Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
karanana

#51 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

3 dana do otvaranja a ja nigdje nisam vidio ni reklamu ni nista. odem na sajt, pise uskoro. da nisam na forumu ne bih znao ni da se otvara 6. augusta. koji ce filmovi biti prikazivani na otvorenju i prvih dana rada? ko je vlasnik multiplexa? jeli strani investitor?
Sunrise00

#52 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Sunrise00 »

karanana wrote:3 dana do otvaranja a ja nigdje nisam vidio ni reklamu ni nista. odem na sajt, pise uskoro. da nisam na forumu ne bih znao ni da se otvara 6. augusta. koji ce filmovi biti prikazivani na otvorenju i prvih dana rada? ko je vlasnik multiplexa? jeli strani investitor?
ja sam vidjela u tramvaju reklamu :D :D
dinkemk

#53 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by dinkemk »

Investitor je produkcija FORUM, reklama ima po Sa-X ponekad a bilo je naovodno i na radiju i tvu. Otvorenje jes navodno 6. al mozda je to samo svecano il tako nes. Dva filma koja se sigurno prikazuju sa početka su State of Play (Crowe), Public Enemies (Bale i Depp), te eventualno Harry
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

dinkemk

#55 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by dinkemk »

komi, i meni se gleda al nes cisto sumljam. ice age i hangover su vjerovatniji
Miki123

#57 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Miki123 »

lijpo izgleda..
Eweleen

#58 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Eweleen »

Moje predpostavke su da će pustit tu Harry Potter premjijeru za BiH 8)
Irm@

#59 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Irm@ »

sve zaboravim mamu pitati gdje je bilo to kino Dubrovnik (mlada sam ja) :-D pa da vas pitam gdje nam je ovaj Cinema City :)
karanana

#60 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

Irm@ wrote:sve zaboravim mamu pitati gdje je bilo to kino Dubrovnik (mlada sam ja) :-D pa da vas pitam gdje nam je ovaj Cinema City :)
aaa pa bas si mlada. desno od BBI centra ona zgrada, odmah pored. haj sa mnom.
bX

#61 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by bX »

kada vec preuzimate fotografije, napisite odakle ih preuzimate!!!...

http://www.sa-c.info/viewProject/26-multiplex-kino.html
Irm@

#62 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Irm@ »

karanana wrote:
Irm@ wrote:sve zaboravim mamu pitati gdje je bilo to kino Dubrovnik (mlada sam ja) :-D pa da vas pitam gdje nam je ovaj Cinema City :)
aaa pa bas si mlada. desno od BBI centra ona zgrada, odmah pored. haj sa mnom.
pa 20 godina puter :-D :D
hvala na informaciji...
hvala na pozivu mozda neki drugi put :mrgreen:
Jazz_Junkie

#63 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Jazz_Junkie »

Super, sad konacno mozete gledat Hollywood sranja u jos vecem izdanju. :D
Irm@

#64 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Irm@ »

hvala na lijepim zeljama..neces nam nedostajati ;-)
Jazz_Junkie

#65 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Jazz_Junkie »

Pa zao mi je gledati kako se ljudi raduju ubojstvu pravog kina u korist "supermarket-kina".
dinkemk

#66 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by dinkemk »

jazz ne kontam sta si mislio ovim komentarom stvarno. napadas vjerovatno jedino kino u drzavi koje ce imati priliku prikazivati filmove koji nisu kako ga ti nazivas holivudskim sranjem, i koje ce mozda napokon vratiti ljude u kino a ne ispred racunara sa plagijatom sto je nekome ko trenutno studira reziju vrlo vazno. thank you

i da slike su sa sa-c.info. izvinjavam se sto nisam ranije napomenuo, moja nenamjerna greska
zlaataan

#67 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by zlaataan »

Konačno jedna dobra vijest... :-D
Kladim se da će od slijedeće godine tamo biti projekcije filmova za SFF. :D
Jazz_Junkie

#68 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Jazz_Junkie »

dinkemk wrote:jazz ne kontam sta si mislio ovim komentarom stvarno. napadas vjerovatno jedino kino u drzavi koje ce imati priliku prikazivati filmove koji nisu kako ga ti nazivas holivudskim sranjem, i koje ce mozda napokon vratiti ljude u kino a ne ispred racunara sa plagijatom sto je nekome ko trenutno studira reziju vrlo vazno. thank you

i da slike su sa sa-c.info. izvinjavam se sto nisam ranije napomenuo, moja nenamjerna greska
Ako si u pravu, onda se radujem sa Sarajlijama, no veoma sam skeptican. Kojekakvi Multiplexx i Cineplexx lanci su ovdje u Becu unistili stara kina mada ih jos ima koji se odupiru tom trendu i istrajavaju u bastini dobrog i kvalitetnog kina.
Dendrlix

#69 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Dendrlix »

Ulaznice:

