Nova Jugoslavija?

Post Reply
Basta

#51 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Basta »

nosara wrote:
Basta wrote:Pa ko bi normalan pomislio o zajednici sa din dusmanima. Sjetite se hiljada poginulih boraca za ovu danasnju slobodu pa onda pocnite pricu o novoj Yugi.
Ja slobode i govana... :-) Imas slobodu da budes bekan... :roll:

Zali boze svakog ko je poginuo ni za sta... :(
Ako se ti osjecas kao bekan nemora znaciti da se i drugi tako osjecaju. A sehidi su poginuli da bi ja, ti i ostali imali danas drzavu. Kad bi se covijek vodio tvojom bekanskom logikom, onda je trebalo pustiti srbima da nas okupiraju, da nam promijene vjeru, imena, da nam se danas sarajevo zove spasovgrad, da nam Bascarsiju u gazimestan pretvore, da nam popovi kandilaju po jovanovu (skenderiji) ... de covijece razmisli prije nego nesto kazes
Bassinak

#52 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Bassinak »

kijameta wrote:
Bassinak wrote:idemo redom...
tebi najvise odgovara da se pripojite turskoj?
ne, zasto? ja sam Bosnjak/Bosnjanin/BOsanac.
necu nikome da se pripajami odgovara mi samo Bosna.
Posto Bosnjaci nisu Slaveni,ti ocito nisi taj Bosnjak,posto jezik kojim pises je skoro pa ruski,vjerovatno si Rus,da ne kazem Srbin.
Bosnjaci nisu Slaveni samo zato sto pricaju slavenskim jezikom. Imas ti Slavena koji govore njemacki pa su opet Slaveni. Bosnjaci su porijeklom uglavnom Iliri. Rus nisam, Bosnjak sam a Srbin ne mogu biti. ako treba objasnit cu.
teritorij bih nastanjen hrvatima spojiti s hrvatskom a ostalo sa srbijom, i time bi velika većina hrvata , srba i bošnjaka živjela u jednoj državi, da dodam a to sam već i napisao više puta na forumu da su bošnjaci i srbi kulturološki sličniji nego su to srbi i hrvati ili bošnjaci i hrvati.iako budimo realni, bošnjaci , hrvati i srbi morat će živjeti zajedno u bih, ma šta to značilo.
tzv. Hrvate iz Bosne iseliti posto su izdajnici svog naroda i drzave. isto i sa tzv. Srbima.
onda osloboditi Bosnjacke zemlje koje su pod okupacijom Hrvatske i SRbije. Bosna i hercegovina ne postoji, postoji samo Bosna. Hercegovina je sastavni dio Bosne kao i Usora, Podrinje itd.
Da sam juce umro ovo ne bi znao hahahaha :D :D :D :D . Svi Slaveni govore slavenske jezike,doduse neki znaju engleski,neki njemacki ali skoro nijedan ne zna ilirski.Bosnjaci i pravo lice na Ilire sve fizionomije kao zapadna Makedonija i Kosovo,jedino hebiga,oni iz Cazinske krajine gdje su Bosnjaci 95 % izgledaju,kao da su juce sisli s voza iz Ukrajine.
Ovaj dio posta ti je presmijesan a ostali dio posta je cisti fasizam. Neobrazovanost,nenacitanost,predrasude,predubjedzenja,fasizam jako opasan spoj.
znaci po tebi samo jezik cini narod?
Bosna je "Cuore Illyricum" to zapamti.
Slavenski geni u Bosnjaka samo 15%...
fasizam? sta je to fasisticko u mom postu?
kijameta

#53 Re: Nova Jugoslavija?

Post by kijameta »

Bassinak wrote:
kijameta wrote:

