Vitamin C wrote:Ovo boldirano očito nije ljubav prema životinjama. Suludo je bilo od mene kada sam očekivao da voliš vrane, to jest sve životinje. Ko ne voli životinje, ne može voljeti ni ljude. Čovjek sam i ne mogu da se pomirim sa tim da ne voliš životinje, to jest ljude.Pepelina wrote:Bitno je,zelim da odu iz naselja jer im tu nije mjesto i zbog toga sto druge ptice nemogu da opstanu.Ako zelim da odu ne zelim da umru.Cak sta vise,imala sam Homera na balkonu ,djete od vrane koje je ispalo kroz polomljenu letvicu na krovu i to vislilo naglavacke jer mu se noga zapetljala u neku spagicu u gnjezdu,hranila ga,branila od moje cetiri macke koje su bile znatizeljne i on je otisao zajedno sa citavom porodicom od 10-15 odraslih vrana koje su po citave dane bile na mojoj terasi.... Bas pravi nacin da se pokaze koliko mi smetaju zar ne?!Daj boze da svi nevole zivotinje na isti nacin na koji i ja!Vitamin C wrote:Čim želiš da odu, protiv njih nešto imaš. No, nebitno. Za mene dolazak vrana nije poremećaj eko sistema.
Slažem se, mi ljudi smo krivi za sve.
Ja, kao čovjek i ljubitelj životinja i ljudi, ne želim da nas vrane napuste. Smatram da je suživot svih vrsta ptica moguć, sve dok ih je dovoljno da jedne drugima, lancem ishrane, popunjavaju trbuh. To je sasvim prirodno.
Hajd procitaj moju prethodnu poruku ponovo,mislim da ces skontati sta sam htjela reci
Ako ja kazem da imam 4 macke i da sam spasila pticu dali ti to mozda govori da nevolim zivotinje?
Non stop imam u tasni kesice hrane Whiskas i Pedigre ,sa drugog foruma o zgazenoj maci,dala sam pare i klopu gospodji koja se brine za nju.Nasla na autobuskoj stanici cetiri steneta u kartonskoj kutiji,odnjela ih kuci,dala u oglas,sretno udomljeni.Ja sam posljednja osoba na svijutu koja se moze optuziti za ne ljubav prema zivotinjama,kad je moj citav zivot podredjen upravo njima.Kontas sad,kad bi svi "ne" voljeli zivotinje na nacin ka koji ih ja "nevolim" onda nebi bilo zgazenih,gladnih,bez doma i ljubavi