Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Chmoljo »

negativ wrote:
Chmoljo wrote: dobro ti nadobudni čuvaru Bošnjaštva. nabij malo forumskog staža, upoznaj malo ljude okolo pa onda dijeli etikete. :-)
Bošnjak, ko je ikad spomenuo da sam ja Bošnjak? I koji staž ti spominješ? Smiješno...
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
alen_zenica

#52 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by alen_zenica »

Ja nevolim Dodika ali je njegova izjava na mjestu.
Poganština živa
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Chmoljo »

alen_zenica wrote:Ja nevolim Dodika ali je njegova izjava na mjestu.
Poganština živa
:lol: :lol: :lol:

moja oprema kad krenem u Zenicu

Image
sisley

#54 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by sisley »

negativ wrote:
sisley wrote:Ne postoji Bosna i Hercegovina, to je samo na papiru, svi smo mi Srbi :D.
Ma ja ba, samo što biti srbin nije nacionalnost, to je dijagnoza.
Svi imamo milion razloga za takvo mišljenje, ali nikad ne treba zaboraviti jednu Natašu Kandić,
Jovana Divjaka, Čedu Jovanovića.. ;-). Zato prvo treba dobro promisliti, pa nešto izgovoriti,
jer je generalizacija nešto što svi mrzimo ;-).
rajvosa60

#55 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by rajvosa60 »

Povedimo se starom nije sto ti kaze.nego tko ti kaze.Tako i Grmalj Dodik u narodu poznat kao Mile Ronhill.Grmalju Dodiku bi bilo bolje da pogleda na sta mu lici Sedaka City ili Banja Luka (napravljena od sedake poslije razornog zemljotresa krajem 60-ih).Za ne upucene;obratite paznju na autobusku stanicu u Sedaka City-u(Banja Luka) kad dolazite ili odlazite iz nje(ga).Prljavijeg mjesta jos nisam vidio.Ili uplatite horor tour od Bosanskog Broda do Doboja.I s lijeve i desne strane jos uvijek cete vidjeti velike naslage smeca i ostatke srpske kulture(spaljene kuce,granatirane kuce,oplackane kuce...) a o magistralnom putu da ne govorim.Otidjite u Derventu i na nazovi cestama ce te naci jos uvijek komade stakla,tragovima srpske kulture(granatiranje Dervente) iz proslog rata.Grmalj Dodik te papanske trikove moze prodavati svojim glasacima(papak do papka),Kalabicu,Jovicicu i ovim papcima koji su se sljegli, srpskim agresorskim protjerivanjem,u Sarajevo i papcima iz SDA.Sarajlijama Mile Grmalj :lol: :lol: :lol: svoje papanske trikove ne moze prodavati.Cak ni Tihicu ne moze vise.Neka ocisti Sedaka City -Banja Luku i sve ce biti u redu.
rajvosa60

#56 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by rajvosa60 »

Povedimo se starom nije sto ti kaze.nego tko ti kaze.Tako i Grmalj Dodik u narodu poznat kao Mile Ronhill.Grmalju Dodiku bi bilo bolje da pogleda na sta mu lici Sedaka City ili Banja Luka (napravljena od sedake poslije razornog zemljotresa krajem 60-ih).Za ne upucene;obratite paznju na autobusku stanicu u Sedaka City-u(Banja Luka) kad dolazite ili odlazite iz nje(ga).Prljavijeg mjesta jos nisam vidio.Ili uplatite horor tour od Bosanskog Broda do Doboja.I s lijeve i desne strane jos uvijek cete vidjeti velike naslage smeca i ostatke srpske kulture(spaljene kuce,granatirane kuce,oplackane kuce...) a o magistralnom putu da ne govorim.Otidjite u Derventu i na nazovi cestama ce te naci jos uvijek komade stakla,tragovima srpske kulture(granatiranje Dervente) iz proslog rata.Grmalj Dodik te papanske trikove moze prodavati svojim glasacima(papak do papka),Kalabicu,Jovicicu i ovim papcima koji su se sljegli, srpskim agresorskim protjerivanjem,u Sarajevo i papcima iz SDA.Sarajlijama Mile Grmalj :lol: :lol: :lol: svoje papanske trikove ne moze prodavati.Cak ni Tihicu ne moze vise.Neka ocisti Sedaka City -Banja Luku i sve ce biti u redu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#57 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by hrasno38 »

