Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Nijaz niki nileee je za vas

Lafac ... i ja bih tako al mi ne da zena
38
31%
Big musliman ... elhamdullilah tako i treba
16
13%
Nemoralna osoba ...
25
20%
Krsitelj zakona ...
25
20%
Samo cetvrtkom ... tesko je biti pametan :D
18
15%

Total votes: 122

karanana

#51 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by karanana »

ja.neron wrote:nema grupnog sex-a u islamskom braku nego jednu veče kod jedne dugo veče kod druge i ako kupi poklon jednoj mora i drugoj isti ili iste vrijednosti
auh. e onda ne znam kako mu se isplati.
horosko

#52 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by horosko »

Toffee karamela wrote:
BlooQ. wrote:
(ima li kakva religija koja dozvoljava više muževa? :D)
Zapravo i ima, ali više je u pitanju običajno pravo. Na Tibetu je dozvoljena poliandrija (to se tako stručno zove) kada se više braće iz jedne fmilije ženi jednom ženom. Razlozi su ekonomske prirode, nešto ko biva da se zemljišni posjed ne bi rasparčavao beskonačnim dijeljenjem između rođaka, pa se pika da su djeca rođena iz takvog braka(?) svi braća i sestre.

Hmm, da i vrlo mi je čudno što se nešto tako nakaradno izrodilo baš u toj "prosvijetljenoj" zemlji, gdje svi mirišu tratinčice i plaču za Dalaj-lamom...yeah, ipak su i oni pohlepna pogan poput ostalih Zemljana. Mada, ne znam je li im Mao ukinuo taj divni običaj, nešto nisam upoznata s tim... :?
Znam za slucajeve u Nepalu... covjek mi iz prve ruke pricao! Trojica brace ozenila jednu hanumu i zive zajedno... svako vece drugi zagondzija. Za mladu valja u tim krajevima platiti dobro i ovako nekako skockaju za jednu pa opleti... :run:
HAVANA

#53 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by HAVANA »

Fordas wrote:
HAVANA wrote:Lafac strogi :oops:
Grupni sex je dozvoljen.
Pa vama je ocito krivo..... :P

P.S. Sastaviti dvije zene u krevetu je haram u Islamu

P.S.S. Predvidjam da se ova tema nece dugo, dugo zatvoriti...... zna se i zasto

Plačem od tuge :oops: :lol:
Neko kao remzija mi fali a sunce moje mi ne dozvoljava. :lol:
Jes i ova moja ters,najnormalniju stvar ona meni brani. :twisted:
madner

#54 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by madner »

Fordas wrote:
HAVANA wrote:Lafac strogi :oops:
Grupni sex je dozvoljen.
Pa vama je ocito krivo..... :P

P.S. Sastaviti dvije zene u krevetu je haram u Islamu

P.S.S. Predvidjam da se ova tema nece dugo, dugo zatvoriti...... zna se i zasto
Ne valja ni hamburger kad nema mesa izmedju krisaka :D
atko

#55 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by atko »

Tema je inace dokaz da mi nismo u stanju da varimo na objektiva nacin probleme na relaciji pojedinac - drustvo i obrnuto :wink:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#56 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Latina »

Najbolje za zenu je kad si stvori uslove da odbije koga hoce / bilo koju musku soluciju.

Znaci on moze predlagati /raditi sta mu volja, a da ti mozes da mu mahnes za sretan put.

Samo valja dobacit dotle.

Za ostale : kome se svidja ova opcija - bujrum. Whatever. Za djecu obje te zene je mozda bolje da zive s ocem. Ali to njih treba pitati.

p.s. Tema - odron.
L.e.g

#57 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by L.e.g »

Vidite da se opet sve oko novca vrti :bih: :bih: :bih:
pustopoljina

#58 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by pustopoljina »

ja kao zensko-smatram da ne postoji taj muskarac koji bi mogao izdrzati dvije prave zene.
smatram da muskarci imaju problem sa shvatanjem svojih granica.
smatram da je nemoguce imati dvije gazdarice u kuci.
smatram da je ovaj svijet pun kompleksasa u muskom tijelu.
a dok je tako-nemojte se cuditi sto su stvorili umjetnu spermu.
Compact

#59 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Compact »

Čovjek je čist i prema Bogu i prema ljudima! Mnogo je onih koji sličnim životom žive, samo što jedna za drugu ne zna! Jednoj je ime supruga a drugoj švalerka! Nijazu, ako to sve funkcioniše kako treba, svaka čast, ali "ja" svojoj ženi to ne bih mogao napraviti!
tataratira

#60 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by tataratira »

pustopoljina wrote:ja kao zensko-smatram da ne postoji taj muskarac koji bi mogao izdrzati dvije prave zene.
Dildo je iz raja izašao :lol:
HAVANA

#62 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by HAVANA »

Compact wrote:Mnogo je onih koji sličnim životom žive, samo što jedna za drugu ne zna! Jednoj je ime supruga a drugoj švalerka! Nijazu, ako to sve funkcioniše kako treba, svaka čast, ali "ja" svojoj ženi to ne bih mogao napraviti!

