Milkos - kvalitet proizvoda

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zonbirile

#51 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

ružmarin-a wrote:
zonbirile wrote:
ružmarin-a wrote:doduše, najlakše je servirati gotrovo, ali naravoučenije je bilo da se i pozitivno malo gleda na stvari, pa i dalje mislim da nisam pogrešno shvatila i da nije mislio vrijeđat forumaše kao forumaše, već kritikovat kupovne navike
:bih:
-----------------------------------------
jes vala,uzimaš Vegetu svjetski hrvatski brend,a domaći šipac na Herci ga pravi u garaži i to stavlja i tucane cigle,da poboljša aromu i boju.
Cedevita je isto sranje imaš naš sok nisam siguran za idiotsko ime,ali zubi ti se oboje od prirodnog sadržaja.
Vispak čaj,ako ne utrošiš 10KWh i ne osjetiš,uz uslov da ti se ne raspadne vrečica-Milford 2x skuplji,18 bolji.
Summamed 3 dana po 1 tableta,Bosnalijekov 7dana sa upitnim izlječenjem.
I tako dalje,i tako dalje,da ne spominjem Bira-u i njena postignuća-dobra kada bi davali i servisera pride.
Patriotizam je dobar,ali s mjerom i razumom.
sve ovo gore pomenuto u svom domaćinstvu ne koristim, već adekvatne sustitute:
-vegeta-minimalno korištenje koji ide ka kategoričnom ne, (ima natrijum glutaminat, ta tvoja cigla) samo razne začine, zdrave
-cedevita-ne, rađe narandža svježe isjeđena
-čaj - prirodni, od ljekovitog bilja ili zeleni čaj ali ne iz kesice
-tablete- samo Krka Novo Mesto (tu nema patriotizma)
-Bira- ni pod razno, osim kao nužno zlo
sve što mogu kupiti naše a približnog je kvaliteta sa stranim, kupiću naše/domaće
doduše, meni je i srbijansko domaće :zoka: pa kupujem i to ali mi malo prevagu na tasu BH zauzima :D
---------------------------
uglavnom razumni patriotizam,s mjerom,ne po svaku cijenu,fazon je što je lista poduga i sve je na uštrb domaćeg kvaliteta.
Loulou

#52 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Loulou »

Her Flick wrote:
karanana wrote:ako vec ganjas domace, onda uzimaj mig/inmer iz herojskog gradacca. jeftinije a dobro, a jogurt razvaljuje.
e moj karanana,nije vise, kupio ih dukat, aliiiiiiii sreca nisu promjenili nista sto se sastojaka tice
znaci sve je ostalo isto osim gazde
i btw praaaaavo dobar jogurt, a ni dukatov nije los
a mlijeko samo megle druge opcije ne dolaze u obzir
Nisam znala da ih je "Dukat" kupio... Kada? Ne piše ništa ni na stranici općine: http://www.gradacac.ba/bos/article.php?pid=327
U svakom slučaju, to mi je daleko najbolji jogurt. A još sam na onoj temi - kupujmo domaće - pitala je l' iko kupio Milkosov jogurt u čaši, s 2,8% mm. Nešto lošije odavno nisam probala...
Vitamin C

#53 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Vitamin C »

A sokovi Bony? Čuo sam da su ljudi i sa njima pravo loše prolazili. Razblaženo do krajnosti, voda sa bojom soka.
chuchumbamayumbe

#54 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by chuchumbamayumbe »

Vitamin C wrote:A sokovi Bony? Čuo sam da su ljudi i sa njima pravo loše prolazili. Razblaženo do krajnosti, voda sa bojom soka.
Neko ih hvali, neko kudi...Ja sam 2 puta pokusao biti patriota i kupio, cini mi se crvena narandza ili nar, nemam sada pojma, uglavnom...nidje veze.
zonbirile

#55 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

chuchumbamayumbe wrote:
Vitamin C wrote:A sokovi Bony? Čuo sam da su ljudi i sa njima pravo loše prolazili. Razblaženo do krajnosti, voda sa bojom soka.
Neko ih hvali, neko kudi...Ja sam 2 puta pokusao biti patriota i kupio, cini mi se crvena narandza ili nar, nemam sada pojma, uglavnom...nidje veze.
-------------------------------------
hej drug,još je sve na razini subjektivnog ukusa,osjećaja,zamisli da se uradi ozbiljna analiza.Zimus je bio blam na Vlašiću,ljudi organizovali dane..bla..bla,pa i dane sira.Od 35 uzoraka samo 2 bila za ljudsku upotrebu,i to kontaj proizvođači se maksuz spremili da pokažu najbolje,šta li je s onim što nije dobacilo do izložbe.E,sada ko god kaže da je car go je izdajnik.
Loulou

