Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hakazvaka

#51 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hakazvaka »

chuchumbamayumbe wrote:
hakazvaka wrote:
Better Man wrote:Blackberry imaš u ponudi m:tl-a, a I-Phone nije još legalno na našem tržištu.
a ja sam kriv, pretpostavljam, sto iphone nije jos na nasem trzistu ?
sta mislis, Apple nas mrzi ? ne bih rekao. prije ce biti da nema iphone-a kod nas jer telekom jos uvijek nije dovoljno zainteresovan za ozbiljne projekte.
if you know what i mean.
Pa. šta misliš, koja bi bila cijena iPhone-a kada bi ga kod nas legalno prodavali?!
Jedno dvije milje km, brat-bratu.
http://www.t-mobile.hr/iphone/tarife.asp
chuchumbamayumbe

#52 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by chuchumbamayumbe »

respo wrote:pa kolika je cijena u t-comu i onda uporedite koliko bi bila
Ne može se porediti, nema smisla, em su drugačiji paketi, em je druga država. Tom logikom bih mogao porediti se sa bilo kojim operaterom koji nudi iPhone.
Kod nas bi najjeftinija ponuda bila jedno 1100-1200km na paketu od 100km.
respo

#53 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by respo »

chuchumbamayumbe wrote:
respo wrote:pa kolika je cijena u t-comu i onda uporedite koliko bi bila
Ne može se porediti, nema smisla, em su drugačiji paketi, em je druga država. Tom logikom bih mogao porediti se sa bilo kojim operaterom koji nudi iPhone.
Kod nas bi najjeftinija ponuda bila jedno 1100-1200km na paketu od 100km.
govorim priblizno jer je hr najbliza
i nije velika razlika kad se sve sabere i oduzme u krajnjoj cijeni mobitela kod operatera jer bilo koji mob ima svoj neki rang bilo gdje u svijetu samo se trebas pronaci gdje ti tu spadas (mislim gdje spada bih)
strong69

#54 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

respo wrote:da ne otvaram novu temu moze li mi ko reci gdje se moze kupiti xperia
Dobar izbor ;)
Znam da je mogla da se naruci u comtrade shopu a cijena joj je preko 1.000 KM. Originalna, garancija godinu dana... Cijena previsoka...
Ja bih preporucio e bay i odredene radnje koje prodaju preko e baya a u UK su...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Truba »

meni treba jedan starinjski mobitel al da je nov

do nekih 60 70 km

po mogucnosti nokija

mada bih volio novu nokiju 33 10 :mrgreen:

ili nesto slicno sa velikim slovima :)

dje to kupiti sem pijace :D
respo

#56 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by respo »

na autopijaci :D

ili buvljak neki :D
rey

#57 Koji mobitel kupiti do 300 KM???

Post by rey »

Koji mobitel kupiti do 300 KM???

Sta mislite o Sonyericsson C902 ili Sonyericsson k770? ima li ko iskustava s ovim modelima
Last edited by rey on 20/09/2009 16:23, edited 1 time in total.
mobsterc

#58 Re: Koji mobitel kupiti do 300 KM???

Post by mobsterc »

Na preklop.
Dupli_skalp

#59 Re: Koji mobitel kupiti do 300 KM???

Post by Dupli_skalp »

zeza forum nešto...
Last edited by Dupli_skalp on 20/09/2009 00:33, edited 1 time in total.
Dupli_skalp

#60 Re: Koji mobitel kupiti do 300 KM???

Post by Dupli_skalp »

6220c, 6303, c510...
hakazvaka

#61 Re: Koji mobitel kupiti do 300 KM???

Post by hakazvaka »

mobsterc wrote:Na preklop.
da da. strasan model :D :D
starii

#62 Re: Koji mobitel kupiti do 300 KM???

Post by starii »

rey wrote:Koji mobitel kupiti do 300 KM???
jel se to dobio bajramluk :)
pekinezer

#63 prodaja mobitela hitnoooooo.....

Post by pekinezer »

treba mi mobitel samsung s5230 ili samsung f480 za 200 km moze i malo vise

ako neko zna radnju ili nekog ko prodaje mobitele u sarajevu molim vas neka se javi
nov ili polovan

hitnooo jeeee......
austrijanac

#64 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by austrijanac »

imali gdje kupiti bilo kakav mobitel do 2 eura
beg86

#65 Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by beg86 »

Pozzz..
Posto zelim da kupim jedan od gore navedenih mobitela, pa bih zelio da mi pomognete oko izbora koji je bolji. Koji se vise kvati i dali imaju neku manu zbog kojeg jedan od njih nebih trebao kupiti.