Posto Bosnjaci nisu Slaveni,ti ocito nisi taj Bosnjak,posto jezik kojim pises je skoro pa ruski,vjerovatno si Rus,da ne kazem Srbin.
Bosnjaci nisu Slaveni samo zato sto pricaju slavenskim jezikom. Imas ti Slavena koji govore njemacki pa su opet Slaveni. Bosnjaci su porijeklom uglavnom Iliri. Rus nisam, Bosnjak sam a Srbin ne mogu biti. ako treba objasnit cu.
teritorij bih nastanjen hrvatima spojiti s hrvatskom a ostalo sa srbijom, i time bi velika većina hrvata , srba i bošnjaka živjela u jednoj državi, da dodam a to sam već i napisao više puta na forumu da su bošnjaci i srbi kulturološki sličniji nego su to srbi i hrvati ili bošnjaci i hrvati.iako budimo realni, bošnjaci , hrvati i srbi morat će živjeti zajedno u bih, ma šta to značilo.
tzv. Hrvate iz Bosne iseliti posto su izdajnici svog naroda i drzave. isto i sa tzv. Srbima.
onda osloboditi Bosnjacke zemlje koje su pod okupacijom Hrvatske i SRbije. Bosna i hercegovina ne postoji, postoji samo Bosna. Hercegovina je sastavni dio Bosne kao i Usora, Podrinje itd.
Da sam juce umro ovo ne bi znao hahahaha :D :D :D :D . Svi Slaveni govore slavenske jezike,doduse neki znaju engleski,neki njemacki ali skoro nijedan ne zna ilirski.Bosnjaci i pravo lice na Ilire sve fizionomije kao zapadna Makedonija i Kosovo,jedino hebiga,oni iz Cazinske krajine gdje su Bosnjaci 95 % izgledaju,kao da su juce sisli s voza iz Ukrajine.
Ovaj dio posta ti je presmijesan a ostali dio posta je cisti fasizam. Neobrazovanost,nenacitanost,predrasude,predubjedzenja,fasizam jako opasan spoj.[/quote]

znaci po tebi samo jezik cini narod?
Bosna je "Cuore Illyricum" to zapamti.
Slavenski geni u Bosnjaka samo 15%...
fasizam? sta je to fasisticko u mom postu?[/quote]

Narod cini etnogeneza.Narod je drustvena kategorija,pa tek onda bioloska.Jezik je najvaznija odrednica jednog naroda.Mada ako cemo o genima,Bosnjaci slabo izgledaju kao Iliri ali zato su pljunuti Rusi.Bosnjaci svugdje po Bosni obiljezavaju Alidzun ili Ilindan-Dan boga Peruna Gromovnika,pravi ilirski praznik :D :D Ima jos hiljadu pokazatelja bosnjackoga slavenskoga porijekla,mada je i jezik vise nego dovoljan.Pametnome,naravno a ko stvarima prilazi sa predubjedjenjem i predrasudama,njemu je nemoguce ista dokazati.
Fasisticko u tvome postu je zelja za protjerivanjem/etnickim ciscenjem Hrvata i Srba iz Bosne.Nazivanje Srba takozvanim. I pozivi za 'oslobadjanjem bosnjacke zemlje'. Fasizam u najizvornijem obliku.
saibaba

#54 Re: Nova Jugoslavija?

Post by saibaba »

daxt wrote:
saibaba wrote:
daxt wrote:rusija ima svoje interese u bosni,putin je vec dao instrukcije :D
dao je i na kosovu pa ?
sta ce nam 2 miliona siptara? :lol: bosna je drugo
U pravu si ne trebaju vam ni mađari ni bošnjaci u sandžaku ... Dosta Beograd :)
saibaba

#55 Re: Nova Jugoslavija?

Post by saibaba »

nosara wrote:
Basta wrote:Pa ko bi normalan pomislio o zajednici sa din dusmanima. Sjetite se hiljada poginulih boraca za ovu danasnju slobodu pa onda pocnite pricu o novoj Yugi.
Ja slobode i govana... :-) Imas slobodu da budes bekan... :roll:

Zali boze svakog ko je poginuo ni za sta... :(
Zalim tebe i tvoje ograničeno razmišljanje
Andrej4MRN7H

#56 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Andrej4MRN7H »

Narod cini etnogeneza.Narod je drustvena kategorija,pa tek onda bioloska.Jezik je najvaznija odrednica jednog naroda.Mada ako cemo o genima,Bosnjaci slabo izgledaju kao Iliri ali zato su pljunuti Rusi.Bosnjaci svugdje po Bosni obiljezavaju Alidzun ili Ilindan-Dan boga Peruna Gromovnika,pravi ilirski praznik :D :D Ima jos hiljadu pokazatelja bosnjackoga slavenskoga porijekla,mada je i jezik vise nego dovoljan.Pametnome,naravno a ko stvarima prilazi sa predubjedjenjem i predrasudama,njemu je nemoguce ista dokazati.
Fasisticko u tvome postu je zelja za protjerivanjem/etnickim ciscenjem Hrvata i Srba iz Bosne.Nazivanje Srba takozvanim. I pozivi za 'oslobadjanjem bosnjacke zemlje'. Fasizam u najizvornijem obliku.

