Što ne znači da neće biti. Ima vremena. Ogladniće i ožedniti.medena7 wrote:Vitamin C wrote:Prevodim i gladne pored sofre.
izgleda da nema gladnih... a ni zednih veceras![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dobna granica u vezama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Vitamin C
#51 Re: Dobna granica u vezama
-
wileyX
#52 Re: Dobna granica u vezama
Ne znam za ovo,a da se mozda ne krecu u istom drustvu pa zato?ladyblue18 wrote:Jane svaka ti je brate zlatna.
Upravo, to je jedan od glavnih razloga, naravno ima svugdje izuzetaka, ali...iceman ze wrote:Mislim da je problem samo u motivima, sta se zeli od te veze? Nisam pristalica nekih ekstremnih situacija, ali zar nisu zene zrelije od muskaraca, pa upravo sa tom razlikom u godinama, zele dobiti pravog sugovornika......
Ali, ono sto mene iznenadjuje je da su momci od 25-30 godina jakoooooo nezreli, ili samo prosipaju takvu pricu i zele da ostave takav utisak, a ne znam zasto.
I vecina njih misli da su cure mladje nezrele i da ce pasti na njihove fazone, jer su jakooooo namazani.
Ja licno volim da ga pustim da on misli da sam poludila za njim i da samo njega cekam, da misli da mu vjerujem svaku rijec, iako znam da je samo jako namazan i mudar. A on moze da misli sta god mu volja.![]()
Nazalost nisam se jednom uvjerila da momak od npr.17 i npr. 25 ima istu pricu.Ali potpuno istu.
-
Salsaon2
#53 Re: Dobna granica u vezama
Bond_JaneBond wrote:Sanjaj samo..iceman ze wrote:Mislim da je problem samo u motivima, sta se zeli od te veze? Nisam pristalica nekih ekstremnih situacija, ali zar nisu zene zrelije od muskaraca, pa upravo sa tom razlikom u godinama, zele dobiti pravog sugovornika......![]()
Cura od 19 godina koja juri za/hoda sa frajerom od 29 hoce da se uda ili iskoristi frajera koliko je moguce...Razlozi: nece studirati, momak pun para pa je shvatila da joj je lakse zivjeti o njegovom nego o babinom/materinom trosku, finansijski interes...On je mudriji, zreliji od đetića njenog doba koji bi samo da ga nekome meT*u/ on bi samo njoj i nikome vise..Moze nauciti puno od njega, iskoristiti zivotno iskustvo..Godi joj sama pomisao da se svidja zrelijem muskarcu-ako je tako-ona misli da je najvjerovatnije zrelija od djevojaka njenih godina.. Osim toga ako ne upeca nekoga kad ona izgleda kao tek propupala ruza prekrivena rosom-nece nikad.
Njegovi razlozi: nijedno zensko priblizno iste ljepote muskarcu ne izgleda ljepse u 25 nego u 19.
1) najvjerovatnije nevina, ili mozda nije, al' iskusna k'o neka djevojka od 30 sigurno nije..Nema veza iza sebe, slomljeno srce, i sl.
2) Osjeca se nevjerovatno pametnim, zrelim, mocnim u njenom drustvu..U njenim ocima on je najbolji muskarac.
3) Lako je kontrolisati/manevrisati njom, puno lakse nego nekom zrelijom od 23-29.
Prica je sasvim drugacija ako je dobna razlika, ona30/on40.
Disclaimer: ne kazem da su sve takve, al' velika vecina jest.
Ovo sve navedeno je u sustini ako je djevojka cista SPONZORUSA i pola price u ovom textu je kontradiktorno jedno sa drugim...
nema ona sta nauciti od njega, osim pokoje poze jerbo, nisu zajedno sto se vole sigurno
Sto se tice upecavanja apsolutno se slazem (opet ako je rijec o cistoj SPONZORUSHI
Uglavnom nema potrbe govoriti o sponzorushama, zna se sve o tome...
