Edit:Amazonka
(slika ti je bila prevelika...prije uploada imas resize 640x480)
Moderator: anex
Pratis meAmazonka27 wrote:Kako postaviti slku
Pa sta je sa tobom gdje si tiTakashi Amano wrote:Tsueeeeeeeee (Super na japanskom)... Tema se vratila u zivotto mi se pravo svidja... Izvinjavam se sto se kasno javljam imao sam buran pocetak sedmice, ali idemo dalje... Ova slika ne moze da se uveca ali ovo sto uspijem da vidim je fino, ali sacekat cu da vidim uvecanoo... Sve u svemu bitno je samo da se radi po pitanju akvaristike i odma ne moze biti ruzno
![]()
![]()
POZDRAV SVIMAAAAA...
problem je u u tome sto nije slika upload-ovana na neku od free fttp servera...tako da je moguce ni vidjet vecuuradi sam wrote:Pa sta je sa tobom gdje si tiTakashi Amano wrote:Tsueeeeeeeee (Super na japanskom)... Tema se vratila u zivotto mi se pravo svidja... Izvinjavam se sto se kasno javljam imao sam buran pocetak sedmice, ali idemo dalje... Ova slika ne moze da se uveca ali ovo sto uspijem da vidim je fino, ali sacekat cu da vidim uvecanoo... Sve u svemu bitno je samo da se radi po pitanju akvaristike i odma ne moze biti ruzno
![]()
![]()
POZDRAV SVIMAAAAA...
SARAJKA75 wrote:Ekipo, vrijeme je za spavanje...sutra cu se igrati sa slikama
Samo polako sve u svoje vrijeme...SARAJKA75 wrote:Ekipo, vrijeme je za spavanje...sutra cu se igrati sa slikama
Ne nemaju brkove blic mi malo smeta sa njenog aparata, nemogu da tacno ocjenim o kojoj se ribi radi,Vidim da su ove zute Pseudotropheus red zebre, ima autarusa muskog i zenskog a vidim i manje dominantnog muskogAmazonka27 wrote:jedno pitanje...u sarajkinom akvarijumu imaju ove plave ribice...jel one imaju one duge brkove? Nisam sigurna da su to te ribice al lice na ove...ne znam kako se zovu, ali bih upozorila na njihovu agresivnost kada hoce da se pare. zlatnu ribicu mi je malo po malo zivu jela a gupice tjerala po akvarijumu do iznemoglosti...na kraju sam ih izvadila i poklonila jaranici...cura se istraumirala...kaze zafuraju se i gruhnu od staklo...Kupljene su u zoo centru i receno je da su miroljubljive.
Sve ribice su iz porodice malawi ciklida ili Pseudotropheus... Uradi sam ima bas tu ribicu, kad bolje pogledam i kod sarajke i kod njega je pravo slicna kombinacija ribica... Uglavnom nemaju brkove, izgled se najbolje moze vidjet na slici:Amazonka27 wrote:jedno pitanje...u sarajkinom akvarijumu imaju ove plave ribice...jel one imaju one duge brkove? Nisam sigurna da su to te ribice al lice na ove...ne znam kako se zovu, ali bih upozorila na njihovu agresivnost kada hoce da se pare. zlatnu ribicu mi je malo po malo zivu jela a gupice tjerala po akvarijumu do iznemoglosti...na kraju sam ih izvadila i poklonila jaranici...cura se istraumirala...kaze zafuraju se i gruhnu od staklo...Kupljene su u zoo centru i receno je da su miroljubljive.

Stim da kazem da su ciklidi opcenito teritorijalne ribe i jako agresivne tako da se pristupa selektivnom odabiru riba koje ce se redat u akvarije,,tako da bi se umanjila agresivnost sto je moguce vishe...jer kod velikih primjeraka ciklida a vecina njih naraste do nekih10-15cm su izrazito jake celjusti naoruzane ostrim zubima bilo je slucajeva da su akvaristi ostajali bez komada prsta...kod velikih primjeraka riba..uradi sam wrote:Ne nemaju brkove blic mi malo smeta sa njenog aparata, nemogu da tacno ocjenim o kojoj se ribi radi,Vidim da su ove zute Pseudotropheus red zebre, ima autarusa muskog i zenskog a vidim i manje dominantnog muskogAmazonka27 wrote:jedno pitanje...u sarajkinom akvarijumu imaju ove plave ribice...jel one imaju one duge brkove? Nisam sigurna da su to te ribice al lice na ove...ne znam kako se zovu, ali bih upozorila na njihovu agresivnost kada hoce da se pare. zlatnu ribicu mi je malo po malo zivu jela a gupice tjerala po akvarijumu do iznemoglosti...na kraju sam ih izvadila i poklonila jaranici...cura se istraumirala...kaze zafuraju se i gruhnu od staklo...Kupljene su u zoo centru i receno je da su miroljubljive.,stim da sam primjetio i jednu cudnu stvar a to je auratus foler koliko mi se cini trebala bi jos koja slika da bih nesto sa sigurnoscu rekao..a rekao sam foler jer je ovaj CRNO zuti sa trakama dominantni muzijak,a sa ZUTO crnim trakam je zenka e foler je poprimio boje zenke i sada ga dominantni muski nedira a foler im cijelo vrijeme smeta u parenju tako da bi dominantni mogao izvisit sto se tice potomstva....A plavi je moguce da je pseudotroheus kingsize ili neki drugi ..bilo bi dobro da se nabaci jos koja slika...
