Peppa uzburkala situaciju!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Neelix

#51 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Neelix »

Imao sam u rukama danasnji Press u kojem pise da je Peppa nestala iz radnje "Uan tu plej" :lol:
Alfons Kauders

#52 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Alfons Kauders »

Neelix wrote:Imao sam u rukama danasnji Press u kojem pise da je Peppa nestala iz radnje "Uan tu plej" :lol:
jel makar na cirilici? :D
Neelix

#53 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Neelix »

nije :)

inace mi cesto dodju pod ruku te novine, presmijesni su sa engleskim :D "Turkiš Erlajnz" festival "Egzit", "Er Bosna", "Frst minit aranžmani".... :-)
stochar

#54 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

jao sto se zakuhalo:

Zoran Koprivica, prvi zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku u Parlamentarnoj skupštini BiH kaže da zabrana prodaje bezazlene igračke, odnosno njeno povlačenje s polica predstavlja naizgled sitan detalj, ali u suštiti ima jednu krupnu poruku o dešavanjima u Sarajevu.

- Ovakve pojave imaju za cilj da pojedinci šalju poruku drugima da im ne pripadaju. Mislim da je danas priča o ljudskim pravima i demokratiji, koju pojedini međunarodni subjekti pokušavaju da provedu, jednostavno zloupotrijebljena - naglasio je Koprivica, te dodao da na ovim prostorima nedostaje ravnopravnost i uvažavanje.

Predsjednik nevladine organizacije "Kroacija libertas", Leo Pločkinić, ističe da povlačenje iz prodaje igračaka, samo zato što su u obliku svinje, predstavlja nastavak islamizacije glavnog grada BiH i šalje poruke netolerancije Bošnjaka prema druga dva naroda, odnosno prema Srbima i Hrvatima.

- Ovakvo uvođenje islama na naše prostore samo nas još više udaljava od EU - kazao je Pločkinić, te dodao da ljudi žive u opravdanom strahu da se takve radnje ne prošire i na cijelu BiH.

Kako je naglasio, ovakvi potezi su definitivno za osudu, jer imaju jasne poruke netolerancije.

- Zbog postojanja "BBI centra" i ono malo Hrvata koji žive u Sarajevu, napušta glavni grad BiH i seli se u Istočno Sarajevo - istakao je Pločkinić.

Veljko Stevanović, predsjednik Saveza Udruženja izbjeglih, raseljenih lica i povratnika RS kaže da Sarajevo kao glavni grad treba da bude multietničko, ali da je ono sve samo nije multietničko.

- Sarajevo je etnički čist grad, odnosno bošnjački grad. Nebošnjaci koji imaju namjeru da se vrate na svoja prijeratna ognjišta u Federaciji BiH svakog dana gube volju zato što se dešavaju ovakve stvari - rekao je Stevanović.

Sociolog Ivan Šijaković rekao je da su najnovija dešavanja u Sarajevu posljedica jednog talasa islamskih organizacija koje u svijetu nastoje da uklone sve ono što im smeta.

- Ponovo do izažaja dolazi teokratija, a ovakvih ili sličnih dešavanja biće još više i teško će se moći zaustaviti - kazao je Šijakovic...
(http://www.banjalukalive.com/content/view/11821/203/)

evo jos reakcija:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/plis ... 37297.aspx

http://www.radiosarajevo.ba/content/view/4889/153/

http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=11782

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/24 ... njicu.html

http://www.slobodna-bosna.ba/vijesti.aspx?ID=14544

http://www.rtvmo.ba/index.php?option=co ... 3&Itemid=2

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=137240

http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/bosna-i-her ... bbi-centru

*** SPAM ***/fun/19983_Demanti-BB ... odaje.html

Peppa ispade katalizator kompletnog sranja u drzavi! shiz!
mayab

#55 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by mayab »

Ovakve budalastine najbolje odgovaraju vladajucoj naci hunti, bace mamac i ljudi se bave budalastinama, a oni mogu u miru, lagano, bez stresa i brige da KRADU od sviju nas!
Ljudi, gledajte od čega se živi, ne dozvolite da vam banda skreće pogled na nevažno!
kockica_kockica

#56 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by kockica_kockica »

odoh danas u one2play da provjerim ima li peppa prascica Image
Skyfox

#57 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Skyfox »

nevjerovatno... :roll:
pustopoljina

#58 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by pustopoljina »

necu nista reci-osim ovo sto je stocar zadnje stavio-pa prst na celo,pa skontaj,ako do sada nisi-gdje i kako zivis.
stochar

