Kako me je lagao-la/varao-la

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

_mallena_

#51 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by _mallena_ »

anais_nin wrote:
zelenashica wrote:
swirl wrote:Uf, spavala bih mu ili sa bratom, ili sa najboljim jaranom, pa kad je bal nek' je lmaskenba :wink:
vala ja ne bi...ako je njegovo dupe obraz moje nije :D ...najljepša je osveta samo se okrenuti i otići,kasnije će skontati šta je imao pa izgubio,a vjeruj to je najveća kazna......... :thumbup:
:thumbup: tako je zelenashice :)
meni uopste nije ni bitno da li bi doticni ikad skontao sta je izgubio....jednostavno spustati se na nivo osobe koja ti je toliko pala u ocima meni nema nikakvog rezona...takvim ponasanjem bih povrijedila samo sebe, a mazohista ipak nisam :)

a na ovu temu bi se moglo reci mnogo toga...inace smatram da su ljudi koji patoloski lazu i manipulisu iz nekih svojih niskih pobuda, potreba, neuhranjenog ega itd itd dno dna....da, svi ponekad lazemo, ali nisu ni sve lazi iste...slagati glupost kao "boli me glava" kad ti se ne izlazi i lagati ovako velike stvari tj navesti drugu osobu da ima iluzuju stvarnosti koja ne postoji, lazi koje slamaju srca i zivote...ne mogu biti iste...jadno i bijedno i posve bez muda (ovo se odnosi i na pripadnice "ljepseg" pola koje praktikuju istu igru)...

uvijek sam imala puno vise postovanja prema "otvorenim zenskarosima" tj onim koji ne samo da nikom ne obecavaju nista nego mudro znaju probrati zene koje u datom momentu ionako nisu emotivno labilne....ne zavoditi na emotivnom i intelektualnom nivou nego samo na nekom povrsnom...to je neka sasvim druga sfera ponasanja....i igra u kojoj svi ukljuceni znaju o cemu se radi....

autorici teme samo da kazem da mi je jako zao sto joj se ovo desilo...na zalost, koliko se god cini nevjerovatna prica, takvih ima na pretek oko nas...zivot zaista pise romane :) i ne vjerujem u one glupe price "sto te ne slomije, cini te jacim", "trebalo je to da ti se desi da ti ojaca karakter" itd itd....nije trebalo da se desi...niko ne zasluzuje toliku kolicinu bola, manipulacije, poigravanja sa mozgom, egom, emocijama, samopouzdanjem...nikad vise neces biti ista...i koliko god se to nevjerovatno cinili sada "jedna lasta ne cini proljece" tj nisu svi muskarci kao ovaj...srecom...za svakog sarmantnog supljeg beskicmenjaka kao ovaj na kojeg si naletila postoji makar po jedan "pravi muskarac"...koji stoji na zemlji sa obe noge, koji osim sarma ima i supstancu emotivnu, intelektualnu, zivotnu...i kojem ce biti dovoljna hrana za njegov ego sto ga voli zena kao ti :)

Svaka cast :thumbup:
kEN0

#52 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by kEN0 »

andrija2007 wrote:
kEN0 wrote:kakav lazov
Priznajem, nisam mu buraz, al' bi mu mogo garant bit ko najbolji jaran.
nisam tebi ni govorio, nego odgovor na ovaj njen tekst :]
andrija2007

#53 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by andrija2007 »

kEN0 wrote:
andrija2007 wrote:
kEN0 wrote:kakav lazov
Priznajem, nisam mu buraz, al' bi mu mogo garant bit ko najbolji jaran.
nisam tebi ni govorio, nego odgovor na ovaj njen tekst :]
Al je dobro ispalo!
Vitamin C

#54 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Vitamin C »

andrija2007 wrote:
kEN0 wrote:
andrija2007 wrote:nisam tebi ni govorio, nego odgovor na ovaj njen tekst :]
Al je dobro ispalo!
Uh, dobro je. Pade mi kamen sa srca.
andrija2007

#55 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by andrija2007 »

Al je dobro ispalo![/quote][/quote]
Uh, dobro je. Pade mi kamen sa srca.[/quote]

Nadam se ti nije pao na nogu! :lol:
Panthera

#56 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Panthera »

* "Ako čovjek zaroni do dna naslade, iznijeće odande više šljunka nego bisera"
* "Arhitekti svoje greške pokrivaju mermerom, ljekari zemljom, a žene dekolteom."

