opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

KenCo

#51 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by KenCo »

ja imam corsu i stvarno je super auto. kupio sam je prije pola godine i ostaje da vidimo da li ce se kvariti (to me je najvise brinulo,ipak opel nije najkvalitetniji na svijetu). ali ovo do sada je super. stvarno je prostran auto,lijepo ga je voziti. mnogo bolji od yarisa kojeg sam vozao par puta. takodjer imam fiestu (model prije ove najnovije) i nije los auto,ali corsa je bolja.
ne bih uzimao clia,mislim da je renault jedan od najlosijih proizvodjaca,njihovi automoili se mnogo kvare.
cini mi se da si spominjala da cijena ide do 26 000 . u tom slucaju ti preporucujem aurisa,mozda nisam objektivan ali toyota je moj favorit :)

uglavnom,moja iskustva sa corsom su super,imas osjecaj da vozis auto vece klase. jedina stvar je pitanje da li ce se kvariti,da li cu imati problema sa njom. to je ono sto me brinulo kod opela. ali, renault nije nista bolji kada je izdrzljivost u pitanju,tako da corsa je pravi izbor definitivno.

sretno
amrica

#52 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by amrica »

KenCo wrote:ja imam corsu i stvarno je super auto. kupio sam je prije pola godine i ostaje da vidimo da li ce se kvariti (to me je najvise brinulo,ipak opel nije najkvalitetniji na svijetu). ali ovo do sada je super. stvarno je prostran auto,lijepo ga je voziti. mnogo bolji od yarisa kojeg sam vozao par puta. takodjer imam fiestu (model prije ove najnovije) i nije los auto,ali corsa je bolja.
ne bih uzimao clia,mislim da je renault jedan od najlosijih proizvodjaca,njihovi automoili se mnogo kvare.
cini mi se da si spominjala da cijena ide do 26 000 . u tom slucaju ti preporucujem aurisa,mozda nisam objektivan ali toyota je moj favorit :)

uglavnom,moja iskustva sa corsom su super,imas osjecaj da vozis auto vece klase. jedina stvar je pitanje da li ce se kvariti,da li cu imati problema sa njom. to je ono sto me brinulo kod opela. ali, renault nije nista bolji kada je izdrzljivost u pitanju,tako da corsa je pravi izbor definitivno.

sretno

Mislis na osnovu osobnog iskustva, na osnovu tudje price, na osnovu auto magazina.... na osnovu cega?

Ja sam u raznim Renaultima presla preko 200.000 km, kvare se, naravno, ako ih ne odrzavas ili maltretiras, ali ako ih pazis, voze dugo i kvalitetno.

Fakat, jako interesantna izjava, "mislim da je renault jedan od najlosijih proizvodjaca,njihovi automoili se mnogo kvare".

Da si ovo napisao za ssang yong, great wall ili nesto slicno, ok, imas pravo da mislis sta hoces jer su to nepoznata vozila. ali za Renault :shock: :shock: :? :? :run:
Better Man

#53 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by Better Man »

Pustiga ba Amrice, taj sigurno nije vozio drugo auto od Golfa dvice.
citroen

#54 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by citroen »

"KenCo" srucnjak za valjanje gluposti.kako ljudi mogu takve gluposti izvaljivat,gdje ih samo nalaze.Renault najlosiji,svasta a corsa vrh.Jos kaze kako je prostrana corsica a svi znamo da mala sub kompaktna auta mogu samo na prednjim sjedistima ponuditi kakav takav komfor i prostranost,pa ako po tome ocjenjuje prostranost svaka mu cast.Nemam nista protiv opela,corse,zato sto su svi danas poceli prizvoditi dobra,kvalitetna auta,a govoriti da je renault talasiika u usporedbi sa opelom e to je ljudi"VRH" :dance:
kockica_kockica

#55 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by kockica_kockica »

KenCo wrote:ja imam corsu i stvarno je super auto. kupio sam je prije pola godine i ostaje da vidimo da li ce se kvariti (to me je najvise brinulo,ipak opel nije najkvalitetniji na svijetu). ali ovo do sada je super. stvarno je prostran auto,lijepo ga je voziti. mnogo bolji od yarisa kojeg sam vozao par puta. takodjer imam fiestu (model prije ove najnovije) i nije los auto,ali corsa je bolja.

