Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post Reply
hadzofield

#51 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

jutarnji wrote:
hadzofield wrote:Od koga?
i na koji nacin?
Pa valjda od svih onih koji bi tu zemlju rasparcali a u tom procesu dobar dio stanovnistva i likvidirali. Ne znam kakvu ti misteriju
vidis ovdje. Pitas na koji nacin...na svaki moguci, koristiti sva sredstva, konvencionalna,nekonvencionalna, sakama,nogama, klikerima..
....

Ali 50 stanovnistva ovu zemlju zeli da rasparcava... u najboljem slucaju je ne vidi kao svoju ...
moze se zemlja rasparcati i bez zrtava...
jutarnji

#52 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by jutarnji »

hadzofield wrote:Ali 50 stanovnistva ovu zemlju zeli da rasparcava... u najboljem slucaju je ne vidi kao svoju ...
Mislim da si htio da kazes 50% stanovnistva ne zeli BiH :D , pa da i to rascistimo. Prvo, odakle tebi podatak za tih 50%?
A to za mirnu podijelu okaci macku o rep, ne granicis sa Svedskom i Finskom. Pa nije 92` bila prije 700 godina pa da
su svi izlapili i zaboravili kako to na terenu hoda.
Prpa.ba

#53 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by Prpa.ba »

hadzofield wrote:nema bosnjacima mira dok ne budu imali svoju nacionalnu drzavu...
Slabo razmisljas. U toj nacionalnoj drzavi Bosnjaka bi bilo manje mira nego u ovakvoj nakaradnoj BiH.

Vec dan poslije "osnivanja" zapala bi u ekonomski kolaps, pa bi se vladajuca sprega nacionalnog i vjerskog nasla pod udarom lijevog i sekularnog. Nakon par mjeseci, drustvo bi se podijelilo u crvene i zelene, crveni bi imali svu podrsku svijeta i susjednih zemalja, a zeleni svoje bliskoistocne brace. Rezultat? Gradjanski rat i pripojenje ratom zaracenih teritorija susjednim zemljama radi "ocuvanja mira i sigurnosti, koju traze i sami gradjani Nacionalne Drzave Bosnjaka". :D
hadzofield

#54 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

Prpa.ba wrote:
hadzofield wrote:nema bosnjacima mira dok ne budu imali svoju nacionalnu drzavu...
Slabo razmisljas. U toj nacionalnoj drzavi Bosnjaka bi bilo manje mira nego u ovakvoj nakaradnoj BiH.

Vec dan poslije "osnivanja" zapala bi u ekonomski kolaps, pa bi se vladajuca sprega nacionalnog i vjerskog nasla pod udarom lijevog i sekularnog. Nakon par mjeseci, drustvo bi se podijelilo u crvene i zelene, crveni bi imali svu podrsku svijeta i susjednih zemalja, a zeleni svoje bliskoistocne brace. Rezultat? Gradjanski rat i pripojenje ratom zaracenih teritorija susjednim zemljama radi "ocuvanja mira i sigurnosti, koju traze i sami gradjani Nacionalne Drzave Bosnjaka". :D
Super
hajde onda da pravimo drzavu ako mozemo sa dzelatima koji ce nas klati i za 30 godina...
bolje ikakva drzava nego nikakva....
a taj gradjanski rat.. ma smijesno pricat..
hadzofield

#55 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

jutarnji wrote:
hadzofield wrote:Ali 50 stanovnistva ovu zemlju zeli da rasparcava... u najboljem slucaju je ne vidi kao svoju ...
Mislim da si htio da kazes 50% stanovnistva ne zeli BiH :D , pa da i to rascistimo. Prvo, odakle tebi podatak za tih 50%?A to za mirnu podijelu okaci macku o rep, ne granicis sa Svedskom i Finskom. Pa nije 92` bila prije 700 godina pa da

Postavio si pitanje ...
i sam sebi dao odgovor...