Eh ti odgovori prije mene... Malo si zezno sada hronologiju u postanjuuradi sam wrote:Ne nemaju brkove blic mi malo smeta sa njenog aparata, nemogu da tacno ocjenim o kojoj se ribi radi,Vidim da su ove zute Pseudotropheus red zebre, ima autarusa muskog i zenskog a vidim i manje dominantnog muskogAmazonka27 wrote:jedno pitanje...u sarajkinom akvarijumu imaju ove plave ribice...jel one imaju one duge brkove? Nisam sigurna da su to te ribice al lice na ove...ne znam kako se zovu, ali bih upozorila na njihovu agresivnost kada hoce da se pare. zlatnu ribicu mi je malo po malo zivu jela a gupice tjerala po akvarijumu do iznemoglosti...na kraju sam ih izvadila i poklonila jaranici...cura se istraumirala...kaze zafuraju se i gruhnu od staklo...Kupljene su u zoo centru i receno je da su miroljubljive.,stim da sam primjetio i jednu cudnu stvar a to je auratus foler koliko mi se cini trebala bi jos koja slika da bih nesto sa sigurnoscu rekao..a rekao sam foler jer je ovaj CRNO zuti sa trakama dominantni muzijak,a sa ZUTO crnim trakam je zenka e foler je poprimio boje zenke i sada ga dominantni muski nedira a foler im cijelo vrijeme smeta u parenju tako da bi dominantni mogao izvisit sto se tice potomstva....A plavi je moguce da je pseudotroheus kingsize ili neki drugi ..bilo bi dobro da se nabaci jos koja slika...
Znam o kojoj se ribi radi ali joj se imena latinskog nemogu sjetiti pa me ubij...Amazonka27 wrote:ja jedno vi drugomoje su imale brkove
a ove nemaju pa zato kazem da nisu to te...ne mogu da joj nadjem sliku jer ne znam kako se zove (zabroavila
) al cim nadjem postavit cu...
Ahaaaaaaa... Sada je sve jasno... A mislim da znam na koju ribicu poentiras ima je jedan moj prijatelj, a Uradi sam mi je rekao kako se ona zove jednom pa cemo ga evo potat ovom prilikom...Amazonka27 wrote:ja jedno vi drugomoje su imale brkove
a ove nemaju pa zato kazem da nisu to te...ne mogu da joj nadjem sliku jer ne znam kako se zove (zabroavila
Amano Ako ti mozes uletit iz emcinog akvarija sa antenama ona sto je prezivjela nuklearni napaduradi sam wrote:Znam o kojoj se ribi radi ali joj se imena latinskog nemogu sjetiti pa me ubij...Amazonka27 wrote:ja jedno vi drugomoje su imale brkove
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma znam ali ne mogu da se sjetim nikako, evo ricam latinski ali nece da naidje...uradi sam wrote:Amano Ako ti mozes uletit iz emcinog akvarija sa antenama ona sto je prezivjela nuklearni napaduradi sam wrote:Znam o kojoj se ribi radi ali joj se imena latinskog nemogu sjetiti pa me ubij...Amazonka27 wrote:ja jedno vi drugomoje su imale brkove
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nista citamo se sutra meni je mozak stao,,ujutro budem malo bolje fescero Lp svima ..amano sutra u jutro kafa u drustvuuradi sam wrote:Amano Ako ti mozes uletit iz emcinog akvarija sa antenama ona sto je prezivjela nuklearni napaduradi sam wrote:Znam o kojoj se ribi radi ali joj se imena latinskog nemogu sjetiti pa me ubij...Amazonka27 wrote:ja jedno vi drugomoje su imale brkove
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ona ide lijepo u kombinaciji sa Skalarima,black Molly,Guppy,ja bih je dodao jos sa neonkama...ali ja nisam za svastaras u akvarijima tako da nis od toga...dosta agresivna i teritorijalna riba vise na linku koji sam postavio koga zanima preporucujem je toplo zbog njene boje ljepote itd..nije osjetljiva riba dobro podnosi nasu vodu....Amazonka27 wrote:uh...jeste....buuuu kako je ne volim...