sretno

ti lafe moj nikad nisi vozio renault auto ... za dvije godine sam promijenila samo potrosne dijelove u autu ... za dvije godine sam ulozila u auto manje od 500 KM-ova... dvije godine vozim auto svaki dan.... :run: koja nebuloza ... sjedi ti u golfa II i voziiiiiii :dance:
emko1234

#56 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by emko1234 »

sretno
vec sam rekao da nisam fan ni opela ni renoa i da glasam za corsu al sto se tice kvalitete auta ko auta mislim da je reno trenutno iznad opela..mozda nekad nije bio al sada sigurno jest..francuzi sto se tice kvalitete su postali jako konkurentni svabama(VW,BMW,MERC) i japancima(TOYOTA,HONDA,MAZDA) i to ce ti svako istazivanje pokazat..tako da ta konstatacija da je reno jedan od najlosijih proizvodjaca stvarno neprimjerena i ishitrena da ne kazem glupa :D :D
Sarajevski

#57 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by Sarajevski »

rijetko se ovdje javim, al nekad moram jer ima likova koji me samo tako ra..zde.
prvo auto reno 4, četiri godine, jedan kvar, ako ga tako mogu nazvati, vodena pumpa i zaekle kocnice, zadnji tromb, jer je prestajao cijeli rat u garazi, a kad sam ga poceo vozati, imao je 32 godine starosti
drugo auto clio. kupio ga polovnog, vozio pet godina. kvarovi? cetkice na alnaseru, lijevi kineticki. mora se mijenjati cijela polusovina, ne moze samo zglob. daaa, jako skupi dijelovi. ta poluosovina me kostala 118 maraka (originalna), a prosle godine sam za dvojku golfa, kojeg sada vozim, samo kineticki platio 70 maraka. dakle pricam o svojim i iksustvima ljudi koje znam, s kojima radim i koji su mi komsije.
1. clio 2 - sest godina covjek vozio bez ikakkvog kvara, zamijenio ga za clio 3
2, megane II 1.6 16V - sedma godina, bez ikakvog kvara, jedina zamjerka - hoce malo vise popit
3. Scenic I i Scenic II - prvi je prsao okruglo 200 ooo nista osim potrsonih dijelova, drugi je 2.0, treva godina, nikakvih problema
i konacno, prvi rodjak. megane I 1.4 16 V, osam godina bez ikakvog kvara
da, renault je jako los auto, skupih dijelova i uzasno nepouzdan. dajte ljudi, zaboga, sta vam je.
CLIO

#58 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by CLIO »

Treba samo vidjeti da su francuska vozila sve brojnija na nasim cestama. :thumbup:
KenCo

#59 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by KenCo »

Bosnohercegovac wrote:

sretno
To su sve balkanske predrasude.

Po ADAC-u clio je posljednjih godina u vrhu u svojoj klasi(po broju kvarova - malom).

Evo izvještaj od DEKRA-e za 2009. godinu.

Least defective vehicle models with mileage up to 50,000km:(Vozila sa najmanje kvarova do 50.000km)
1. Ford S-Max/Galaxy (MPVs; percentage of cars passing DEKRA vehicle tests without showing any major defects is 96.7%)
2. Renault Clio III (superminis/small cars; 96.5%)
3. Mazda5 (MPVs; 95.9%)
4. Toyota Prius (compact cars; 95.1%)
5. Toyota Aygo (superminis/small cars; 94.4%)

Least defective vehicle models with mileage 50,000km through 100,000km:
1. Porsche Cayenne (SUVs; 90.2%)
2. Audi A8 (upper-medium/executive cars; 88.8%)
3. BMW X3 (SUVs; 87.5%)
4. Audi A6 (upper-medium/executive cars; 87.4%)
4. BMW 7-Series (upper-medium/executive cars; 87.4%)

Least defective vehicle models with mileage 100,000km through 150,000km:
1. Audi A6 (upper-medium/executive cars; 81.1%)
2. BMW 7-Series (upper-medium/executive cars; 78.6%)
3. Skoda Octavia (compact cars; 78.5%)
4. BMW 5-Series (upper-medium/executive cars; 77.8%)
5. Ford Focus (compact cars; 77.5%)

A amrica je u pravu kad kaže za benzinca. Ako nećeš puno prelaziti ne isplatiti se dizel. Za manje od 20 000 KM možeš uzeti clio 1.2 TCE 101KS sa finom opremom. Mali, jak, turbo motor vuče ekstra i iz malih obrtaja kao i turbo dizeli, a i malo troši. On bi bio super opcija.
nemoj zaboraviti da je ovo statistika do 50 000 km. ja sam mislio na nesto duze staze.
KenCo

#60 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by KenCo »

amrica wrote:

sretno

Mislis na osnovu osobnog iskustva, na osnovu tudje price, na osnovu auto magazina.... na osnovu cega?