Isfrustriranost ljudi koji dolaze iz mjesta gdje "bog kornere izvodi" se upravo pokazuju na ovakve nacine. Dodik je prije svega jedna najobicnija harlovcina i drtina od 300 kg zive vage i naravno kada preko puta ima jednog Tihica koji mora staviti dva kamena u dzep da ga vjetar ne odnese onda ovakvi komentari su savim ocekivani. Drtini treba suprostaviti drtinu i to je opstepoznato prirodno pravilo.Naravno treba biti posten pa reci da su drtini iz sela zvanog Laktasi (samo ime ovog zaseoka kaze kakvi ljudi zive u njemu) muda zaista enormno narasla jer nema tko da mu se ravnopravno suprostavi i klepi ih po njima.
Generalno on je vrlo jasan i realan jer kaze "u ratnoj varijanti su nam sada sanse 2% ali u ovoj trenutnoj politickoj igranci su ogromne" jer nema adekvatnog protivnika. U globalu federalni politicari su vise manje prodane licemjerne pizde koji ni svojoj kuci ne mogu da uvedu reda. Sve nesto ko foldiplomatski i kulturno a lola iz Laktasa svima redom dere guzove.Kada Komsic vrat stom verbalnom mjerom onda se prvo na ovom forumu prikazu kulturnjaci i filozovi koji kenjaju kako takvi odgovori nemaju u sbi diplomatske zice. E upravo takvi i jesu protivnici Dodika i upravo zato i laktaski vozd radi sta hoce.
Inace Sarajevo bilo ili ne smetljarsko za razliku od njegovog rodnog sela i "gradica"u kojem radi komforno se moze zvati velegradom u balkanskim razmjerama. Na zalost to se zaista odnosi geografski ali populacija mu jos dugo nece biti bar po svom ponasanju velegradska pa cak ni gradska jer tezak i dug je put od sljive do WC solje. Medjutim u tome se ne razlikuje Sarajevo od drugih BH gradica.!
Baltazar_khan

#58 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Poganština živa
Za vaš grad, sinonim je smrad :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#59 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Truba »

oćel iko ovo zatvoriti
ovaj topik

danas je novi dan imat ce novu izvalu

kad se sjetim njegovih izvala dok je jos bio simpatičan i dok je bio u opoziciji

sve je krenulo nizbrdo kad je on došao na vlast :cry:
Luke Perry

#60 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Luke Perry »

Sta je, sta hocete :evil:

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Truba »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
maslina

#62 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by maslina »

Ima koji mjesec da sam bio u Banja Luci. U mom omiljenom hotelu, Vila Vrbas. Nekim čudom, radni dan se završio oko 16 h, te ja odlučim prošetati. Uputim se izvan centra grada, po naseljima i sporednim ulicama. Ubrzo mi bi krivo što sam to učinio. Jednostavno, osjetio sam kako me preplavila nekakva ljubomora, zavist ili nešto treće. Kontam, ovdje ne bih volio živjeti, ništa me ne veže za taj grad (osim povremenog posla), a opet, ima nešto što u Sarajevu ne vidjeh odavno. Čiste ulice, kako glavne, tako i sporedne, svaki kontejner u naselju ima svoju metalnu "garažu", papirića, uglavnom, nema na ulici... Sutradan odem u Bihać, Bosansku Krupu... Ista priča. Čiste ulice, uglavnom, ne lete prazne kutije od cigara kroz prozor automobila, ne istresaju se pepeljare na semaforu... Svjestan sam da je Sarajevo najebalo izmjenom strukture stanovništva. Svjestan sam i da doseljeno stanovništvo nije upoznato sa pojmom "kultura življenja"... E, sad` se pitam: dokle ćemo misliti da smo najbolji, a ne biti to?
Luke Perry

