Ja, on i njegova mater :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sisley

#51 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by sisley »

Karen wrote:
sisley wrote: Boldano: A ko je tebe uopšte pitao za tvoje okruženje, tvoju kuću, vaše običaje, tvoj odgoj? :)
Ovdje cijeli elaborat.. " ja, kod mene, mi ". Iznesoh svoje mišljenje, a ako ti se ne sviđa.. šta je tu je :) .
a koja je po tebi, onda svrha postojanja foruma???

Iz tvojih postova, žena= majka = sluga???
Ajd mi objasni, kako izvede ovakav zaključak, koji je potpuno pogrešan?
sisley

#52 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by sisley »

A svrha postojanja foruma, valjda da podijeliš svoje mišljenje sa drugima i da se ne nužno
slažeš, ali da bar poštuješ. Bez nekog provociranja, napadanja.. sasvim normalna konverzacija.
Ne možeš izvesti neke zaključke, na osnovu par postova i optužiti nekoga, samo jer ti se nije
možda svidjelo to što piše, ili nisi shvatio.
anais_nin

#53 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by anais_nin »

sisley wrote: Boldano: A ko je tebe uopšte pitao za tvoje okruženje, tvoju kuću, vaše običaje, tvoj odgoj? :)
Ovdje cijeli elaborat.. " ja, kod mene, mi ". Iznesoh svoje mišljenje, a ako ti se ne sviđa.. šta je tu je :) .
pa tesko da mogu pricati o TEBI, TVOM, VI itd itd :) valjda je normalno da ako mi se nesto cini cudnim ili stranim objasnim zasto i kako, i zbog cega :)
kao sto rekoh poznajem dinamiku samo svoje porodice jer sam jedino u njoj zivjela i odrastala...ne tvrdim nigdje da je moje ispravnije od tvog, samo objasnih iz kojih razloga se meni neki nacini razmisljanja cine stranim ili neprihvatljivim...
za druge porodice, druge majke, znam samo iz ugla promatraca...uz to moja mama nikad nije bila "samo" domacica (samo da se razumijemo ne vidim ama bas nista lose u tome, samo to nije bilo moje iskustvo) tako da ako sam ja dosla kuci umorna s posla i ona je :) ili ako joj je bas taj dan bio neradni, meni je skroz bezveze da ga ona provede obigravajuci oko mene :)
a vrlo je moguce da ja razmisljam tako jer sam zivjela sama pa mi je uz sve gore navedeno postalo sasvim normalno da ono sto mi treba obavim sama :)
Karen

#54 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Karen »

sisley wrote:

U mom svijetu mamama ne predstavlja nikakav problem da djeci ponekad postave sto ako su umorna.. ili dočekaju s ručkom.. prinesu, donesu.. kao što ni djeci nije ništa teško za svoje roditelje ;-).
mislim, dijete došlo sa igre, mama sa posla, nakon što je oprala, ispeglala, oribala, dijete je umorno da uzme nešto iz frižidera, opere sude ili ne daj bože, postavi stol.
anais_nin

#55 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by anais_nin »

Karen wrote: mislim, dijete došlo sa igre, mama sa posla, nakon što je oprala, ispeglala, oribala, dijete je umorno da uzme nešto iz frižidera, opere sude ili ne daj bože, postavi stol.
iskreno i ja sam dobila bas takvu sliku :-) sto, na zalost, za mnoge mame i jeste realnost njihove egzistencije :roll:
Karen

#56 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Karen »

sisley wrote:A svrha postojanja foruma, valjda da podijeliš svoje mišljenje sa drugima i da se ne nužno
slažeš, ali da bar poštuješ. Bez nekog provociranja, napadanja.. sasvim normalna konverzacija.
Ne možeš izvesti neke zaključke, na osnovu par postova i optužiti nekoga, samo jer ti se nije
nije uopće stvar u tome, samo si ti postavi/la malo neispravi pitanje "tko je tebe uopće pitao..." to mi je iskreno najviše smetalo.
poštujem tvoje mišljenje, nije stvar u tome, pa stavila sam upitnike, kao pitanje jel se tebi ono podrazumijeva.
očito da ne, pogrešan zaključak.
sisley

