svekrve i snahe
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#51 Re: svekrve i snahe
Meni je punica sjebala brak, i ženu ... i razdvojila djecu ... i uništila punca, eno jadnik samo sjedi u ćošetu i ne progovara.
Može li neko da mi preporuči kvalitetnu punicu da joj ženim kćer, nije bitno kakva je ... samo da je punica normalna?
Može li neko da mi preporuči kvalitetnu punicu da joj ženim kćer, nije bitno kakva je ... samo da je punica normalna?
- avetinja
#52 Re: svekrve i snahe
Nema ti toga. Ako je punica normalna, onda je Šćer prava ludača i obrnuto. U najgorem slučaju možeš naletiti da su obje iste, eh tad si nadrlj'o.Ramzess Veliki wrote:Meni je punica sjebala brak, i ženu ... i razdvojila djecu ... i uništila punca, eno jadnik samo sjedi u ćošetu i ne progovara.
- Ramzess Veliki
#53 Re: svekrve i snahe
A dovraga ima li ikakva kombinacija da se čovjek sretno oženi, vozi Bengu i ima dvije ljubavnice?avetinja wrote:Nema ti toga. Ako je punica normalna, onda je Šćer prava ludača i obrnuto. U najgorem slučaju možeš naletiti da su obje iste, eh tad si nadrlj'o.Ramzess Veliki wrote:Meni je punica sjebala brak, i ženu ... i razdvojila djecu ... i uništila punca, eno jadnik samo sjedi u ćošetu i ne progovara.
- maybelline
#54 Re: svekrve i snahe
Evo zove me uzastopno ima tri dana...a vidjele se neki dan
Stvarno malo previse, pa ni sa rodjenom se mamom ne cujem bas svaki dan.
-
arslanbey
#56 Re: svekrve i snahe
maybelline wrote:Evo zove me uzastopno ima tri dana...a vidjele se neki danStvarno malo previse, pa ni sa rodjenom se mamom ne cujem bas svaki dan.
pa prijalo joj druziti se s tobom,i nastavlja
- maybelline
#57 Re: svekrve i snahe
Hehehe, moze biti, moze biti... Ali sto je previse, previse je. Danas joj se nisam javljala na telefon, pravit cu se da nisam ni cula poziv (ja kuhala/cistila/spavala, a mobitel bio u drugoj sobi na tihomarslanbey wrote:maybelline wrote:Evo zove me uzastopno ima tri dana...a vidjele se neki danStvarno malo previse, pa ni sa rodjenom se mamom ne cujem bas svaki dan.
![]()
![]()
![]()
pa prijalo joj druziti se s tobom,i nastavlja![]()
- p206
#58 Re: svekrve i snahe
ima u Hollywood-u... al u sljedećem nastavku, njih 3 se udruže i osvete ti se.... tako da si opet donjiRamzess Veliki wrote:A dovraga ima li ikakva kombinacija da se čovjek sretno oženi, vozi Bengu i ima dvije ljubavnice?avetinja wrote:Nema ti toga. Ako je punica normalna, onda je Šćer prava ludača i obrnuto. U najgorem slučaju možeš naletiti da su obje iste, eh tad si nadrlj'o.Ramzess Veliki wrote:Meni je punica sjebala brak, i ženu ... i razdvojila djecu ... i uništila punca, eno jadnik samo sjedi u ćošetu i ne progovara.
- maybelline
#59 Re: svekrve i snahe
Draga ti, nekad nisam raspolozena sama sa sobom da pricam, a kamoli sa mamomjoooj wrote:Ocito je to kako ko navikne, nisam jos udata, pa ne znam kako je imati svekrvu, ali nezamislivo mi je da se ne cujem s mamom svaki dan![]()
Ali sudeci prema ostalim postovima, tebi je ocito samo do hormonaA jos ako vam je to prvo dijete, a i njoj prvo unuce samo pomisli da se brine i za tebe i za njega, pored svog sina naravno
- manekenka u penziji
#60 Re: svekrve i snahe
Draga maxbelline, tebe hormoni drmaju opasno.