#56 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Loulou »

:thumbup:
drekalica28

#57 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by drekalica28 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
drekalica28 wrote:I ja sam skoro u Mercatoru na Dobrinji kupila pakovanje Milkos mlijeka sa 0,9 % masnoće, i u pakovanju sigurno nije bilo mlijeko :x.
Htijela sam slikati sadržaj ali mama ga je bacila.
Tečnost unutra je izgledala kako kakao, ali je u najmanju ruku smrdilo na kanalizaciju. :run:
Cudno, mojoj suprugi su u Drvoprometu dali objasnjenje da su nedavno dobili citavu paletu pakovanja tetrapak mlijeka ali sadrzaj u pakovanjima je bio kakao mlijeko. :( :sad: :roll: :cry:
:-) Možda sam ja u svom pakovanju dobila najgoru kombinaciju Milkosa - pogrešan i pokvaren proizvod u jednom :(
easy way

#58 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by easy way »

ružmarin-a wrote:
zonbirile wrote:
ružmarin-a wrote:doduše, najlakše je servirati gotrovo, ali naravoučenije je bilo da se i pozitivno malo gleda na stvari, pa i dalje mislim da nisam pogrešno shvatila i da nije mislio vrijeđat forumaše kao forumaše, već kritikovat kupovne navike
:bih:
-----------------------------------------
jes vala,uzimaš Vegetu svjetski hrvatski brend,a domaći šipac na Herci ga pravi u garaži i to stavlja i tucane cigle,da poboljša aromu i boju.
Cedevita je isto sranje imaš naš sok nisam siguran za idiotsko ime,ali zubi ti se oboje od prirodnog sadržaja.
Vispak čaj,ako ne utrošiš 10KWh i ne osjetiš,uz uslov da ti se ne raspadne vrečica-Milford 2x skuplji,18 bolji.
Summamed 3 dana po 1 tableta,Bosnalijekov 7dana sa upitnim izlječenjem.
I tako dalje,i tako dalje,da ne spominjem Bira-u i njena postignuća-dobra kada bi davali i servisera pride.
Patriotizam je dobar,ali s mjerom i razumom.
sve ovo gore pomenuto u svom domaćinstvu ne koristim, već adekvatne sustitute:
-vegeta-minimalno korištenje koji ide ka kategoričnom ne, (ima natrijum glutaminat, ta tvoja cigla) samo razne začine, zdrave
-cedevita-ne, rađe narandža svježe isjeđena
-čaj - prirodni, od ljekovitog bilja ili zeleni čaj ali ne iz kesice
-tablete- samo Krka Novo Mesto (tu nema patriotizma)
-Bira- ni pod razno, osim kao nužno zlo
sve što mogu kupiti naše a približnog je kvaliteta sa stranim, kupiću naše/domaće
doduše, meni je i srbijansko domaće :zoka: pa kupujem i to ali mi malo prevagu na tasu BH zauzima :D
Možeš li mi samo reći (ali argumentovano) zašto baš (i samo) Krka?
Last edited by easy way on 19/06/2009 14:06, edited 1 time in total.
Toffee karamela

#59 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Toffee karamela »

Niko ne pomenu Milkosov sladoled (doduše sumnjam da ga više proizvode): Kupila porodično pakovanje prije 3-4 godine...NE DAO BOG NIKOME! Voda sa tragovima šećera i nekih aditiva, nigdje ničega čvrstog što bi se moglo nazvati sladoledom. Valjda im je i to pokvario distributer ili tržni centar! Ma jah... :D
tatjanamster

#60 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by tatjanamster »

Loulou wrote:
a meni se sviđaju.... :oops: :oops: :oops:
nikad nisam bila neki ljubitelj gustoga... :P
samo malo

#61 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by samo malo »

Da sumiramo, na tetrapaku pise da rok trajanja jos nije prosao, mlijeko je nedavno nabavljeno od proizvodjaca, i kriv je trgovac jer nije uklonio pokvareno mlijeko sa polica :-)

Najbolje da ovi iz DP-a i Merkatora otvore svaki tetrapak i provjere je li mlijeko pokvareno, jer ne vidim kako bi oni drugacije mogli znati da je mlijeko koje po datumu na tetrapaku jos nije kvarno, zaista pokvareno. Ili da angazuju Aziru da vidi u kasikama.

Stvarno ljudi imaju bisera.