na terenu tako hoda da 50% ne zeli
vidis po glasovima koje dobivaju dodik i hdz, ranije SDS.... svi glasove dobovaju na prici o razvaljivanju BiH
meni je to dovoljan pokazatelj...
kao i protekli rat...i on je pokazatelj pa nisu dosli marsovci pa klali po podrinju
jutarnji

#56 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by jutarnji »

hadzofield wrote:
jutarnji wrote:
Mislim da si htio da kazes 50% stanovnistva ne zeli BiH :D , pa da i to rascistimo. Prvo, odakle tebi podatak za tih 50%?A to za mirnu podijelu okaci macku o rep, ne granicis sa Svedskom i Finskom. Pa nije 92` bila prije 700 godina pa da

Postavio si pitanje ...
i sam sebi dao odgovor...

na terenu tako hoda da 50% ne zeli
vidis po glasovima koje dobivaju dodik i hdz, ranije SDS.... svi glasove dobovaju na prici o razvaljivanju BiH
kao i protekli rat...i on je pokazatelj pa nisu dosli marsovci pa klali po podrinju
Ja sam opet siguran da BiH dozivljava kao svoju domovinu vise od 50% stanovnistva, onih koji tu zive i onih koji su silom
prilika raseljeni po svijetu. Bas zbog tog boldovanog trebalo bi ti biti jasno kako nije moguce mirno rasparcavanje te zemlje, a ti si
sam, priznaces, napisao kako je to ipak izvodljivo :roll:
hadzofield

#57 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

jutarnji wrote:na terenu tako hoda da 50% ne zeli
Ja sam opet siguran da BiH dozivljava kao svoju domovinu vise od 50% stanovnistva, onih koji tu zive i onih koji su silom
prilika raseljeni po svijetu. Bas zbog tog boldovanog trebalo bi ti biti jasno kako nije moguce mirno rasparcavanje te zemlje, a ti si
sam, priznaces, napisao kako je to ipak izvodljivo :roll:[/quote]

ona bosna prije rata se nije mogla rasparcati bez protjerivanja i bez rata...
danasnja bosna je stvorena da bi se podjelila i raspala
jer su stvorene 3 jednonacionalne regije... od kojih je jedna RS
Zah

#58 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by Zah »

hadzofield, kako bi ti podijelio BiH. Koje bi kriterije uzeo. Broj stanovnika ili vlasnistvo nad zemljisnim posjedima prije agrarnih reformi. Bilo koji kriteri da uzmes, Srbi se nikad ne bi slozili. Pogledaj sta je Dr. Ivo Banac napisao o Agrarnoj reformu-samo kraci izvod.Dr. Ivo Banac nije Bosnjak a nije ni musliman. Rad je prezentiran na jednom medjunarodnom skupu.

Promjene vlasnistva nad zemljisnim posjedom 1918. godine

"Radi boljeg uvida u stanje vlasnistva nad zemljisnim posjedom prije agrarne reforme 1918. i 1919. godine u Bosni i Hercegovini, gdje je ona na najdrasticniji nacin provedena, koristit cemo se posljednjim popisom zemljisnog posjeda i stanovnistva po vjerskoj pripadnosti, provedenog 1910. godine u Austro-Ugarskoj. Prema tom popisu Bosnjaci-muslimani su imali 91,1 posto, Srbi pravoslavci 6,0 posto, Hrvati katolici 2,6 posto i "ostali" 0,3 posto zemljisnog posjeda. Poslije uspostave Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, bosnjacki narod je dosao u podredjeni polozaj, jer je dobio status vjerske manjine, pa mu je oduzeta politicka i kulturna autonomija. Prvom agrarnom reformom od 1918. i 1919. godine na perfidan nacin proveden je genocid nad Bosnjacima oduzimanjem zemljisnog posjeda, uz simbolicnu naknadu, koja nije nikada u cijelosti isplacena. Preko noci su mnoge obitelji bogatasa zemljoposjednika postale socijalni problemi, bez sredstava za zivot. Nekim obiteljima su cak uzeli gospodarske zgrade i okucnice. Poceo je proces masovnog osiromasenja bosnjackog naroda i egzodus u Tursku".

