moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Troll_Happens

#51 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Troll_Happens »

alica.k wrote:prosle godine je nekolicina nas isla i trazila da ako vec MORAJU da se odrze (naglasavam ponovo: prosle godine su jos i duze trajali) nek barem bude kulturnije i da na neki nacin sklone bas sa glavne ceste one standove i binu (pored onolikog ksca i terena oni su to u sred vogosce stavili) i slicno.

doveli su nam jednu vecer dblavorse i rekli "sta je sta hocete vise, kud ce kulturnije?" ostale dane ista prica ko i ove godine, narodnjaci, kalesija, i kolona auta kroz vogoscu da budu vidjeni.

i nesto jako zanimljivo, tu vecer je bilo osjetno manje ljudi nego inace sto bude.

a jucer, guzva do vogosce...15 min mi je trebalo jedan kilometar da dodjem do kuce.
Image
jooojj koja guzvara pa ovo samo da dobije desetku u somunu pivu i pljuc niko ko ja hahhaha :dance:

jooj gdje je babo i nana da me vide sad ojha u kolo odmah :lol: :lol: :lol:
8. sekretar SKOJ-a

#52 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

vjesticanametli wrote::lol: :lol: ajmo zene gumenih Ćizamaaaaaaaaaaa, kisobrana i pecenih suĐŽuka a sve uz pjesmu ne karaj me majko bila je djevica :run:
Žene gaćaaaa,
versaće samo što nije,.....!
nexo

#53 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by nexo »

Interesantno da se svi zale, ali niko nista ne preduzima.
http://www.ks.gov.ba/ministarstva/prost ... 20buke.pdf
Link za zakon KS-a kojim se regulise dozvoljen nivo buke. To je za pocetak.
Ja ne mogu otvoriti link, ali sam siguran da u vecernjim satima, dake poslije 22h (mozda 23h u ljetno doba) nivo buke koji dolazi iz vana, u stanu ne bi smio prelaziti 35-40 dB spl po "A" mjernoj skali.
Takodje postoji zakon o javnim okupljanjima gdje se vjerovatno mogu naci clanovi kojima se uredjuje nacin regulisanja saobracaja, narusavanje urbanog izgleda prostora na kojem se odrzava okupljanje i sve ostalo sto ljudima smeta.
Dakle, skupi se grupa gradjana, idealno jedan advokat medju njima koji je spreman volonterski to odraditi i zaliti se u kantonu. Traziti izmjestanje manifestacije na neko drugo mjesto i strogo postivanje ostalih zakona kojima se regulisu javna okupljanja. To treba uraditi odmah, a ne cekati na naredne vogoscanske dane.
Na kraju citava zajednica sretna i zadovoljna.
Imam i ja u komsiluku netalentiranog samoproglasenog mujezina koji se obozava kreveljiti sa munare bespravno izgradjene dzamije u svako doba dana i noci, ali tako jako da me redovno izbaci iz kreveta. Zamisli da sam trazio savjet ''kako ukinuti mujezina"! Sada je situacija prihvatljiva, ne cujem ga ni budan.
Last edited by nexo on 21/06/2009 21:33, edited 1 time in total.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#54 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by davorf »

Ma to je OK...nema veze sto oni cijelo naselje terorisu do iza ponoci...ali zato policija bez problema naplati kaznu sto se neko u svom stanu malo glasnije nasmijao i pricao...svi smo jednaki...ali su neki "jednakiji" :x :x
vjesticanametli

#55 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by vjesticanametli »

sve to treba vratit odakle je i doslo sa svim njihovim krkanskim manifestacijama i debilizmima

nek ponesu i Ćizme i sinana i suĐŽuke
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#56 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by davorf »

vjesticanametli wrote:sve to treba vratit odakle je i doslo sa svim njihovim krkanskim manifestacijama i debilizmima

Bolje onda reci ĐŽiberskim manifestacijama :lol: :lol: :mrgreen:
tatjanamster

#57 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by tatjanamster »

vjesticanametli wrote:sve to treba vratit odakle je i doslo sa svim njihovim krkanskim manifestacijama i debilizmima

..nekad su spaljivali i vještice :oops: :oops: :oops:

:D :D :D

Ajmo, pijem na ex... :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol:
sodom

#58 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by sodom »

alica.k wrote:svake godine sve veci teror i teror, muzika tresti do nekih doba, da ne pricam da su to neki dzikanski narodnjaci, nemas se gdje u vogosci parkirat jer svaki papak sa autom mora doci na te vogoscanske dane, a autom (a bogami i pjeske) jedva se prodje jer po citavoj ulici setaju pjesaci, postavljeni su standovi sa kukuruzima, balonima, gacama, carapama, suknjama, gumenim cizmama, cevapima..uzas. za nas koji zivimo tu, to je pravi pravcati terorizam nad stanovnistvom. za 10 dana mi pocinju ispiti, ne mogu da ucim od ovog s*anja. i tako SVAKE GODINE.

hoce li peticija pomoci da napravimo da se vise ovaj festival papanluka ne moze organizovati? ima li bilo sta sto mozemo da uradimo? kome se obratiti?

