---------------------------ružmarin-a wrote:sve ovo gore pomenuto u svom domaćinstvu ne koristim, već adekvatne sustitute:zonbirile wrote:-----------------------------------------ružmarin-a wrote:doduše, najlakše je servirati gotrovo, ali naravoučenije je bilo da se i pozitivno malo gleda na stvari, pa i dalje mislim da nisam pogrešno shvatila i da nije mislio vrijeđat forumaše kao forumaše, već kritikovat kupovne navike
jes vala,uzimaš Vegetu svjetski hrvatski brend,a domaći šipac na Herci ga pravi u garaži i to stavlja i tucane cigle,da poboljša aromu i boju.
Cedevita je isto sranje imaš naš sok nisam siguran za idiotsko ime,ali zubi ti se oboje od prirodnog sadržaja.
Vispak čaj,ako ne utrošiš 10KWh i ne osjetiš,uz uslov da ti se ne raspadne vrečica-Milford 2x skuplji,18 bolji.
Summamed 3 dana po 1 tableta,Bosnalijekov 7dana sa upitnim izlječenjem.
I tako dalje,i tako dalje,da ne spominjem Bira-u i njena postignuća-dobra kada bi davali i servisera pride.
Patriotizam je dobar,ali s mjerom i razumom.
-vegeta-minimalno korištenje koji ide ka kategoričnom ne, (ima natrijum glutaminat, ta tvoja cigla) samo razne začine, zdrave
-cedevita-ne, rađe narandža svježe isjeđena
-čaj - prirodni, od ljekovitog bilja ili zeleni čaj ali ne iz kesice
-tablete- samo Krka Novo Mesto (tu nema patriotizma)
-Bira- ni pod razno, osim kao nužno zlo
sve što mogu kupiti naše a približnog je kvaliteta sa stranim, kupiću naše/domaće
doduše, meni je i srbijansko domaćepa kupujem i to ali mi malo prevagu na tasu BH zauzima
uglavnom razumni patriotizam,s mjerom,ne po svaku cijenu,fazon je što je lista poduga i sve je na uštrb domaćeg kvaliteta.