Agonija Bosnjaka nije samo posledica zelje nasih susjeda. To je zelja medjunarodne zajednice, koja podrzava sve ono sto nije u interesu Bosnjaka, bez obzira, sto se takve ideje kose sa medjunarodnim pravom i osnovnim moralnim nacelima. Da se to postovalo, nikad medjunarodna zajednica ne bi dozvolila postojanje RS, jer je nastala na zlocinima svake vrste pa i genocidu.
hadzofield

#59 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

[quote="Zah"]hadzofield, kako bi ti podijelio BiH. Koje bi kriterije uzeo. Broj stanovnika ili vlasnistvo nad zemljisnim posjedima prije agrarnih reformi. Bilo koji kriteri da uzmes, Srbi se nikad ne bi slozili. Pogledaj sta je Dr. Ivo Banac napisao o Agrarnoj reformu-samo kraci izvod.Dr. Ivo Banac nije Bosnjak a nije ni musliman. Rad je prezentiran na jednom medjunarodnom skupu.

Po trenutnom stanju na terenu ... i gledajuci demografsku strukturu u narednih 20 godina...
otcjepljenje RS-a ... gdje bi u sastav usao i gradska zona Brckog... u zamjenu bi bosnjaci dobili sipovo i mrkonjic grad
tako bi povezali teritorij srednje bosne i bosanske krajine

hrvati bi dobili hercegovinu osim mostara jablanice i konjica... plus orasje, odzak, drvar, glamoc i grahovo

da je ovo 1991 i stanje od tada nikad se ne bih zalagao za podjelu BiH
medjutim gledajuci rat i stanje poslije rata... i historiju BiH ... gdje su uvijek protiv nje radili srbi i hrvati
dr trocki

#60 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by dr trocki »

Nije istina da su oduvijek Srbi i Hrvati radili kontra Bih jerbo su je smatrali svojom ,zemljom.
Doduse to je bilo prije zadnjeg otkrica Bosnjaka. :lol:
Zah

#61 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by Zah »

To nije kriteriji. Sta ce i kako ce nesto biti u BiH za 20 godina,diskutabilno je pitanje, jer u tom slucaju, svako u BiH ima svoje misljenje. Podjela se moze vrsiti po jasnim kriterija a ne na osnovu nekih kriterija zasnovanih na pretpostavkama.To sto ti nudis, pitanje je da li bi drugi prihvatili. Svako moze praviti takve prijedloge.Eto moj prijedlog je da Srbi dobiju :Bijeljinu,Zvornik, Vlasenicu, Bratunac, Srebrenicu, Zepu, Gacko, Nevesinje a Visegrad, Foca da pripda Bosnjacima. Sjeveno:Prijedor, Banjaluka, Brcko Bosnjaci. Da li bi ovo Srbima bilo prihavtljivo. Naravno da ne bi.Dakle, ako govoris o podjeli, onda prvo utvedi kriterije. Ako uzmemo zemljisno vlasnistvo prije agrarnih reformi, onda Srbima pripada 6% BiH, ako uzmemo nacionaln sastav, onda 32 % teritorije BiH.Poslije toga govorimo o konkretnim teritorojama.
ld

#62 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

hadzofield wrote:
jutarnji wrote:
hadzofield wrote:Od koga?
i na koji nacin?
Pa valjda od svih onih koji bi tu zemlju rasparcali a u tom procesu dobar dio stanovnistva i likvidirali. Ne znam kakvu ti misteriju
vidis ovdje. Pitas na koji nacin...na svaki moguci, koristiti sva sredstva, konvencionalna,nekonvencionalna, sakama,nogama, klikerima..
....

