svekrve i snahe

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#51 Re: svekrve i snahe

Post by Ramzess Veliki »

Meni je punica sjebala brak, i ženu ... i razdvojila djecu ... i uništila punca, eno jadnik samo sjedi u ćošetu i ne progovara.
Može li neko da mi preporuči kvalitetnu punicu da joj ženim kćer, nije bitno kakva je ... samo da je punica normalna?
avetinja

#52 Re: svekrve i snahe

Post by avetinja »

Ramzess Veliki wrote:Meni je punica sjebala brak, i ženu ... i razdvojila djecu ... i uništila punca, eno jadnik samo sjedi u ćošetu i ne progovara.
Može li neko da mi preporuči kvalitetnu punicu da joj ženim kćer, nije bitno kakva je ... samo da je punica normalna?
Nema ti toga. Ako je punica normalna, onda je Šćer prava ludača i obrnuto. U najgorem slučaju možeš naletiti da su obje iste, eh tad si nadrlj'o. :mrgreen:
Ramzess Veliki

#53 Re: svekrve i snahe

Post by Ramzess Veliki »

avetinja wrote:
Ramzess Veliki wrote:Meni je punica sjebala brak, i ženu ... i razdvojila djecu ... i uništila punca, eno jadnik samo sjedi u ćošetu i ne progovara.
Nema ti toga. Ako je punica normalna, onda je Šćer prava ludača i obrnuto. U najgorem slučaju možeš naletiti da su obje iste, eh tad si nadrlj'o. :mrgreen:
A dovraga ima li ikakva kombinacija da se čovjek sretno oženi, vozi Bengu i ima dvije ljubavnice? :sad:
maybelline

#54 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

Evo zove me uzastopno ima tri dana...a vidjele se neki dan :? Stvarno malo previse, pa ni sa rodjenom se mamom ne cujem bas svaki dan.
arslanbey

#55 Re: svekrve i snahe

Post by arslanbey »

:lol: :lol: :lol:
arslanbey

#56 Re: svekrve i snahe

Post by arslanbey »

maybelline wrote:Evo zove me uzastopno ima tri dana...a vidjele se neki dan :? Stvarno malo previse, pa ni sa rodjenom se mamom ne cujem bas svaki dan.

pa prijalo joj druziti se s tobom,i nastavlja :skoljka: :mrgreen:
maybelline

#57 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

arslanbey wrote:
maybelline wrote:Evo zove me uzastopno ima tri dana...a vidjele se neki dan :? Stvarno malo previse, pa ni sa rodjenom se mamom ne cujem bas svaki dan.

pa prijalo joj druziti se s tobom,i nastavlja :skoljka: :mrgreen:
Hehehe, moze biti, moze biti... Ali sto je previse, previse je. Danas joj se nisam javljala na telefon, pravit cu se da nisam ni cula poziv (ja kuhala/cistila/spavala, a mobitel bio u drugoj sobi na tihom ;) )
p206

#58 Re: svekrve i snahe

Post by p206 »

Ramzess Veliki wrote:
avetinja wrote:
A dovraga ima li ikakva kombinacija da se čovjek sretno oženi, vozi Bengu i ima dvije ljubavnice? :sad:
ima u Hollywood-u... al u sljedećem nastavku, njih 3 se udruže i osvete ti se.... tako da si opet donji
maybelline

#59 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

joooj wrote:Ocito je to kako ko navikne, nisam jos udata, pa ne znam kako je imati svekrvu, ali nezamislivo mi je da se ne cujem s mamom svaki dan :-)
Ali sudeci prema ostalim postovima, tebi je ocito samo do hormona :) A jos ako vam je to prvo dijete, a i njoj prvo unuce samo pomisli da se brine i za tebe i za njega, pored svog sina naravno :D
Draga ti, nekad nisam raspolozena sama sa sobom da pricam, a kamoli sa mamom :-D a zamisli tek kako je sa svekrvom... Ne kazem ja da se ne trebamo nikako cuti. Nazovem i ja nju, ali mislim da je jednom do dva puta sedmicno maksimalno telefonskih razgovora svekrve i snahe. Prosto nemam toliko zajednickih tema s njom (a, vala, ne mozes uvijek ni biti savrseno pristojan i ljubazan, kao sto rekoh, nekad mi ni do mene nije).
manekenka u penziji

#60 Re: svekrve i snahe

Post by manekenka u penziji »

