Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Fair Life

#51 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by Fair Life »

xyz2007 wrote:Dajte ljudi, ova drzava ne bi mogla biti gdje jeste da nije u pitanju bila neka izdaja sa vise strana.
Ljudi koji su na vlasti nisu tu da stite njene interese. Pa vodi se "legalno" unistenje drzave vasim glasovima.
Ko je god dao glas - ucesnik je. Ako nisi znao nisi kriv, ali sad znate, sad vidite svojim ocima. Sta jos treba da se vidi?
...
Drzava je davno prestala biti cilj. Pretvorena je u sredstvo...
Nathalie Cardone

#52 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by Nathalie Cardone »

:-)

U grupi koliko vidim jedan od moderatore je i kandidat za predsjednika Hrvatske, Denis Latin. :)

Grupa (pokret) ide paralelno sa Hrvatima koji su već imali zapažene akcije, koji sada idu direktno na vladu.

PODIGNIMO SVE NA NOGE ZA MASOVNI PROSVJED PROTIV VLADE RH!!!! JAVITE SVIMA!

http://www.facebook.com/group.php?gid=133371442558

Po najavama u obe grupe, treba očekivati izlaske na ulice u septembru.

Pominje se također i oktobar, paralelno sa Studentskim Pokretom BiH gdje po svemu sudeći ima već
11'000 studenata koji izlaze,

http://www.facebook.com/event.php?eid=90071979511

Ovo sve samo govori koliko su ljudima dojadile nacionalne stranke i klošari koji ih vode.

Kriminalci koji su uz njih također.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#53 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by Pera Trta »

Nathalie Cardone wrote::-)

U grupi koliko vidim jedan od moderatore je i kandidat za predsjednika Hrvatske, Denis Latin. :)

Grupa (pokret) ide paralelno sa Hrvatima koji su već imali zapažene akcije, koji sada idu direktno na vladu.

PODIGNIMO SVE NA NOGE ZA MASOVNI PROSVJED PROTIV VLADE RH!!!! JAVITE SVIMA!

http://www.facebook.com/group.php?gid=133371442558

Po najavama u obe grupe, treba očekivati izlaske na ulice u septembru.

Pominje se također i oktobar, paralelno sa Studentskim Pokretom BiH gdje po svemu sudeći ima već

Ovo sve samo govori koliko su ljudima dojadile nacionalne stranke i klošari koji ih vode.

Sine dragi... :roll:
Veliki Vezir

#54 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by Veliki Vezir »

Treba zakon primjenjivati i sve ce biti u redu a oni dignu hajku na jednog kokosara i hapse ga radi 20 dana samice
a sami bi trebali odrobijati visegodisnje kazne ...
Ma otšo ba insan nać suhog hrasta da opet reisu pokloni lehvu pa se zadržo.

Image
Nathalie Cardone

#55 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

U međuvremenu grupa je narasla za novih 1'000 članova.

11'000 građana Bosne i Hercegovine, a primjećuje se i nemali broj ljudi iz RS-a,
tako da niko ne može reći da se ne okupljaju pretežno mladi Hrvati, Srbi, Bošnjaci...

Ukoliko čitamo komentare zaista vidimo koliko su ljudi razočarani "njihovim" predstavnicima.
Ali i koliko su ozbiljni da istraju do kraja.

Izgleda je voda prelila čašu kod mladih i mislim sve više da je ovo jako ozbiljno.
NAŠ CILJ JE SMJENA VLASTI U BOSNI I HERCEGOVINI MASOVNIM PROTESTIMA, KADA TAJ POZIV USLIJEDI, ONDA VIŠE NEMA POVRATKA SA ULICE DOK NE ODU SVI...
Da sam ja u rukovodstvu nacionalnih (čitaj nacionalističkih) stranaka u BiH ja bih lijepo razgulila što prije.
Ako 11'000 može da pošalje ovako jasnu poruku, onda je jasno da svako od njih može dovesti 100 drugih.

...lančana reakcija...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#56 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by Pera Trta »

Nathalie Cardone wrote:U međuvremenu grupa je narasla za novih 1'000 članova.