Ali 50 stanovnistva ovu zemlju zeli da rasparcava... u najboljem slucaju je ne vidi kao svoju ...
mislim da grijesis
u bosni imamo oko 55% bosnjaka,koji odreda zele jedinstvenu drzavu
imas i 10 % srba,hrvata i ostalih bosanaca koji zele jedinstvenu drzavu
ld

#63 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

Prpa.ba wrote:

e bas si biser
cuj bilo bi vise problema nego sada
pa od dejtona pa do sada srbi iz rs su blokirali 200 zakona,maksimalno su usporili sve sto vodi stvaranju funkcionalane drzave
jedan mali primjer,zahvaljujuci srbima ni danas dan ne postoji drzavni zakon o kontroli kvalitete hrane,tj.ne postoje certificirane labaratorijske stanice na drzavnom nivou,te na taj nacin nasi proizvodjaci nisu u stanju da izvoze robu u EU
zbog tih blokada,i silne birokracije mnogo investitori zaobilaze bosnu
tu je i problem federacije i kantona,koja je stvorila parazistiski sistem birokracije,koji skoro da nista ne radi,a uzimaju masu love
da bi neki investitor pokrenuo posao,potrebno je da se ganja po opcini,zatim kanton,te federacija,sto se moze razvuci na godinu i vise
za sve dozvole,potvrde,saglasnosti i ostalo

tako da bi drzava bila efikasna u rijesavanju svih problema,pogotovo ekonomske prirode
a pitanje zelenih i crvenih,da bi se podjelili i ostale budalestine,daj ba nisi normalan
prvo sto tih crvenih nema u nekim znatnim brojevima i svake godine ih je manje i manje,zahvaljujuci drugu lideru koji vrlo uspjesno je rastjerao sav dobar kadar iz sdp-a,a drugo cuj rat izmedju zelenih i crvenih,ma to je van pameti,haman ti i ljudi poput tebe patite od odredjene vrste paranoje,sizofrenije i kretenizma,pa kao sto je staljin u svemu vidio prijetnju i na taj nacin likvidirao nekih 20 miliona rusa,tako haman i vi
da postoji nacin sigurno bi volio i da parkove ofarabas u neku drugu boju,samo da nije zelena
na semoforu umjesto zelene bi ubacio ruzicastu
vjerovatno svaku noc sanjas cerica i male mudjahedine kako te ganjaju sa dugim nozevima
e vala svasta na ovom lijepom dunjaluku
ako moze savjet,promjeni doktora kod kojeg imas terapiju,nadji si boljeg,ovaj sadasnji ti ne pomaze
dallton

#64 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by dallton »

javite kad krenete da djelite bih, bas da vidim sta ce vam reci oni ljudi za koje planirate da zavrse na "pogresnoj strani" nove granice
dallton

#65 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by dallton »

hadzofield wrote:

jer su stvorene 3 jednonacionalne regije... od kojih je jedna RS[/quote]

ti si stvarno predstavnik instituta za malodusnost, melanholiju i eventualno "malobosnjastvo"
hajd pojasni kako bi ti podijelo te tri navodno "jednonacionalne regije" a bez upotrebe oruzja? zivo me zanima
1gorstak

#66 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by 1gorstak »

hadzofield wrote:moze se zemlja rasparcati i bez zrtava...
Ne moze jer nema niti jednog kvadratnog metra kojeg bih se ja odrekao mirno. Eto, cak i da ubijedis citav bosnjacki narod da sam sebi nabaci omcu oko glave i prihvati tvoj prijedlog, ima nas koji to opet ne bi prihvatili bez otpora. Sta sad ?

Nego, razdvajanje naroda je bio prvi od ciljeva na listi zlocinaca;

“Srpska strana u BiH, Predsjedništvo, Vlada, Savjet za nacionalnu bezbjednost koji smo formirali donijela je strateške prioritete srpskog naroda, odnosno strateške ciljeve srpskog naroda, od kojih je prvi strateški cilj razdvajanje od druge dvije nacionalne zajednice, državno razdvajanje. … Drugi strateški cilj je, čini mi se, koridor izmedju Semberije i Krajine. … nema Krajine, nema Bos. Krajine, nema Srpske Krajine, nema Saveza srpskih zemalja, ukoliko ne ostvarimo taj koridor koji će nas dobro integrisati koji će nam omogućiti nesmetan protok iz jednog dijela naše države u drugi.... (Karadzic 12. maj 1992. Banja Luka)