:shock: Slažem se sa kolegom. :D
Baghira

#63 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Baghira »

Compact wrote:Čovjek je čist i prema Bogu i prema ljudima! Mnogo je onih koji sličnim životom žive, samo što jedna za drugu ne zna! Jednoj je ime supruga a drugoj švalerka! Nijazu, ako to sve funkcioniše kako treba, svaka čast, ali "ja" svojoj ženi to ne bih mogao napraviti!
Hem ne bi ni smio ako se ona ne bi slozila s tim :D
pustopoljina

#64 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by pustopoljina »

tataratira wrote:
pustopoljina wrote:ja kao zensko-smatram da ne postoji taj muskarac koji bi mogao izdrzati dvije prave zene.
Dildo je iz raja izašao :lol:
sve je to,ba,za ljude...koji zinu koliko mogu sazvakati.
ovi drugi...prije,kad je bio cilj ostaviti iza sebe 20toro djece...i ima smisla-ali sada...prvo-ja bih iskopala oci svakoj koja bi mi stala na put-a ja nikad ne bih pristala biti druga.a na kraju-kad se svi kvalitetno posvadjaju-morao bi ici trecoj-jer bi ove dvije "boljela glava".
sheilak

#65 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by sheilak »

Je li to onaj što je neki dan bio u Avazu u rubrici " Šta kažu poznati " ? :-D neki dan čovjek sjedi do mene u komercijali i čita Avaz - kad tamo, kaže lik da se njegove dvije žene brinu o njemu. Mislila sam da sam pogrešno pročitala, kad ono tip se ne šali. :-)

Ne shvatam svrhu poligamije - zar mu jedna žena nije dovoljna, u čemu mu nije dovoljna? Je li dragi Bog stvorio Ademu Havu, Eminu, Saru ili samo Havu ( ako se već pozivaju na vjerske dozvole )? Ok, mogu shvatiti tu odredbu od prije 1400 godina, kada su žene ostajale udovice zbog pogibije njihovih muževa u ratovima - možda je bilo dozvoljeno da bi žene bile zaštićene. Medjutim sada - šta je sada svrha? Osim njegovog zadovoljstva, sujete, šta li?

Ali, dobro, ako su one same zadovoljne i ako su svi sretni, ko smo mi da se bunimo ?
dr.Gonzo

#66 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by dr.Gonzo »

Neka vala, sta fali, sve je fino dok je dobrovoljno.
Treba legalizovati privatne zivotne zajednice ljudi suprotnih spolova u omjeru n:m, gdje su n i m prirodni brojevi :lol:
Tako je zadovoljan i ovaj musliman sa 1-4 zene. Ili neka zene koja hoce da ima 3 muza. Ili muski gay par koji zeli da ima 2 zajednicke zene(koje su oduvijek htjele da zive u zajednici sa gay muskarcima).
Mogucnosti su prakticno neogranicene 8)
detroit-mercy

#67 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by detroit-mercy »

Pa i sada je ista situacija, zemlja i rata izasla. Zagondzije u najboljim godinam izginule, valja se neko pobrinuti za hudovice i jetime.
detroit-mercy

#68 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by detroit-mercy »

horosko wrote:
Toffee karamela wrote:
BlooQ. wrote:
(ima li kakva religija koja dozvoljava više muževa? :D)
Zapravo i ima, ali više je u pitanju običajno pravo. Na Tibetu je dozvoljena poliandrija (to se tako stručno zove) kada se više braće iz jedne fmilije ženi jednom ženom. Razlozi su ekonomske prirode, nešto ko biva da se zemljišni posjed ne bi rasparčavao beskonačnim dijeljenjem između rođaka, pa se pika da su djeca rođena iz takvog braka(?) svi braća i sestre.

Hmm, da i vrlo mi je čudno što se nešto tako nakaradno izrodilo baš u toj "prosvijetljenoj" zemlji, gdje svi mirišu tratinčice i plaču za Dalaj-lamom...yeah, ipak su i oni pohlepna pogan poput ostalih Zemljana. Mada, ne znam je li im Mao ukinuo taj divni običaj, nešto nisam upoznata s tim... :?
Znam za slucajeve u Nepalu... covjek mi iz prve ruke pricao! Trojica brace ozenila jednu hanumu i zive zajedno... svako vece drugi zagondzija. Za mladu valja u tim krajevima platiti dobro i ovako nekako skockaju za jednu pa opleti... :run:
Sreca pa nije safun da se potrosi
perajic