POČNI UCITI U CITAONICI!
peticije, pobune ili bilo sta sto je legalno nece ti pomoći čak ce te sjeb.. još više!
nego nemoj nista radit ucrnjačit ćes se samo bolje zivi u razmisljanju da si mogao al nisi...ono nadaj se kao...

eh ako si spreman na nelegalno ali ipak po meni prirodno ja ti predlazem da cibnes za pocetak koji suzavac, kašikaru ima se za cenera kupit ili da dojavis da je postavljena bomba drotovi ce ih evakuisat sigurno sve...

gud lak! :roll:
samo malo

#59 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by samo malo »

Ma to je vasar seljakluka, najjaci im je nacelnik, gledam ga danas na tv vogosca, otvorenje vogoscanskih dana i on nesto baljezga, ne zna prostoprosirenu recenicu sastaviti.

Na taj seljacki vasar ulupaju silne pare, a odmah nakon polupismenog nacelnika ide prilog o izgradnji lokalnih cesti u opcini Vogosca, i naravno nemaju para pa ceste prave po etapama, pola zavrse ove godine a ono drugo pola ce jedne godine.
Eweleen

#60 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Eweleen »

samo malo wrote:Ma to je vasar seljakluka, najjaci im je nacelnik, gledam ga danas na tv vogosca, otvorenje vogoscanskih dana i on nesto baljezga, ne zna prostoprosirenu recenicu sastaviti.

Na taj seljacki vasar ulupaju silne pare, a odmah nakon polupismenog nacelnika ide prilog o izgradnji lokalnih cesti u opcini Vogosca, i naravno nemaju para pa ceste prave po etapama, pola zavrse ove godine a ono drugo pola ce jedne godine.
podpredsjednik sda :wink:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#61 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Faruk »

Eweleen wrote:
samo malo wrote:Ma to je vasar seljakluka, najjaci im je nacelnik, gledam ga danas na tv vogosca, otvorenje vogoscanskih dana i on nesto baljezga, ne zna prostoprosirenu recenicu sastaviti.

podpredsjednik sda :wink:

ma lazes :D

varas primitivizma i papanluka i da je sda sponzor
to je nemoguce :D

sta li je iduce u gradskim opstinama?
ajvatovica light - mozete je "obaviti" golfom
lolo_lolo

#62 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by lolo_lolo »

pricajte vi sta hocete,ali vogoscanski dani zive :bih:
Vainglorious

#63 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Vainglorious »

Mislim da je glupo govoriti o ukidanju. Uklapanje u neke više estetske okvire već može funkcionisati.

Na kraju krajeva, sviraju Erogene ove godine, znaci ima pomaka ^^

A Sarajlic je za razliku od prethodnog nacelnika (koji je usput receno SDP-ovac) napravio dobre stvari za opcinu, i jasan je napredak odkako je on na čelu. Tako da kritike na njegov racun ne stoje.
Ova šarada za Vogoscanske dane je jednostavno nesto za siroke narodne mase i uklapanje u šablon "hljeba i igara".
Risto Kuglarić

#64 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Risto Kuglarić »

vjesticanametli wrote:eh da ti je cuti evroviziju kod crkve u ist sarajvu :mrgreen: ĐŽiberi teski a ori se do 12 navecer :run:
aaaaaaaa, otamo znači to ori :lol: već godinama pokušavam da lokalizujem tu feštu :D

a čujel se do tebe kad je motorijada? prošle godine se van gog čuo do merkatora :D
vjesticanametli

#65 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by vjesticanametli »

bujrum doĐŽi na evroviziju :D ne znam za motorijadu ali sam prije 2 noci cula dobru muziku a ne znam odakle :-D

ajmo zeneeeeeeeeeeeeeeeeeee Ćorapa i pOpa pletenije za sve pola maaaaarkeeeeeeeeeeee gratis pecena suĐžuka :run:
kockica_kockica

#66 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by kockica_kockica »

sad ce i novogradski dani.. blago meni Image.. pitam se ko je gost ove sezone nakon sto se zavrsi parada djece i omladine koja misle da znaju da pjevaju (rodila majka svoje super zvijezde ) Image Image

ja razumijem kako se alica osjeca.. meni novogradski dani svake godine u isto vrijeme remete mir... dakle lose ozvucenje i drmanje do kasnih nocnih sati muzike tipa "ljuljaj zumro dedo umro" je sve samo ne obiljezavanje opcine novog grada.. ali to traje nekoliko dana i onda svaku vece "kao" druga vrsta muzike... prosle godine ili one tamo nisam bas sigurna bio osman hadzic zbog kojeg su sve curice vristale "tiiiittttaaaannnniiikkkkk" Image

:mrgreen:
StupskaBitanga

#67 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by StupskaBitanga »

prvo sam opplako od vaših komentara i da se pridružim ovoj šaradi
Eh kod mene na Stupu sredinom jula uvijek je veselo oko ove crkve. Pitam ja jednog šta je ovo kaže on meni to gospa nastupa. To je ojhhaaaaaaa ihaaaa kola se igraju a trešiiii užassssss živi.
kockica_kockica

#68 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by kockica_kockica »

StupskaBitanga wrote:prvo sam opplako od vaših komentara i da se pridružim ovoj šaradi
Eh kod mene na Stupu sredinom jula uvijek je veselo oko ove crkve. Pitam ja jednog šta je ovo kaže on meni to gospa nastupa. To je ojhhaaaaaaa ihaaaa kola se igraju a trešiiii užassssss živi.