Zasto se ti danas nakon rata zalazes za prvi Karadzicev cilj, znas samo ti, a mene ne interesuje. Hocu samo da znas da bi mrtvih bilo. Garantujem.
hadzofield

#67 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

1gorstak wrote:
Ne moze jer nema niti jednog kvadratnog metra kojeg bih se ja odrekao mirno. Eto, cak i da ubijedis citav bosnjacki narod da sam sebi nabaci omcu oko glave i prihvati tvoj prijedlog, ima nas koji to opet ne bi prihvatili bez otpora. Sta sad ?

“Srpska strana u BiH, Predsjedništvo, Vlada, Savjet za nacionalnu bezbjednost koji smo formirali donijela je strateške prioritete srpskog naroda, odnosno strateške ciljeve srpskog naroda, od kojih je prvi strateški cilj razdvajanje od druge dvije nacionalne zajednice, državno razdvajanje. … Drugi strateški cilj je, čini mi se, koridor izmedju Semberije i Krajine. … nema Krajine, nema Bos. Krajine, nema Srpske Krajine, nema Saveza srpskih zemalja, ukoliko ne ostvarimo taj koridor koji će nas dobro integrisati koji će nam omogućiti nesmetan protok iz jednog dijela naše države u drugi.... (Karadzic 12. maj 1992. Banja Luka)

Zasto se ti danas nakon rata zalazes za prvi Karadzicev cilj, znas samo ti, a mene ne interesuje. Hocu samo da znas da bi mrtvih bilo. Garantujem.
A ko se cega odrice...
Grude, Ljubuski, Citluk, LIvno,Duvno... itd..
to su 100% hrvatski gradovi ... sta se ja kao bosnjak imam odricati toga, ako ljudi ne zele BiH odonsno misle da bi im bolje bilo u hrvatskoj...
isto vazi i za 100% srpske gradove u RS-u

a to sto se ti s tim nebi slozio ...
1991 je kantonalizacija BiH predstavljala izdaju, bilo sta sto je vodilo decentralizaciji BiH je smatrano izdajom
a sta danas imamo???
hadzofield

#68 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

dallton wrote:
hadzofield wrote:

ti si stvarno predstavnik instituta za malodusnost, melanholiju i eventualno "malobosnjastvo"
hajd pojasni kako bi ti podijelo te tri navodno "jednonacionalne regije" a bez upotrebe oruzja? zivo me zanima[/quote]

Pa te regije su stvorene u Dejtonu ... u sva politika od dejtona pa na ovamo ide ka podjeli BiH...politika medjunarodne zajednice i domacih politicara...ja u takvoj situaciji samo trazim najbolje rijesenje za bosnjake i bosance

A ko bi to upotrijebio oruzje....
dallton

#69 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by dallton »

hadzofield wrote:
dallton wrote:
hadzofield wrote:

hajd pojasni kako bi ti podijelo te tri navodno "jednonacionalne regije" a bez upotrebe oruzja? zivo me zanima
Pa te regije su stvorene u Dejtonu ... u sva politika od dejtona pa na ovamo ide ka podjeli BiH...politika medjunarodne zajednice i domacih politicara...ja u takvoj situaciji samo trazim najbolje rijesenje za bosnjake i bosance

A ko bi to upotrijebio oruzje....
ti non stop jedno te isto bez argumentacije - sto se tice oruzja provjeri broj clanova lovackih udruzenja i broja cijevi koje imaju pa pomnozi sa 10 (ono sto nije prijavljeno)...pitanje nije ko bi upotrijebio oruzje, jer se oruzje vec upotrebljava - napravi jednu nocnu setnju iznad zvornika i srebrenice, pa javi jesi li slusao zvuke mocartove muzike ili nesto drugo
cime ce srbi iz banja luke proci do srbije preko brckog - dodinim avionom svi skupa?
de mi pojasni kako bi bilo koga u sarajevu ubjedio da je granica na dobrinji, i da za odlazak na jahorinu treba pasos? a krajisnike ces ubjediti da je prijedor i sarajevo dvije drzave daleko?
dallton

