati odvajanjem Slovenije, potom Hrvatske. Tadasnja Srbija je htjela da prisvoji BiH i da napravi "Jugoslaviju" i tada se narod u BiH referendumom izjasnio da zele SAMOSTALNOST.....
kao sto sam rekla, Aliju Izetbegovica nemoj spominjati....
pusti covjeka na miru....
narodom BEZ drugih ...........sanjaj......juugoslovenskobosanskohrvatskosrpski san
jer mi koji zivimo u SAMOSTALNO
ne potenciramo
Kako bi bilo da razmislish na nashem alternativnom maternjem - engleskom jeziku & thurkishen o preimenovanju gradova ili cak DRZAVE ?
-
mIRCerka
ja sam itekako ozbiljna!!!Pravda30 wrote:Kada se malo uozbiljis i kada smognes snage da se drzis zadate teme mozda i mognemo porazgovarati. Kada ce se to desiti, zavisi samo od tebe.Isto tako je i Al Gore vodio na po on-line anketama, a evo ga Bush predsjednik.....
ti on-line anketu smatras ozbiljnim podatkom???
znaci isto tako smatras validnim statistickim podatkom ankete koje provodi Senad H?
Svasta
-
margareta
sport billy wrote:idi ba skupljaj salvetemeldina wrote:hvala ti margareta mnogoVRLO SI STARA babetinojednamladahajvanushice DA![]()
koliko ti imas godina ?
Moje godine ti mogu reci KOLIKO sam "autoritativna" IMAM tacno 83 godine. Na Svetoga Iliju punim 84. KUKE
vozdricicacicamaco
-
Engram::X
Svaka cast Meldina...meldina wrote:Sto se tice pravopisa pisem kako hocu, ja sam u Bosni zivjela samo do 4 razreda pa sam poslje zaboravila, dobro je sto ikako znam.
Sto se tice ulice mislim da treba Alija da je dobije a Tito nije ni bio bosanac a kamoli sta drugo neka mu daju ulicu negdje drugo ima puno ulica , mislim da je Alija preci Bosni bio nego Tito
A bice, ako Bog da, ulica pa i znacajniji objekti u Sarajevu sa imenom r. Alije Izetbegovica!
-
Prenj
Moze li za pocetak da se ulica Azize Sacirbegovic imenuje ulicom Alije Izetbegovica???Engram::X wrote:Svaka cast Meldina...meldina wrote:Sto se tice pravopisa pisem kako hocu, ja sam u Bosni zivjela samo do 4 razreda pa sam poslje zaboravila, dobro je sto ikako znam.
Sto se tice ulice mislim da treba Alija da je dobije a Tito nije ni bio bosanac a kamoli sta drugo neka mu daju ulicu negdje drugo ima puno ulica , mislim da je Alija preci Bosni bio nego Tito
A bice, ako Bog da, ulica pa i znacajniji objekti u Sarajevu sa imenom r. Alije Izetbegovica!
Mati onog lopova nit' ima biografiju nit' bilo kakve zasluge za BiH i Sarajevo.
-
Za to "lopov" u svijetu se trazi dokaz i presuda 
Za majku Azizu ocito pojima nemas pa prema tome nakon edukacije mozemo nastaviti...
Sto se tice Broza...taj dio historije je zabiljezen. Vrijeme je da zasluzniji dobiju mjesto. Svidjelo se nekima nostalgicarima ili ne...
Za majku Azizu ocito pojima nemas pa prema tome nakon edukacije mozemo nastaviti...
Sto se tice Broza...taj dio historije je zabiljezen. Vrijeme je da zasluzniji dobiju mjesto. Svidjelo se nekima nostalgicarima ili ne...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Gospon pravda30, da ti nesto objasnimPravda30 wrote:Kada se malo uozbiljis i kada smognes snage da se drzis zadate teme mozda i mognemo porazgovarati. Kada ce se to desiti, zavisi samo od tebe.Isto tako je i Al Gore vodio na po on-line anketama, a evo ga Bush predsjednik.....
-
sport billy
dje se ti informises decko...Engram::X wrote:Za to "lopov" u svijetu se trazi dokaz i presuda![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Mircerko, nerviras memIRCerka wrote:ja sam itekako ozbiljna!!!Pravda30 wrote:Kada se malo uozbiljis i kada smognes snage da se drzis zadate teme mozda i mognemo porazgovarati. Kada ce se to desiti, zavisi samo od tebe.Isto tako je i Al Gore vodio na po on-line anketama, a evo ga Bush predsjednik.....
ti on-line anketu smatras ozbiljnim podatkom???
znaci isto tako smatras validnim statistickim podatkom ankete koje provodi Senad H?
Svasta
-
Bobi wrote:Gospon pravda30, da ti nesto objasnimPravda30 wrote:Kada se malo uozbiljis i kada smognes snage da se drzis zadate teme mozda i mognemo porazgovarati. Kada ce se to desiti, zavisi samo od tebe.Isto tako je i Al Gore vodio na po on-line anketama, a evo ga Bush predsjednik......Anketa na sarajevo.ba je tako lose uradjena(tehnicki) da svako brzo klikanje na Glasaj
uzrokuje brzo povecanje broja glasova ili jedne ili druge opcije na anketi.Zato ta anketa nije niti moze biti mjerodavna!!!Tebi za informaciju, prvih dana opcija koja je pobijedila imala je manje glasova od opcije koja je izgubila i broj ukupnih glasova je bio nekoliko hiljada da bi pred kraj neko ili grupa od par osoba naklikala rezultat koji njima odgovara.
bobak moj najdrazi
anketa je memorisala ip adresu i onemogucavala davanje vise od jednog glasa
evo vidim ista je skripta pa reko da probam ja "napucati" koji glas na ovoj novoj..ne ide...
ma kako brzo ja ispucao turu klikova
dajte nesto originalnije
-
meldina
Ako Bog da i ja tako uvjek kazem ali je sramota da jos nisu podigli neki spomenikSvaka cast Meldina...
- dedi
Neznam kako neki se uspiju uvjek zaletiti nosom u govno?
Meldina djete drago ako nisi znala bosna postoji vjekovima samo u drugim oblicima nekad nezavisna a nekad kao dio nečega drugog Turskog carstva,Austrougarske, Jugoslavije 1 i 2 ali je postojala. Onda nezavisnost BiH nije dao Alija on je bi pokretač ideje a oni koji su joj dali nezavisnost su oni koji su ginuli ( i ja sam)za ovaj prokleti komad zemlje.Alija je ne sumnjivo velika ličnost za nas ali i TITO a posto o njemu neznaš nista bolje ti je suti . Još jedna stvar pošto kažeš da si vani i da dođeš samo na odmor onda budi fini turista i ne petljaj se pogotovo u stvari koje neznaš i ne razumiješ.
P.S.neznam kolio će bte kod mene naći gramatički grašaka iskreno zaboli me đon važno je da me zazumije
P.S.neznam kolio će bte kod mene naći gramatički grašaka iskreno zaboli me đon važno je da me zazumije