Sto se tice kontretne teme, razlika u godinama je svakom ponaosob manje vise bitna, ali meni licno (iz iskustva) bolje je da je djevojka mladja... Koliko mladja ovisno o milion faktora, nacina razmisljanja, nekih zivotnih situacija i sl..
Pored ovoga intrigira me, a evo proteze se u vecini postova, sta je tacno po definiciji "NEZRELOST"??? Cisto me interesuje u cemu, ili kako se to ocituje...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#54 Re: Dobna granica u vezama
wileyX wrote: Ne znam za ovo,a da se mozda ne krecu u istom drustvu pa zato?Rjesenje izbjegaji te od 17 i 25
A ne krecu se u istom drustvu.
-
wileyX
#55 Re: Dobna granica u vezama
A to pa nista onda izbjegaji te sa xyz godinaladyblue18 wrote:wileyX wrote: Ne znam za ovo,a da se mozda ne krecu u istom drustvu pa zato?Rjesenje izbjegaji te od 17 i 25
![]()
![]()
![]()
ma ja sam samo navela npr. te godine.
![]()
A ne krecu se u istom drustvu.
- Topla voda
#56 Re: Dobna granica u vezama
mislim da je ovo stu cu reci u skladu s temom...
danas sam pokusao da ostvarim sto vise kontakata sa djevojkama i nisam se bas proslavio procjenom njihovih godina
evo statistike:
moja prognoza godista........a ona je........
prva........................78.............86
druga......................84..............87
treca.......................83.............88
cetrvrta...................83..............83....engleskinja
peta.......................85..............83
sesta...................jebi ga,izgubio sam papir na kojem je njeno godiste napisano,ona me iznenadila i negdje sam bezveze napisao,pa ne mogu naci....
elem,nemam ja pojma

danas sam pokusao da ostvarim sto vise kontakata sa djevojkama i nisam se bas proslavio procjenom njihovih godina
evo statistike:
moja prognoza godista........a ona je........
prva........................78.............86
druga......................84..............87
treca.......................83.............88
cetrvrta...................83..............83....engleskinja
peta.......................85..............83
sesta...................jebi ga,izgubio sam papir na kojem je njeno godiste napisano,ona me iznenadila i negdje sam bezveze napisao,pa ne mogu naci....
elem,nemam ja pojma
- munevera44
#57 Re: Dobna granica u vezama
Zato je piletina najjeftinije mesoHer Flick wrote:vesna55 wrote:Naravno da možeš ali samo VODATIHer Flick wrote:mogu li ja od 35 vodati kakvu od 17
jel to moralno, ona hoce starijeg i iskusnijeg, ali meni obraz neda![]()
![]()
![]()
pa piletina bi mi dosla kao novi mobitel, umjesto da bacim novi mobas na sto nju cu provodati kroz ferhadiju, da mi raja familiju spominje kako vodam piletinu
- Topla voda
#58 Re: Dobna granica u vezama
bogami ova piletina nije jeftina
- ladyblue18
#59 Re: Dobna granica u vezama
Ni najmanje.Topla voda wrote:![]()
bogami ova piletina nije jeftina
- Topla voda
#60 Re: Dobna granica u vezama
statisticki gledano
djevojke izgledaju zrelije nego sto im rodni list govori
bilo bi mi drago kad bi neka djevojka izvrsila isti opit na muskarcima.da uporedimo rezultate
bilo bi mi drago kad bi neka djevojka izvrsila isti opit na muskarcima.da uporedimo rezultate
- ladyblue18
#61 Re: Dobna granica u vezama
Khmmm ne izgledaju zrelije vec starije, mislim da sam ovo vec negdje pisala.Topla voda wrote:statisticki gledanodjevojke izgledaju zrelije nego sto im rodni list govori
![]()
A to je velika razlika izmedju zrelosti i starosti.