Ja sam u raznim Renaultima presla preko 200.000 km, kvare se, naravno, ako ih ne odrzavas ili maltretiras, ali ako ih pazis, voze dugo i kvalitetno.

Fakat, jako interesantna izjava, "mislim da je renault jedan od najlosijih proizvodjaca,njihovi automoili se mnogo kvare".

Da si ovo napisao za ssang yong, great wall ili nesto slicno, ok, imas pravo da mislis sta hoces jer su to nepoznata vozila. ali za Renault :shock: :shock: :? :? :run:
govorim zato sto je moj stari vozio prvog meganea,nikad nije bio zadovoljan. takodjer,procitao sam da je npr renault laguna najlosije auto u klasi( kada je u pitanju broj kvarova).
ova moja recenica se odnosila na konkurenciju (europske proizvodjace i japanske) a ne na gw i slicno. ti automobili uopste ne dolaze u razmatranje
KenCo

#61 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by KenCo »

citroen wrote:"KenCo" srucnjak za valjanje gluposti.kako ljudi mogu takve gluposti izvaljivat,gdje ih samo nalaze.Renault najlosiji,svasta a corsa vrh.Jos kaze kako je prostrana corsica a svi znamo da mala sub kompaktna auta mogu samo na prednjim sjedistima ponuditi kakav takav komfor i prostranost,pa ako po tome ocjenjuje prostranost svaka mu cast.Nemam nista protiv opela,corse,zato sto su svi danas poceli prizvoditi dobra,kvalitetna auta,a govoriti da je renault talasiika u usporedbi sa opelom e to je ljudi"VRH" :dance:

mogao bi opet procitati moj post. rekao sam da je renault najlosiji misleci na konkurecniju (vw,bmw,audi,citroen,peugeot,toyota,mazda...). ovdje nisam uzimao u obzir daciu i slicno. nisam rekao da je corsa vrh.
jeste,corsa je vrlo prostrana naravno s obzirom na KLASU automobila. mislim da nijedno auto nema prostora za putnike koliko ima corsa (u svojoj klasi).
nisam rekao da je renault talasika za opel. dakle nazad u osnovnu,i nauci citati.
KenCo

#62 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by KenCo »

emko1234 wrote:

sretno
vec sam rekao da nisam fan ni opela ni renoa i da glasam za corsu al sto se tice kvalitete auta ko auta mislim da je reno trenutno iznad opela..mozda nekad nije bio al sada sigurno jest..francuzi sto se tice kvalitete su postali jako konkurentni svabama(VW,BMW,MERC) i japancima(TOYOTA,HONDA,MAZDA) i to ce ti svako istazivanje pokazat..tako da ta konstatacija da je reno jedan od najlosijih proizvodjaca stvarno neprimjerena i ishitrena da ne kazem glupa :D :D
nekidan sam citao u novinama da su astra i corsa najpouzdaniji automobili u svojoj klasi po broju kvarova. to da su francuzi konkurenti bmw mercedesu toyoti je ishitreno,da ne kazem glupo :)
moja izjave,jos jednom,odnosila se na konkurenciju,ne opcenito.
Last edited by KenCo on 27/06/2009 13:03, edited 1 time in total.
KenCo

#63 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by KenCo »

Better Man wrote:Pustiga ba Amrice, taj sigurno nije vozio drugo auto od Golfa dvice.
ja sam u svojih 20 i nesto godina vozao 4-5 automobila,sve novi.
better man,djevojke se ne bare preko neta ;)
emko1234

#64 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by emko1234 »

ma daj ba kakav opel,jesi lud??astra i corsa..ja ne kazem da su nekkvalitetni al sad vala i nisu neki specijalan kvalitet..i nemoj sad bit bukvalan,ne mislilm da je clio od 20 000 kvalitetan ko 760li od 160 000eura il vise..al kazem ti da su im sve konkurentniji i prave stvarno dobra auta dok je opel recimo koliko ja znam bio pred bankrotom prije mjesec dana kao i cijela GM grupacija..sto li???
citroen

#65 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by citroen »