#70 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by dallton »

hadzofield wrote:
1gorstak wrote:

A ko se cega odrice...
Grude, Ljubuski, Citluk, LIvno,Duvno... itd..
to su 100% hrvatski gradovi ... sta se ja kao bosnjak imam odricati toga, ako ljudi ne zele BiH odonsno misle da bi im bolje bilo u hrvatskoj...
isto vazi i za 100% srpske gradove u RS-u

a to sto se ti s tim nebi slozio ...
1991 je kantonalizacija BiH predstavljala izdaju, bilo sta sto je vodilo decentralizaciji BiH je smatrano izdajom
a sta danas imamo???
nisi ti bosnjak, a bosanac nisi pogotovo, ti si samo malodusni clan instituta za malobosnjastvo i vodja projekta "al nas ima masala"...tvojom logikom mogli bismo razhebati cijeli balkan na 3000 drzava...u sandzaku vecina bosnjaci, ako ljudi hoce u bih, sto da ne..na sjeveru makedonije albanci, hoce li u albaniju...na sjeveru vojvodine madjari odose i oni...u ulcinju albanci vecina, dovidjenja prijatno...crnogorski dio sandzaka takodje, jug srbije to vec radi...i sto da stanemo tu - ajd da idemo po ulicama, pa gdje god nas ima u ulici vise od dvoje da se otcjepimo
Prpa.ba

#71 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by Prpa.ba »

ld wrote:e bas si biser
pa od dejtona pa do sada srbi iz rs su blokirali 200 zakona,maksimalno su usporili sve sto vodi stvaranju funkcionalane drzave
jedan mali primjer,zahvaljujuci srbima ni danas dan ne postoji drzavni zakon o kontroli kvalitete hrane,tj.ne postoje certificirane labaratorijske stanice na drzavnom nivou,te na taj nacin nasi proizvodjaci nisu u stanju da izvoze robu u EU
tu je i problem federacije i kantona,koja je stvorila parazistiski sistem birokracije,koji skoro da nista ne radi,a uzimaju masu love
da bi neki investitor pokrenuo posao,potrebno je da se ganja po opcini,zatim kanton,te federacija,sto se moze razvuci na godinu i vise

tako da bi drzava bila efikasna u rijesavanju svih problema,pogotovo ekonomske prirode
a pitanje zelenih i crvenih,da bi se podjelili i ostale budalestine,daj ba nisi normalan
prvo sto tih crvenih nema u nekim znatnim brojevima i svake godine ih je manje i manje,zahvaljujuci drugu lideru koji vrlo uspjesno je rastjerao sav dobar kadar iz sdp-a,a drugo cuj rat izmedju zelenih i crvenih,ma to je van pameti,haman ti i ljudi poput tebe patite od odredjene vrste paranoje,sizofrenije i kretenizma,pa kao sto je staljin u svemu vidio prijetnju i na taj nacin likvidirao nekih 20 miliona rusa,tako haman i vi
da postoji nacin sigurno bi volio i da parkove ofarabas u neku drugu boju,samo da nije zelena
vjerovatno svaku noc sanjas cerica i male mudjahedine kako te ganjaju sa dugim nozevima
ako moze savjet,promjeni doktora kod kojeg imas terapiju,nadji si boljeg,ovaj sadasnji ti ne pomaze
Pricam ti pricu, tipicna demagogija uz ad hominem napade. :zzzz: To je ono kad napadas covjeka zbog njegovih uvjerenja, umjesto da nesto konkretno kazes :D
Eto, kao, sad imamo birokraciju, ali je u NDB ne bi bilo. Eto ti Sarajevski Kanton. 90% Bosnjaci. Nigdje nevjernika i mrzitelja BiH. Sto sve ne cvjeta od blagostanja? Hrvati iz ZHZ koce? :lol: Ze-Do kanton? BPK ? TK ? USK? Sve napreduje lavovskim koracima :D
Sad ce reci kako kantoni nemaju nadleznosti :lol: A onda na temama o Hrvatima odjednom kantoni imaju previse nadleznosti i usporavaju rad Federacije :lol:

Od nekoga ko na temama o ratu ima konstatacije tipa "razvalili smo ih", koji ima "havere" na ratistima od petog do prvog korpusa i slicno, sta vise i ocekivati :mrgreen: Laprdavci iz dijaspore koji sve o ratu saznaju preko par domacih blogova i onda to sire kao vlastita iskustva, uz dobru dozu izmisljotina i zamaskiranog zelenog patriotizma.
ld

#72 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

Prpa.ba wrote:
ld wrote:e bas si biser

Pricam ti pricu, tipicna demagogija uz ad hominem napade. :zzzz: To je ono kad napadas covjeka zbog njegovih uvjerenja, umjesto da nesto konkretno kazes :D
Eto, kao, sad imamo birokraciju, ali je u NDB ne bi bilo. Eto ti Sarajevski Kanton. 90% Bosnjaci. Nigdje nevjernika i mrzitelja BiH. Sto sve ne cvjeta od blagostanja? Hrvati iz ZHZ koce? :lol: Ze-Do kanton? BPK ? TK ? USK? Sve napreduje lavovskim koracima :D
Sad ce reci kako kantoni nemaju nadleznosti :lol: A onda na temama o Hrvatima odjednom kantoni imaju previse nadleznosti i usporavaju rad Federacije :lol:

Od nekoga ko na temama o ratu ima konstatacije tipa "razvalili smo ih", koji ima "havere" na ratistima od petog do prvog korpusa i slicno, sta vise i ocekivati :mrgreen: Laprdavci iz dijaspore koji sve o ratu saznaju preko par domacih blogova i onda to sire kao vlastita iskustva, uz dobru dozu izmisljotina i zamaskiranog zelenog patriotizma.
drago mi je sto pomno citas moje postove
drago mi je sto ,,argumentima,, pobijas moja pisanja,nadam se da neces ostati samo na laprdanju,vec da ces konkretno nesto i napisati o tim lazima i izmisljotinama,naravno samo argumentom

ja sam ti naveo u ranijem postu sta su srbi izblokirali,i to je argument i cinjenica,a ti napises kako su u bosnjackim kantonima bosnjaci i eto lose je,jer su oni sami krivi
da ti nesto objasnim,moj biseru,opcina ili kanton,ne moze otici do evropske banke ili MMF i traziti kredit
ne moze kanton uticati na carinsku i poreznu politiku bosne ili federacije
ne moze kanton dati garancije investitoru,pogotovo jacim investitorima,cije investicije ovise o vecem broju faktora,kao sto su upravo carnine,porezi,kreditiranje,cestovne i zeljeznicke komunikacije i slicno tome
tako na primjer,nasi proizvodjaci imaju kvalitetnu vodu,kvalitetom su u vrhu na svjetskom nivou,ali nisu konkurentni,jer troskovi transporta su veliki
tj,da bi bili konkuretni moramo imati luku,moramo imati par brodova koje bi se kretali do libije,emirata,kuvajta,malezije,turske i ostalih vaznijih trzista za nasu privredu
luku u neumu blokiraju hrvati,izgradnju autoputa koji bi od mostara zavrsio u neumu blokiraju hrvati,jedini logican izlaz bi bio na jedino more koje bosna ima,ali usljed tog lobiranja autoput izlazi negdje drugo
da bi nasi poljoprivrednici u tim kantonima mogli da rade moraju da imaju subvencije i zagarantovan otkup
damir ljubic,ministar poljoprivrede je oko 80% tih subvencija uputio u hercegovinu,svojim pajdasima
u konzumu 70% su hrvatski proizvodi,30% hercegovacki
pa kako onda kanton sa bosnjackom vecinom moze naprijed??????
e moj biseru,ja ti sada navedoh par primjera,a i u proslom postu,pa se nadam da ces i ti napisati koji argument

svak zivi se slaze da je kantonalno uredjenje pogubno po privredu i ekonomiju,i narod,i intelektualci,i sda i sbih i sdp,evo i ja se sa njima slazem
a ti biseru smatras da mi nismo u pravu i da je to sve u pet deka
hadzofield