#57 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by sisley »

Karen wrote:
sisley wrote:

U mom svijetu mamama ne predstavlja nikakav problem da djeci ponekad postave sto ako su umorna.. ili dočekaju s ručkom.. prinesu, donesu.. kao što ni djeci nije ništa teško za svoje roditelje ;-).
mislim, dijete došlo sa igre, mama sa posla, nakon što je oprala, ispeglala, oribala, dijete je umorno da uzme nešto iz frižidera, opere sude ili ne daj bože, postavi stol.
Kako rekoh, pogrešno izveden zaključak. Reći ću samo da nisam govorila o MALOJ djeci, ili možda
prestajemo biti nečija djeca, kad dođemo u određene godine? Postoji neka dobna granica, do kada
si nečije dijete :?
Karen

#58 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Karen »

anais_nin wrote:
Karen wrote: mislim, dijete došlo sa igre, mama sa posla, nakon što je oprala, ispeglala, oribala, dijete je umorno da uzme nešto iz frižidera, opere sude ili ne daj bože, postavi stol.
iskreno i ja sam dobila bas takvu sliku :-) sto, na zalost, za mnoge mame i jeste realnost njihove egzistencije :roll:
ma i moja mama je prva takva, i tek sad, sa distance, vidiš koliko je ta žena sebe dala a koliko mi to malo cijenimo. zato joj treba sad maksimalno olakšati.
sreća pa živimo u nekom vremenu gdje muškarcu nije ispod ponosa pomoći u kući, bar oko kuhanja i nekog minimalnog pospremanja, odgoja pa i nama olakša.

gledam svoje roditelje, oboje rade čitav život, ali čitava kuća je bila na njoj, kao i još 99% obitelji koje znam.
Karen

#59 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Karen »

sisley wrote:
Karen wrote:
sisley wrote:

Kako rekoh, pogrešno izveden zaključak. Reći ću samo da nisam govorila o MALOJ djeci, ili možda
prestajemo biti nečija djeca, kad dođemo u određene godine? Postoji neka dobna granica, do kada
si nečije dijete :?
ne ali postoji dobna granica kada si psihički i fizički spreman da se brineš o sebi.
sisley

#60 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by sisley »

Karen wrote:
sisley wrote:A svrha postojanja foruma, valjda da podijeliš svoje mišljenje sa drugima i da se ne nužno
nije uopće stvar u tome, samo si ti postavi/la malo neispravi pitanje "tko je tebe uopće pitao..." to mi je iskreno najviše smetalo.
poštujem tvoje mišljenje, nije stvar u tome, pa stavila sam upitnike, kao pitanje jel se tebi ono podrazumijeva.
očito da ne, pogrešan zaključak.

Pa ja to nisam pitala tebe, već @Anais, ali ne baš tako drsko kako je možda tebi, ili njoj izgledalo,
već naprosto, nisam uopšte imala namjeru da rasprava ode do zadiranja u nečiji privatni život, da se
konkretno neko nađe prozvan. Nemam ništa naravno protiv toga što je ona rekla kako je u njenoj porodici,
samo nisam pitala.. kao što nisam ni ja htjela da obrazlažem kako je kod mene, bar ne detaljno ;-).
sisley

#61 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by sisley »

Karen wrote:ne ali postoji dobna granica kada si psihički i fizički spreman da se brineš o sebi.
Slažem se, ali o tome i nije bila riječ.
anais_nin

#62 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by anais_nin »

Karen wrote: ma i moja mama je prva takva, i tek sad, sa distance, vidiš koliko je ta žena sebe dala a koliko mi to malo cijenimo. zato joj treba sad maksimalno olakšati.
sreća pa živimo u nekom vremenu gdje muškarcu nije ispod ponosa pomoći u kući, bar oko kuhanja i nekog minimalnog pospremanja, odgoja pa i nama olakša.

gledam svoje roditelje, oboje rade čitav život, ali čitava kuća je bila na njoj, kao i još 99% obitelji koje znam.
upravo to isto i ja vidim svuda oko sebe...zato mi je uvijek bilo drago sto tata to nikad nije uzimao zdravo za gotovo, i ocekivalo se od nas da pomognemo u kuci...a i on je to cijeli zivot radio...a svejedno sam cijeli zivot bila pazena i mazena (barem se ja tako osjecam :D)....