Ti si KenCo nekrunisani kralj gluposti,kazes mislio u odnosu na konkurenciju iz evrope i japana.Decko ajde oladi.I za tu prostranost u corsi,ja ne znam koliko si ti visok,pre*postavljam negdje oko 160cm kad tako pricas,helenejs da vise ne vodimo ovakve diskusije treba predloziti jedan od ovih automobila potencijalnom kupcu na jedan normalan nacin,a ne stalno se prepucavati,i to obavezno kad se pojave likovi koji toliko blate po francuskim i jos nekim proizvodjacima,a guraju svoje njemce( opel Sada kanadsko- rusku kompaniju ).Toliko,nemojte mi sta zamjerit :bih:
KenCo

#66 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by KenCo »

emko1234 wrote:ma daj ba kakav opel,jesi lud??astra i corsa..ja ne kazem da su nekkvalitetni al sad vala i nisu neki specijalan kvalitet..i nemoj sad bit bukvalan,ne mislilm da je clio od 20 000 kvalitetan ko 760li od 160 000eura il vise..al kazem ti da su im sve konkurentniji i prave stvarno dobra auta dok je opel recimo koliko ja znam bio pred bankrotom prije mjesec dana kao i cijela GM grupacija..sto li???
eto drug,ja ti kazem sta sam ja procitao. a ko ce znati sta je istina :) ja samo prenosim ono sto znam. a da je renault konkurentniji nego prije par godina to je tacno. ali mislim da je daleko ispod vw ili toyote,bmw mercedes i sl. da ne spominjem..
to sto je opel pred bankrotom ne mora da znaci da im nisu kvalitetni automobili.
na kraju se svede na to koji je proizvodjac kvalitetniji,renault ili opel. mislim da nema neke velike razlike,ali ja bih izabrao opel.
Lesli Eldridž

#67 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by Lesli Eldridž »

Meni je Corsa ljepša. Puno ljepša, a i narasla je do astrine veličine... :)
KenCo

#68 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by KenCo »

citroen wrote:Ti si KenCo nekrunisani kralj gluposti,kazes mislio u odnosu na konkurenciju iz evrope i japana.Decko ajde oladi.I za tu prostranost u corsi,ja ne znam koliko si ti visok,pre*postavljam negdje oko 160cm kad tako pricas,helenejs da vise ne vodimo ovakve diskusije treba predloziti jedan od ovih automobila potencijalnom kupcu na jedan normalan nacin,a ne stalno se prepucavati,i to obavezno kad se pojave likovi koji toliko blate po francuskim i jos nekim proizvodjacima,a guraju svoje njemce( opel Sada kanadsko- rusku kompaniju ).Toliko,nemojte mi sta zamjerit :bih:
pa da. naravno da nisam mislio opcenito. postoji koliko hoces gorih proizvodjaca od renaulta,ali ko jos uopste prica od gw,maple,dacia. oni su van razmatranja kako sam rekao. stvarno ne znam zasto si toliko navalio na prostranost corse. ja to auto ipak imam pola godina i dosta je km presla. sjedio sam i nazad i kao svozac i kao vozac na malo duzim putovanjima. ipak je to auto jedno od najduzih u klasi. veca je od fabie,pola,yarisa,clia.. ja ne guram njemce,uopste mi nisu nesto ni dragi,vise volim japanske proizvodjace.
slazem se da se ne treba upustati u besmislene rasprave,cilj je dati odgovor onome ko je postavio temu. pozdrav

zaboravio sam reci,visok sam 188 cm ;)
emko1234

#69 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by emko1234 »