#69 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by perajic »

sheilak wrote:Je li to onaj što je neki dan bio u Avazu u rubrici " Šta kažu poznati " ? :-D neki dan čovjek sjedi do mene u komercijali i čita Avaz - kad tamo, kaže lik da se njegove dvije žene brinu o njemu. Mislila sam da sam pogrešno pročitala, kad ono tip se ne šali. :-)

Ne shvatam svrhu poligamije - zar mu jedna žena nije dovoljna, u čemu mu nije dovoljna? Je li dragi Bog stvorio Ademu Havu, Eminu, Saru ili samo Havu ( ako se već pozivaju na vjerske dozvole )? Ok, mogu shvatiti tu odredbu od prije 1400 godina, kada su žene ostajale udovice zbog pogibije njihovih muževa u ratovima - možda je bilo dozvoljeno da bi žene bile zaštićene. Medjutim sada - šta je sada svrha? Osim njegovog zadovoljstva, sujete, šta li?

Ali, dobro, ako su one same zadovoljne i ako su svi sretni, ko smo mi da se bunimo ?
Upravo ovo i jeste jedan od razloga. Medjutim, ima jedna stvar koju Mr. Hodzic ne ispunjava, a to je da te dvije zene imaju pravo na sopstveni dom, a pogotovo nije dozvoljen zajednicki intimni zivot. Mislim da su sada mnogi razocarani, jer su mislili da je grupnjak dozvoljen ;)
s_master

#70 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by s_master »

Koliko sam upoznat po svijetskoj statistici na jednog muskarca dodje sedam zena, ako ozenis samo jednu one ostale ostadose nezastićene :D
Compact

#71 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Compact »

HAVANA wrote:
Compact wrote: @HAVANA munjo, još samo da dječaka sa Sutle ispališ iz votaži, i u mijudža! :D
Uzalud vam trud svirači. :lol:
Pošto sam te vidio u zelenim pantolicama, evo jedna hikaja, :D
Prica o zelenom odijelu

Kada smo se sreli učio je ezan.
- "Pođi sa mnom u džamiju.", rekao sam.
- "Ti znaš da ja ne idem u džamiju.", reče.
- "Znam, ali baš me interesuje koji je razlog?"
- "Šta ja znam...", reče. "Možda malo utiče okolina, a i svakako izbjegavam da mi se pegla na pantalonama ne pokvari prilikom saginjanja u namazu."
Počeh se smijati.
- "Vjerovatno se šališ.", rekoh. "Zar se zbog toga odustaje od odlaska u džamiju?"
- "Potpuno sam ozbiljan. Znaš da mnogo vodim računa o odjeći i da mnogo volim zelenu odjeću."
I zaista je tako. Čisto i lijepo bi se nosio, na sebi bi uvijek imao nešto od zelene odjeće koja je bila ispeglana.
- "Dobro.", rekoh. "Da li si ikada bio u džamiju?", upitah.
- "Dok sam bio kao dijete išao bih ponekad sa djedom, ali tada nisam mislio na pantalone i da će mi se proširiti u dijelu potkoljenice, no sada čisto sumnjam da bih otišao.", reče.
Pokajao sam se što sam uopšte o ovoj temi razgovarao, jer su me njegove riječi baš iznenadile i tako se rastavismo.
Dva mjeseca kasnije čujem da je došao u džamiju, te odmah odoh tamo. Bio je ispred svih poređanih safova i opet na sebi imaše zeleno odijelo. Polako mu se približih i tihim glasom upitah:
- "Rekao si da nećeš doći u džamiju?"
Ništa mi nije odgovorio, jer je ležao na tabutu, prekriven zelenim prekrivačem, pripremljen za dženaze-namaz.
Svemirco

#72 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Svemirco »

Pade mi jedna na pamet:

Opasan je let sa cveta na cvet... :lol: :lol: :lol:
Loulou

#73 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Loulou »

"Ko umije, njemu dvije" :mrgreen:

kao i u svemu u životu (eto ti @atko odnos pojedinac-društvo i obrnuto) ;-)
Maybach

#74 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Maybach »

Na jednoj davnoj temi o serijatskom braku probala sam jednom studentu dokazat da su takve stvari kod nas pravno moguce,ali bi mi uzalud.Mada moram rec ida znam situacije gdje ozenjeni muskarci(gradjanskim brakom) imaju i stalnu ljubavnicu sa strane za koju zena zna i ne buni se.Ali ne zive zajedno :D ma ovaj svijet je otisao do vraga,i u sustini samo se vracamo na ono prvobitno sto je postojalo.Da li to znaci primitivizam ili povratak samom sebi,to je vec pitanje za minder "folozofija".
Leonid Breznjev

#75 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo

Post by Leonid Breznjev »

samo da vas napomenem... pocne li ko o vehabijama, Uzvisenog mi Gospoda bice banova kao kise nebeske.. :) eto, pa sad nastavite.. :)
Locked