* "Bračna veza je visoka škola altruizma."
* "Brak se mora neprestano boriti protiv nemani koja sve proždire – protiv navike."

* "Čovjek nerado postaje prijatelj neke žene, ako već može da joj bude ljubavnik."

* "Dobar brak bi bio između slijepe žene i gluhog muškarca."

* "Kad nas ljube, žene nam opraštaju sve, čak i naše zločine. A kad nas ne ljube, ne opraštaju nam ništa. Čak ni naše vrline."
* "Kada bismo znali strahotu i težinu laži, progonili bismo je ognjem prije nego druge zločine."
* "Ko bi mogao odrediti granice gdje slast prelazi u bol, a gdje je bol još slast."
* "Ko može upravljati jednom ženom, može upravljati i jednim narodom."
* "Ko traži odlikovanje, nije ga zaslužio, a ko je zaslužio, njemu nije potrebno."

* "Lopov počinje time što predstavlja da laž naliči na istinu, a završava time što istina naliči na laž."

* "Ljubav je jedna strast koja ne priznaje ni prošlost ni budućnost."
* "Ljubav je kao rat: započinjes kada želis, a boj napuštaš kada iznemogneš!"
* "Ljubav je poezija čula."
* "Ljubav radije umre nego da životari."
* "Ljubavnik ima sve vrline i sve mane koje mužu nedostaju"
* "Ljudi jednako preuveličavaju i sreću i nesreću: nikad nismo ni tako sretni ni tako nesretni kako se to govori."
* "Mladost imamo da bi činili gluposti, a starost da bi za tim glupostima žalili!"
* "Muškarac nipošto ne želi biti prijatelj neke žene, ako može biti njen ljubavnik."
* "Muža će najbolje osvetiti ženin ljubavnik."
* "Nevaljalci su veliki junaci u ljubavi."
* "Nezahvalni smo možda samo zato što nismo u mogućnosti da se odužimo."
* "Ništa nije tako u stanju da ražalosti ženu kao povrijeđena sujeta: nikad još nisam vidio loše obučenu ženu da je ljubazna i raspoložena."

* "Prva ljubav jedne žene je nešto dragocjeno. Kasnija ljubakanja imaju nečeg iskonskog."

* "Raskoš u osjećanjima,to je poezija siromaha; bez tog bogatstva šta bi ljubav bila za njih"?
* "Žena je muškarcu ono, što on iz nje učini."
* "Žene misle kao kraljevi, da im sve dugujemo."
* "Žene su uvijek iskrene čak i onda kad su licemjerne jer se povode za nekim prirodnim osjećajem."
* "Život muškarca je slava, život žene - ljubav."
andrija2007

#57 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by andrija2007 »

Panthera wrote:* "Ako čovjek zaroni do dna naslade, iznijeće odande više šljunka nego bisera"
* "Arhitekti svoje greške pokrivaju mermerom, ljekari zemljom, a žene dekolteom."

* "Bračna veza je visoka škola altruizma."
* "Brak se mora neprestano boriti protiv nemani koja sve proždire – protiv navike."

* "Čovjek nerado postaje prijatelj neke žene, ako već može da joj bude ljubavnik."

* "Dobar brak bi bio između slijepe žene i gluhog muškarca."