cesto se sjetim jedne stare mostarske...necu pominjati imena...ide stari dedo ulicom i na ledjima tegli veliku vrecu krompira...neko od poznanika mu dobaci "a moj dedo sto ti to teglis, zar nema niko mladji da ponese?"...na to ce dedo "nema...od kako je babo umro" :)
Op3r4t0r

#63 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Op3r4t0r »

Moja buduca kad bi imala misljenje o mojoj mami kakvo dosta vas ima o mamama vasih izabranika iste sekunde dok bi to saznao ili primjetio dobila bi ispisnicu
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#64 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Admir_1984 »

Op3r4t0r wrote:Moja buduca kad bi imala misljenje o mojoj mami kakvo dosta vas ima o mamama vasih izabranika iste sekunde dok bi to saznao ili primjetio dobila bi ispisnicu
svaka cast :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Karen

#65 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Karen »

Op3r4t0r wrote:Moja buduca kad bi imala misljenje o mojoj mami kakvo dosta vas ima o mamama vasih izabranika iste sekunde dok bi to saznao ili primjetio dobila bi ispisnicu
buduće svekrve i buduće snahe imaju iskrivljeno mišljenje jedne o drugima najčešće jer se ne poznaju. iako se često generalizira, svaki taj odnos je spacifičan.

ti vrlo vjerovatno imaš majku koja nikad nije rekla da trebaš ostaviti djevojku, a da nikad je ni vidjela nije a kamoli upoznala. ili da djevojka manipulira tobom jer imate zajedničke planove?
harisl

#66 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by harisl »

Moja mater jednom obidje oko mene, vidi da nisam smrsao i... vozi dalje :D
Op3r4t0r

#67 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Op3r4t0r »

Karen wrote:
buduće svekrve i buduće snahe imaju iskrivljeno mišljenje jedne o drugima najčešće jer se ne poznaju. iako se često generalizira, svaki taj odnos je spacifičan.

ti vrlo vjerovatno imaš majku koja nikad nije rekla da trebaš ostaviti djevojku, a da nikad je ni vidjela nije a kamoli upoznala. ili da djevojka manipulira tobom jer imate zajedničke planove?
Naravno da nije, nisam ni ja njoj birao kad je ona izabrala mog oca tako da ni ona nema pravo da se mjesa u moj izbor :) ja priznam da odnos majke prema snahi zavisi od toga kako se sin postavi, ali smatram da svaka djevojka na svom momku moze primjetiti kakvog je karaktera, sta dopusta, i sl i na osnovu toga skontati kakva ce joj biti buducnost, ona koja prihvati da ima momka papka, lika bez karaktera zasluzuje da dobije ono sto dobije.

Tacno je da se ljudi s vremenom mogu promjeniti, pa da ona kaze bio je on ovakav ili onakav ali se promjenio, ali je tacno i da se skoro svi problemi na relaciji majka-snaha desavaju vec na samom pocetku, mozda i kasnije, ali na pocetku pocinju, onda kad nije bilo promjene, tako da ako neko ko slijepa koka uleti u brak onda nek se vodi onom sto posijala to i pokupila.

Znam za mnogo brakova koji su nastali nakon svega par mjeseci veze, za mene je to nenormalno i debilno, zanimljivo je da su neki od tih brakova i uspjesni, ali vecina nisu, da bi usao u brak moras nekoga poznavati, poznavanjem momka upoznajes i njegovu majku bez da je ikada ranije vidis.