Hvala.....
roki

#66 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by roki »

Da malo osvežim svoju temu.
Mobitel svakako netreba kupovati u IMAMEXU.Zašto,pa evo par razloga iz nedavnog ličnog iskustva.
- uz mobitel koji sam ja kupio dolazi memorijska kartica od 1GB,ja je nisam dobio.Jos pitam fino momka dode li kartica kaze ne dode.
- čačkajuci malo po mobitelima u imamexu (samsung) vidim da svi skidani sa mreže.Pri paljenju se javljaju razne reklame tipa O2 i Vodafon.Na pitanje o cemu se radi dobijem odgovor da je samo ubacen software tog imena:O2 i sl.Po meni,mogao sam vidjeti i pozdravnu poruku Telecoma na mobitelu.
- garancija 6 mjeseci (wtf: u radnjama na čaršiji redovno 1 godina)
- serijski mobitela se ne poklapa sa serijskim na kutiji.Znaci uvale ti bezveze kutiju koja pripada tvom tipu telefona ali ne i tvom telefonu
- neljubaznost.Ono dvoje sto su radili su bili samo tako odvratni.
Sad vi mozete reci zasto sam kupio u Imamexu kad nevalja.Hebiga,sumljivi mi oni sa Čarsije jos vise
Zato savjetujem za ovu firmu zaobidete u sirokom luku.Nemam nista protiv nikoga samo sam naveo par cinjenica da se neko jos ne prevari.
Photoman

#67 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Photoman »

Zar se ne moze uzet' sa eBay-a bezproblemno?
roki

#68 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by roki »

Tema se bavi kupovinom mobitela u Sarajevu,ne preko eBay-a.Hvala
VenomSa

#69 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by VenomSa »

roki wrote:- garancija 6 mjeseci (wtf: u radnjama na čaršiji redovno 1 godina)
A ta garancija ne pokriva nista osim SOFTWARE-a. Kupio sam tamo 2 mobitela i NIKAD vise. Na svakom koraku pricam svoje iskustvo sa imamex-om. Uzeo sony ericsson od skoro 300 KM i nakon 3 mjeseca otisao zvucnik iz cista mira. Odem u njihov servis (prvo sam dzaba isao citavu sedmicu jer su serviseri bili na nekoj obuci valjda !?!?), kad tamo mi lik govori ovo se placa 10 KM. Reko covjece o cemu ti pricas, imam garanciju, kaze on meni garancija pokriva software!?!? Nisam im ni ostavio mobitel nego sam u drugom servisu platio 15 km popravku. Ne trebam ni spominjati da bi mobitel kod njih ostao vjerovatno 2 sedmice s obzirom na broj ljudi koji su kod njih donijeli mobitel. Svojim ocima sam vidio svesku u kojoj je bilo najmanje 50 mobitela vec na servisu.

U Sarajevu nema radnje da valja, ali zato imas radnju prije Toma i jos 2-3 radnje u Tomu.
roki

#70 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by roki »

@VenomSA:ovo si napisao i na pocetku ove teme i potpuno ti vjerujem.Sad samo cekad da mi crkne telefon.Reko,slucajno ako mi sta bude sa telefonom,moze li im se svezati inspekcija.A svakako im ja sada proslijedim link da procitaju temu ako nisu
Admin Imamexa nece odobriti komentar ali ce svakako procitati temu:

Image
Sequnix

#71 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Sequnix »

VenomSa wrote:
roki wrote:- garancija 6 mjeseci (wtf: u radnjama na čaršiji redovno 1 godina)
A ta garancija ne pokriva nista osim SOFTWARE-a. Kupio sam tamo 2 mobitela i NIKAD vise. Na svakom koraku pricam svoje iskustvo sa imamex-om. Uzeo sony ericsson od skoro 300 KM i nakon 3 mjeseca otisao zvucnik iz cista mira. Odem u njihov servis (prvo sam dzaba isao citavu sedmicu jer su serviseri bili na nekoj obuci valjda !?!?), kad tamo mi lik govori ovo se placa 10 KM. Reko covjece o cemu ti pricas, imam garanciju, kaze on meni garancija pokriva software!?!? Nisam im ni ostavio mobitel nego sam u drugom servisu platio 15 km popravku. Ne trebam ni spominjati da bi mobitel kod njih ostao vjerovatno 2 sedmice s obzirom na broj ljudi koji su kod njih donijeli mobitel. Svojim ocima sam vidio svesku u kojoj je bilo najmanje 50 mobitela vec na servisu.

U Sarajevu nema radnje da valja, ali zato imas radnju prije Toma i jos 2-3 radnje u Tomu.
Eh kakav smo mi narod. Sve veca djubrad od drugih i dushmani jedni drugima. Dragi moji, tri mjeseca radi neki elektronski uredjaj i onda, odjednom, iz cista mira :D neki cudni djelic tog aparata prestane raditi, iz cista mira. Kao dosadilo mu da radi.

Nazalost takvi smo da nikad necemo priznati da smo nesto pokvarili svojom rukom, lakse je reci da je to bilo iz cista mira.

Ja npr. sam uzimao E51 u Imamex-u, razbio displej i odem pravo na skenderiju, znam da mi nece to uvaziti u garanciji ako odem u Imamex.