#73 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

dallton wrote:nisi ti bosnjak, a bosanac nisi pogotovo, ti si samo malodusni clan instituta za malobosnjastvo i vodja projekta "al nas ima masala"...tvojom logikom mogli bismo razhebati cijeli balkan na 3000 drzava...u sandzaku vecina bosnjaci, ako ljudi hoce u bih, sto da ne..na sjeveru makedonije albanci, hoce li u albaniju...na sjeveru vojvodine madjari odose i oni...u ulcinju albanci vecina, dovidjenja prijatno...crnogorski dio sandzaka takodje, jug srbije to vec radi...i sto da stanemo tu - ajd da idemo po ulicama, pa gdje god nas ima u ulici vise od dvoje da se otcjepimo

Pa sto ti u sandzaku ako hoce u BiH zasto ne pokrenu inicijativu ... ili ti albanci i bilo koji drugi narodi...
svaki narod ima pravo na samoopredjeljenje ukoliko ne ugrozava drugi narod...pa makar to bilo i po ulicama..
ako treba i 300 000 drzava jer narodi imaju pravo na to ...

bosnjaci mogu dobiti samo manje od ovoga sto imaju vise nikako ... to se vidi od rata pa na ovamo ..
zasto smo se onda dijelili od jugoslavije??nije li 90% srba bilo protiv otcjepljenja

BiH da moze biti normalna drzava i da je nekome stalo da to bude ona bi bila do sada...
BiH kao multietnicko drustvo postojala je samo kao protektorat i pod diktaturom
Kako mislis napraviti normalnu drzavu ... sa dzelatima te drzave...
mislis da ce se srbi nekad promijeniti zavoliti ovu drzavu?? hrvati isto tako...
cim im se ukaze prilika opet ce dignuti noz na svoje komsije
ultima_palabra

#74 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ultima_palabra »

ld wrote:a pitanje zelenih i crvenih,da bi se podjelili i ostale budalestine,daj ba nisi normalan
prvo sto tih crvenih nema u nekim znatnim brojevima i svake godine ih je manje i manje,zahvaljujuci drugu lideru koji vrlo uspjesno je rastjerao sav dobar kadar iz sdp-a
Iako u ovom postu ima više primjera verbalne dijareje, ovo mi je upalo u oči. Naime, u tzv. bošnjačkom dijelu Federacije, zelenih ima 10%, otprilike koliko i crvenih. Ostalih 80% je ljudi kojima su 90-92 obećane zlatne kašike, kojima je 92-95 razvlačena pamet, koji su 95-09 opljačkani do gaća, i koji danas ne znaju jesu li pošli ili došli. I to je istina, šta god avazovski spin-doctori o tome Avazili.
Abacija

#75 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by Abacija »

ultima_palabra wrote:
ld wrote:a pitanje zelenih i crvenih,da bi se podjelili i ostale budalestine,daj ba nisi normalan
prvo sto tih crvenih nema u nekim znatnim brojevima i svake godine ih je manje i manje,zahvaljujuci drugu lideru koji vrlo uspjesno je rastjerao sav dobar kadar iz sdp-a
Iako u ovom postu ima više primjera verbalne dijareje, ovo mi je upalo u oči. Naime, u tzv. bošnjačkom dijelu Federacije, zelenih ima 10%, otprilike koliko i crvenih. Ostalih 80% je ljudi kojima su 90-92 obećane zlatne kašike, kojima je 92-95 razvlačena pamet, koji su 95-09 opljačkani do gaća, i koji danas ne znaju jesu li pošli ili došli. I to je istina, šta god avazovski spin-doctori o tome Avazili.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: Super izraz, avazili. :-)
Post Reply