Ja sam u vezi od preko 4 godine, to mozda jest dug period, ali bar znam sta zenim, i ona zna za koga se udaje, znamo se u dusu, ja sam njenima kao drugi sin, oni meni ko moji roditelji, isti odnos je i na relaciji moje djevojke i mojih roditelja i sretan sam zbog toga. Toliko sretan da se u subotu zenim :)

P.S. Vas nekoliko koje sam uocio da ocito nepodnosite majke vasih izabranika, daleko vam kuca od moje bila.
suspect_zero

#68 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by suspect_zero »

Op3r4t0r wrote:
Ja sam u vezi od preko 4 godine, to mozda jest dug period, ali bar znam sta zenim, i ona zna za koga se udaje, znamo se u dusu, ja sam njenima kao drugi sin, oni meni ko moji roditelji, isti odnos je i na relaciji moje djevojke i mojih roditelja i sretan sam zbog toga. Toliko sretan da se u subotu zenim :)

Neka je tebi sretno u subotu :)
anais_nin

#69 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by anais_nin »

suspect_zero wrote:
Op3r4t0r wrote:

a i poslije subote :D
Op3r4t0r

#70 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Op3r4t0r »

suspect_zero wrote:
Op3r4t0r wrote:

Hvala, hvala :)
Op3r4t0r

#71 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Op3r4t0r »

anais_nin wrote:
suspect_zero wrote:
Op3r4t0r wrote:

a i poslije subote :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
suspect_zero

#72 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by suspect_zero »

Op3r4t0r wrote:
suspect_zero wrote:
Op3r4t0r wrote:

Hvala, hvala :)
I poslije subote nemoj da te vidimo na forumu...................imat ćeš pametnijeg posla :-D
Op3r4t0r

#73 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Op3r4t0r »

suspect_zero wrote:I poslije subote nemoj da te vidimo na forumu...................imat ćeš pametnijeg posla :-D
;-) :D
Shoshana

#74 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Shoshana »

Ja bih samo da dam moralnu podrsku @Sisley :D

Slag bi me strefio, ne jedan nego tri, da mi sinova cura udje u kuhinju i pocne nesto prati sudje, otvarati frizider, zamrzivac, praviti kafe itd... Ma izletjela bi iz moje kuhinje prije nego sto bi znala sta ju je snaslo :D

Vjerovatno je drugacije kada se zivi u zajdnici, ali kada si gost u mojoj kuci, molim da se ponasas kao gost, a ne kao domacin. Gledala sam par mojih prijateljica koje bas kao sto Sisley kaze, ono vire u kuhinju i ponizno se uvlace pitanjima "treba li vam opeglati ves" :-) To je tako ogavno uvlacenje, da ja nemam rijeci. A sto je najgore, Sisley je takodje u pravu kada kaze da takvo ponasanje vodi ka nekoj laznoj prisnosti koja ce prije ili kasnije nekome izaci na nos.

Sto se tice postovanja, tu se ne slazem sa prijedlozima da se svekrvi duzno dati postovanje. Postovanje se ne daje nikome. POstovanje se zasluzuje.

Najbolje je rekao jedan moj poznanik, cija zena i svekrva su se klale, ali bas ono nisko, a sve preko njega. On je postavio i jednu i drugu za sto i mirno im obasnio da one nikada u zivotu ne moraju progovoriti jedna s drugom, ni voljeti se, ni postovati se, ali moraju njemu dozvoliti da ima i mater i zenu.
harisl

#75 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by harisl »

Op3r4t0r wrote:
Toliko sretan da se u subotu zenim :)
Svaka cast. Sve najbolje. Pola rata si vec dobio :D

Ma ima svega, ima blentavih majki. Poznavao sam momka koji je bio super super super. Izlazio je sa djevojkom koje bila izuzetna, izmedju ostaloga zavrsavala fakultet godinu prije roka. Ali... mater, iz nekog samo njoj znanog razloga, nije mogla djevojku smisliti. U kuci im je bio haos, uvijek dreka, uvijek lupanje. U onim rijetkim momentima kada se pricalo, svaka prica bi nekako zavrsila na toj djevojci i onda se opet ne bi pricalo danima. On je imao poluditi. I on se hudnik borio. Bilesi je poveo na more u isto mjesto gdje mu je ostatak familije ljetovao. Na kraju vise nije mogao izdrzati (ili ta djevojka nije mogla izdrzati) i razisli su se. Poslije se nije mjesecima pricalo u kuci i bas je bilo ruzno. E sada, nakon toga je mogao izaci sa bilo kime i mater se nije vise ziva cula... Ko ce mu ga znati. Mozda je do horoskopa...
Post Reply