11'000 građana Bosne i Hercegovine, a primjećuje se i nemali broj ljudi iz RS-a,
tako da niko ne može reći da se ne okupljaju pretežno mladi Hrvati, Srbi, Bošnjaci...

Ukoliko čitamo komentare zaista vidimo koliko su ljudi razočarani "njihovim" predstavnicima.
Ali i koliko su ozbiljni da istraju do kraja.

Izgleda je voda prelila čašu kod mladih i mislim sve više da je ovo jako ozbiljno.
NAŠ CILJ JE SMJENA VLASTI U BOSNI I HERCEGOVINI MASOVNIM PROTESTIMA, KADA TAJ POZIV USLIJEDI, ONDA VIŠE NEMA POVRATKA SA ULICE DOK NE ODU SVI...
Da sam ja u rukovodstvu nacionalnih (čitaj nacionalističkih) stranaka u BiH ja bih lijepo razgulila što prije.
Ako 11'000 može da pošalje ovako jasnu poruku, onda je jasno da svako od njih može dovesti 100 drugih.

...lančana reakcija...
Zbog čega da razgule? Zbog toga što se neko učlanio u neku virtualnu grupu, dok je rješavao kviz "Koji si lik iz Maričui"? Kad ćemo te hiljade sedamnaestogodišnjaka vidjeti na ulici pred zgradama institucija da glasno kažu to što na kompjuteru pišu?
atheist

#57 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by atheist »

Nathalie Cardone wrote:Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam podnosite račune..! Pozivaj sve! :-)
Pretakanje iz shupljeg u prazno, bez ikakve jasne strategije, programa ili konkretnog, inicirano od lika koji ima 118 grupa na fejsu slichnog sadrzhaja i vlastiti fan klub a odaziva se na ime Safet Kurtovic, porijeklom sa Sandzaka, nastanjen u Svicarskoj gdje prodaje sjenichki sir i suhomesnate proizvode i koji veli da je Avaz evropski medij (!!!) (valjda iz razloga shto se jedino tamo mozhe oglasiti + shto njegova obozhavateljka, Elma A. pishe blog u ime "studentskog pokreta" chiji je donator isti taj Safet K. koji nije vidio fakulteta ni na tv-u a kamoli krochio u njega).

Elem, sam naslov upuchuje na to da "banda korumpirana" treba da podnosi rachune - a rachuna nigdje na grupi. Svaki finansijski izvjeshtaj (sa sve Shpirichevim Audijem od 260 000 KM i toplim obrocima od 36 miliona ka em icha) je dostupan svima koji znaju koristite se internetom ali na grupi ne postoji iako se tiche rachuna i korupcije. Kako god, na grupi se sve svodi na romantizirane napjeve, ovoliko nas je, ovoliko nas je (pola chlanova nije ni zavirilo u grupe ali im se svidja fensi naslov) i na famozno okupljanje u septembru ili oktobru milion dusha po Sajinoj procjeni, koji che eto da srushe vladu kao, bez ikakve strategije, cilja i programa. Palamudjenje o tome kako nam je loshe (kao da smo toliko retardirani da ni sami to ne uvidjamo), nije nishta drugachije od silnih NVO gluposti, koji nam ukazuju na probleme (koje mi choravi ne vidimo), ali nikakvih rjeshenja i alternativa ne nude.

Kako god, od koga dolazi i kakvom retorikom se sluzhi, ta i takva grupa je monthy pythonovska zabava za shire narodne mase kao i ostalih 118 istog autora...
blackepeace

#58 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by blackepeace »

Kad njih jedanaeshiljadastotina iz grupe zajedno klikne mišem ima da ih sve žik !
atheist

#59 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by atheist »

Nathalie Cardone wrote::-) Po najavama u obe grupe, treba očekivati izlaske na ulice u septembru.