Na skenderiji mi lik rece 80KM i da ce brzo zavrsiti, nisam imao novce. Odem bezveze u Imamex, dam garanciju i kazem da sam razbio tel pa koliko je displej, decko koji je radio tamo je nazvao valjda nekog u servis i rekao mi je da ima original displej i zbog garancije ce to uraditi po nabavnoj cijeni od 35KM, ili obicni displej po cijeni od 20KM.

Tako i zavrsih, obicni i svi zadovoljni.

Ko je sad budala ovdje.
VenomSa

#72 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by VenomSa »

Sequnix wrote:Eh kakav smo mi narod. Sve veca djubrad od drugih i dushmani jedni drugima. Dragi moji, tri mjeseca radi neki elektronski uredjaj i onda, odjednom, iz cista mira :D neki cudni djelic tog aparata prestane raditi, iz cista mira. Kao dosadilo mu da radi.

Nazalost takvi smo da nikad necemo priznati da smo nesto pokvarili svojom rukom, lakse je reci da je to bilo iz cista mira.
Ma djes ba, nisam te prepoznao. Ti si onaj sto im radi na Stupu, zar ne? Znas sta, bolje me ne vuci za jezik jer bi ti svasta mogao reci na ovom forumu.

Sram te i stid bilo, optuzujes me da sam ja kriv sto je zvucnik prestao da radi. Takodjer sam onda ja kriv sto su mi iz Imamexa podvalili bateriju (procitaj moj post na prvoj stranici) i sto su je nakon toga ubacili u drugi SE i nekome drugom prodali.

Ako nemas sta pametno reci, bolje ti je poklopi se. U svom zivotu sam zamijenio 6-7 mobitela. Na jednom mobitelu sam zeznuo display (svojom krivicom), dok na preostalim mobitelima nisam imao nikakvih problema. Kupim SE u prokletom Imamexu i odma 2 problema.

A pametnjakovicu jedan, sta da mi se pokvario zvucnik drugi dan? Opet ja kriv, jelde?
Sequnix

#73 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Sequnix »

VenomSa wrote: A pametnjakovicu jedan, sta da mi se pokvario zvucnik drugi dan? Opet ja kriv, jelde?
Sta bi bilo kad bi bilo, opet taj nas ebeni mentalitet stupa na scenu, neka, sto vrijedjas, i sto mi komplimente dajes druze, iskreno, mozda bi mi dobro bilo zamijeniti radnicke rukavice ebenom prodajom mobitela :)

Sto se podvala tice, ne znam, to je tvoje iskustvo i veoma je losa stvar ako se desilo, iskreno, ja bih se iznervirao zbog toga ali bi otisao i trazio novu originalnu bateriju zbog tog sto su me zeznuli, jel tako?

Ja te mobitele mijenjam stalno od onih bosch i philips debelih ruznih :) i nikad mi se nije desilo da prestane raditi neki dio ( zvucnik, mikrofon i sl... ) jer cuvam telefone, par puta sam imao slom zivaca i razbio neke, al eto, pishaj ga.

Nego, sta rece :D sta da je prestao raditi drugi dan?

Sta da su babi muda?

Pa jel bi bila deda? :D
mrtva kokoš

#74 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mrtva kokoš »

Sequnix wrote:Eh kakav smo mi narod. Sve veca djubrad od drugih i dushmani jedni drugima. Dragi moji, tri mjeseca radi neki elektronski uredjaj i onda, odjednom, iz cista mira :D neki cudni djelic tog aparata prestane raditi, iz cista mira. Kao dosadilo mu da radi.

Ja npr. sam uzimao E51 u Imamex-u, razbio displej i odem pravo na skenderiju, znam da mi nece to uvaziti u garanciji ako odem u Imamex.

Na skenderiji mi lik rece 80KM i da ce brzo zavrsiti, nisam imao novce. Odem bezveze u Imamex, dam garanciju i kazem da sam razbio tel pa koliko je displej, decko koji je radio tamo je nazvao valjda nekog u servis i rekao mi je da ima original displej i zbog garancije ce to uraditi po nabavnoj cijeni od 35KM, ili obicni displej po cijeni od 20KM.

Ko je sad budala ovdje.
:lol: :lol: :lol: prva osoba u povijesti imamexa koja ih hvali...
i zanimljivo prvi post je na ovoj temi :lol: :lol:
banuj se sam bolje ti je to nego njih da hvalis, odnosno sebe...
Sequnix

#75 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Sequnix »

Splinter wrote:

Ko je sad budala ovdje.
:lol: :lol: :lol: prva osoba u povijesti imamexa koja ih hvali...
i zanimljivo prvi post je na ovoj temi :lol: :lol:
banuj se sam bolje ti je to nego njih da hvalis, odnosno sebe...
Gdje vidis pohvale?

To za displej... Ljudi su uradili onako kako su trebali, ne trebam im zato hvala reci. Iskuliraj. I ne citiraj me pricam sa svojim starim drugom venomsa. Zar te nisu ucili da je nekultruno upadati ljudima u postove kada pisu ;)
Post Reply