Inace kupujem samo Vindijine mlijecne proizvode, ponekad Ljubljanske mlekarne, kvaliteta je kvaliteta.
VjecitiStudent

#62 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by VjecitiStudent »

BaileyS wrote:
VjecitiStudent wrote:Milkosovo mlijeko i da je najbolje na svijetu ne bih nikada kupovao, zaobilazim u sirokom luku sve proizvode osudjenog (i poslije naravno pomilovanog) ratnog profitera.
Pa kupujes Dukatovo jer to nije nas ratni profiter vec hrvatski :D Kako god okrenes na Balkanu uvijek kupujes od nekog ratnog profitera ili tajkuna pa bolje onda kupovati od onog koji uposljava nase ljude.
Jel to Dukatov profiter zaradio pocetni kapital na opkoljenom Sarajevu i njegovim napacenim gradjanima? Ako sam onda morao biti ovca, barem sad ne moram.
Da imamo malo mozga u glavi, tri puta bi promislili o kupovini pojedinih proizvoda.
Vitamin C

#63 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Vitamin C »

tatjanamster wrote:
Loulou wrote:
a meni se sviđaju.... :oops: :oops: :oops:
nikad nisam bila neki ljubitelj gustoga... :P
Pa dobro sad... :mrgreen:
ružmarin-a

#64 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

Loulou wrote:
Her Flick wrote:
karanana wrote:ako vec ganjas domace, onda uzimaj mig/inmer iz herojskog gradacca. jeftinije a dobro, a jogurt razvaljuje.
e moj karanana,nije vise, kupio ih dukat, aliiiiiiii sreca nisu promjenili nista sto se sastojaka tice
Nisam znala da ih je "Dukat" kupio... Kada? Ne piše ništa ni na stranici općine: http://www.gradacac.ba/bos/article.php?pid=327
U svakom slučaju, to mi je daleko najbolji jogurt. A još sam na onoj temi - kupujmo domaće - pitala je l' iko kupio Milkosov jogurt u čaši, s 2,8% mm. Nešto lošije odavno nisam probala...

evo linka:
http://www.suvremena.hr/4947.aspx
ružmarin-a

#65 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

@easyway: Krka NM samo zato što koristim veoma rijetko (1 put ili maks3 u toku 3-4 mjeseca) (Bogu hvala) tablete protiv glavobolje Naproksin i Nalgesin, i nekad za vrijeme bolne mjesečnice, jer djeluju, samo stoga...
fixer

#66 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by fixer »

VjecitiStudent wrote:
BaileyS wrote:
VjecitiStudent wrote:Milkosovo mlijeko i da je najbolje na svijetu ne bih nikada kupovao, zaobilazim u sirokom luku sve proizvode osudjenog (i poslije naravno pomilovanog) ratnog profitera.
Pa kupujes Dukatovo jer to nije nas ratni profiter vec hrvatski :D Kako god okrenes na Balkanu uvijek kupujes od nekog ratnog profitera ili tajkuna pa bolje onda kupovati od onog koji uposljava nase ljude.
Jel to Dukatov profiter zaradio pocetni kapital na opkoljenom Sarajevu i njegovim napacenim gradjanima? Ako sam onda morao biti ovca, barem sad ne moram.
Da imamo malo mozga u glavi, tri puta bi promislili o kupovini pojedinih proizvoda.
mogu li dobiti link o tome? znam podosta, ali bi volio i nesto procitat o tome.
zonbirile

#67 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

@bailyS
ne stoji ti ta tajkunsko patriotska i to je bio sistem pljačke tipa,neka naš je.Selimović odro Vranicu,pa onda zdušio Konzumu svoj VF,slično i vozač kamiona sa vrećama bezvrijednih dinara na relaciji Hrvatska-Bosna ,Luka Rajić,brend Lura,tušno je francuzima.Popljačkali sve iskoristili sve pogodnosti,tipa naka naš je ,onda prodaj i tutanj sa lovom.
VjecitiStudent

#68 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by VjecitiStudent »

fixer wrote: mogu li dobiti link o tome? znam podosta, ali bi volio i nesto procitat o tome.
Tesko da ima link, u ta doba novine su izlazile samo u stampanom formatu.
Tallulah

#69 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Tallulah »

