Kao sto neko izabere da se serijatski vjenca a neko ne..to treba tko urediti, jer islam je pun savrsenih rijesenja, pa na pocecima Islama u Medini jevreji i nemuslimani su u nekim stvarima imali veca prava od muslimana..osa wrote:ne vidim razlog zašto dvoje muslimana ne bi, naravno ako to žele, recimo u slučaju rastave, podijelili imovinu, brigu oko djece i sl. po šerijatskom zakonu, svakako da to treba podrazumijevati dobrovoljnost.F.G.R. wrote:Ja znam da niko nije ni pitao sta to znaci, bitno je bilo destruktivno pljuvati poput @blake i slicnih govnara koji je pedofiliju pripisao bozijem poslaniku i postirao da je to u Islamu sasvim OK ali da poslije samo kazes "Nisam Allaha mi" i to je to...idiot!osa wrote:zna li netko da je u britaniji, predloženo da se u zakonodavstvo uvedu određeni dijelovi šerijata, koji bi se odnosili na slučajeve poput rastava podjele imovine i sl., u britaniji već dugo postoje slični sudovi za ortodoksne židove. naravno taj dio zakonodavstva se ne primjenjuje u kaznenom i prekršajnom zakonu.
Ako je i od CERICA puno je ...
-
F.G.R.
#51 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#52 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
NajjaČe od Cerketa.....
Reis Mustafa Ceric - O prilagodjavanju
"Kome .BA da se mi prilagodjavamo,nek se oni nama prilagodjavaju,dosta je bilo našheg prilagodjavanja,sad je vrijeme da se oni nama prilagode"

"Kome .BA da se mi prilagodjavamo,nek se oni nama prilagodjavaju,dosta je bilo našheg prilagodjavanja,sad je vrijeme da se oni nama prilagode"
- osa
#53 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
quote="osa"]
Kao sto neko izabere da se serijatski vjenca a neko ne..to treba tko urediti, jer islam je pun savrsenih rijesenja, pa na pocecima Islama u Medini jevreji i nemuslimani su u nekim stvarima imali veca prava od muslimana..[/quote][/quote]
ako je tako bilo po objavi, nije li trebalo tako i ostati, jer objava je nepromjenjiva
ne vidim razlog zašto dvoje muslimana ne bi, naravno ako to žele, recimo u slučaju rastave, podijelili imovinu, brigu oko djece i sl. po šerijatskom zakonu, svakako da to treba podrazumijevati dobrovoljnost.[/quote]F.G.R. wrote:Ja znam da niko nije ni pitao sta to znaci, bitno je bilo destruktivno pljuvati poput @blake i slicnih govnara koji je pedofiliju pripisao bozijem poslaniku i postirao da je to u Islamu sasvim OK ali da poslije samo kazes "Nisam Allaha mi" i to je to...idiot!osa wrote:zna li netko da je u britaniji, predloženo da se u zakonodavstvo uvedu određeni dijelovi šerijata, koji bi se odnosili na slučajeve poput rastava podjele imovine i sl., u britaniji već dugo postoje slični sudovi za ortodoksne židove. naravno taj dio zakonodavstva se ne primjenjuje u kaznenom i prekršajnom zakonu.
Kao sto neko izabere da se serijatski vjenca a neko ne..to treba tko urediti, jer islam je pun savrsenih rijesenja, pa na pocecima Islama u Medini jevreji i nemuslimani su u nekim stvarima imali veca prava od muslimana..[/quote][/quote]
ako je tako bilo po objavi, nije li trebalo tako i ostati, jer objava je nepromjenjiva
- Blaka
#54 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Idiot ti je ćaća, ja samo iznosim činjenice da je poslanik u 53 godini oženio i konzumirao devetogodišnju aišu! Tako piše u wikipediji!F.G.R. wrote:
Ja znam da niko nije ni pitao sta to znaci, bitno je bilo destruktivno pljuvati poput @blake i slicnih govnara koji je pedofiliju pripisao bozijem poslaniku i postirao da je to u Islamu sasvim OK ali da poslije samo kazes "Nisam Allaha mi" i to je to...idiot!
http://bs.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%A1a_r.a
-
sasa_t
#55 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
a nakon toga sjede sa osudjenim pedofilom...pici wrote:NajjaČe od Cerketa.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- black
#56 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
sad ce se tema iskoristiti za neke druge priche, pa da vidimo ko ce danas pljunuti dalje..

- osa
#57 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
ne mogu za sebe reći da sam vrsni pozavaoc, lika i djela poslanika, ali meni se čini da je oženio, a ne konzumirao, kako ti kažeš.Blaka wrote:Idiot ti je ćaća, ja samo iznosim činjenice da je poslanik u 53 godini oženio i konzumirao devetogodišnju aišu! Tako piše u wikipediji!F.G.R. wrote:
Ja znam da niko nije ni pitao sta to znaci, bitno je bilo destruktivno pljuvati poput @blake i slicnih govnara koji je pedofiliju pripisao bozijem poslaniku i postirao da je to u Islamu sasvim OK ali da poslije samo kazes "Nisam Allaha mi" i to je to...idiot!