Da su bogdo zrelije, gdje bi im kraj bio. Ali jesu poprilicno mudre i namazane, bar odredjene kategorije.
A sto se tice muskaraca, tu nema pravila.
Cini mi se da si bas ti na ovoj temi spomenuo Harija.
Eno moj tata ima 51., al mu ih niko ne bi dao. Izgleda mladje od komsije koji ima 43. cini mi se.
Sve je to relativno.
- Topla voda
#62 Re: Dobna granica u vezama
pa u pravu si,starije,ne zrelije...
al opet se vrtimo u krug...
al opet se vrtimo u krug...
- Ateista
#63 Re: Dobna granica u vezama
Mozda izgledaju, ali zrelost se ogleda u necemu drugom a ne u izgledu.Topla voda wrote:statisticki gledanodjevojke izgledaju zrelije nego sto im rodni list govori
![]()
- Topla voda
#64 Re: Dobna granica u vezama
pa rekoh gore...mozemo koristiti i termin fizicki zrelije,mjesto starije....ako cemo bas mak na konac
- munevera44
#65 Re: Dobna granica u vezama
Stariji muskarci treba da se zene ili izuzetno mladim ili izuzetno starim zenama. Ove prve ne znaju sta da ocekuju ,a ove druge nemaju sta da ocekuju...

-
walkabout
#66 Re: Dobna granica u vezama
sve ispod 25 god je podnoshljivo 
-
barby02
#67 Re: Dobna granica u vezama
Ima li ovdje neko tatu, da mu treba ljubavnica? 
- hana_montana
#68 Re: Dobna granica u vezama
barby02 wrote:Ima li ovdje neko tatu, da mu treba ljubavnica?
- hana_montana
#69 Re: Dobna granica u vezama
hadzinica wrote:mozda muz66, da ga priupitamo?
neka bona
- hana_montana
#70 Re: Dobna granica u vezama
hadzinica wrote:necu![]()
dobro
- TiDamJa
#71 Re: Dobna granica u vezama
he, ne znam hocu li oboriti rekord, al moj je momak imao 31 kad sam ja imala 17. i sigurno je da nije uspjelo, bar ne sa mnom. sad taj isti lik od 44 ima djevojku i sina s njom, a njoj je nekih 24. i sad mi on kuka o generacijskom jazu
ruku na srce, on je vece dijete od nje
kontam nesto, najbolja je varijanta u par godina, slicnih iskustava, furki, isti mentalni nivo se podrazumijeva, i iz mog iskustva, od 14 godina starijeg do 9 godina mladjeg, mogu samo rec' da je generacija + - 2 zakon
kontam nesto, najbolja je varijanta u par godina, slicnih iskustava, furki, isti mentalni nivo se podrazumijeva, i iz mog iskustva, od 14 godina starijeg do 9 godina mladjeg, mogu samo rec' da je generacija + - 2 zakon
- Topla voda
#72 Re: Dobna granica u vezama
jel ovo matematicki zadatak ,da izracunamo koliko ti imas godina? 
- Globus
#73 Re: Dobna granica u vezama
hadzinica wrote:dosao nam jaran i prica:
" dodje mi tetka, ima ona sina mojih godina (40-45) i zali mi se da j e nas'o naku 20 godina mladju..i pita me:ama znas li kakvog hodzu da odemo, da mu nije kakav sihr..
kaze nas jaran: " e tetka, da je meni takav " sihr" od 20 god...
- TiDamJa
#74 Re: Dobna granica u vezama
ma jok ba, cini mi se da si fulio point. a negdje u nekoj temi sam i kazala koliko mi jeTopla voda wrote:jel ovo matematicki zadatak ,da izracunamo koliko ti imas godina?
- medena7
#75 Re: Dobna granica u vezama
Topla voda wrote:jel ovo matematicki zadatak ,da izracunamo koliko ti imas godina?
hocu li dobiti peticu ako rjesim zadatak??