Draga maxbelline, tebe hormoni drmaju opasno.
p206

#61 Re: svekrve i snahe

Post by p206 »

maybelline wrote:
Draga ti, nekad nisam raspolozena sama sa sobom da pricam, a kamoli sa mamom :-D a zamisli tek kako je sa svekrvom... Ne kazem ja da se ne trebamo nikako cuti. Nazovem i ja nju, ali mislim da je jednom do dva puta sedmicno maksimalno telefonskih razgovora svekrve i snahe. Prosto nemam toliko zajednickih tema s njom (a, vala, ne mozes uvijek ni biti savrseno pristojan i ljubazan, kao sto rekoh, nekad mi ni do mene nije).
ma kakvi hormoni...dosadno joj, mislim svekrvi, pa zove stalno... znam po svom starom... od kako se sestra udala, bukvalno visi kod prijatelja, još u penziji ponekad uradi neki poslić, ali uglavnom ima previše slobodnog vremena
i kako on često bude kod njih, ja svaki put kad dođem dočekaju me ista pitanja pa gdje si ti? što ne dođeš? što nisi došao sa babom prošli put?...tako da bi se odmah okrenuo i otišao kući
ja imam svoje društvo, sa njima nemam puno zajedničkih tema, nazovem sestru na tel. kad je poželim, odem joj koliko mislim da je dovoljno, i meni ne treba više... a to oni ne kontaju,misle da ih izbjegavam, tako da mi je svaki put mučenje kad odem.
maybelline

#62 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

manekenka u penziji wrote:Draga maxbelline, tebe hormoni drmaju opasno.

Hahahahahha! Moze biti, moze biti... Idem sutra doktoru, mozda mi da nesto protiv toga :-D
manekenka u penziji

#63 Re: svekrve i snahe

Nista ti ne može dati, sve ce to proći sa porodom, tj.sa prestankom dojenja :)
Opusti se,sve je to super. Ne da ti da peres suđe, dolazi ti u goste a nece da te obavezuje ručkom, zove te jer se brine. Ma uzivaj, trudna si :) i ne beri brigu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#64 Re: svekrve i snahe

Post by ladyblue18 »

Ali fakat.

A da ne nazove, bilo bi 100 jezika kako se ne brine :D
CaneBos

#65 Re: svekrve i snahe

Post by CaneBos »

ladyblue18 wrote:
Ali fakat.

Ajde neka komentarisu one zene koje imaju svekrve i koje su i same svekrve. Ovako..bla,bla.. :roll:

Zena lijepo kaze da nema mnogo zajednickih tema sa svojom svekrvom, a takodjer da se ni sa svojom majkom ne cuje po sedmicu dana. Kad to dvoje saberemo, onda svakodnevni pozivi bez posebnog povoda itekako mogu ici na zivce.
Nismo svi isti i moramo imati razumijevanja i tolerancije za ljudske razlicitosti, sklonosti itd.

Licno, nikada nisam bila tip koji voli telefonske price i naklapanja. Sa mamom se cujem svako par dana ili svake sedmice.
Sa svekrvom skoro nikako. Nema problema, ali nema ni nista zajednicko, sem muza i nase djece. Shodno tome nema ni konvencionalnih zivkanja i naglabanja, sta ima, kako ste, kakvo je vrijeme, sta ste kuhali, gdje ste bili, ko, sta, kako, kome..

Da ima, vjerovatno bi komunikacija bila i cesca i prisnija, ovako raditi nesto nazor je naprosto gubitak energije koje nemam.
sha_ba

#66 Re: svekrve i snahe

Post by sha_ba »

direktni wrote:Jednog dana bit ćete svekrve akoBogda.
nece zene koje cure radjaju :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#67 Re: svekrve i snahe

Post by ladyblue18 »

CaneBos wrote:
ladyblue18 wrote:
Ali fakat.

Ajde neka komentarisu one zene koje imaju svekrve i koje su i same svekrve. Ovako..bla,bla.. :roll:
Pa i komentarise zena koja ima svekrvu.
manekenka u penziji

#68 Re: Odg: svekrve i snahe

ladyblue18 wrote:
CaneBos wrote:
ladyblue18 wrote: Ali fakat.

