Pa pastrmke sam kupio u ribarnici na alpasinom polju, pa valjda prodaju zdrave za ljudsku ishranu!
Prosle srijede sam kupi tamo blizu Markala i malih sarancica, pa pustio tamo na Popovcu.
Sta ba kukate odma, pa ja sam vidio samo kuju Plisku u Gagu u Miljacki.
Ja sam svoje uradi, a ribice nek se sad snalaze.
Sad imam u planu da kupim zeceva i vjevrica pa da ih pustim po Bjelasnici nek se razmnozavaju.
Donijece mi rodjak iz Belgije zeceve i vjevrice po 2 para.
Mislio sam takodje da pustam one male pticice sto prodaju po prodavnicama, papgaje, sjenice, slavuje itd, itd. Da malo obogatim nase planine. Ptice cu pustiti u ljeto tako da imaju vremena da se prilagode a zajceke u kasno proljece.
Ja sam opsjednut pustanjem zivotinja na slobodu.
Sta mislite bil se smudjevi iz Jablanickog jezera navikli u Miljacki????
Ako uspijem ove lokalne bogatase da nagovorim, da plate 2 bagera odoh ja u proljece graditi brane na Miljacki, ako nista produbiti korito a taj sljunak nabaciti kao branu recimo tamo gdje je nekad bila ona stara betonska ispod Babinog Zuba kod
tunela. Ovo mi je zivotna zelja da napravim brane na miljacki od bazena pa do Kozije Cuprije, ovo bi bilo stvarno fenomenalno. Kod Kozije Cuprije na lijevoj obali postoje jos zidine gdje je bio nekad han ili svratiste, barem sam tako citao u knjizi od Kresevljakovica. Zamislite tako nesto restaurirati a ispod mosta dubina za skakanje laste!!!
Mi nismo svjesni kakvu ljepotu imamu u samom gradu, alpinisticka penjalista da privuces turiste samo tako.
To bi se dalo svake godine uraditi pa nek se djeca kupaju!!!!!!
Odoh ja traziti pticice i zajceke pa se cujemo kad ih pustim!