#59 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

mayab wrote:Ovakve budalastine najbolje odgovaraju vladajucoj naci hunti, bace mamac i ljudi se bave budalastinama, a oni mogu u miru, lagano, bez stresa i brige da KRADU od sviju nas!
Ljudi, gledajte od čega se živi, ne dozvolite da vam banda skreće pogled na nevažno!
ma, ovim ljudima je milina baviti se nevaznim...
stochar

#60 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

evo i braca rusi prenijeli:

Свинку Пеппу запретили продавать в Боснии за несоответствие исламу
09.06.2009 в 19:37 Мария Ефимова

Популярная детская игрушка Свинка Пеппа (Peppa Pig), героиня одноименного британского мультипликационного сериала, изъята из популярного торгового центра BBI в столице Боснии и Герцеговины (БиГ) Сараево.

Продавцы магазина в ответ на недоумение родителей малышей-поклонников Пеппы, сообщили, что распоряжение о прекращении продаж игрушки поступило от управления торгового центра, пишет РИА Новости.

Как отмечают журналисты издания Press, владелец торгового центра – банк Bosna Bank International, учредителем которого являются несколько исламских государств, а контрольный пакет акций находится на руках у саудовского Islamic Development Bank.

Нормы ислама запрещают наряду со спиртным потребление свинины.

Ситуацию прокомментировал председатель партии Демократическая инициатива сараевских сербов Йово Яанич, по мнению которого, "радикальные исламисты одерживают победу над нормальным миром, знающим границу между уважением религиозных чувств и гражданскими свободами". По его словам, BBI-центр может служить гордостью всего города, но "подобные решения позорят всех граждан".

Бошняки (боснийские мусульмане) составляют порядка половины четырехмиллионного населения Боснии и Герцеговины, остальную половину составляют в основном православные сербы и католики хорваты.

http://gzt.ru/topnews/world/242246.html
jasko_ba

#61 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by jasko_ba »

hahhaha, fakat nevjerovatno
Predsjednik nevladine organizacije "Kroacija libertas", Leo Pločkinić
:x :x ovaj ustaša jedva čeka
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#62 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Truba »

leo je bolan obični kreten ne obazirite se
takvim ljudima su oni sami sebi najveća kletva i problem :lol:

a za ove vijesti nemojte se nervirati
izmislili bi oni sami neke druge stvari da ovdje nije bomba bačena
stochar

#63 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

komi wrote:leo je bolan obični kreten ne obazirite se
takvim ljudima su oni sami sebi najveća kletva i problem :lol:

a za ove vijesti nemojte se nervirati
izmislili bi oni sami neke druge stvari da ovdje nije bomba bačena
ma ovdje se krenulo s teskom zajebancijom koju mnogi nisu skontali...
Alfons Kauders

#64 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Alfons Kauders »

dajte da skontamo jos nesto, dok su se svi idioti digli... :D plodno tlo... samo malo sranja za djubrivo i gotovo... :D

makar da osvane na foxu :D
Truba

#65 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Truba »

gore u knjižari treba naći neku knjigu sa svinjama :mrgreen: lafo odmah je sve pokupovano i uništeno by menadžemnt bakir biznis internationala :lol: :lol: :lol:

tri prašćića moderna verzija :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 16/04/2015 08:48, edited 2 times in total.
stochar

#67 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

samo da napomenem, kako bih i sebi i drugima ustedio vrijeme na pisanje i odgovaranje na PM-ove: dobro procitajte uvodni post od kojeg je sve krenulo, tu nije pisalo da je Peppa izbacena, vec je uz ironicne opaske pisalo da se moze kupiti u BBI-u i pored cinjenice da je zabranjena prodaja krmetine. svakome normalnom je jasno da plisana igracka nije krmetina, i jasno mu je sta je sala a sta ozbiljna prica, tako da ne mogu vjerovati da ovakve stvari moram pojasnjavati! dalje, nakon nekoliko dana Peppe zaista nije bilo, mozda slucajno, ali se poslije opet pojavila.

sad likovi meni pisu, okrivljuju me za stvaranje loseg imidza zemlje i za lazi koje su plasirali drugi mediji:

hvala ti za jos jedno nepotrebno narusavanje ionako narusene slike o nasoj zemlji.
nije nam dovoljno sto se svaki dan susrecemo sa idiotlucima drugih,malo je-trebamo i mi dodati koju izmisljotinu.