- p206
#61 Re: svekrve i snahe
ma kakvi hormoni...dosadno joj, mislim svekrvi, pa zove stalno... znam po svom starom... od kako se sestra udala, bukvalno visi kod prijatelja, još u penziji ponekad uradi neki poslić, ali uglavnom ima previše slobodnog vremenamaybelline wrote:
Draga ti, nekad nisam raspolozena sama sa sobom da pricam, a kamoli sa mamoma zamisli tek kako je sa svekrvom... Ne kazem ja da se ne trebamo nikako cuti. Nazovem i ja nju, ali mislim da je jednom do dva puta sedmicno maksimalno telefonskih razgovora svekrve i snahe. Prosto nemam toliko zajednickih tema s njom (a, vala, ne mozes uvijek ni biti savrseno pristojan i ljubazan, kao sto rekoh, nekad mi ni do mene nije).
i kako on često bude kod njih, ja svaki put kad dođem dočekaju me ista pitanja pa gdje si ti? što ne dođeš? što nisi došao sa babom prošli put?...tako da bi se odmah okrenuo i otišao kući
ja imam svoje društvo, sa njima nemam puno zajedničkih tema, nazovem sestru na tel. kad je poželim, odem joj koliko mislim da je dovoljno, i meni ne treba više... a to oni ne kontaju,misle da ih izbjegavam, tako da mi je svaki put mučenje kad odem.
- maybelline
#62 Re: svekrve i snahe
manekenka u penziji wrote:Draga maxbelline, tebe hormoni drmaju opasno.
Hahahahahha! Moze biti, moze biti... Idem sutra doktoru, mozda mi da nesto protiv toga
- manekenka u penziji
#63 Re: svekrve i snahe
Nista ti ne može dati, sve ce to proći sa porodom, tj.sa prestankom dojenja 
Opusti se,sve je to super. Ne da ti da peres suđe, dolazi ti u goste a nece da te obavezuje ručkom, zove te jer se brine. Ma uzivaj, trudna si
i ne beri brigu.
Opusti se,sve je to super. Ne da ti da peres suđe, dolazi ti u goste a nece da te obavezuje ručkom, zove te jer se brine. Ma uzivaj, trudna si
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#64 Re: svekrve i snahe
Ali fakat.manekenka u penziji wrote:Draga maxbelline, tebe hormoni drmaju opasno.
A da ne nazove, bilo bi 100 jezika kako se ne brine
- CaneBos
#65 Re: svekrve i snahe
Ajde neka komentarisu one zene koje imaju svekrve i koje su i same svekrve. Ovako..bla,bla..ladyblue18 wrote:Ali fakat.manekenka u penziji wrote:Draga maxbelline, tebe hormoni drmaju opasno.
A da ne nazove, bilo bi 100 jezika kako se ne brine
Zena lijepo kaze da nema mnogo zajednickih tema sa svojom svekrvom, a takodjer da se ni sa svojom majkom ne cuje po sedmicu dana. Kad to dvoje saberemo, onda svakodnevni pozivi bez posebnog povoda itekako mogu ici na zivce.
Nismo svi isti i moramo imati razumijevanja i tolerancije za ljudske razlicitosti, sklonosti itd.
Licno, nikada nisam bila tip koji voli telefonske price i naklapanja. Sa mamom se cujem svako par dana ili svake sedmice.
Sa svekrvom skoro nikako. Nema problema, ali nema ni nista zajednicko, sem muza i nase djece. Shodno tome nema ni konvencionalnih zivkanja i naglabanja, sta ima, kako ste, kakvo je vrijeme, sta ste kuhali, gdje ste bili, ko, sta, kako, kome..
Da ima, vjerovatno bi komunikacija bila i cesca i prisnija, ovako raditi nesto nazor je naprosto gubitak energije koje nemam.
-
sha_ba
#66 Re: svekrve i snahe
nece zene koje cure radjajudirektni wrote:Jednog dana bit ćete svekrve akoBogda.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#67 Re: svekrve i snahe
Pa i komentarise zena koja ima svekrvu.CaneBos wrote:Ajde neka komentarisu one zene koje imaju svekrve i koje su i same svekrve. Ovako..bla,bla..ladyblue18 wrote:Ali fakat.manekenka u penziji wrote:Draga maxbelline, tebe hormoni drmaju opasno.
