Naj auto 2009.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Naj auto 2009.

Mercedes
12
20%
BMW
11
18%
Audi
4
7%
Ford
2
3%
Opel
13
21%
VW
6
10%
Citroen
0
No votes
Peugeot
2
3%
Lancia
4
7%
Alfa Romeo
7
11%

Total votes: 61

shadow

#51 Re: Naj auto 2009.

Post by shadow »

Better Man wrote:
shadow wrote:
corolla02 wrote: Ja uvijek kazem, Golfa ili bilo koje drugo evropsko vozilo samo voze oni koji ne znaju, i zeljni nekog dokazivanja, ali eto svakom svoje.
A kakvog smo to dokazivanja zeljni?? I sta to mi ne znamo, prosvijetli nas tita ti? Evo ja vozim svabu godinama i vozicu svabu dok sam ziv, samo cu mjenjati modele i klase. Sta treba, da svi pokupujemo dosadne corolle sa nula opreme i pretvaramo se da nam je merak i uzivancija voziti ih? Svaka cast corolli i izgradjenom renomeu ali ja kad bi je morao voziti odmah bi sebi konja kupio :D
A Šta to nudi jedan Golf od opreme? Svu opremu koju Golf ima je dodatna oprema i moraš je posebno platiti. Osnovni model Golfa nudi daleko manje opreme u odnosu na konkurenciju, a još je skuplji. Ono što je kod konkurencije standardna oprema nama u Golfu podvaljuju kao dodatnu i posebno naplaćuju.

Ja pricam o USA jer je covjek rekao da mi koji zivimo ovdje i vozimo evropska vozila nemamo pojma i zeljni smo dokazivanja. Ne vozim golfa niti bilo koji drugi VW ali znam da osnovni model golfa ima puno vise opreme od osnovnog modela corolle. Isto vrijedi i za Astru posto je i ona predmet price i nekakvih komparacija (opet pricamo o USA) tako da...
Toyota prodaje novu 2009 corollu sa prozorima na kurblu, bez centralne brave, sa samo 2 zracna jastuka, na celicnim felgama, sa dobosima nazad, bez trakcije itd. Da se radi o Evropi ovo ne bi bilo nikakvo cudo, tamo se sve mora dokupiti ali za americko trziste ovo je praaava rjetkost, gotovo svi auti ovo imaju u osnovnom paketu opreme. Mislim da je to CE model i koliko god para da kosta preskupa je jer je gola ko pistolj. Dok dokupis opremu koja dodje u ova druga dva auta corolla ce izaci puno skuplja jer je u startu svega par stoja jeftinija od konkurencije. Rekao sam svaka cast na izgradjenom renomeu, corolla ovdje kao i svugdje u svijetu dobro kotira, odlican auto za odvesti se od tacke A do tacke B bez nekih vecih kvarova. To sve stoji ali je uzasno dosadna i jednolicna tako da kad bi morao birati izmedju ta 3 nju bih zadnju uzeo.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#52 Re: Naj auto 2009.

Post by corolla02 »