To sijelo ide sredinom augusta mjeseca.. tacnije 15.8. .. neko slagao d aje sredinom jula... :oops: i da to je tek dernek uz gace, carape, salvete, djidje midje ringispil i naravno cevape sumnjivog porijekla... :oops: :cry: vec odavno prestadoh da idem na Stup zbog toga sto me muzika sa standova, miris sumnjivih cevapa i seljakluk i papanluk jednostavno nerviraju :cry:
StupskaBitanga

#69 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by StupskaBitanga »

kockica_kockica wrote:
StupskaBitanga wrote:prvo sam opplako od vaših komentara i da se pridružim ovoj šaradi

To sijelo ide sredinom augusta mjeseca.. tacnije 15.8. .. neko slagao d aje sredinom jula... :oops: i da to je tek dernek uz gace, carape, salvete, djidje midje ringispil i naravno cevape sumnjivog porijekla... :oops: :cry: vec odavno prestadoh da idem na Stup zbog toga sto me muzika sa standova, miris sumnjivih cevapa i seljakluk i papanluk jednostavno nerviraju :cry:
izvini do mene je pobrkao sam
ali kao stanovnik tog naselja ja sam zgrožen
Magarece_godine

#70 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Magarece_godine »

Prije nego sto pocnemo osudjivati trebamo imati u vidu da ova manifestacija okupi bruku raje (100 000 ljudi). Krkanluk, primitivizam, seljakluk ... sve to pada u vodu ako to posjeti 100 000 ljudi. Isto kao i razne koride.
Trebamo se pomiriti s tim da zivimo u drzavi u kojoj 80% stanovnistva ne voli cuti elektricnu gitaru u pjesmi ... jbg ...
Eweleen

#71 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Eweleen »

FidelCastro wrote:"Gospa nastupa" ???

Jako neukusno i uvrjedjujuce prema jednoj od najvecih religija na svijetu.

Nego da objasnim ljudima koje interesira. Ovo kad "Gospa nastupa" se zove Gospojina, tradicionalni katolicki praznik. Moze se reci i Velika Gospa. Velika Gospa je dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. I slavi se 15.8. svake godine. Evo link koga interesira http://hr.wikipedia.org/wiki/Velika_Gospa

U cevape, gace, krpice...ne ulazim. Papanluk se uvukao u sve.

"StupskaBitanga" nema veze sto si nedavno doselio. Uzmi zute strane, adresar ili telefonski imenik, potrazi pod Biblioteke pa se raspitaj o gradu u koji si dosao. Ne praviti ruglo od imena jednog vjerskog praznika jer time vrijedjas svoje sugradjane, bosance i hercegovce.
Duboko udahni i izdahni. Chill out!
Troll_Happens

#72 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Troll_Happens »

kockica_kockica wrote:

ziva istina. bio sam nekoc za Gospu u posusju predivno je bilo, sve rostiljada vasar mesa na tone uglavnom gotiva.. i uglavnom posjetioci iz dijaspore ima i onih lokalnih ali neznatno. Predpostavljam da je to zbog toga sto pada u 8 mjesecu kada je vecina dijasporaca dole. :D
Jed1217

#73 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Jed1217 »

Eee,ne znate vi kako je živjet u Visokom za vrijeme vašera :D
Tuuuugo mojaaaa :mrgreen:
Edin H.

#74 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Edin H. »

Hoce li biti korida u isto vrijeme u Vogosci?
StupskaBitanga

#75 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by StupskaBitanga »

FidelCastro wrote:"Gospa nastupa" ???

Jako neukusno i uvrjedjujuce prema jednoj od najvecih religija na svijetu.

Nego da objasnim ljudima koje interesira. Ovo kad "Gospa nastupa" se zove Gospojina, tradicionalni katolicki praznik. Moze se reci i Velika Gospa. Velika Gospa je dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. I slavi se 15.8. svake godine. Evo link koga interesira http://hr.wikipedia.org/wiki/Velika_Gospa

U cevape, gace, krpice...ne ulazim. Papanluk se uvukao u sve.

"StupskaBitanga" nema veze sto si nedavno doselio. Uzmi zute strane, adresar ili telefonski imenik, potrazi pod Biblioteke pa se raspitaj o gradu u koji si dosao. Ne praviti ruglo od imena jednog vjerskog praznika jer time vrijedjas svoje sugradjane, bosance i hercegovce.

kao prvo ispričavam se što ne znam katoličke blagdane i nisam ja rekao Gospa nastupa već čovjek pored crkve kojeg sam pitao šta se ovo dešava

2. Ja se nisam DOSELIO ja sam odavde
Last edited by StupskaBitanga on 22/06/2009 22:23, edited 1 time in total.
Post Reply