Gospodjo Kijameta,ako mu je to kako ti kazes genetska i mentalna deformacija sa zeljom da ostale pobije(srbe i hrvate) onda ti je ovaj momak sto je to izjavio cisti srbin.
I ovo moram ti reci,da jezik nije odrednica jednog naroda.Razmisli malo Kijameta,sta mislis sto nisu ameri englezi,a prica se engleski jezik u Americi.Toliko!
kijameta

#57 Re: Nova Jugoslavija?

Post by kijameta »

Andrej4MRN7H wrote:Narod cini etnogeneza.Narod je drustvena kategorija,pa tek onda bioloska.Jezik je najvaznija odrednica jednog naroda.Mada ako cemo o genima,Bosnjaci slabo izgledaju kao Iliri ali zato su pljunuti Rusi.Bosnjaci svugdje po Bosni obiljezavaju Alidzun ili Ilindan-Dan boga Peruna Gromovnika,pravi ilirski praznik :D :D Ima jos hiljadu pokazatelja bosnjackoga slavenskoga porijekla,mada je i jezik vise nego dovoljan.Pametnome,naravno a ko stvarima prilazi sa predubjedjenjem i predrasudama,njemu je nemoguce ista dokazati.

Gospodjo Kijameta,ako mu je to kako ti kazes genetska i mentalna deformacija sa zeljom da ostale pobije(srbe i hrvate) onda ti je ovaj momak sto je to izjavio cisti srbin.
I ovo moram ti reci,da jezik nije odrednica jednog naroda.Razmisli malo Kijameta,sta mislis sto nisu ameri englezi,a prica se engleski jezik u Americi.Toliko!
Rekao sam najvaznija odrednica(znaci jedna od mnogih) . U Evropi,granica jezika,predstavlja granicu naroda a uglavnom i drzava.Engleski jezik odredzuje Amere i te kako,potvrdzuje englesko porijeklo njihovog naroda i njihovu anglosaksonsku kulturu,bas kao sto slavenski jezik odredzuje Bosnjake. Ameri su nastali kao samostalan narod svojim specificnim i razdvojenim razvojem od svoje nesumnjivo engleske matice. Bosnjaci su nastali kao narod pod specificnim uticajem islama ali njihovo slavensko porijeklo je izvan svake ozbiljne rasprave.
covjekjegulja

#58 Re: Nova Jugoslavija?

Post by covjekjegulja »

bila je greska sto je jugoslavija ustrojena kao savez republika. islo se na to da narodi steknu nacionalnu emancipaciju pa ce biti slozni u bratstvu i jedinstvu. tu se vec islo niz dlaku nacionalistima i to je bila velika greska, ili slabost komunisticke partije.

nije se trebalo ici na koncept naroda i republika, trebalo se ici na koncept konfederacije regionalnih kantona sa sirokom autonomijom. jugoslavija je mogla biti sastavljena od jedno 12 regija sa velikom autonomijom, i ekonomskom i kulturnom, ali po gradjanskom principu ne nacionalnom ili ustavno-nacionalnom.

recimo, sarajevo bi bilo glavni grad regije od zenice na sjeveru, drine na istoku, neretve na zapadu i od ploca do herceg novog na jadranskom moru. ne bi li to bilo logicno?
osa

#59 Re: Nova Jugoslavija?

Post by osa »

kijameta wrote:
osa wrote:teritorij bih nastanjen hrvatima spojiti s hrvatskom a ostalo sa srbijom, i time bi velika većina hrvata , srba i bošnjaka živjela u jednoj državi, da dodam a to sam već i napisao više puta na forumu da su bošnjaci i srbi kulturološki sličniji nego su to srbi i hrvati ili bošnjaci i hrvati.iako budimo realni, bošnjaci , hrvati i srbi morat će živjeti zajedno u bih, ma šta to značilo.
Ako budemo realni,Hrvati nece uskoro 'morati' zivjeti u BiH. Idu lagano iz BiH tvojim stopama i uskoro ce svi Hrvati zivjeti u jednoj drzavi.10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,00000000000000000000000000000 :D :D
Kultoroloska razlika izmedzu jednog Hrvata i za Hrvatske i jednog rvata iz srednje Bosne je veca nego kulturoloska razlika izmedzu Kineza i Argentinaca.
pa i oni stari turci su se tome nadali i puno toga činili po tom pitanju pa nisu uspjeli, misliš da ćeš ti uspjeti?
MuaDib

#60 Re: Nova Jugoslavija?