- Vainglorious
#58 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Bolje sutiti da misle da si glup, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju...Blaka wrote:Pa to bi bila odlična stvar, tako bi hodža iz gluhe bukovice bio automatski oslobođen, jer šerijat ne poznaje "pedofiliju" kao nešto kažnjivo pošto je i poslanik to radioTako da je hodža u pravu kada kaže da je "nevin" i kune se alahom!
http://www.youtube.com/watch?v=oYGoZ8b2 ... re=related
Tako da bi mogao slobodno da nakon povratka u svoj đemat "prodabere"![]()
Naravno i ostali, koji se trenutno "ustručavaju" zbog ćafirskog zakona
- pici
#59 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
black wrote:sad ce se tema iskoristiti za neke druge priche, pa da vidimo ko ce danas pljunuti dalje..![]()
Reis Cerić traži da šerijat bude sastavni dio Ustava.....ovo danas i njegova izjava o prilagodjavanju itekako imaju veze i to Velike
- Blaka
#60 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Bila je vjerena kada je imala šest godina, a postala je udovica u osamnestoj godini!osa wrote:ne mogu za sebe reći da sam vrsni pozavaoc, lika i djela poslanika, ali meni se čini da je oženio, a ne konzumirao, kako ti kažeš.Blaka wrote:Idiot ti je ćaća, ja samo iznosim činjenice da je poslanik u 53 godini oženio i konzumirao devetogodišnju aišu! Tako piše u wikipediji!F.G.R. wrote:
Wikipedia:
Aisha stayed in her parents' home until the age of nine, when the marriage was consummated
Last edited by Blaka on 05/06/2009 11:37, edited 1 time in total.
- Fair Life
#61 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Vjernicki izraz ljubavi ??F.G.R. wrote:Halo, obuzdaj se malo da ne zazalis!Blaka wrote:Pa to bi bila odlična stvar, tako bi hodža iz gluhe bukovice bio automatski oslobođen, jer šerijat ne poznaje "pedofiliju" kao nešto kažnjivo pošto je i poslanik to radioTako da je hodža u pravu kada kaže da je "nevin" i kune se alahom!
http://www.youtube.com/watch?v=oYGoZ8b2 ... re=related
Tako da bi mogao slobodno da nakon povratka u svoj đemat "prodabere"![]()
Naravno i ostali, koji se trenutno "ustručavaju" zbog ćafirskog zakona
- Fair Life
#62 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Da, da... Ceric pri tome "nacelno" porucuje da serijat nije drzavni ustav, ali porucuje i da... "Šerijat propisuje i pravila ponašanja muslimana u politici, društvu, gospodarstvu, pravu."callmethebreeeze wrote:sta ovim zeli reci:
"Reis Cerić je pri tome “načelno” poručio da šerijat nije državni ustav, no istodobno svoje zagovaranje institucionaliziranja vjerskog koda ponašanja muslimana u najviši akt države povezao je sa stradanjem Bošnjaka u Srebrenici! - Za žrtve genocida u Bosni i Hercegovini bilo je najvažnije da su ostali živi. Zato strahovi koji se šire po Europi nemaju uporište jer u Srebrenici nije bilo šerijata, naglasio je poglavar Islamske zajednice, piše Večernji list."
kakve veze ima srebrenica s ovim? jel' to ne bi bilo genocida tamo da je bio na snazi serijat. ja nista ne kontam...
-
callmethebreeeze
#63 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
jel' to znaci da se u sportu mozemo ponasati po svjetovnim zakonima, ili sport spada u drustvo?Fair Life wrote:Da, da... Ceric pri tome "nacelno" porucuje da serijat nije drzavni ustav, ali porucuje i da... "Šerijat propisuje i pravila ponašanja muslimana u politici, društvu, gospodarstvu, pravu."callmethebreeeze wrote:sta ovim zeli reci:
"Reis Cerić je pri tome “načelno” poručio da šerijat nije državni ustav, no istodobno svoje zagovaranje institucionaliziranja vjerskog koda ponašanja muslimana u najviši akt države povezao je sa stradanjem Bošnjaka u Srebrenici! - Za žrtve genocida u Bosni i Hercegovini bilo je najvažnije da su ostali živi. Zato strahovi koji se šire po Europi nemaju uporište jer u Srebrenici nije bilo šerijata, naglasio je poglavar Islamske zajednice, piše Večernji list."
kakve veze ima srebrenica s ovim? jel' to ne bi bilo genocida tamo da je bio na snazi serijat. ja nista ne kontam...
