Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Najljepsa wrote:mene inace nervira koriscenje tih nepismenih izraza..ali ako vec neko i hoce da ih koristi fazona radi..onda me jos vise nervira kada pise veliko slovo ,kao da pokaze kako eto on zna da je to nepravilno ali ga ipak koristi..
dakle po meni bi bilo...
ili ne koristi te rijeci..ili ako ih vec koristis ne naglasavaj kako ih koristis zezanja radi..jer ljudi sa kojima komuniciras ovdje mogu da provale da li si seljak ili nisi tj da li znas sta je pravilno a sta ne ,i da ih koristis samo zezanja radi, ne moras da se pravis pametan pa da te rijeci izdvajas od ostalih i pises ih velikim slovom ..
uh, nadam se da neko konta sta sam htjela da kazem:)
Tebi, haman, treba brzi kurs pravopisa.
musac wrote:
Najljepsa wrote:mene inace nervira koriscenje tih nepismenih izraza..ali ako vec neko i hoce da ih koristi fazona radi..onda me jos vise nervira kada pise veliko slovo ,kao da pokaze kako eto on zna da je to nepravilno ali ga ipak koristi..
dakle po meni bi bilo...
ili ne koristi te rijeci..ili ako ih vec koristis ne naglasavaj kako ih koristis zezanja radi..jer ljudi sa kojima komuniciras ovdje mogu da provale da li si seljak ili nisi tj da li znas sta je pravilno a sta ne ,i da ih koristis samo zezanja radi, ne moras da se pravis pametan pa da te rijeci izdvajas od ostalih i pises ih velikim slovom ..
uh, nadam se da neko konta sta sam htjela da kazem:)
Ja ne volim kad neko drugom pametuje o necemu, a on sam to isto ne radi. Recimo, trebas znati da svaka recenica pocinje velikim slovom. Isto tako, recenice se ne odvajaju sa dvije tacke. Na kraju svake recenice ide tacka ili drugi interpunkcijski znak. I tako to.
Najljepsa wrote:Ja ne volim kad neko drugom pametuje o necemu, a on sam to isto ne radi. Recimo, trebas znati da svaka recenica pocinje velikim slovom. Isto tako, recenice se ne odvajaju sa dvije tacke. Na kraju svake recenice ide tacka ili drugi interpunkcijski znak. I tako to.
oh ,please
ovi su najgori
neka sloboda izrazavanja treba da postoji ,tako se prenosi karkater, temperament i sl..
totalno sam protiv bilo kakve uniformisanosti...ali kao sto rekoh ,zna se sta je karakter ,zna se sta je temperament, zna se sta je sarm, zna se sta je zezanje, smatram da za to nisu potrebna velika slova. Toliko
Prica je o pravopisu, a ne o temperamentu. Musac ti je dobro rekao. Ukoliko pokusavas da ispravis tudje greske, a ne vidis svoje, onda jebiga. Dzaba kritikujes.
Last edited by anonimus19 on 17/06/2009 17:26, edited 1 time in total.
stavljanje zareza i praznog mjesta nema veze sa pravopisom ,vec sa pravilom kucanja..i ja znam sta je pravilno ali ovako mi se svidja jer je originalno ,a ne krsim nikakvo pravopisno pravilo
Najljepsa wrote:stavljanje zareza i praznog mjesta nema veze sa pravopisom ,vec sa pravilom kucanja..i ja znam sta je pravilno ali ovako mi se svidja jer je originalno ,a ne krsim nikakvo pravopisno pravilo
To reci nastavnicima u osnovnoj i srednjoj skoli kad zadaju diktat da se pise, jeli gledaju sve te detalje ili ne. Zaboravi par zareza, veliko/malo slovo ili recimo ne odvoji rijec "Ne znam" pa da vidimo ocijene.
Ja se sjecam da je u srednjoj skoli profesorica oborila sa diktata sve one koji su napisali rijec "ne znam" zajedno
Toliko o pravopisu
Najljepsa wrote:stavljanje zareza i praznog mjesta nema veze sa pravopisom ,vec sa pravilom kucanja..i ja znam sta je pravilno ali ovako mi se svidja jer je originalno ,a ne krsim nikakvo pravopisno pravilo
Nema veze i ne krsis pravopisno pravilo? Toliko o tvojoj (ne)pismenosti
sistem wrote:ja dijasporac sam shvatio to sa iroMicnim pisanjem, ali mi na dijasporsko spolovilo ide pisanje, a bice ovih nasih - dijasporaca - velika Slova u naslovu, ili u Tekstu, valjda mnogo vaznih rijeci. a ako je naslov, onda idu Velika Slova i nekoliko usklicnika na kraju, valjda da bude upecatljivije !!!!