Post by MuaDib »

covjekjegulja wrote:bila je greska sto je jugoslavija ustrojena kao savez republika. islo se na to da narodi steknu nacionalnu emancipaciju pa ce biti slozni u bratstvu i jedinstvu. tu se vec islo niz dlaku nacionalistima i to je bila velika greska, ili slabost komunisticke partije.
Sjeti se kako je kralj Aleksandar završio, kada je ukinuo srpsku, hrvatsku i slovanačku naciju, i proglasio jugoslovensku.
Ubile ga ustaše uz pomoć VMRO-a i nekih srpskih emigranata. Kraljevina Jugoslavija je opstajala na sili dinastije Karađorđević.
Socijalistička Jugoslavija je opstajala sve dok su komunisti sa Titom na čelu osiguravali punu ravnopravnost republika i naroda.
Kada su srpski političari počeli zahtjevati stvaranje unitarne Jugoslavije, ona se raspala. :-) :-)

Nova Jugoslavija je kalsična utopija u sadašnjim relacijama između ex-yu naroda i republika. Ja mislim da bi Bošnjaci prihvatili novu Jugoslaviju samo pod uslovom da se ukine RS u BiH i nova jugoslavenska država uredi kao konfederacija suverenih republika. A to se nikada neće desiti, tako da je glupo otvarati ovakve teme. 8) 8)
_tulumba_

#61 Re: Nova Jugoslavija?

Post by _tulumba_ »

MuaDib wrote:
covjekjegulja wrote:bila je greska sto je jugoslavija ustrojena kao savez republika. islo se na to da narodi steknu nacionalnu emancipaciju pa ce biti slozni u bratstvu i jedinstvu. tu se vec islo niz dlaku nacionalistima i to je bila velika greska, ili slabost komunisticke partije.
Sjeti se kako je kralj Aleksandar završio, kada je ukinuo srpsku, hrvatsku i slovanačku naciju, i proglasio jugoslovensku.
Ubile ga ustaše uz pomoć VMRO-a i nekih srpskih emigranata. Kraljevina Jugoslavija je opstajala na sili dinastije Karađorđević.
Socijalistička Jugoslavija je opstajala sve dok su komunisti sa Titom na čelu osiguravali punu ravnopravnost republika i naroda.
Kada su srpski političari počeli zahtjevati stvaranje unitarne Jugoslavije, ona se raspala. :-) :-)

Nova Jugoslavija je kalsična utopija u sadašnjim relacijama između ex-yu naroda i republika. Ja mislim da bi Bošnjaci prihvatili novu Jugoslaviju samo pod uslovom da se ukine RS u BiH i nova jugoslavenska država uredi kao konfederacija suverenih republika. A to se nikada neće desiti, tako da je glupo otvarati ovakve teme. 8) 8)
Tacno tako..
1gorstak

#62 Re: Nova Jugoslavija?

Post by 1gorstak »

daxt wrote:Da li Srbija i Bosna treba da se integrisu u novu Jugu? Pre neki dan je izasa izvestaj cia,u kome se bosna i srbija nalaze u nekoj vrsti unije 2020,koja je pod uticajem Rusije,tj nije u EU. Sta mislite o tome?
Mislim da to sto konzumiras skodi zdravlju.
dallton

#63 Re: Nova Jugoslavija?

Post by dallton »

daxt wrote:
saibaba wrote:
daxt wrote:rusija ima svoje interese u bosni,putin je vec dao instrukcije :D
dao je i na kosovu pa ?
sta ce nam 2 miliona siptara? :lol: bosna je drugo
a sta ce nama srbi - hrvati su drugo, kao i albanci i crnogorci :lol:
Abacija

#64 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Abacija »

Sta se raspravljate sa vec bivsim clanom? Popio bananu k'o banderu. :dance:
dallton

#65 Re: Nova Jugoslavija?

Post by dallton »

ma nekad cemo se i udruziti - kad dodjemo pameti, al dug je put, a evo tek to kontamo 1000 godina, ovim tempom ako nastavimo do 2014 hidzretske imacemo stabilnu drzavu na balkanu
kijameta

#66 Re: Nova Jugoslavija?