- osa
#64 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
i sport po šerijatu, ma tko će više ići gledati žensku odbojkucallmethebreeeze wrote:jel' to znaci da se u sportu mozemo ponasati po svjetovnim zakonima, ili sport spada u drustvo?Fair Life wrote:Da, da... Ceric pri tome "nacelno" porucuje da serijat nije drzavni ustav, ali porucuje i da... "Šerijat propisuje i pravila ponašanja muslimana u politici, društvu, gospodarstvu, pravu."callmethebreeeze wrote:sta ovim zeli reci:
![]()
-
sasa_t
#65 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Ma Mustafa je odavlio ko i Berluskoni... samo ovaj frustraciju ljeci, to je vec krupna rijec 
- Kupalo
#66 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
E hajmo se sad vratit na tradicionalizam. Najmanje dvije generacije u Bosni i Hercegovini su odrasle u sekularnoj državi sa svjetovnim zakonima. Zar uvođenje šerijata ili bilo kojeg drugog zakona nije regresija?
Pitanje za pravnike zar ovi zakoni ne spadaju pod običajno pravo?
U kojem slučaju se na sudu koristi, ako se koristi običajno pravo?
Šta onima koji zastupaju uvođenje šerijata to tačno znači?
Pitanje za žene ,želite li šerijatsko pravo?
Pitanje za pravnike zar ovi zakoni ne spadaju pod običajno pravo?
U kojem slučaju se na sudu koristi, ako se koristi običajno pravo?
Šta onima koji zastupaju uvođenje šerijata to tačno znači?
Pitanje za žene ,želite li šerijatsko pravo?
- Pasiflora
#67 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
osa wrote:ne mogu za sebe reći da sam vrsni pozavaoc, lika i djela poslanika, ali meni se čini da je oženio, a ne konzumirao, kako ti kažeš.
U cemu je razlika ako se radi o devetogodinjem DJETETU??????
- Pasiflora
#68 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
NITI SLUCAJNO, ni pod kojim uslovima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kupalo wrote:Pitanje za žene ,želite li šerijatsko pravo?
Ako neko slucajno nije, predlazem da procitate "Hiljadu carobnih sunaca" - mnoge stvari ce vam postati jasne.
HOROR!
- Fair Life
#69 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Hoce reci da je kaparis'o nije platio...sitno wrote:U cemu je razlika ako se radi o devetogodinjem DJETETU??????osa wrote:ne mogu za sebe reći da sam vrsni pozavaoc, lika i djela poslanika, ali meni se čini da je oženio, a ne konzumirao, kako ti kažeš.
- Vodenjak
#70 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
gorkaz wrote:Reis Cerić traži da šerijat bude sastavni dio Ustava
SARAJEVO - Istup poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafe Cerića o tome da šerijat treba institucionalizirati kao sastavni dio prava muslimana izazvat će veliki broj reagiranja, prije svega u otvaranju rasprave o ustavnim promjenama u zemlji koje bi se trebale odvijati u okviru prudske trojke.
"Kamo vodi sad sve to"
Zanima me misljenje forumovaca na ovu izjavu
Ovome:
Dodik: "Imamo pravo da se suprostavljamo unitarnoj BiH -
državi Bošnjaka muslimana prema receptu i zahtjevima Mustafe ef. Cerića"
http://www.24sata.info/vijesti/politika ... erica.html
Znaci, nista posebno...
Samo jedan u nizu koraka koji se lagaHno prave jos od 1990. pa na ovamo.
Odmjereni, usaglaseni, i unaprijed osmisljeni i dogovoreni...
- Better Man
#71 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Cerića treba protjerati u Afganistan i slične zemlje, a prije toga oduzeti mu svu imovinu koju je stekao na muci građana BiH.
- pici
#72 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
TOOOOOOO ev sad ce da se zakuHa.....il ipak neće
.........

TOOOOOOO ev sad ce da se zakuHa.....il ipak neće
- zlatiborka
#73 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Najveca sega je to sto su Cerke i Dodo dobri jarani.
Zar se nisu njih dvojica ne tako davno slikali u Banja luci ispod grba RS?!
Ne sjecam se da sam cula ili procitala da reze jedan na drugog, dapace.....fino se razumiju i uvazavaju....
Zar se nisu njih dvojica ne tako davno slikali u Banja luci ispod grba RS?!
Ne sjecam se da sam cula ili procitala da reze jedan na drugog, dapace.....fino se razumiju i uvazavaju....
- pici
#74 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
jedan stariji tekst s Deutsche Welle o kooperativnosti "Prvog" u Bošnjaka i "Prvog" u Bosanskih Srba........
U čemu se slažu Milorad Dodik i reis Cerić?
Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić i šef bosanskih Srba Milorad Dodik imaju zajednički interes: ukidanje emisije 60 minuta, piše Tageszeitung.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4108096,00.html
U čemu se slažu Milorad Dodik i reis Cerić?
Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić i šef bosanskih Srba Milorad Dodik imaju zajednički interes: ukidanje emisije 60 minuta, piše Tageszeitung.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4108096,00.html
- sistem
#75 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
jasno je i cericu.Vitamin C wrote:Svima vam je, naravno, jasno da od ovoga neće biti ništa?
samo je njemu jasno sta je onda cilj ovakvih izjava koje su u interesu dodika i ekipe.