* "Kad nas ljube, žene nam opraštaju sve, čak i naše zločine. A kad nas ne ljube, ne opraštaju nam ništa. Čak ni naše vrline."
* "Kada bismo znali strahotu i težinu laži, progonili bismo je ognjem prije nego druge zločine."
* "Ko bi mogao odrediti granice gdje slast prelazi u bol, a gdje je bol još slast."
* "Ko može upravljati jednom ženom, može upravljati i jednim narodom."
* "Ko traži odlikovanje, nije ga zaslužio, a ko je zaslužio, njemu nije potrebno."

* "Lopov počinje time što predstavlja da laž naliči na istinu, a završava time što istina naliči na laž."

* "Ljubav je jedna strast koja ne priznaje ni prošlost ni budućnost."
* "Ljubav je kao rat: započinjes kada želis, a boj napuštaš kada iznemogneš!"
* "Ljubav je poezija čula."
* "Ljubav radije umre nego da životari."
* "Ljubavnik ima sve vrline i sve mane koje mužu nedostaju"
* "Ljudi jednako preuveličavaju i sreću i nesreću: nikad nismo ni tako sretni ni tako nesretni kako se to govori."
* "Mladost imamo da bi činili gluposti, a starost da bi za tim glupostima žalili!"
* "Muškarac nipošto ne želi biti prijatelj neke žene, ako može biti njen ljubavnik."
* "Muža će najbolje osvetiti ženin ljubavnik."
* "Nevaljalci su veliki junaci u ljubavi."
* "Nezahvalni smo možda samo zato što nismo u mogućnosti da se odužimo."
* "Ništa nije tako u stanju da ražalosti ženu kao povrijeđena sujeta: nikad još nisam vidio loše obučenu ženu da je ljubazna i raspoložena."

* "Prva ljubav jedne žene je nešto dragocjeno. Kasnija ljubakanja imaju nečeg iskonskog."

* "Raskoš u osjećanjima,to je poezija siromaha; bez tog bogatstva šta bi ljubav bila za njih"?
* "Žena je muškarcu ono, što on iz nje učini."
* "Žene misle kao kraljevi, da im sve dugujemo."
* "Žene su uvijek iskrene čak i onda kad su licemjerne jer se povode za nekim prirodnim osjećajem."
* "Život muškarca je slava, život žene - ljubav."
Dodao bih: Ne vjeruj ženi/muškarcu koja/ji laže!
Vitamin C

#58 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Vitamin C »

Najveći mislioče ove večeri, sada tebi može pasti kamen sa srca, jer se mojoj skotrljao i nije mi ni dotakao nogu.
andrija2007

#59 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by andrija2007 »

Vitamin C wrote:Najveći mislioče ove večeri, sada tebi može pasti kamen sa srca, jer se mojoj skotrljao i nije mi ni dotakao nogu.
Ma ja se bojim, da mi kamen ne padne zajedno sa srdašcem, pa onda što reče čika Jova Jovanović Zmaj: "Onda zbogom svete!".
Last edited by andrija2007 on 28/07/2009 23:58, edited 1 time in total.
Panthera

#60 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Panthera »

Vitamin C wrote:Najveći mislioče ove večeri, sada tebi može pasti kamen sa srca, jer se mojoj skotrljao i nije mi ni dotakao nogu.
Ma jok ba nisam ja ovo smislio nego moja kona sa 4og:D cula za temu pa kaze da de im napisi koju od mene :lol: :lol:
andrija2007

#61 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by andrija2007 »

Panthera wrote:
Ma jok ba nisam ja ovo smislio nego moja kona sa 4og:D cula za temu pa kaze da de im napisi koju od mene :lol: :lol:
Valja li čemu ta kona sa četvrtog?
Vitamin C

#62 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Vitamin C »

Panthera wrote:
Ja se obraćao Andriji. :D
Ime kojim sam oslovio Andriju pripada i tvojoj koni. Ti možeš biti najveći daktilograf večeri. :D
Panthera