Post by kijameta »

osa wrote:
kijameta wrote:
osa wrote:teritorij bih nastanjen hrvatima spojiti s hrvatskom a ostalo sa srbijom, i time bi velika većina hrvata , srba i bošnjaka živjela u jednoj državi, da dodam a to sam već i napisao više puta na forumu da su bošnjaci i srbi kulturološki sličniji nego su to srbi i hrvati ili bošnjaci i hrvati.iako budimo realni, bošnjaci , hrvati i srbi morat će živjeti zajedno u bih, ma šta to značilo.
Ako budemo realni,Hrvati nece uskoro 'morati' zivjeti u BiH. Idu lagano iz BiH tvojim stopama i uskoro ce svi Hrvati zivjeti u jednoj drzavi.10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,00000000000000000000000000000 :D :D
Kultoroloska razlika izmedzu jednog Hrvata i za Hrvatske i jednog rvata iz srednje Bosne je veca nego kulturoloska razlika izmedzu Kineza i Argentinaca.
pa i oni stari turci su se tome nadali i puno toga činili po tom pitanju pa nisu uspjeli, misliš da ćeš ti uspjeti?
Ko su ti 'stari turci' :? Poznavajuci te vjerovatno ne mislis na Turke nego na moje pradjedove,vrle Bosnjane.Oni da su vas htjeli protjerati ili pobiti,uradili bi to za dva dana.Dok ja i moja generacija,uopste ne pokusavamo tjerati rvate iz Bosne,mi njima uvijek kazemo;Ostajte ovdje,sunce tudzeg neba itd... Jer su nam rvati dragi kao ornamentalni ukras BiH,bez njih BiH nije ista.Medzutim moramo konstatovati da odlaze ,nestaju kao snijeg u proljece i da cemo se jedno jutro probuditi a rvata biti nece. Svi ce sijediti po siskovima i po cijeli dan drndati bosanske portale u silnom jadu za rodnom grudom.
kijameta

#67 Re: Nova Jugoslavija?

Post by kijameta »

MuaDib wrote:

U historijskim razmjerama koristiti rijec 'nikada' kao sto ti cinis je besmisleno.Jer 'nikada' je jako dug period.
Novi savez juznoslavenskih drzava,nije uopste utopican,niti mi se cini da semo ga dugo cekati.Njegova osnova sa specijalnim odnosima izmedzu dijelova BiH i susjednih zemalja vec postoji.Naravno da je rjesenje BiH pitanja kljucno u stvaranju novog saveza ali cim se to pitanje rijesi,otvoren je put ujedinjenju-konfederaciji-federaciji.Vjerovatno ce ici postupno.U jednom od prijasnjih topica sam dao neke vremenske prognoze za to,ujedinjenje zapadne Jugoslavije do 2020 i kompletno do 2030-2040 godine.
iznobed

#68 Re: Nova Jugoslavija?

Post by iznobed »

Andrej4MRN7H wrote:Narod cini etnogeneza.Narod je drustvena kategorija,pa tek onda bioloska.Jezik je najvaznija odrednica jednog naroda.Mada ako cemo o genima,Bosnjaci slabo izgledaju kao Iliri ali zato su pljunuti Rusi.Bosnjaci svugdje po Bosni obiljezavaju Alidzun ili Ilindan-Dan boga Peruna Gromovnika,pravi ilirski praznik :D :D Ima jos hiljadu pokazatelja bosnjackoga slavenskoga porijekla,mada je i jezik vise nego dovoljan.Pametnome,naravno a ko stvarima prilazi sa predubjedjenjem i predrasudama,njemu je nemoguce ista dokazati.

O Australcima ili Novozelanđanima da i ne govorimo - sve go' Englez. Kao ni o Švicarcima, Austrijancima, Nijemcima, sve go' Švabo. Ili onim jadama iz Belgije - malo Francuzi, malo Holandezi
addem

#69 Re: Nova Jugoslavija?

Post by addem »

Kakva Jugoslavija, to je vjestacka tvorevina koja nije mogla da traje ni 80 godina a sad bi je neko opet formirao. I to mozes misliti ujedinjenje BiH, Srbije i Crne Gore, pa da svi branimo svetu srpsku zemlju, Kosovo. Pa sa Srbijom u federaciju ne bi niko. U EU se boje da kad udje SRBIJA ostale zemlje ne pocnu da bjeze. Zato Srbija i nece uci u EU dok ne prizna nezavisno KOSOVO. A kad srbija prizna nezavisno Kosovo to ce mozda biti normalna zemlja. To tada udri mile na veselje.
covjekjegulja

#70 Re: Nova Jugoslavija?