#63 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Luke Perry »

Za pocetak ukinuti sarajevske opstine, da grad bude grad. Takav je trend i u svijetu.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#64 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Procitah sve postove, ali ne primjetih da ste skontali metu Miletove strijele. Nije Mile mislio na Sarajevo kada je to rekao, a da je zaista mislio na Sarajevo ja bih mu se osobno zahvalio za njegovo opazanje i brigu.Hebe se Miletu za Sarajevo i cistocu toga grada.
Mile je u stvari rekao nesto drugo.
Sjecate li se Miletove halabuke i izava o Sarajevu kao etnicki ociscenom (sto mrzim ovu frazu) t.j.jednonacionalnom gradu? Kao Bosnjaci su skoro pa ocistili grad od Srba i Hrvata, pa sada samo Bosnjaci u njemu zive. Kao nema tamo vise multi-kulti, vec samo mono-kulti....i to bosnjacka.
Pa je onda rekao da to u stvari i nije Sarajevo nego Teheran, a u Teheranu, jelte, nema krmadi posto tu zive samo muslimani. I tako dalje i tako redom.
E, sad, spojite gornje dvije Miletove izjave u jednu i skontacete da u Sarajevu, po Miletu, zive uglavnom Bosnjaci, koji su jelte i muslimani, pa je i njihov grad iz toga i samo zbog toga razloga tako prljav.
Ona Miletova strijela, koju spomenuh na pocetku, nije imala za cilj Sarajevo - jer kao sto rekoh hebe se njemu za Sarajevo - cilj njegove strijele su bili Bosnjaci i muslimani.
Al' sto jest-jest, bez obzira na to koja je on harlovina, zna i u celofan da upakuje. A Miletovi paketici, bez obzira na njihov izgled, sadrze uvjek neko cetnicko govance.

A sto se cistoce Sarajeva tice...nista novo. Tipicna balkanska.
:bih:
Risto Kuglarić

#65 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Risto Kuglarić »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Procitah sve postove, ali ne primjetih da ste skontali metu Miletove strijele. Nije Mile mislio na Sarajevo kada je to rekao, a da je zaista mislio na Sarajevo ja bih mu se osobno zahvalio za njegovo opazanje i brigu.Hebe se Miletu za Sarajevo i cistocu toga grada.
Sjecate li se Miletove halabuke i izava o Sarajevu kao etnicki ociscenom (sto mrzim ovu frazu) t.j.jednonacionalnom gradu? Kao Bosnjaci su skoro pa ocistili grad od Srba i Hrvata, pa sada samo Bosnjaci u njemu zive. Kao nema tamo vise multi-kulti, vec samo mono-kulti....i to bosnjacka.
Pa je onda rekao da to u stvari i nije Sarajevo nego Teheran, a u Teheranu, jelte, nema krmadi posto tu zive samo muslimani. I tako dalje i tako redom.
E, sad, spojite gornje dvije Miletove izjave u jednu i skontacete da u Sarajevu, po Miletu, zive uglavnom Bosnjaci, koji su jelte i muslimani, pa je i njihov grad iz toga i samo zbog toga razloga tako prljav.
Ona Miletova strijela, koju spomenuh na pocetku, nije imala za cilj Sarajevo - jer kao sto rekoh hebe se njemu za Sarajevo - cilj njegove strijele su bili Bosnjaci i muslimani.
Al' sto jest-jest, bez obzira na to koja je on harlovina, zna i u celofan da upakuje. A Miletovi paketici, bez obzira na njihov izgled, sadrze uvjek neko cetnicko govance.

e jesi ga uvezo, svaka ti čast
negativ

#66 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by negativ »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ona Miletova strijela, koju spomenuh na pocetku, nije imala za cilj Sarajevo - jer kao sto rekoh hebe se njemu za Sarajevo - cilj njegove strijele su bili Bosnjaci i muslimani.
Sumnjam da on može toliko da dobaci...
sheilak

#67 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by sheilak »

Stvarno ne shvatam zbog čega se svi kače na svaku Dodikovu riječ - čak je i u Beogradu vic figura.