#63 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Panthera »

andrija2007 wrote:
Panthera wrote:
:D sta mislis ja ovo kuco radi vas :D jes garant :lol: :lol: :lol: al kad vec pita ima jaranica ko u prici :D
Panthera

#64 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Panthera »

Vitamin C wrote:
Panthera wrote:
Ja se obraćao Andriji. :D
Ime kojim sam oslovio Andriju pripada i tvojoj koni. Ti možeš biti najveći daktilograf večeri. :D
Ma daj sta das :roll:
Šandor

#65 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Šandor »

anais_nin wrote:
zelenashica wrote:
swirl wrote:Uf, spavala bih mu ili sa bratom, ili sa najboljim jaranom, pa kad je bal nek' je lmaskenba :wink:
vala ja ne bi...ako je njegovo dupe obraz moje nije :D ...najljepša je osveta samo se okrenuti i otići,kasnije će skontati šta je imao pa izgubio,a vjeruj to je najveća kazna......... :thumbup:
:thumbup: tako je zelenashice :)
meni uopste nije ni bitno da li bi doticni ikad skontao sta je izgubio....jednostavno spustati se na nivo osobe koja ti je toliko pala u ocima meni nema nikakvog rezona...takvim ponasanjem bih povrijedila samo sebe, a mazohista ipak nisam :)

a na ovu temu bi se moglo reci mnogo toga...inace smatram da su ljudi koji patoloski lazu i manipulisu iz nekih svojih niskih pobuda, potreba, neuhranjenog ega itd itd dno dna....da, svi ponekad lazemo, ali nisu ni sve lazi iste...slagati glupost kao "boli me glava" kad ti se ne izlazi i lagati ovako velike stvari tj navesti drugu osobu da ima iluzuju stvarnosti koja ne postoji, lazi koje slamaju srca i zivote...ne mogu biti iste...jadno i bijedno i posve bez muda (ovo se odnosi i na pripadnice "ljepseg" pola koje praktikuju istu igru)...

uvijek sam imala puno vise postovanja prema "otvorenim zenskarosima" tj onim koji ne samo da nikom ne obecavaju nista nego mudro znaju probrati zene koje u datom momentu ionako nisu emotivno labilne....ne zavoditi na emotivnom i intelektualnom nivou nego samo na nekom povrsnom...to je neka sasvim druga sfera ponasanja....i igra u kojoj svi ukljuceni znaju o cemu se radi....

autorici teme samo da kazem da mi je jako zao sto joj se ovo desilo...na zalost, koliko se god cini nevjerovatna prica, takvih ima na pretek oko nas...zivot zaista pise romane :) i ne vjerujem u one glupe price "sto te ne slomije, cini te jacim", "trebalo je to da ti se desi da ti ojaca karakter" itd itd....nije trebalo da se desi...niko ne zasluzuje toliku kolicinu bola, manipulacije, poigravanja sa mozgom, egom, emocijama, samopouzdanjem...nikad vise neces biti ista...i koliko god se to nevjerovatno cinili sada "jedna lasta ne cini proljece" tj nisu svi muskarci kao ovaj...srecom...za svakog sarmantnog supljeg beskicmenjaka kao ovaj na kojeg si naletila postoji makar po jedan "pravi muskarac"...koji stoji na zemlji sa obe noge, koji osim sarma ima i supstancu emotivnu, intelektualnu, zivotnu...i kojem ce biti dovoljna hrana za njegov ego sto ga voli zena kao ti :)