KenCo wrote:
emko1234 wrote:ma daj ba kakav opel,jesi lud??astra i corsa..ja ne kazem da su nekkvalitetni al sad vala i nisu neki specijalan kvalitet..i nemoj sad bit bukvalan,ne mislilm da je clio od 20 000 kvalitetan ko 760li od 160 000eura il vise..al kazem ti da su im sve konkurentniji i prave stvarno dobra auta dok je opel recimo koliko ja znam bio pred bankrotom prije mjesec dana kao i cijela GM grupacija..sto li???
eto drug,ja ti kazem sta sam ja procitao. a ko ce znati sta je istina :) ja samo prenosim ono sto znam. a da je renault konkurentniji nego prije par godina to je tacno. ali mislim da je daleko ispod vw ili toyote,bmw mercedes i sl. da ne spominjem..
to sto je opel pred bankrotom ne mora da znaci da im nisu kvalitetni automobili.
na kraju se svede na to koji je proizvodjac kvalitetniji,renault ili opel. mislim da nema neke velike razlike,ali ja bih izabrao opel.
to su razlicite vrste automobila i prave aute koje imaju konkurenciju do recimo srednje klase il ajmo vise srednje klase,mada ne mislim da su recimo insignia i laguna vise srednja klasa..sta je onda BMW5 il A6 il e klasa?helem sigurno ih nisu stigli al su se priblizili opasno reno recimo sad ima dizela od 240ks il prilicno dobre turbake a ja koliko sam vidio manje se kvari nego opel
kazes bankrot ne znaci da su im auta nekvalitetna??ne nuzno,al sve je povezano..bankrot=pad prodaje,visoki troskovi,nerentabilna ulaganja=slaba prodaja na svim trzistima,roba nije nasla put do kupca=kupci nisu zadovoljni finalnim proizvodom..e sad sto nije zadovoljan kupac,ima hipoteza znam.. ovo sve sto sam sad naveo je laicki,pa reko da mi se sad ne bi nasao neki naucnik (ko lesli)koji je zavrsio ekonomiju da mi filozofira..uglavnom u svakom slucaju mislim da je kvalitet jedan od razloga sto je opel poceo da tone..
KenCo

#70 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by KenCo »

emko1234 wrote:
KenCo wrote:
to su razlicite vrste automobila i prave aute koje imaju konkurenciju do recimo srednje klase il ajmo vise srednje klase,mada ne mislim da su recimo insignia i laguna vise srednja klasa..sta je onda BMW5 il A6 il e klasa?helem sigurno ih nisu stigli al su se priblizili opasno reno recimo sad ima dizela od 240ks il prilicno dobre turbake a ja koliko sam vidio manje se kvari nego opel
kazes bankrot ne znaci da su im auta nekvalitetna??ne nuzno,al sve je povezano..bankrot=pad prodaje,visoki troskovi,nerentabilna ulaganja=slaba prodaja na svim trzistima,roba nije nasla put do kupca=kupci nisu zadovoljni finalnim proizvodom..e sad sto nije zadovoljan kupac,ima hipoteza znam.. ovo sve sto sam sad naveo je laicki,pa reko da mi se sad ne bi nasao neki naucnik (ko lesli)koji je zavrsio ekonomiju da mi filozofira..uglavnom u svakom slucaju mislim da je kvalitet jedan od razloga sto je opel poceo da tone..
slazem se. ako je kompanija pred bankrotom vjerovatno su do toga dosli losom kvalitetom. ali ima izuzetaka. eto ti fiat-hoce da kupi opela (ili ga je vec kupio). po nekoj logici to bi znacilo da su fiat kvalitetna vozila. a svi znamo da nije tako. tu se mozemo svi sloziti :)
emko1234

#71 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by emko1234 »

ostacu su suzdrzan od komentara na ovu tvoju zadnju konstataciju :D :D :D jer mi se ne da opet raspravljat s pojedincima(leslijem)a svi znamo da tu ima istine..jako puno istine :thumbup: :thumbup: :bih:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#72 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by corolla02 »

Fiat lovi u mutnom momentalno, sad kad cu cijene pale oni se tu pojavljuju kao glavni kupci ali bez kapitala tj. dok su sami zainteresirani ko ozbiljni su kupci, medjutim, kad se konkurencija pojavi odnekud oni se hvate Punta pa put podnoge!
:D
mišmaš

#73 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by mišmaš »

ne gledajuci na ostalo meni je clio daleko najljepsi ovdje :-? i najudobniji je najvjerovatnije, iz dosadasnjeg iskustva... Grande punto takodje nimalo los auto
mišmaš

#74 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by mišmaš »

emko1234 wrote:to su razlicite vrste automobila i prave aute koje imaju konkurenciju do recimo srednje klase il ajmo vise srednje klase,mada ne mislim da su recimo insignia i laguna vise srednja klasa..sta je onda BMW5 il A6 il e klasa?helem sigurno ih nisu stigli al su se priblizili opasno reno recimo sad ima dizela od 240ks il prilicno dobre turbake a ja koliko sam vidio manje se kvari nego opel
laguna i insignia su srednja klasa (takodje bmw3 i audi a4), megane i astra su niza srednja, a visa srednja renault vel satis, bmw 5 i audi a6, dok opel nema tu predstavnika
corsa

#75 Re: opel Corsa ili renault Clio??? (novi)

Post by corsa »

Ima, Opel Signum! :wink:
Post Reply