@whow, ovaj typ gore emko, ili kako mu vec ime, ti govori za Civic u Evropi koja je dizajnom, suspenzijom, motorom i inetrijerom dosta drugacija od ovih Civica ovamo. I covjek je izrazio samo svoje vidjenje stvari sto svakako se ne mora slagati sa tvojim, mojim i drugim misljenjima o auto industriji. Ocigledno svak hvali svog konja pocevsi od mene :-), vidim tebe, kao i ostalih ovdje.
Al' hajmo biti iskreni i reci: Tu Astru koju ti vozis i sa svom tom opremom koju kazes da ima, zadrzi za sebe i bas nekog briga sto ima ona sve te karifeke, mozda je tebi to bitno, ocigledno drugima ne. Po meni, najcesce proizvodjaci koji imaju svu tu opremu na njima, imaju je da bi prikrili druge stvari na njoj odnosno nedostatke u izradi, kvalitetu, itd, ili im prodaja jednostavno ne ide pa hoce da privuku raju. Ali najcesce ni to ne ide im u prilog jer auto ne prodaje oprema nego znacka sa maske. Po meni, Saturn Astra ima sve to jer dolazi iz GM i velikom vecinom njihova auta to sve to imaju kao standard.
Kad je rijec o Golfu, Golf je super auto ali nije za Amerike/Kanade. Prvo, previse je skup u odnosu na svoju klassu odnosno ne vrijedi tih $$$, trosi super benzin, hatchback je (inace Jetta se bolje prodaje ali neznatno), ne prati ga dobar glass o pouzdanosti, pusi cesto na cesti sa malo predjenih milja, made in Mexico, preprodaja losa, takodjer nista nije novo ponudio od svoje 4 serije, itd, itd. Dalje, u mjestu gdje ja zivim hampa je bosanaca i mogu ti reci Golf/Astra se najmanje voze, ne znam ima li 1%, svi oni ako hoce da voze evropsko se opredjeljuju za BMW ili Mercedesa ili Audija prije nego Golf/Astra, jer im ga je, toboze, iz podnizenja voziti iz ovih gore navedenih razloga i tome slicnih, ili opredjeliti se za rentabilnu, provjerenu i nicim losiju Civic ili Corollu, koje kad preprodajes ide ko halva, uz istu ili boju cijenu od Golfa/Astre koji su samo kao novi skuplji. Ja uvijek kazem, Golfa ili bilo koje drugo evropsko vozilo samo voze oni koji ne znaju, i zeljni nekog dokazivanja, ali eto svakom svoje. Inace, ja bih sutra u Evropi vozio Golfa ili nesto drugo evropsko ali ovdje ne.
Bas me nasmija .Kao sto sam rekao Honda i Toyota mogu samo sanjati o nivou opreme kakav se ugraduje u Golfa i Astru a razlog je vrlo jednostavn $$$$. Pa ta tvoja toyota od dodatne opreme ima volan i tockove. Astra je paramaunt po pitanju pouzdanosti . Kada je raden test izdrzljivosti prije par godina Astra H je presla 200 000 km bez ijednoga kvara ja mislim da ovo govori za sebe . Niti Golf niti Astra nisu savrsena vozila ali pruzaju mnogo vise od Civica ili Corolle. Amerikancima je naravno najvaznija cijena pa stoga i Astra koja na cesti u 1SB paketu kosta $24000 CAD njima preskupa stoga se Civic DX ili Corolla koji su 2-3 hiljade jeftiniji naravno bolje prodaju . Inace GM je na svakoj Astri prodanoj u Americi izgubio novac jer je postavljna cijena ispod trzisne vrijednosti da bi se isto osvojilo ali to slabo pije vode na trzistu gdje tipovi poput Corolle misle da se "opcijama kriju nedostatci" nazalost ta corolla od opcija ima samo stereo i automatsku transmisiju :lol: a o nekim inovacijama kao sto je aktivno podvozje kojima se mjenja dinamika voznje vozaci corolle mogu sanjati i u planu je za 2020 godinu. To da svaki cigo svoga konja hvali stoji mada obzirom da imam tri vozila 2008 Nisan Sentra , 2006 Chrysler 300 , 2008 Saturn Asta ( Japansko , Americko , Europsko) a obzirom da sam imao preko 20 vozila do sada ukljucujuci Toyotu Matrix koju sa stvarno mrzio jer Toyota prava kite od auta mogu pricati sa vise objektivnosti nego ti koji citav zivot vozis staru Corollu. Ja ti predlazem da provozas Golfa i Astru pa ces poslije toga drugacije gledati na tu Corollu.
[/quote][/quote]

@Whow; ovo gore tvoje je bas ono "whow"! Kao prvo, meni je drago da si se ti gore u Edmn. snasao i vidim da imas, vidim vozas cijelu industriju automobila, svestran si, odavde do Tokya, to je pozitivno. Vidim, imas i imao si preko 20 vozila, mozda si jos koju nulu i namjerno izostavio :-)