Dodik je freak, koji poput odbijenog ljubavnika, stalno upućuje otrovne komentare prema onom ko ga je odbio. :-D

Ignorirajte ga - njega, njegove ponosne primitivne izjave, grmaljski izgled; ego -manijacima poput njega ignoriranje je najbolnije. :wink:
salihh

#68 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by salihh »

dodik je krmak, ali krmak koji mora snositi odgovornost za javno iznesene rijeci... upce me ne interesuju opravdanja tipa da je to marketinsko-propagandni trik kako bi osvojio naklonost srpskih seljacina na izborima... kakvo je to opravdanje za ocigledni sovinizam i fasizam...
eli, hebo dodika

mene vise frustriraju ove "sarajlije" koje, zapravo, daju dodiku opravdanje govoreci sa sarajevo jeste prljavo, seljacko, smrdljivo...
garantujem da su svi ovi doselili u sarajevo nakon 1996 ili da u zivotu nisu bili u sarajevu ili da nemaju vise od 14 godina... sarajevo, za one koji ne znaju, nikada nije bilo cisce, uredjenije... sto zahvaljujuci "parku" sto zahvaljujuci savjesnim gradjanima... oni koji pisu o alipasinom, ocigledno da ne znaju o cemu govore... alipasino je sada jedno poprilicno uredjeno i cisto naselje posebnu u poredjenju s onim na sta je licilo prije rata... moje naselje izgleda odlicno, parkovi su uredjeni, trava se redovno kosi, smece odvozi svaka 2 dana, kontejneri su uredni, imaju sve tockove, ulicna rasvjeta radi besprijekorno, sve sijalice su u funkciji, napravljeno je igraliste za djecu (doduse premalo, ali ipak je nesto napravljeno)...
ne razumijem kako mozemo omalovazavati sve sto smo SVOJIM RADOM I NOVCEM uspjeli napraviti... ipak, naravno da situacije nije bajna, ali nadjite mi grad, a posebno grad u drzavi koja je u ekonomskoj situaciji kao bih, koji nema komunalnih i inih problema...

ja sarajevo volim i ne dam nikome da ga omalovazava, jer sarajevo je ozbiljan grad
Savez napolje

#69 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Savez napolje »

Poganština živa

Sarajevo je daleko od cistog ali u Zenici jos mozete vidjeti ves masine kako plutaju vodom,Zeljezara gusi pravo plaho nemozes dahnut od smrada, i treba ti gas maska da dises,a mi cemo Miljacku procistit nekako a vi cete se i dalje radati sa mutacijama. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prevod(Pocisti u svojoj avliji)pa pametuj okolo
tatjanamster

#70 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by tatjanamster »

salihh wrote:dodik je krmak, ali krmak koji mora snositi odgovornost za javno iznesene rijeci... upce me ne interesuju opravdanja tipa da je to marketinsko-propagandni trik kako bi osvojio naklonost srpskih seljacina na izborima... kakvo je to opravdanje za ocigledni sovinizam i fasizam...
eli, hebo dodika

mene vise frustriraju ove "sarajlije" koje, zapravo, daju dodiku opravdanje govoreci sa sarajevo jeste prljavo, seljacko, smrdljivo...
garantujem da su svi ovi doselili u sarajevo nakon 1996 ili da u zivotu nisu bili u sarajevu ili da nemaju vise od 14 godina... sarajevo, za one koji ne znaju, nikada nije bilo cisce, uredjenije...
Ovo boldirano je potpuno tačno :)
Kada sam to rekla negdje na ovom forumu, rekli su mi da sam luda, da ja ne znam OLIMPIJSKO Sarajevo, kakav je to grad bio 60.-ih i 70.-ih :-)
Doselila ovdje 79. i po ulicama bila g.ovna :roll:

PS. Nemojte me praviti ludom :D
salihh

#71 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by salihh »

tatjanamster wrote:
salihh wrote:dodik je krmak, ali krmak koji mora snositi odgovornost za javno iznesene rijeci... upce me ne interesuju opravdanja tipa da je to marketinsko-propagandni trik kako bi osvojio naklonost srpskih seljacina na izborima... kakvo je to opravdanje za ocigledni sovinizam i fasizam...
eli, hebo dodika

garantujem da su svi ovi doselili u sarajevo nakon 1996 ili da u zivotu nisu bili u sarajevu ili da nemaju vise od 14 godina... sarajevo, za one koji ne znaju, nikada nije bilo cisce, uredjenije...
Ovo boldirano je potpuno tačno :)
Kada sam to rekla negdje na ovom forumu, rekli su mi da sam luda, da ja ne znam OLIMPIJSKO Sarajevo, kakav je to grad bio 60.-ih i 70.-ih :-)
Doselila ovdje 79. i po ulicama bila g.ovna :roll:

PS. Nemojte me praviti ludom :D
govana i sada mozes naci, ali govna ostavljaju kucni ljubimci upravo ovih kriticara... na jednoj sam temi usao u diskusiju s dezurnim kriticarem i mrziteljem sadasnjeg sarajeva... pitah ga da li pocisti kaku svog ljubimca kada ga seta vilsonovim... kaze on, ne cistim, kada niko ne cisti zasto bih ja... eeee. takvi su ti kriticari ovog sarajeva, on na sva zvona kenja kako je sarajevo prljavo, neuredjeno..., a ne zeli cistiti govna svoga cuke jer to, shatro, niko ne radi...
ponavljam, sarajevo nikada nije bili cisce ni uredjenije... pa u mom haustoru... vrata bila pokvarena godinama prije rata, niko nista, sijalice u haustoru mijenjali stanari, iako smo placali "kirije", ulicna rasvjeta radila samo privih mjesec dva dok sijalice nisu pregorile ili dok nisu "gradska raja" kamenjem porazbijala lampione, smece uvijek smrdilo jer se nije odvozilo redovno...
sarajevo je ozbiljan grad, uprkos "sarajlijama"
iz dna duše

#72 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by iz dna duše »

Savez napolje wrote:
Poganština živa

Sarajevo je daleko od cistog ali u Zenici jos mozete vidjeti ves masine kako plutaju vodom,Zeljezara gusi pravo plaho nemozes dahnut od smrada, i treba ti gas maska da dises,a mi cemo Miljacku procistit nekako a vi cete se i dalje radati sa mutacijama. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prevod(Pocisti u svojoj avliji)pa pametuj okolo
Pa Sarajevo je, kao glavni grad BiH, i grad svih onih koji nisu iz Sarajeva...
Takva ti je sudbina glavnih gradova, tako da i ostali, posebno dragi susjedi Zeničani imaju šta da kažu o izgledu glavnog grada BiH. A naravno i mi ostali o ostalim gradovima imamo pravo reći svoje mišljenje, pa ustvrditi da je Zenica zagađena, ali da od nečistog vazduha trpe najviše Zeničani, a od prljavog Sarajeva na loš glas dolazi cijela BiH....Druga je stvar sa rijekama, što jedan zaprlja, svi trpe. Tako rijeka Bosna od izvora, gdje izvire lijepa i čista i rekla bih nevina kao i Neretva, Una, Vrbas i sl. nakupi tog smeća do svog ušća da ti dođe da zaplačeš ili pljuneš nad njom (ili po ljudima koji su za to krivi). Miljacka zaista smrdi i to treba to riješiti, jer i ona izvire kao čista, lijepa rječica, koju su ljudi zagadili. U slučaju Miljacke, zna se ko je glavni zagađivač, nije Bosna pa da protiče kroz 10-tak gradova

Čudno je to sa Sarajevom i Sarajlijama, malo bi da budemo glavni grad, a kada nas nagaziš, onda bismo da budemo zatvorena mahala, koju drugi ne smije pomenuti, ko je "došljak" ili ne daj bože, iz drugog grada se javio....Već sam pisala: Glavni gradovi su svugdje u svijetu najotvoreniji, najtolerantniji, najuređeniji i najurnabiji gradovi, sa stanovništvom širokih pogleda na svijet.