imate fino adrese redakcija, pa im napisite reagovanja. fakat nije moj problem sto neki ne kontaju zajebanciju pa od muhe prave slona... da smo iole normalna drzava, tema bi imala pet-sest postova, raja bi se malo zajebavala i to bi bilo to. ovako, ovo je meni savrseno jasan pokazatelj u kakvom drustvu zivimo.

p.s. na koju adresu da posaljem racun za reklamu kakvu Peppa sigurno nije imala?
Alfons Kauders

#68 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:samo da napomenem, kako bih i sebi i drugima ustedio vrijeme na pisanje i odgovaranje na PM-ove: dobro procitajte uvodni post od kojeg je sve krenulo, tu nije pisalo da je Peppa izbacena, vec je uz ironicne opaske pisalo da se moze kupiti u BBI-u i pored cinjenice da je zabranjena prodaja krmetine. svakome normalnom je jasno da plisana igracka nije krmetina, i jasno mu je sta je sala a sta ozbiljna prica, tako da ne mogu vjerovati da ovakve stvari moram pojasnjavati! dalje, nakon nekoliko dana Peppe zaista nije bilo, mozda slucajno, ali se poslije opet pojavila.

sad likovi meni pisu, okrivljuju me za stvaranje loseg imidza zemlje i za lazi koje su plasirali drugi mediji:

hvala ti za jos jedno nepotrebno narusavanje ionako narusene slike o nasoj zemlji.
nije nam dovoljno sto se svaki dan susrecemo sa idiotlucima drugih,malo je-trebamo i mi dodati koju izmisljotinu.

imate fino adrese redakcija, pa im napisite reagovanja. fakat nije moj problem sto neki ne kontaju zajebanciju pa od muhe prave slona... da smo iole normalna drzava, tema bi imala pet-sest postova, raja bi se malo zajebavala i to bi bilo to. ovako, ovo je meni savrseno jasan pokazatelj u kakvom drustvu zivimo.

p.s. na koju adresu da posaljem racun za reklamu kakvu Peppa sigurno nije imala?
sta se vadis, priznaj :D islamofobu jedan :D

ne mogu da vjerujem da se neko moze zaliti TEBI radi pisanja nekih idiota u fasistickim publikacijama... :D

cuj narusavanje imidza bih... :D kojeg jebenog imidza? :D najsiromasnije zemlje u evropi kojom vladaju lokalni feudalci i vjerske vodje... :D srednji jebeni vijek :D

a fakturu za reklamu posalji reisu... :D
vratnik

#69 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by vratnik »

Stocharu jebi se,

sad ce nas Rusi zasuti atomskim bombama.
(U stvari vas, ja sam vec u Njemackoj, haha!!)
stochar

#70 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

vratnik wrote:Stocharu jebi se,

sad ce nas Rusi zasuti atomskim bombama.
(U stvari vas, ja sam vec u Njemackoj, haha!!)
posto je kilo halve u Minkenu?
Alhemicarkaa

#71 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Alhemicarkaa »

Zamisli "novinara" koji je pritisnut rokovima, sefom, a fali mu samo pet recenica da popuni prazninu u novim novinama, i surfa po saxu, vidi stocharov post...
O Boze, nije da kukam da nas vadis... Plasim se da ne citaju na politici topic o vanrednoj emisiji 60 minuta :-) :run:
vratnik

#72 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by vratnik »

Suti, sve skupo, jedva se zivi, ne znam ni kako kraj s krajom sastavljamo.
:D
PS: saljite pakete!
Truba

#73 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Truba »

kad meni fali vijesti ja ih izmisljam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
stochar

#74 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

vratnik wrote:Suti, sve skupo, jedva se zivi, ne znam ni kako kraj s krajom sastavljamo.
:D
PS: saljite pakete!
moze, a ti nama posalji koju Peppu, vidis da je nestasica... :)
harač

#75 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by harač »

stochar wrote:samo da napomenem, kako bih i sebi i drugima ustedio vrijeme na pisanje i odgovaranje na PM-ove: dobro procitajte uvodni post od kojeg je sve krenulo, tu nije pisalo da je Peppa izbacena, vec je uz ironicne opaske pisalo da se moze kupiti u BBI-u i pored cinjenice da je zabranjena prodaja krmetine. svakome normalnom je jasno da plisana igracka nije krmetina, i jasno mu je sta je sala a sta ozbiljna prica, tako da ne mogu vjerovati da ovakve stvari moram pojasnjavati! dalje, nakon nekoliko dana Peppe zaista nije bilo, mozda slucajno, ali se poslije opet pojavila.

jedva čekam tvoj sljedeći topic: reis, sodomija, domaće životinje... :D :D :D :-)
Post Reply