Ne kupujem nista domace. Suhomesnati (bolje reci suholojnati) proizvodi su ocajni, preslani,s izuzetno visokim posototkom kancerogene nitritne soli-cak 3%(ili nenaznaceno), a u uvoznim je uglavnom 0,015%. Ima li ko da misli da je KID ili Pilka od Ovako dobar proizvod ili u istom nivou sa Poli? Brasno Klas je oduvijek bilo jedno od najskupljih,nista posebno kvalitetno,a kako ga je Selimovic preuzeo ne valja vragu. Sok Bony...najobicniji "razgodjeni mutavko" itd..jedina preporuka Vrbasko mlijeko u kesi ako ga igdje nadjete, pravo seosko, domace :-D Ne dozvoljavam da mi moj zemljak pokusa podvalit smece pod "domaci kvalitet". Ne trebaju mi lab.analize. Imam oci i culo okusa. Problem bosanca je sto ce gledati da te prevari ako ikako moze,s to hoce da radi sto manje, sto manje ulaze u proizvodnju,da od g.vna napravi top proizvod i sto hoce da povrati sredstva i obogati se za mjesec dana. Nece moci, ne preko mojih ledja. Sto se mene tice zelim takvima bankrot. :evil:
Domace voce i povrce.....evo ja znam da su u selu u Hercegovini toliko zagadili svoje zemljiste pesticidima koje su koristili preko svake mjere doziranja za "domace zdrave proizvode s pijace" da godinama ne mogu korsititi te parcele niti piti vodu sa okolnih izvora. Ujedno su imali podalje i one na kojima su proizvodili posebno za svoju ishranu....
Takodje jedna od vecih opasnosti su firme koje su ovlasteni distributeri za kozmeticko-higijenske proizvode..npr..u nasu zemlju se uvoze Maxfactor proizvodi kojima je protekao rok trajanja ili ce isteci za mjesec; taj rok se pazljivo ukloni i nalijepi novi,produzeni preko :-D I bajagi to niko ne zna :-D ima jos toga..ne kupujte nista na cemu nema utisnut rok trajanja ili barem odstampan na originalnim naljepnicama.
amrica

#70 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by amrica »

zonbirile wrote:@bailyS
ne stoji ti ta tajkunsko patriotska i to je bio sistem pljačke tipa,neka naš je.Selimović odro Vranicu,pa onda zdušio Konzumu svoj VF,slično i vozač kamiona sa vrećama bezvrijednih dinara na relaciji Hrvatska-Bosna ,Luka Rajić,brend Lura,tušno je francuzima.Popljačkali sve iskoristili sve pogodnosti,tipa naka naš je ,onda prodaj i tutanj sa lovom.

VF je bio vlasnistvo SELMANAGICA, bivseg direktora UPI-a, tj. njegovog sina i snahe, izgradjen dobrim dijlom na kreditima. Nikakve veze sa Selimovicem.
irrelevant

#71 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by irrelevant »

micki125 wrote:
ponekad Ljubljanske mlekarne, kvaliteta je kvaliteta
da, malo kloranfenikola nije na odmet, preventive radi. :D
vidim ja onaj MU mileram traje godinama :-)
Loulou

#72 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Loulou »

ružmarin-a wrote:
Loulou wrote:
Her Flick wrote: e moj karanana,nije vise, kupio ih dukat, aliiiiiiii sreca nisu promjenili nista sto se sastojaka tice
evo linka:
http://www.suvremena.hr/4947.aspx
Aaaa... Hvala :thumbup:
Banksy

#73 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
BaileyS wrote:
Jel to Dukatov profiter zaradio pocetni kapital na opkoljenom Sarajevu i njegovim napacenim gradjanima?
Početni ili nepočetni, Luka Rajić je kupio Dukat novcem koji je zaradio prevozeći u svojim kamionima jugoslavenske dinare koje je Hrvatska početkom 90-ih mijenjala za devize u Bosni i Hercegovini. Sve ostalo su romansirane biografije.
Brko je isti profiter, samo naš, pa nas lično dotiče.
I ja kupujem Dukat jer su im proizvodi najbolji. Da Milkosovi šta valjaju kupovala bih njihove.
fixer

#74 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by fixer »

VjecitiStudent wrote:
fixer wrote: mogu li dobiti link o tome? znam podosta, ali bi volio i nesto procitat o tome.
Tesko da ima link, u ta doba novine su izlazile samo u stampanom formatu.
znam to, ali sumnjam da je on danas postedjen rovarenja pojedinih medija. sigurno ima neki noviji izvor.
Banksy

#75 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Banksy »

U kontinuitetu: '93, Teloptic, Holiday Inn, Milkos, Razvojna banka ...

http://www.bhdani.com/arhiva/150/t1501.htm

Novi vlasnik Holiday Inna Nedim Čaušević ’93. godine suden zbog ratnogprofiterstva!” - Slobodna Bosna, 16 March 2000,
Post Reply