Dragi moji, moramo se pomiriti sa tim da smo, kao glavni grad države, mnogo više na meti javnosti nego "obični" gradovi.

A ova Dodikova izjava nije vrijedna komentara, jer je u stilu njegovih mnogobrojnih izjava sa kojima ima isključivu namjeru da vrijeđa. Isto kao neka mahaluša kada dođe sa kafe pa prepričava kako je kod one tamo prljava i sl. Da je pravi političar, takvo što i ako uoči, dikretno bi saopštio prvom prilikom svom domaćinu, npr, gradonačelniku i predložio mu da poradi na tome i preispita rad komunalnog preduzeća i efikasnosti rada komunalne policije ili inspekcije.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#73 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

negativ wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ona Miletova strijela, koju spomenuh na pocetku, nije imala za cilj Sarajevo - jer kao sto rekoh hebe se njemu za Sarajevo - cilj njegove strijele su bili Bosnjaci i muslimani.
Sumnjam da on može toliko da dobaci...
Bolje ne podcijenjujte ge. ;-)
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 19/06/2009 05:08, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne

#74 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Risto Kuglarić wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Procitah sve postove, ali ne primjetih da ste skontali metu Miletove strijele. Nije Mile mislio na Sarajevo kada je to rekao, a da je zaista mislio na Sarajevo ja bih mu se osobno zahvalio za njegovo opazanje i brigu.Hebe se Miletu za Sarajevo i cistocu toga grada.

e jesi ga uvezo, svaka ti čast

:? :? :? :?
Cega? Koga?
piupiu

#75 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by piupiu »

Chmoljo wrote:
Zabrinut za vlastitu sigurnost

Dodik: "Loše se osjećam kad dođem u Sarajevo"

Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik je potvrdio da će Republika Srpska nastaviti da afirmiše Dejtonski sporazum "na način kako je to napisano, a ne kako neko tumači ovaj sporazum".
"Ja sam posvećen velikoj i pravednoj ideji srpskog naroda, koja se zove RS i spreman sam da budem žrtva", rekao je Dodik u emisiji "Arena", koju će beogradska televizija "Košava" emitovati večeras.

Premijer RS je istakao da mu je bezbjednost ugrožena i dodao da se veoma loše osjeća kada ide u Sarajevo, jer uvijek očekuje da se tamo nešto loše desi.

"Možda neopravdano, ali je stvorena takva atmosfera, brinem se za porodicu, dobijao sam prijeteća pisma", rekao je Dodik, poručivši da ga to, međutim, neće obeshrabriti da prestane da radi ono što je najbolje za RS.

Dodik je rekao da će Republika Srpska nastaviti da vodi politiku koja afirmiše principe Dejtonskog sporazuma, na način kako je to napisano, a ne kako neko tumači ovaj sporazum.

"Vratićemo se izvornim principima Dejtona, svidjelo se to kome ili ne. Mi imamo jasnu politiku i ona podrazumijeva da afirmišemo ono što je naše pravo dobijeno Dejtonom", rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade je naveo da RS želi to da radi "na način kako je tamo napisano, a ne kako neko tumači".

Komentarišući susret za američkim potpredsjednikom Josephom Bidenom prilikom njegove posjete BiH, Dodik je objasnio da mu je Biden rekao da podržava Dejtonski sporazum i RS, ali da je obaviješten da je RS protiv učlanjenja BiH u NATO.

"Ja sam mu rekao - dajte papir da potpišem da smo mi za NATO savez, jer smo mi već tamo. Nepotrebna je bilo kakva politika koja bi nas konfrontirala i time je stvar riješena", naveo je Dodik.
like a krme in Teheran :D :bih: :bih: :bih:
Da mu pustimo i "muzicku zelju": "... tesko meni u Saraj'vu samoj ..." :D
Post Reply