Post by covjekjegulja »

MuaDib wrote:

ne bih ja ukidao ni nametao nacije. pustio bih da bude ko sta hoce. napravio bih gradjansku drzavu ali bi je odvojio sa velikim brojem neetnickih republika koje su u konfederaciji.
susc_ovjek

#71 Re: Nova Jugoslavija?

Post by susc_ovjek »

Shta li ce biti ako se desi neki globalni belaj. EU i NATO ne budu ovo sto su sad.

Kako ce se jedna mala BiH (i sve ostale male EU zemelje) zastititi od velikih?
Razmislite zasto su se kroz istoriju ujedinjavale drzave koje su imale nesto zajednicko. Razmislite iz koliko drzava je Njemacka sastavljena.
Razmislite zasto je postojala Kraljevina SHS. Razmislite zasto smo uvijek bili pod okupacijom osim u vrijeme Jugoslavije.

Razmislite malo sta znaci nezavisna BiH i u kojim ovkirima moze da funkcionise i dali je BiH slobodna i nezavisna zemlja.
Dali smo bili razvijenije drustvo prije rata ili smo sad razvijeniji.

Razmislite!
BKrajina

#72 Re: Nova Jugoslavija?

Post by BKrajina »

Mozda bi najblje politicko rjesenje za sve bila konfederacija BIH sa Hrvatskom i Srbijom sa sirokim gradjanskim pravima svih gradjana BiH, dvojnim drzavljanstvima, kulturnim zajednistvima, itd. Tesko je biti pametan.....ali ni ovako nevalja.
osa

#73 Re: Nova Jugoslavija?

Post by osa »

kijameta wrote:
Ko su ti 'stari turci' :? Poznavajuci te vjerovatno ne mislis na Turke nego na moje pradjedove,vrle Bosnjane.Oni da su vas htjeli protjerati ili pobiti,uradili bi to za dva dana.Dok ja i moja generacija,uopste ne pokusavamo tjerati rvate iz Bosne,mi njima uvijek kazemo;Ostajte ovdje,sunce tudzeg neba itd... Jer su nam rvati dragi kao ornamentalni ukras BiH,bez njih BiH nije ista.Medzutim moramo konstatovati da odlaze ,nestaju kao snijeg u proljece i da cemo se jedno jutro probuditi a rvata biti nece. Svi ce sijediti po siskovima i po cijeli dan drndati bosanske portale u silnom jadu za rodnom grudom.

dobro misliš, između ostalih i tvoji preci, sad da li su oni bošnjani ili su porijeklom iz srbije, crne gore i sl. pa su bošnjani otprilike kao i oni iz carigrada , o tom potom, ostade hrvata jednom i 25 000 u cijeloj bih, pa narastoše, uzgred kad bi malo provjerio podatke o poginulim, iseljenim (pogotovo u prekomorske zemlje), pa o onima koji sada odlaze trbuhom za kruhom, možda bi se iznenadio.
osa

#74 Re: Nova Jugoslavija?

Post by osa »

BKrajina wrote:Mozda bi najblje politicko rjesenje za sve bila konfederacija BIH sa Hrvatskom i Srbijom sa sirokim gradjanskim pravima svih gradjana BiH, dvojnim drzavljanstvima, kulturnim zajednistvima, itd. Tesko je biti pametan.....ali ni ovako nevalja.
najmanje moguća opcija .
Prozor

#75 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Prozor »

osa wrote:
kijameta wrote:

dobro misliš, između ostalih i tvoji preci, sad da li su oni bošnjani ili su porijeklom iz srbije, crne gore i sl. pa su bošnjani otprilike kao i oni iz carigrada , o tom potom, ostade hrvata jednom i 25 000 u cijeloj bih, pa narastoše, uzgred kad bi malo provjerio podatke o poginulim, iseljenim (pogotovo u prekomorske zemlje), pa o onima koji sada odlaze trbuhom za kruhom, možda bi se iznenadio.
i vi k´o srbi, vijekovima vas tlacili ali "vi" zilavi, opstali i opstacete pred potomcima nekadasnjih zulumcara.....
Post Reply