Vidis: Civic i Corolla, su dva auta sa izgradjenim imageom i reputacijom koje niko ne osporava, odavde do Novog Zelanda osim tebe. Civic/Corolla se radi sa osnovnom opremom iz tog razloga sto je to srce automobila, koje provjereno traje i traje nakon svih ovih godina. Imaju i one svoje oznake i razlicite opreme, pa ko voli nek izvoli. Medjutim, njima ne trebaju karifeke tvog tipa i ukusa ba bi se prodavale, bile kvalitetne, i isle ko halva. Oba auta kostaju nekih $18K da bi se istjerala na ulicu, i ako bi imali dugme za ovo ili ono, cijena bi im bila priblizno nekih $24K. Ovo se ne radi stoga jer ljudi iz managmenta Honde ili Toyote, jer kod njih postoji jasna granica u $$$, tj. opremi za svaku klasu, pa povecanjem opreme/cijene bi narusili svoju mid-size level auta, kome bi onda ta auta prodavali. VW, odnosno tvoja Saturn Astra nema siroku paletu svojih proizvoda, pa je u mogucnosti napakovati vise KS i dati nekakve vise standardne opreme za svoja vozila, tako da imas Golfa skupljeg nego Passata. Kod Toyote/Honde nema takvog slucaja i svako auto je namjenjeno svojoj svrsi, npr. nekad se Corolla pravila sa 2 vrata i drugacje sasije i dizajna, vise ne jer imaju drugo auto koje sluzi toj svrsi.

Sad ja to sto vozam to je moja privatna stvar, auto kupljeno novo i tad je bilo na ulici jedno od najljepsih auta, i danas je ne bih mijenjo za tvoju novu Astru! I sad je sposobna 0-60 mph za 9 sec ili gaziti preko 100 mph! Njezina transmisija i motor je predzadnja generacija Toyotine technologije (VVTi) te auto i nakon gotovo svojih 200K milja, nikakvih stranih zvukova nema. Sto se tice tebe, vidim ti se kitis brojem ali ne i kvalitetom, ali to je opet stvar izbora i ja to postujem. Takodjer, ti izgleda vise volis placati rate na svoja auta koja bukvalno nista ne znace u auto industriji i onda davati sudove i komentare o velikim imenima typa Corolla ili Civic, je opsti apsurd.

I govoriti da je Chevrolet Cobalt najprodavaniji u klassi te Audija svrstavati sa Mercedesom ili BMW ili Lexusom je karakteristika tvoje zablude i neznanja o svjetskoj auto industriji!
Pozz. :bih:
Edin H.

#53 Re: Naj auto 2009.

Post by Edin H. »

Citroen 0 poena :D

Pa eto neka nas izbacuju sa mape :oops:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#54 Re: Naj auto 2009.

Post by corolla02 »

A kakvog smo to dokazivanja zeljni?? I sta to mi ne znamo, prosvijetli nas tita ti? Evo ja vozim svabu godinama i vozicu svabu dok sam ziv, samo cu mjenjati modele i klase. Sta treba, da svi pokupujemo dosadne corolle sa nula opreme i pretvaramo se da nam je merak i uzivancija voziti ih? Svaka cast corolli i izgradjenom renomeu ali ja kad bi je morao voziti odmah bi sebi konja kupio :D
A Šta to nudi jedan Golf od opreme? Svu opremu koju Golf ima je dodatna oprema i moraš je posebno platiti. Osnovni model Golfa nudi daleko manje opreme u odnosu na konkurenciju, a još je skuplji. Ono što je kod konkurencije standardna oprema nama u Golfu podvaljuju kao dodatnu i posebno naplaćuju.
Ja pricam o USA jer je covjek rekao da mi koji zivimo ovdje i vozimo evropska vozila nemamo pojma i zeljni smo dokazivanja. Ne vozim golfa niti bilo koji drugi VW ali znam da osnovni model golfa ima puno vise opreme od osnovnog modela corolle. Isto vrijedi i za Astru posto je i ona predmet price i nekakvih komparacija (opet pricamo o USA) tako da...
Toyota prodaje novu 2009 corollu sa prozorima na kurblu, bez centralne brave, sa samo 2 zracna jastuka, na celicnim felgama, sa dobosima nazad, bez trakcije itd. Da se radi o Evropi ovo ne bi bilo nikakvo cudo, tamo se sve mora dokupiti ali za americko trziste ovo je praaava rjetkost, gotovo svi auti ovo imaju u osnovnom paketu opreme. Mislim da je to CE model i koliko god para da kosta preskupa je jer je gola ko pistolj. Dok dokupis opremu koja dodje u ova druga dva auta corolla ce izaci puno skuplja jer je u startu svega par stoja jeftinija od konkurencije. Rekao sam svaka cast na izgradjenom renomeu, corolla ovdje kao i svugdje u svijetu dobro kotira, odlican auto za odvesti se od tacke A do tacke B bez nekih vecih kvarova. To sve stoji ali je uzasno dosadna i jednolicna tako da kad bi morao birati izmedju ta 3 nju bih zadnju uzeo.
[/quote][/quote][/quote]
Corolla je svaki model drugacija, i gotovo da nista nema zajednicke sa predhodnim modelima, a Golf?? Sta je to Golf ponudio novo nakon 4 serije iz 97?
A o Golfu Mexico da i nepricam, te kao je kvalitetan ili popularan medju rajom!Nesmiju se oni se upustiti u neki unosniji posao s mnogo izmjena, jer ode trziste konkurentima! Svabe definitivno nemaju ideje sta sutra sa auto industrijom, samo se Mercedes bori i rade nesto novo, ali eto u Evropi Svabe (ex mercedes) jos uvijek imaju taj monopoli domaci na svom, pa ih to vadii..
Zato kazem i sad, ko ne zna kupuje ih, jer zivi u proslosti!
whow

