jeza u ledja wrote:ld wrote:Galipolje wrote:Nisi morao dallton da me prozivas zbog pravopisa i gramatike!
Reako sam vec da si ostrouman!
Aj molim te angaziraj svoj nesumnjivi intelektualni potencijal i objasni nam svoju konstataciju
..........nego su sve blokirali predstavnici srpske dijaspore u bih na celu s dodom..........
ZASTO im to Evropa dozvoljava?
mozda bi trebao da nadjes odgovor u paraleli sa kiprom,kiparskim turcima,koji su muslimani, i kiparskim grcima,koji su pravoslavci
hm,sto li je EU primila te neposlusne kipraske grke,koji su uzgred receno odbili zahtjev EU
a snakcionisali su kiparske turke,koji su pristali na EU zahtjeve za ujedinjenjem kipra
hm,hm sto li????
To ima veze kako?
Mislis zato sto su muslimani?
Zasto je onda EU upravo ukinula vize 1 milionu muslimana iz 3 balkanske zemlje?
Znas li koliko muslimana zivi u EU? Znas li da su bosanski muslimani kap vode u moru naspram toga? Zasto bi uopste EU imala vize za evropske muslimane, a ne za recimo Srbe?
Sta ti znaci to - "zato su muslimani"? Objasni.
zato stu su muslimani u bosni su faktor
tj. pozicionirani su visoko ili kotrolisu odredjene segmente sigurnosnih sluzbi,policije i vojske
na lokalnom nivou u odredjenim dijelovima bosne su jedini koji to rade
dok muslimani u srbiji,makedoniji,crnoj gori,njemackoj,francuskoj,austriji,holandiji,belgiji nisu faktor koji nesto moze da promjeni ili da odluci
tj.najvise sto mogu da dobace je da budu prasinari u policiji,eventualno da budu narednici ili vosnici u armijama tih drzava
nema sanse da rade u obavjestajnim sluzbama
ja ne kazem da su evropljani islamofobi,daleko od toga,krecem se evropom,genralno narod kao narod,ameri,evropljani,mi,sve je to u pet deka
sta im se plasira na tv,u medijima,uzmu,nesto odbace,neki se upecaju,neko malo vise duma i tako to
nije problem u narodu
problem je u osobama koje kroje politiku u EU,zasad sve upucuje na to da blokiraju zemlje gdje su muslimani faktor
primjer je turska,kipar,albanija,kosovo,bosna
zasto kosovo,jer ipak su im pomogli oko nezavisnosti???
da je bilo do evrope,danas nebi bilo albanca na kosovu,ameri su uletili,i moram reci i britanci takodje
ali da se ovi zadnji nisu ukljucili i da su pustili kontinentalnu evropu da odlucuje,mozes i sam zakljuciti sta bi bilo