lolita_xx wrote:zavisi ciji zivot...
mozda bi trebala i zaliti onog sto je silovao djevojcicu od 7 godina, zaboga zivot mu je sada upropasten. ili onoga sto ubi 6 ljudi eto onako, pa sada mora u zatvoru lezati 40 godina. jadan covjek... bas mi je zao i likova koji ubijaju u tramvaju, tako mladi, a vec upropasteni...
zamisli da je u onom audiji, ili nebitno, nekom drugom autu, nazad bilo dvoje djece. ili da je u audiju poginuo covjek koga kuci ceka zena i maloljetno dijete. meni bi bilo zao za njihove zivote.
a ti kao vidovita pa znas da je vozac golfa neki silovetalj, budala itd
da, ima ljudi koji zasluzuju nas prezir...ili nedostatak suosjecanja...ali ne uzimam si za pravo da na osnovu par nepotvrdjenih informacija na forumu presudjujem nekom covjeku kojeg nit znam, nit poznam...isto tako je vrlo moguce da je covjek bio mentalno bolestan...sto ne opravdava, ali barem objasnjava njegove postupke...
ima ko da sudi i na ovom i na onom svijetu, ne vidim potrebu da se stavljam u ulogu sudije....
a mislim da je definicija ironije kad o oprezu u saobracaju i ugrozavanju tudjih zivota pocnu oni koji su iz zabave auta krhali...naravno, ja ovo samo generalno....