Od tih 11 000 studenata njih 10 000 nije ni proshlo pored fakulteta a kamoli krochilo u isti. Dojadile su nam nacionalne stranke i kloshari i teletabisi i branko kockica i shta sad?!? Shta nudite kao alternativu nama hudima, Ti i tvoj idol Sajo? Da nije ona vasha poznata, blokirajmo rad drzhavnih institucija? Zar ih ti kloshari i pokemoni nisu vech dovoljno blokirali pa treba i vi "internet revolucionari" da ih blokirate?!?
Nathalie Cardone

#60 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Jaoo,

ja nemam komentare na ovo.
Ostali mi neki živi i zdravi sa njihovim kompleksima.
Svaka je dodatna riječ suvišna.
Ako mi je od nečega muka to su kompleksaši koji su još pesimisti.

:bih:
atheist

#61 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by atheist »

Nathalie Cardone wrote:Jaoo,

ja nemam komentare na ovo.
Ostali mi neki živi i zdravi sa njihovim kompleksima.
Svaka je dodatna riječ suvišna.
Ako mi je od nečega muka to su kompleksaši koji su još pesimisti.

Svakako da nemash...

Dobila si jasne chinjenice o slichnim grupama, i umjesto da me demantujesh i podijelish sa mnom "strategije, ciljeve i programe" istih, lagodno mi kachish etiketu pesimiste kompleksasha bez da me pitash. Retorika kojom se sluzhite, postidjela bi i samog Goebelsa. Onog dana, kada ponudite zdravu alternativu umjesto shto palamudite kako nam je loshe, kao da nama samima to nije jasno, prvo chu da vam predlozhim idola Saju za predsjednika drzhave. Imate priliku svake dvije godine da iskazhete svoje misljenje, i vidim do sada ste ga sasvim jasno izrazili ...
Nathalie Cardone

#62 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Јаој, па како ти није јасно да ми млади из БиХ имамо први пута нешто овако и још заједничко,
а питај кога желиш на групи и сви ће да ти кажу исто.
11'000 одговора биће исти, пробај слободно редом.
Или питај тамо најмање 5'000 Срба и Хрвата, или да ја поставим линк од овог форума да људи сами то кажу.
atheist

#63 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by atheist »

Nathalie Cardone wrote:Јаој, па како ти није јасно да ми млади из БиХ имамо први пута нешто овако и још заједничко,
Или питај тамо најмање 5'000 Срба и Хрвата, или да ја поставим линк од овог форума да људи сами то кажу.
Kakvi crni mladi, kakav crni prvi put, kakvo crno prvo zajednishtvo?

Djevojchice draga, pripisat chu to tvojim godinama i mladalachkom zanosu u duhu sex, rock i revolution, batt, u svrhu informacija za tvoju vrlu grupu, moja raja se nije mijenjala iz 79' niti ima tendecije ka mijenjanju ...

Red bi svakako bio da se odluchite, hochete li da vam podnose rachune ili da mirite neposvadjano. Chujete li vi sebe or chitate tisuchu vam darkwudskih bubnjeva? Crni Sajo, shta uradi od omladine bolan i ne bio...

U svakom sluchaju, cijela grupa je dobrodoshla je ovdje, a umjesto prebrojavanja i isprane patetike, napishite neshto konkretno - shta vi hochete i od koga...

Kakvih crnih 11 000 odgovora kad ne znate odgovoriti ni na jedno prosto pitanje a Avaz vam je evropski medij sa evropskim nazorima.

Dakle, pitanje glasi: Shta vi hochete konkretno i do koga?
vaca

#64 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by vaca »

Nathalie Cardone wrote:Јаој, па како ти није јасно да ми млади из БиХ имамо први пута нешто овако и још заједничко,
To svakako ima svoju vrijednost u BiH, drago mi je zbog toga. Ali atheist ima pravo kada sumnja u održivost ovog konkrtenog 'pokreta' koji je iniciran stihijski, bez konkrtenih ciljeva i planova. Lijepo je što je toliki broj ljudi kliknuo mišem i pridružio se ovoj grupi (ja sam jedna od tih), ali naivno je misliti da bi se ljudi u (približno) istom broju odazvali protestima i izašli na ulice ili bilo šta konkretno učinili ovim povodom. Ti si očito mlada i puna entuzijazma i skoro pa ti zavidim na tome. :)

Mada, ko zna, u životu ostavljam prostora za razna iznenađenja... Sretno!
Nathalie Cardone

#65 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Е нећу такооо!!!!!