#55 Re: Naj auto 2009.

Post by whow »

"tako mlada a vec Madarica" :lol: :lol:
@ Corolla , samo se nedaj isprovocirati lave. BTW moja su auta placena cash-om , rata nema :lol: . On the personal note : svako auto koje sam imao je bolje od te tvoje Corolle ali mlad si pa mozda i ti priustis nesto bolje nekada u zivotu recimo Corollu CE fa celicnim felgama i dobosima . Ba bolan ta Corolla je u Americi zamisljena kao - radnicko auto- kao sto je recimo nakada bio reno 4 - mali div izdrzljiv ali go' ko pistolj a ti je hvalis bas kao da je to najbolje auto.
shadow

#56 Re: Naj auto 2009.

Post by shadow »

corolla02 wrote: Svabe definitivno nemaju ideje sta sutra sa auto industrijom
ma snaci ce se, garant ce nesto prepisati od japanaca :lol: :lol: ili ono bjese obrnuto? :wink:
corolla02

#57 Re: Naj auto 2009.

Post by corolla02 »

whow wrote:"tako mlada a vec Madarica" :lol: :lol:
@ Corolla , samo se nedaj isprovocirati lave. BTW moja su auta placena cash-om , rata nema :lol: . On the personal note : svako auto koje sam imao je bolje od te tvoje Corolle ali mlad si pa mozda i ti priustis nesto bolje nekada u zivotu recimo Corollu CE fa celicnim felgama i dobosima . Ba bolan ta Corolla je u Americi zamisljena kao - radnicko auto- kao sto je recimo nakada bio reno 4 - mali div izdrzljiv ali go' ko pistolj a ti je hvalis bas kao da je to najbolje auto.
Ma ti si meni pravi :thumbup: , nemas ti mene sta provocirati lafe, ti jos dovedi ovakvih istih kao ti meni ne smeta, ovo je forum a ne spanska koridaa.. A Corolla ima vise radnog staza nego svi ti gore tvoji skupa.
Nego, jesi li pretjerao Kia dole, tako kvalitetno autoo.. pored Golfa iz Njemacke, ili ostalih europioneza ti hoces KIA da vozis dole :D
whow

#58 Re: Naj auto 2009.

Post by whow »

@ Corolla , zovite mu doktora , :lol: :lol: , smjasan si .Dole dovodim BMW 323i ;-)
kaubojstina

#59 Re: Naj auto 2009.

Post by kaubojstina »

"Naj" automobil nije bio na listi za glasanje...

Image
Image

Nisam je vozio, nisam je cak ni vidio uzivo, ali strasno mi se svidja. Meni je trenutno najljepsi sedan na trzistu. :D
corsa

#60 Re: Naj auto 2009.

Post by corsa »

Vidim da je tema zamrla, znaci od glasanja vise nema nista. Zato cu da postavim slike pobjednika! :D Znaci, po izboru Sa-x forimasa auto godine je:

Mercedes E-klasa coupe:
ImageImage

ImageImage

Image[url=http://g.imageshack.us/img387/mecka3.png/1/]Image[/url

Post Reply