(dobro, mozda su gori ovi sto se pisu malim slovima, pa bez dijakritickih znakova...)
To reci nastavnicima u osnovnoj i srednjoj skoli kad zadaju diktat da se pise, jeli gledaju sve te detalje ili ne. Zaboravi par zareza, veliko/malo slovo ili recimo ne odvoji rijec "Ne znam" pa da vidimo ocijene.
Ja se sjecam da je u srednjoj skoli profesorica oborila sa diktata sve one koji su napisali rijec "ne znam" zajedno
Toliko o pravopisu
naravno da se ne smije zarez zaboraviti, i naravno da se ne smije ne znam pisati zajedno ,to je jasno ,ali u skoli uciteljica ne mjeri prazan prostor ispred ili iza zareza ,to je bila tema..joooj..malo ste mi spori ,rekla bih:P
sve mora da vam se crta
Last edited by Najljepsa on 17/06/2009 17:46, edited 1 time in total.
Nema veze i ne krsis pravopisno pravilo? Toliko o tvojoj (ne)pismenosti
Ovo sam vec objasnila ,nadam se da si skontao i da ne moram da ponavljam:)
beautyfool wrote:
Ja se sjecam da je u srednjoj skoli profesorica oborila sa diktata sve one koji su napisali rijec "ne znam" zajedno Toliko o pravopisu
Lud i ponosan wrote:Mnogi na ovom forumu daju sebi za pravo da komentarisu i filozofiraju o raznim drustvenim pojavama, anomalijama, dogadjajima,... a uopste NE znaju kada se NE pise zajedno, a kada odvojeno, tj. potpuno su nepismeni!
E kada odgovaras takvim "umnim" ljudima, onda se posluzis caps-om i pojedina slova uvecas i na neki nacin das takvima do znanja da trebaju da se pozabave gramatikom! Mene recimo posebno iritira novopecena gramatika koja se trudi da tutne H gdje je god to moguce, pa tako da recimo cesto procitam na ovom forumu laHko, meHko, itd.! Valjda su to neki fancy pojedinci koji zele da budu u trendu, sta li...?!
P.S. Ako zarezi nemaju veze sa pravopisom, onda ni tockovi, motor i karoserija nemaju veze sa autom.
Meni oko slova "H" nista nije jasno.
Neki dan saznam da je rijec "hlupim" sasvim ispravna rijec (kao u "nemoj da te hlupim"). Ja sam uvijek mislio ovo zajebancija neka u vezi sa preuvelicavanjem...
Meni nije jasno to sa bosanskim jezikom...u skolama se uci dakle bosanski tipa lahko, belaj isli..
a na TV se taj jezik ne koristi..a TV treba da bude olicenje pravopisa jedne drzave..
Ili bosanski treba da se koriguje (u skolama )i da uvede pravila jezika koji se prica na TV- a sto je veoma priblizno nekom nasem bivsem s-h jeziku ..ili TV treba da pocne da koristi izraze iz bosanskoj jezika tipa lahko isl..
Ovako nista veze ,s vezom nema.
Mozes misliti kako je to konfuzno za djecu ciji roditelji pricaju s-h jezikom koji se kod nas ucio u skoli ,na TV-u cuju taj isti jezik, a u skoli ucitaljica im kaze kako je sve to nepravilno i kako problem nije problem vec je belaj ispravno i kako lako nije tacno vec lahko...Mislim stvarno...
govoreci iskreno...razmiljala sam da se vracam mozda u SA sa djetetom koji od rodjena uci engleski..nas zna onoliko koliko je od mene naucio i pitam se ako bih ga upisala u neku regularnu skolu u Sa..pitam se koji bi jezik i kakav u skoli ucio.
ma znam da bi ucio bosanski ali ja hocu da znam malo vise o tom bosanskom koji se sada u nizim razredima u skoli uci ,a niko da mi da konkretan odgovor.
Najljepsa wrote:ma znam da bi ucio bosanski ali ja hocu da znam malo vise o tom bosanskom koji se sada u nizim razredima u skoli uci ,a niko da mi da konkretan odgovor.