Bosnohercegovac wrote:KenCo wrote:ja imam corsu i stvarno je super auto. kupio sam je prije pola godine i ostaje da vidimo da li ce se kvariti (to me je najvise brinulo,ipak opel nije najkvalitetniji na svijetu). ali ovo do sada je super. stvarno je prostran auto,lijepo ga je voziti. mnogo bolji od yarisa kojeg sam vozao par puta. takodjer imam fiestu (model prije ove najnovije) i nije los auto,ali corsa je bolja.
ne bih uzimao clia,mislim da je renault jedan od najlosijih proizvodjaca,njihovi automoili se mnogo kvare.
cini mi se da si spominjala da cijena ide do 26 000 . u tom slucaju ti preporucujem aurisa,mozda nisam objektivan ali toyota je moj favorit
uglavnom,moja iskustva sa corsom su super,imas osjecaj da vozis auto vece klase. jedina stvar je pitanje da li ce se kvariti,da li cu imati problema sa njom. to je ono sto me brinulo kod opela. ali, renault nije nista bolji kada je izdrzljivost u pitanju,tako da corsa je pravi izbor definitivno.
sretno
To su sve balkanske predrasude.
Po ADAC-u clio je posljednjih godina u vrhu u svojoj klasi(po broju kvarova - malom).
Evo izvještaj od DEKRA-e za 2009. godinu.
Least defective vehicle models with mileage up to 50,000km:(Vozila sa najmanje kvarova do 50.000km)
1. Ford S-Max/Galaxy (MPVs; percentage of cars passing DEKRA vehicle tests without showing any major defects is 96.7%)
2. Renault Clio III (superminis/small cars; 96.5%)
3. Mazda5 (MPVs; 95.9%)
4. Toyota Prius (compact cars; 95.1%)
5. Toyota Aygo (superminis/small cars; 94.4%)
Least defective vehicle models with mileage 50,000km through 100,000km:
1. Porsche Cayenne (SUVs; 90.2%)
2. Audi A8 (upper-medium/executive cars; 88.8%)
3. BMW X3 (SUVs; 87.5%)
4. Audi A6 (upper-medium/executive cars; 87.4%)
4. BMW 7-Series (upper-medium/executive cars; 87.4%)
Least defective vehicle models with mileage 100,000km through 150,000km:
1. Audi A6 (upper-medium/executive cars; 81.1%)
2. BMW 7-Series (upper-medium/executive cars; 78.6%)
3. Skoda Octavia (compact cars; 78.5%)
4. BMW 5-Series (upper-medium/executive cars; 77.8%)
5. Ford Focus (compact cars; 77.5%)
A amrica je u pravu kad kaže za benzinca. Ako nećeš puno prelaziti ne isplatiti se dizel. Za manje od 20 000 KM možeš uzeti clio 1.2 TCE 101KS sa finom opremom. Mali, jak, turbo motor vuče ekstra i iz malih obrtaja kao i turbo dizeli, a i malo troši. On bi bio super opcija.