Ti fakat nekad imas brutalne komentareseln wrote:Grijesis.
Tebi ne treba advokat, vec terapeut. Sto prije, to bolje. Ne govorim ovo iz cinizma, niti bilo kakvih niskih pobuda, vec ti stvarno imas problem sa zivcima.
Mislim da bi ti,prije svega trebala pokusati otvoreno razgovarati sa njim. Ali bas rezgovarati,iskreno,bez svadje,scena...Reci mu sta ti smeta,bez ikakvih uvreda i prebacivanja krivice iskljucivo na njega.belissimma wrote:Vec danima ne mogu da ga pogledam nakon priredjenog bestidnog bezobrazluka i nepostovanja, a on se ponasa kao da je sve ok. Dakle u stanju me povrijediti i zivjeti s tim. Nije mu vazno sto sam trenutno otrovana - vjerovatno konta da ce me proci to neraspolozenje...ne pokusava da razgovaramo i da sazna u cemu je problem, u cemu je pogrijesio, da se potrudi da tako nesto ne ponovi...sad je ionako kasno, istu stvar je ponovio vec 3 puta u 15 dana, ne mislim da zeli drugacije da se ponasa. I s vremenom mogu ocekivati da bude samo gore.
Razvod mi je .... da se jos uvijek zabavljamo ne bih razmisljala sta da uradim bez obzira na broj godina ulozenih u vezu i kvalitet veze s pocetka...ali dijete mi je ogroooman razlog da ga nastavim podnositi.
Grijesim li?
Vecina zena grijesi jer misle da muskarci trebaju pogadjati sta nama smeta,i kad nesto rade pogresno,cesto to i ne primjecuju.Gundjanjem,prebacivanjem krivice iskljucivo na njega i izazivanjem svadje,nista se ne postize. Mozda bi ti on i rekao da pretjerujes,da nikakvog problema nema,da si ti preosjetljiva i slicno,ali sam sigurna da bi,ako ima imalo mozga,razmislio o svemu.
Glupo je razmisljati o razvodu kada to nisi pokusala rijesiti sa njim,pa da vidis stvarno kakva je situacija,i u sta ce ista prerasti
S druge strane,razvod nekad zna biti blagotvoran za psihicko zdravlje djeteta