Najljepsa wrote:Ocigledno je da si ispravila bezpotrebno u bespotrebno na tvom postu - (vidi gore). To ne predstavlja ili pretstavlja (nisam siguran, koje od to dvoje je ispravno)problem za mene, neka nam pomogne lektor ako ga ima.
Nisam perfekcionist u pisanju, svakom se moze potkrasti greska, ali s obzirom, da si me ti ispravila na jednom
drugom postu, za sto ti hvala, onda sam sebi dozvolio da dobronamjerno primjetim tvoju sitnu gresku.
Pismeni pozdrav, Andrija
Ma naravno da sam ispravila lapsus koji sam napravila, htjela sam da se nasalim sa tobom..beSpotrebno si se uozbiljio:)
...znam da si htio da mi vratis za 'predstavlja'..samo sto je mala razlika u tome ,sto je ono moje beZpotrebno bilo stvarno lapsus..(znam da je bespotrebno) a tvoje koliko vidim nije lapsus ,jer jos uvijek sumnjas u ispravnost da d ne prelazi u t kada je ispred s..Ali kako god bilo s moje strane je dobronamjerno i htjela sam samo da se nasalim..i ne boj se ja se ne ljutim tako lako , ne trebas sa mnom biti bas toliko ozbiljan:)[/quote]
To, da si se htjela nasaliti sa mnom, mi djeluje malo neubjedljivo, pored toga, kako ti zakljucujes, ja ne da sumnjam u ispravnost, da d ne prelazi u t kada je ispred s, vec otvoreno kazem da to ne znam bez imalo stida, tj. nisam siguran da li je ispravno "predstavlja" ili "pretstavlja".
To da je tvoje "bezpotrebno" lapsus, ja sam te bio upitao: Lapsus calami Najljepsa? , znaci nisam tvrdio apriori da
grijesis, kako si ti to uradila u slucaju kad sam ja pogrijesio.
Sto se tice tvoje opaske da sam "toliko ozbiljan", da si ti meni dala besplatan, iscrpan i koristan savjet o zdravlju,kao ja tebi, ne bih te sigurno odmah "prozvao" za pravopisnu gresku, makar iz jednostavne zahvalnosti.
Ali ako ti vec volis da "izvrces kajganu", onda ja nisam taj, koji ce ti reci da to nije bilo lealno!
Pozdrav, Andrija.