A da ne nazove, bilo bi 100 jezika kako se ne brine![]()
- manekenka u penziji
#68 Re: Odg: svekrve i snahe
Možda samo ove sto se ne čuju nikako sa svekrvom mogu komentarisatiladyblue18 wrote:Pa i komentarise zena koja ima svekrvu.CaneBos wrote:Ajde neka komentarisu one zene koje imaju svekrve i koje su i same svekrve. Ovako..bla,bla..ladyblue18 wrote: Ali fakat.
A da ne nazove, bilo bi 100 jezika kako se ne brine![]()
- Mis mekinjas
#69 Re: svekrve i snahe
Ja cu biti grozna svekrva. Zato o svojoj necu nista da pricam. 
- manekenka u penziji
#70 Re: svekrve i snahe
Hahahha, ako si učila od najbolje.... 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#71 Re: svekrve i snahe
uglavnom
bolesno
bolesno
- CaneBos
#72 Re: svekrve i snahe
Možda samo ove sto se ne čuju nikako sa svekrvom mogu komentarisatimanekenka u penziji wrote:Pa i komentarise zena koja ima svekrvu.ladyblue18 wrote:[quote="CaneBos]
Ajde neka komentarisu one zene koje imaju svekrve i koje su i same svekrve. Ovako..bla,bla..![]()
Sarkazam ostavis na stranu pa procitas sta pisem
Nemamo ja i moja svekrva zajednicko nista izuzev mog muza i djece, a to nije tematika za svakodnevni razgovor. Da su nam se karakteri i sklonosti podudarili vjerovatno bi bili mnogo prisniji, dakle nije u pitanju nikakav antagonizam niti ukorijenjene nebuloze o balansu snaga izmedju dvije zene, naprosto nema nazor suplje i nazor se plaho gotivimo i volimo. ad acta
- manekenka u penziji
#73 Re: svekrve i snahe
Sve dok vama takav odnos funkcionise, svaka vam čast.
- Ramzess Veliki
#74 Re: svekrve i snahe
Sve su krive jeftine serije i feministkinje.direktni wrote:I kod mene rezultat identičan.Ramzess Veliki wrote:Meni je punica sjebala brak, i ženu ... i razdvojila djecu ... i uništila punca, eno jadnik samo sjedi u ćošetu i ne progovara.
Samo mislim da ti to nije učinila punica (to za punca vjerovatno jeste). U napisanom, punica može biti povod pa i uzrok, al' egzekutor ti je supruga. Sve što ti se desilo je ishod ženinog ne/poimanja posljedica, ili tvog, a sve zahvaljući činjenici koja je strana odlučila da preko felša, počne izvoditi penale.![]()
Mozak bi nam trebao služiti za ispravno prosuđivanje, al' uzalud, ako nam je mozak veličine neoljuštenog kikirikija i to u punom naponu.
Sada će mi, neistomišljenici/e poručiti - žene su zlo -, a ja se "zakačio" za izneseni primjer.
Čitam neki internet portal, kao savjeti muškarcima za sretan brak ... uslov za sretan brak je sretna ženica ... ma jel' baš, a sretan muškarac nije uslov. I tu litaniju pročita ženica, i opleti da ona bude u svemu zadovoljna ... "Maaati, šta još da mu radim da ja budem još sretnija? "
- "Zajaši ga šćeri nek' lipsa. "
-
nuttyyy
#75 Re: svekrve i snahe
Nemoj joj bona uzeti za zlo. Ako nije stvarno losa zena, onda sigurno nije imala losu namjeru. Inace mislim da je problem nas snaha sto svaku rijec analiziramo a mozda majke nasih muzeva uopste ne misle nista losemaybelline wrote:Da pokusamo obnoviti temu![]()
Kako reagovati na svekrvinu izjavu "Ma ne snalazis se ti meni ovdje", misleci pritom na njenu kuhinju. Izjavila je ovo nakon sto sam ja oprala sudje kod nje nakon rucka par puta. Zivimo u odvojenim gradovima, vidjamo se mozda jednom do dva puta mjesecno. Inace nisam tip koji se namece drugima i svojevoljno nesto podjem prckati, cistiti po tudjim stanovima pa ni kod nje, ali se uvijek ponudim za pomoc oko bilo cega (koid svekrve obicno rasklonim sto nakon rucka, operem sudje).
Moja svekrva je