Anais, nije mi cilj da morališem, da te osuđujem. Ali ne razumijem zašto ti osuđuješ muškarca koji je predmet ove teme? I sama si pisala o vlastitim avanturama. Sjećam se da si jednom napisala da si bila s nekim muškarcem koji je u tom momentu imao ženu i djecu. I da si ga ostavila tek kad te je njegova žena počela uznemiravati na mobitel. Kao što rekoh, ni na kraj mi pameti nije da glumim moralistu, ali muškarac po kojem se ovdje pljuje nije učinio ništa mnogo monstruoznije od drugih ljudi koji varaju. Svaki slučaj prevare je užasan za osobu koja je prevarena. Njega nije bilo briga ni za jednu od tih žena. A tebe nije bilo briga za traumu kroz koju su vjerovatno prošla djeca tvog ljubavnika. Hoće li to možda proizvesti traumu koje se neko neće otarasiti do kraja života? Čovjek guzi i nije ga briga hoće li koga zaboljeti glava jer je on nestašan. U čemu je razlika između tvog i njegovog slučaja? :zoka:
Last edited by Šandor on 29/07/2009 00:12, edited 1 time in total.
andrija2007

#66 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by andrija2007 »

:D sta mislis ja ovo kuco radi vas :D jes garant :lol: :lol: :lol: al kad vec pita ima jaranica ko u prici
Evo ja već pjevušim: sinoć ja i moja kona..... 8-)
andrija2007

#67 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by andrija2007 »

Anais, nije mi cilj da morališem, da te osuđujem. Ali ne razumijem zašto ti osuđuješ muškarca koji je predmet ove teme? I sama si pisala o vlastitim avanturama. Sjećam se da si jednom napisala da si bila s nekim muškarcem koji je u tom momentu imao ženu i djecu. I da si ga ostavila tek kad te je njegova žena počela uznemiravati na mobitel. Kao što rekoh, ni na kraj mi pameti nije da glumim moralistu, ali muškarac po kojem se ovdje pljuje nije učinio ništa mnogo monstruoznije od drugih ljudi koji varaju. Svaki slučaj prevare je užasan za osobu koja je prevarena. Njega nije bilo briga ni za jednu od tih žena. A tebe nije bilo briga za traumu kroz koju su vjerovatno prošla djeca tvog ljubavnika. Hoće li to možda proizvesti traumu koje se neko neće otarasiti do kraja života? Čovjek guzi i nije ga briga hoće li koga zaboljeti glava jer je on nestašan. U čemu je razlika između tvog i njegovog slučaja? :zoka:[/quote]

Pa razlika je vjerovatno u geografskoj dužini i širini gradova gdje se te dvije radnje događaju. :idea:
Panthera

#68 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Panthera »

andrija2007 wrote:Anais, nije mi cilj da morališem, da te osuđujem. Ali ne razumijem zašto ti osuđuješ muškarca koji je predmet ove teme? I sama si pisala o vlastitim avanturama. Sjećam se da si jednom napisala da si bila s nekim muškarcem koji je u tom momentu imao ženu i djecu. I da si ga ostavila tek kad te je njegova žena počela uznemiravati na mobitel. Kao što rekoh, ni na kraj mi pameti nije da glumim moralistu, ali muškarac po kojem se ovdje pljuje nije učinio ništa mnogo monstruoznije od drugih ljudi koji varaju. Svaki slučaj prevare je užasan za osobu koja je prevarena. Njega nije bilo briga ni za jednu od tih žena. A tebe nije bilo briga za traumu kroz koju su vjerovatno prošla djeca tvog ljubavnika. Hoće li to možda proizvesti traumu koje se neko neće otarasiti do kraja života? Čovjek guzi i nije ga briga hoće li koga zaboljeti glava jer je on nestašan. U čemu je razlika između tvog i njegovog slučaja? :zoka:
Pa razlika je vjerovatno u geografskoj dužini i širini gradova gdje se te dvije radnje događaju. :idea:[/quote]

evo rekla kona jos jednu pa na spavanje :D

Moralnost je jednostavan stav koji zauzimamo prema ljudima koje lično mrzimo

Laku noc!
anais_nin

#69 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by anais_nin »