Možda samo ove sto se ne čuju nikako sa svekrvom mogu komentarisati :)
Mis mekinjas

#69 Re: svekrve i snahe

Post by Mis mekinjas »

Ja cu biti grozna svekrva. Zato o svojoj necu nista da pricam. :D
manekenka u penziji

#70 Re: svekrve i snahe

Hahahha, ako si učila od najbolje.... :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#71 Re: svekrve i snahe

Post by Truba »

uglavnom

bolesno
CaneBos

#72 Re: svekrve i snahe

Post by CaneBos »

manekenka u penziji wrote:
ladyblue18 wrote:[quote="CaneBos]
Možda samo ove sto se ne čuju nikako sa svekrvom mogu komentarisati :)[/quote][/quote][/quote]

Sarkazam ostavis na stranu pa procitas sta pisem :) Prijatelje biras, a svekra i svekrvu dobijas htjela ili ne i ili se uklopite sa slicnim afinitetima, pogledima na zivot, nacinom zivota ili ne. Postivati se morate, ali se lizati ne morate.
Nemamo ja i moja svekrva zajednicko nista izuzev mog muza i djece, a to nije tematika za svakodnevni razgovor. Da su nam se karakteri i sklonosti podudarili vjerovatno bi bili mnogo prisniji, dakle nije u pitanju nikakav antagonizam niti ukorijenjene nebuloze o balansu snaga izmedju dvije zene, naprosto nema nazor suplje i nazor se plaho gotivimo i volimo. ad acta :)
manekenka u penziji

#73 Re: svekrve i snahe

Sve dok vama takav odnos funkcionise, svaka vam čast.
Ramzess Veliki

#74 Re: svekrve i snahe

Post by Ramzess Veliki »

direktni wrote:
I kod mene rezultat identičan.

Samo mislim da ti to nije učinila punica (to za punca vjerovatno jeste). U napisanom, punica može biti povod pa i uzrok, al' egzekutor ti je supruga. Sve što ti se desilo je ishod ženinog ne/poimanja posljedica, ili tvog, a sve zahvaljući činjenici koja je strana odlučila da preko felša, počne izvoditi penale. ;-)

Mozak bi nam trebao služiti za ispravno prosuđivanje, al' uzalud, ako nam je mozak veličine neoljuštenog kikirikija i to u punom naponu.

Sada će mi, neistomišljenici/e poručiti - žene su zlo -, a ja se "zakačio" za izneseni primjer. :D
Sve su krive jeftine serije i feministkinje.
Čitam neki internet portal, kao savjeti muškarcima za sretan brak ... uslov za sretan brak je sretna ženica ... ma jel' baš, a sretan muškarac nije uslov. I tu litaniju pročita ženica, i opleti da ona bude u svemu zadovoljna ... "Maaati, šta još da mu radim da ja budem još sretnija? "
- "Zajaši ga šćeri nek' lipsa. "
nuttyyy

#75 Re: svekrve i snahe

Post by nuttyyy »

maybelline wrote:Da pokusamo obnoviti temu :-D

Kako reagovati na svekrvinu izjavu "Ma ne snalazis se ti meni ovdje", misleci pritom na njenu kuhinju. Izjavila je ovo nakon sto sam ja oprala sudje kod nje nakon rucka par puta. Zivimo u odvojenim gradovima, vidjamo se mozda jednom do dva puta mjesecno. Inace nisam tip koji se namece drugima i svojevoljno nesto podjem prckati, cistiti po tudjim stanovima pa ni kod nje, ali se uvijek ponudim za pomoc oko bilo cega (koid svekrve obicno rasklonim sto nakon rucka, operem sudje).
Nemoj joj bona uzeti za zlo. Ako nije stvarno losa zena, onda sigurno nije imala losu namjeru. Inace mislim da je problem nas snaha sto svaku rijec analiziramo a mozda majke nasih muzeva uopste ne misle nista lose :) . Isto kao za onu vazu. Ima zena pravo da joj se ne svidja. To ne znaci da te manje voli, naprotiv, dovoljno te cijeni da je slobodna reci sta misli.

Moja svekrva je :thumbup: , ima i ona ovakvih izjava ali mi je trebalo vremena da skontam da nema losu namjeru. Doduse, ja bih sigurno na ovakvu izjavu svoju svekrvu uz zagrljaj i :kiss: pitala "Kako to mislite ? " ili "Hajde mi Vi pokazite kako treba". Ja ne ostavljam stvari nedorecene da se onda ja mislim sta je pisac htio reci...
Post Reply