Прво, ми млади нисмо ништа криви за то што се догодило у Босни и Херцеговини.
Друго, желимо да смијенимо све политичаре који стоје на нашем путу и који не раде за нас и то сваки пута када је тако.
Треће, желимо да похапсимо све криминалце и да их чувамо у затворима.
Четврто, ми нисмо криви што смо се родили, па они који су нас до сада лагали нека се не изненаде ако им почнемо палити аутомобиле.
Хоћу више да живим и да се радујем, јер је ово до сада било све лажно.
ОНИ ИЗБОРА 100 МИ СМЈЕНА 100, све док неко кога плаћамо не ради за нас има да нам подноси рачуне и тачка..!
A ти атеиста ако мислиш да смо ми млади глупи јер смо млади, вараш се.
Само толико за сада да је јасно!!!!
Prpa.ba

#66 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by Prpa.ba »

Samo vi palite automobile, kada policija pendrecima, suzavcem i vodenim topovima krene na vas, onda ce biti kuku-lele, ko nas bre zavadi 8-)
atheist

#67 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by atheist »

Nathalie Cardone wrote:Е нећу такооо!!!!!

Прво, ми млади нисмо ништа криви за то што се догодило у Босни и Херцеговини.
Друго, желимо да смијенимо све политичаре који стоје на нашем путу и који не раде за нас и то сваки пута када је тако.
Треће, желимо да похапсимо све криминалце и да их чувамо у затворима.
Четврто, ми нисмо криви што смо се родили, па они који су нас до сада лагали нека се не изненаде ако им почнемо палити аутомобиле.
Хоћу више да живим и да се радујем, јер је ово до сада било све лажно.
ОНИ ИЗБОРА 100 МИ СМЈЕНА 100, све док неко кога плаћамо не ради за нас има да нам подноси рачуне и тачка..!
A ти атеиста ако мислиш да смо ми млади глупи јер смо млади, вараш се.
Само толико за сада да је јасно!!!!
Daleko od toga da ste glupi. Prije bih vas nazvao naivnima i pomalo romantiziranim a sve u duhu Revolutions is my name...

Whatever, privatne poruke slijedeche sadrzhine ostavi za zidine premilog ti doma :
Nathalie Cardone wrote:Ти нас не волиш, можда си неки СДА или ХДЗ или СНСД ?? :roll:
Ми смо млади али нисмо глупи.Само толико да знаш. :x
Rachune mozhesh pronachi na stranicama vlade i ministarstvima ili Ti idol Sajo to nije rekao? Takvi kakvi ste, ne mozhete napuniti ni stadion kad vam Lenny dodje ali se zato po defaultu nadjete na kapijama kada vam generacijski idoli zakukurichu...

Svakako da vas limvo, jer ste nepresushan izvor zabave... :)
atheist

#68 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by atheist »

Umoljavam shtovanu administraciju i korisnicu da me ratosilja ovih i ovakvih privatnih poruka. Djevojchice draga, ako ti je do pisanja bloga, otvori jedan - a sve dok si na forumu, ponashaj se u skladu sa i uzusima istog...Ako ochekujesh aplaudiranja i skandiranja, na pogreshnom si mjestu nazhalost...

:-?
Nathalie Cardone wrote:Није лијепо да се тужекаш, а још мање да се издајеш пред свима.
Е сад си ме баш наљутио!!!!!!!!!!!!!!!
Nathalie Cardone

#69 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Види га, издајеш ме пред свима..? :?
Шта си мислио да ти напишем кад само сједиш у кући и критикујеш нас који радимо нешто???
Тако нас и они заглупљују и само плаше као сада ти да смо неспособни. А требаш нам рећи макар браво или се, најбоље је, придружити.
А за ову издају, само паркирај негдје гдје си ми на домет па да видиш колико ћеш пута да пумпаш и мијењаш гуме. :D