Šandor wrote: Anais, nije mi cilj da morališem, da te osuđujem. Ali ne razumijem zašto ti osuđuješ muškarca koji je predmet ove teme? I sama si pisala o vlastitim avanturama. Sjećam se da si jednom napisala da si bila s nekim muškarcem koji je u tom momentu imao ženu i djecu. I da si ga ostavila tek kad te je njegova žena počela uznemiravati na mobitel. Kao što rekoh, ni na kraj mi pameti nije da glumim moralistu, ali muškarac po kojem se ovdje pljuje nije učinio ništa mnogo monstruoznije od drugih ljudi koji varaju. Svaki slučaj prevare je užasan za osobu koja je prevarena. Njega nije bilo briga ni za jednu od tih žena. A tebe nije bilo briga za traumu kroz koju su vjerovatno prošla djeca tvog ljubavnika. Hoće li to možda proizvesti traumu koje se neko neće otarasiti do kraja života? Čovjek guzi i nije ga briga hoće li koga zaboljeti glava jer je on nestašan. U čemu je razlika između tvog i njegovog slučaja? :zoka:
:? :? :? ja bih rekla da se slabo sjecas :) ja jesam jednom pisala o covjeku koji je imao BIVSU zenu (i to na temi o vezama sa razvedenim osobama), koja je u tom trenutku takodje bila u vezi s nekim drugim...tako da bih rekla da je razlika drasticna...biti s nekim ko je razveden i s nekim ko je ozenjen ili zauzet...zar ne? :)
i da, takodje sam jednom pisala o svom iskustvu prevare, s tom razlikom sto sam ja nakon jednog jedinog poljupca s nekim drugim odmah raskinula svoju vezu...jer ne vidim poentu u tom da lazem ne samo nekog drugog nego i samu sebe...ozenjeni muskarci me nikad nisu zanimali....vjerovatno zato sto mi je uvijek bilo sladje moje od tudjeg...daleko od toga da sam cvjecka, ali takve stvari mi se ne mogu pripisati :)

i da li je u pitanju samo moral? a gdje je tu osnovna (ili barem bi trebala da bude osnovna) ljudska vrijednost postovanja prema drugoj osobi i njenim osjecanjima? u ocima drustva nemoralna moze biti i osoba koja bez diskriminacije upraznjava seks sa razlicitim partnerima...ali dok niko nije povrijedjen u toj jednacini za mene je to sve ok...ali da, gnusam se nad lazima i manipulacijama, gnusam se nad ljudima koji iz svoje nezrelosti i sebicnosti ruse tudje zivote...svaka prevara ima potencijal da zaboli...ali ne mislim da su sve prevare iste...postoje veze i brakovi u kojima ljudi upraznjavaju takve aktivnosti pod velom diskrecije i vrlo cesto uz precutnu saglasnost partnera...

naravno da u svemu ovom imamo samo jednu stranu price...ali iz onog sto je napisano rekla bih da se radi o nezreloj osobi, neuhranjenog ega koja trazi afirmaciju i validaciju svoje vrijednosti kroz hronicno i patolosko "zavodjenje" zena koje mu se ukazu na zivotnom putu...sustina prevare je LAZ...a u mojim ocima ljudi koji tako sistematski varaju/lazu su beskicmenjaci koji nisu u stanju da donesu odluku da budu sami i imaju samo povrsne odnose nego se hrane tudjim iskrenim emocijama i time (i pri tom) prikrivaju svoju nesposobnost za uzvracanje tih istih emocija na adekvatan nacin (osim supljom i plitkim sharmom)...moje skromno misljenje....
wileyX

#70 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by wileyX »

swirl wrote:
zelenashica wrote:
Je li ti stvarno vjerujes da mu je prava kazna to sto skonta sta je imao pa izgubio???? Ako je odgovor da, svaka cast tvojim vjerovanjima.
A jel ti stvarno vjerujes ako spavas sa njegovim bratom ili drugom da si mu vratila istom mjerom.Onda dodjes ko i on ako ne i gora.Malo nahranis ego ,malo se bolje osjecas i opet kako god okrenes ispade ista ko i on,znaci ima i u tebi to da bi ti to njemu sutra isto uradila.
seln