Matineje (11-15h)
Ponedeljak - Petak - 4 KM

Redovne projekcije (15-19h)
Ponedeljak – Nedelja - 5KM

Poslije 19:00
Ponedeljak – Nedelja 6 KM
6 njemaca za jednu projekciju :-)
Vrijedi ako imaju stolice sa naslonom dovoljno dugim da mogu nasloniti glavu bez da se srozam do poda :D
A i mogli su se oko web-a malo vise potrudit. Jbt, web 2.0, flash, ovo ono, a njima web ko da je neki srednjoskolac radio! :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#70 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

Jazz_Junkie wrote:
Ako si u pravu, onda se radujem sa Sarajlijama, no veoma sam skeptican. Kojekakvi Multiplexx i Cineplexx lanci su ovdje u Becu unistili stara kina mada ih jos ima koji se odupiru tom trendu i istrajavaju u bastini dobrog i kvalitetnog kina.
Samo nam jos reci kada je to Sa uopste imalo dobro i kvalitetno kino? :zoka: :roll:

Moguce prije rata, ali toga se bas ne sjecam. Ovo poslije rata se ne moze nazvati kinom a kamoli dobrim i kvalitetnim.
Ostala 2,3 kina koja rade Bog sami zna kako.
Tako sumnjam da se nasa kina mogu unistiti i srozati vise od ovoga trenutno.

Jest da su u svijetu multiplexi vec zastarjeli, ali buduci da je ovo BiH, i ovo je odlicno, i ja jedva cekam da vidim kako to sve izgleda, i da li ce biti isplativo ici gledati filmove.
Vitamin C

#71 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Vitamin C »

Moja potreba za šarenilom je zadovoljena. Što se mene tiče, mogu i ''Petak 13.'' puštati.
Jazz_Junkie

#72 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Jazz_Junkie »

ladyblue18 wrote:
Jazz_Junkie wrote:
Samo nam jos reci kada je to Sa uopste imalo dobro i kvalitetno kino? :zoka: :roll:

Moguce prije rata, ali toga se bas ne sjecam. Ovo poslije rata se ne moze nazvati kinom a kamoli dobrim i kvalitetnim.
Ostala 2,3 kina koja rade Bog sami zna kako.
Tako sumnjam da se nasa kina mogu unistiti i srozati vise od ovoga trenutno.

Jest da su u svijetu multiplexi vec zastarjeli, ali buduci da je ovo BiH, i ovo je odlicno, i ja jedva cekam da vidim kako to sve izgleda, i da li ce biti isplativo ici gledati filmove.
Nemate kako treba kina, jer nemate kako treba vlasti. Evo recimo HKD Napredak vec godinama od gradske vlasti trazi povratak kina Imperijal, inace jednog od najstarijih u gradu. Naravno kao i u svemu, nista od toga. Da makar grad hoce obezbijediti kino, ali od balkanskih foteljasa ne mozes ocekivat senzibilitet i razum za umjetnost. Sarajevo je prije rata imalo solidna kina, iako se nisu mogla porediti sa Parizom, ali ih je bilo. Ja potpuno razumijem ovo radovanje na Multiplexx, jer ljudi su zeljni jedne solidne sale i 2-3 sata dozivljaja, pa kakve god oni filmove pustali.
pipka

#73 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by pipka »

Iskreno se radujem necemu novom u ovom gradu, jer nam ocajnicki treba. Sudeci po slikama, izgleda odlicno i svjetski. Jos ako je tacna ova informacija o cijeni karata, nisu me iznevjerili. Realno, malo gdje u svijetu se moze pogledati film za 6KM. Jos da docekamo taj 7. august, da se uvjerimo da su ispunili sve sto su obecali.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#74 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

Jazz_Junkie wrote:
Nemate kako treba kina, jer nemate kako treba vlasti. Evo recimo HKD Napredak vec godinama od gradske vlasti trazi povratak kina Imperijal, inace jednog od najstarijih u gradu. Naravno kao i u svemu, nista od toga. Da makar grad hoce obezbijediti kino, ali od balkanskih foteljasa ne mozes ocekivat senzibilitet i razum za umjetnost. Sarajevo je prije rata imalo solidna kina, iako se nisu mogla porediti sa Parizom, ali ih je bilo. Ja potpuno razumijem ovo radovanje na Multiplexx, jer ljudi su zeljni jedne solidne sale i 2-3 sata dozivljaja, pa kakve god oni filmove pustali.
Pa o tome ti pricam...
Zalosno je da u 21. st, u gradu koji je nekada imao prvi tramvaj u Evropi, ljudi se raduju sto ce imati multiplex, ono sto je vec zastarjelo u svijetu, ali takav nam grah pao.
A i da dodje nova vlast, sigurna sam poprilicno da ni oni ne bi prstom mrdnuli da se promjeni situacija sa kulturom opcenito, jer to nije od vitalnog znacaja. :roll:
No, da ne kvarimo temu.
Irm@

#75 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Irm@ »

a vidjela sam danas da su vani postavili reklamu na ulazu i da se na screenu kod BBI vrti reklama.. neka mashala :-D :D
Post Reply