Ко жели да смјенимо ове пљачкаше будућнсти и свега што звецка и чак подсјећа на паре, ево линк.

http://www.facebook.com/group.php?gid=107878364270
blackepeace

#70 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by blackepeace »

Javite kad krenete po ulicama paliti i smjenjivati.
Do tad mlatiš praznu slamu.
Shvatli smo šta hoćeš ne moraš upinjati iz petnih žila.
Odradite nešto konkretno pa ćemo komentarisati.
Otvoriti grupu na Facebooku i napisati par opšteizlizanih rečenica može svako. Ne treba biti pretjerano pametan i ambiciozan.
atheist

#71 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by atheist »

Nathalie Cardone wrote:Види га, издајеш ме пред свима..? :?
Шта си мислио да ти напишем кад само сједиш у кући и критикујеш нас који радимо нешто???
Тако нас и они заглупљују и само плаше као сада ти да смо неспособни. А требаш нам рећи макар браво или се, најбоље је, придружити.
А за ову издају, само паркирај негдје гдје си ми на домет па да видиш колико ћеш пута да пумпаш и мијењаш гуме. :D

Ко жели да смјенимо ове пљачкаше будућнсти и свега што звецка и чак подсјећа на паре, ево линк.

http://www.facebook.com/group.php?gid=107878364270
Ne sjedim u kuchi, vech vigvamu, i uz laganu vatricu komim se gledajuchi nove epizode nove serije "Revolutions is my name", sa naslovnim ulogama sa sve Sajom Marquesom i Nathalie Siempre. Ako je vrhunac vasheg patriotizma i "rada" fejsbukovanje onda fakat i ne zasluzhujete bolji poligon od Avaza.

Revolucije se ne pravi tako shto se okupi 18 i pol napaljenih klinaca kojima je chika Sajo kupio po ladishu i mashu sa transparentima ingenioznih naslova (kao shto je bilo 9 maja kada se okupilo 18 i pol miliona ljudi na ulicama na protestima by Sajo).

p.s. Prezirem auta, tako da mi morash lomiti skejt kad ga parkiram :mrgreen:
duboka_misao

#72 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by duboka_misao »

Nobody expects the Spanish Inquisition! :D
somethings

#73 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by somethings »

duboka_misao wrote:Nobody expects the Spanish Inquisition! :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Our chief weapon is surprise, surprise and fear, fear and surprise. Our two weapons are fear and surprise. And ruthless efficiency.

Volem ih.
atheist

#74 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by atheist »

zoom66 wrote:aj tek sad primjetih ovu temu i naseg starog znanca :D moram papetu mushtuluk dati ko nas je posjetio :D

e deco, ne znate vi nasheg sayu, mudraca iz moudona :D legenda, ocam' :D :D
:D - shto manje znaju, lakshe che im biti in da lajf. Sayo k'o Sayo, sjenichki Che, simpatichan dok ne pochne zavoditi djevojchice i organizirati masovna okupljanja... Fensi revolucije sa fensi programom u fensi vrijeme na fensi nachin, sa sve fensi mjestom i fensi puchanstvom i svakako, fensi ishodom :D
duboka_misao

#75 Re: Bando korumpirana u BiH, vrijeme je da nam...

Post by duboka_misao »

atheist wrote:
zoom66 wrote:aj tek sad primjetih ovu temu i naseg starog znanca :D moram papetu mushtuluk dati ko nas je posjetio :D

e deco, ne znate vi nasheg sayu, mudraca iz moudona :D legenda, ocam' :D :D
:D - shto manje znaju, lakshe che im biti in da lajf. Sayo k'o Sayo, sjenichki Che, simpatichan dok ne pochne zavoditi djevojchice i organizirati masovna okupljanja... Fensi revolucije sa fensi programom u fensi vrijeme na fensi nachin, sa sve fensi mjestom i fensi puchanstvom i svakako, fensi ishodom :D
meni ipak malo vishe baca na Mansona...Charlesa Mansona tako je i on poceo fensi :D
Post Reply