#71 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by seln »

Šandor wrote:
Anais, nije mi cilj da morališem, da te osuđujem. Ali ne razumijem zašto ti osuđuješ muškarca koji je predmet ove teme? I sama si pisala o vlastitim avanturama. Sjećam se da si jednom napisala da si bila s nekim muškarcem koji je u tom momentu imao ženu i djecu. I da si ga ostavila tek kad te je njegova žena počela uznemiravati na mobitel. Kao što rekoh, ni na kraj mi pameti nije da glumim moralistu, ali muškarac po kojem se ovdje pljuje nije učinio ništa mnogo monstruoznije od drugih ljudi koji varaju. Svaki slučaj prevare je užasan za osobu koja je prevarena. Njega nije bilo briga ni za jednu od tih žena. A tebe nije bilo briga za traumu kroz koju su vjerovatno prošla djeca tvog ljubavnika. Hoće li to možda proizvesti traumu koje se neko neće otarasiti do kraja života? Čovjek guzi i nije ga briga hoće li koga zaboljeti glava jer je on nestašan. U čemu je razlika između tvog i njegovog slučaja? :zoka:
Ma kakva anais, ona svoje ljubavne avanture prezivljava citajuci erotske romane... :wink:

Inace, mene je treba izlevatila samo jednom. Bila je starija, raspustenica, a ja mlad i zeljan pizze. Brzo saznao, brzo svrsio (vezu) i nikad nisam pozelio da se svetim. Nema nista ljepse nego s visine i bez emocija pogledati na nekoga, to je dovoljna osveta.

p.s. nekoliko puta su zene&djevojke varale muzeve&momke sa mnom :sad: broji li se to kao MOJA prevara?
Last edited by seln on 29/07/2009 09:39, edited 1 time in total.
Boom71

#72 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Boom71 »

anais_nin wrote:

Svaka cast,potpisujem !

:thumbup:
crnaguja

#73 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by crnaguja »

Nezadovoljsto vezom ali i samim sobom dovodi do takvih situacija, mada se na kraju time ne postigne ništa dugoročno već samo zakomplikuju život koji je i onako komplikovan.
Zlata M.

#74 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Zlata M. »

"Ako me je tako slagao dugogodisnji prijatelj.............sta ce mi tek drugi uraditi...",kazes.

auuuuuuu...mozda mi je promaklo u tvojoj prici,kad se sve ovo desilo.
Ako je nedavno,onda je donekle i normalna reakcija.
Zapravo,nije ni tada!
Ni ovaj slucaj nisi cestito provarila,a vec mislis na neki slijedeci,u kojem sebe unaprijed vidis kao zrtvu prevare! :roll:
Draga moja,ja bih ti preporucila da trenutno uopste ne razmisljas o nekom novom partneru,nego o sebi!
Sa ovakvim strahovima imas dobre sanse da ponovo budes prevarena.
Jer uopste nije u pitanju tvoj partner,ni onaj bivsi ni neki potencijalni.
U pitanju je nivo tvoga samopostovanja,svijesti o vlastitoj vrijednosti,vjere u sebe samu!
Nemoj mi se naljutiti,ali problem je tu.
I dok taj problem ne rijesis,nalijetaces i u buducnosti na uvijek i uvijek isti tip muskarca.
Razmisli.
Budi iskrena prema sebi i vidjeces da je upravo ovako.
Namjerno necu ni da pokusam analizirati tvog bivseg.
On je takav kakav jeste i uopste nije vazan kad je u pitanju tvoj bol,tvoje povlacenje iz zivota.
Problem je u tome sto si,vjerovatno,u njemu vidjela nekoga ko je odgovoran za tvoju srecu i ispunjenost.
Eh,kad shvatis da si za te stvari odgovorna iskljucivo ti,sresces "pravog".Znam da hoces. :)
Šandor

#75 Re: Kako me je lagao-la/varao-la

Post by Šandor »

anais_nin wrote::? :? :? ja bih rekla da se slabo sjecas :) ja jesam jednom pisala o covjeku koji je imao BIVSU zenu (i to na temi o vezama sa razvedenim osobama), koja je u tom trenutku takodje bila u vezi s nekim drugim...tako da bih rekla da je razlika drasticna...biti s nekim ko je razveden i s nekim ko je ozenjen ili zauzet...zar ne? :)
i da, takodje sam jednom pisala o svom iskustvu prevare, s tom razlikom sto sam ja nakon jednog jedinog poljupca s nekim drugim odmah raskinula svoju vezu...jer ne vidim poentu u tom da lazem ne samo nekog drugog nego i samu sebe...ozenjeni muskarci me nikad nisu zanimali....vjerovatno zato sto mi je uvijek bilo sladje moje od tudjeg...daleko od toga da sam cvjecka, ali takve stvari mi se ne mogu pripisati :)

i da li je u pitanju samo moral? a gdje je tu osnovna (ili barem bi trebala da bude osnovna) ljudska vrijednost postovanja prema drugoj osobi i njenim osjecanjima? u ocima drustva nemoralna moze biti i osoba koja bez diskriminacije upraznjava seks sa razlicitim partnerima...ali dok niko nije povrijedjen u toj jednacini za mene je to sve ok...ali da, gnusam se nad lazima i manipulacijama, gnusam se nad ljudima koji iz svoje nezrelosti i sebicnosti ruse tudje zivote...svaka prevara ima potencijal da zaboli...ali ne mislim da su sve prevare iste...postoje veze i brakovi u kojima ljudi upraznjavaju takve aktivnosti pod velom diskrecije i vrlo cesto uz precutnu saglasnost partnera...

naravno da u svemu ovom imamo samo jednu stranu price...ali iz onog sto je napisano rekla bih da se radi o nezreloj osobi, neuhranjenog ega koja trazi afirmaciju i validaciju svoje vrijednosti kroz hronicno i patolosko "zavodjenje" zena koje mu se ukazu na zivotnom putu...sustina prevare je LAZ...a u mojim ocima ljudi koji tako sistematski varaju/lazu su beskicmenjaci koji nisu u stanju da donesu odluku da budu sami i imaju samo povrsne odnose nego se hrane tudjim iskrenim emocijama i time (i pri tom) prikrivaju svoju nesposobnost za uzvracanje tih istih emocija na adekvatan nacin (osim supljom i plitkim sharmom)...moje skromno misljenje....
Onda se fakat ne sjećam dobro. Bilo je davno. Molim za oprost. :mrgreen:

No, nije ni važno. Oko 2/3 muškaraca su makar jednom u životu prevarili ženu. Praktično skoro svi koji su imali adekvatnu priliku da to učine. Neki to rade uz maksimalnu diskreciju, ne razgovaraju svi o tome u društvu s prijateljima, te se tako veliki broj slučajeva nikad ne sazna. Ljudi kontaju čovjek papučar, a on preverant samo takav. Broj žena koje to rade je nešto manji.

Mislim da to ljudi rade samo zato što mogu. A ne zbog toga što su neiživljeni. Neki guze čitav život u kontinuitetu, bez većih pauza, i nikad im ne bude dosta. Uvijek im je malo. A izgledaju tako da nakon jednog prolaska Ferhadijom, Titovom, Vilsonovim, mogu povaliti koju god hoće. Malo koja bi ih odbila. Slobodna ili udata, sa djecom ili bez. I takvi još nerijetko koriste i usluge prostitutki.
Post Reply