Ako je i od CERICA puno je ...

Locked
F.G.R.

#51 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by F.G.R. »

osa wrote:
F.G.R. wrote:
osa wrote:zna li netko da je u britaniji, predloženo da se u zakonodavstvo uvedu određeni dijelovi šerijata, koji bi se odnosili na slučajeve poput rastava podjele imovine i sl., u britaniji već dugo postoje slični sudovi za ortodoksne židove. naravno taj dio zakonodavstva se ne primjenjuje u kaznenom i prekršajnom zakonu.
Ja znam da niko nije ni pitao sta to znaci, bitno je bilo destruktivno pljuvati poput @blake i slicnih govnara koji je pedofiliju pripisao bozijem poslaniku i postirao da je to u Islamu sasvim OK ali da poslije samo kazes "Nisam Allaha mi" i to je to...idiot!
ne vidim razlog zašto dvoje muslimana ne bi, naravno ako to žele, recimo u slučaju rastave, podijelili imovinu, brigu oko djece i sl. po šerijatskom zakonu, svakako da to treba podrazumijevati dobrovoljnost.
Kao sto neko izabere da se serijatski vjenca a neko ne..to treba tko urediti, jer islam je pun savrsenih rijesenja, pa na pocecima Islama u Medini jevreji i nemuslimani su u nekim stvarima imali veca prava od muslimana..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#52 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by pici »

NajjaČe od Cerketa..... :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:

Reis Mustafa Ceric - O prilagodjavanju

"Kome .BA da se mi prilagodjavamo,nek se oni nama prilagodjavaju,dosta je bilo našheg prilagodjavanja,sad je vrijeme da se oni nama prilagode"

:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :mrgreen:
osa

#53 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by osa »

quote="osa"]
F.G.R. wrote:
osa wrote:zna li netko da je u britaniji, predloženo da se u zakonodavstvo uvedu određeni dijelovi šerijata, koji bi se odnosili na slučajeve poput rastava podjele imovine i sl., u britaniji već dugo postoje slični sudovi za ortodoksne židove. naravno taj dio zakonodavstva se ne primjenjuje u kaznenom i prekršajnom zakonu.
Ja znam da niko nije ni pitao sta to znaci, bitno je bilo destruktivno pljuvati poput @blake i slicnih govnara koji je pedofiliju pripisao bozijem poslaniku i postirao da je to u Islamu sasvim OK ali da poslije samo kazes "Nisam Allaha mi" i to je to...idiot!
ne vidim razlog zašto dvoje muslimana ne bi, naravno ako to žele, recimo u slučaju rastave, podijelili imovinu, brigu oko djece i sl. po šerijatskom zakonu, svakako da to treba podrazumijevati dobrovoljnost.[/quote]

Kao sto neko izabere da se serijatski vjenca a neko ne..to treba tko urediti, jer islam je pun savrsenih rijesenja, pa na pocecima Islama u Medini jevreji i nemuslimani su u nekim stvarima imali veca prava od muslimana..[/quote][/quote]

ako je tako bilo po objavi, nije li trebalo tako i ostati, jer objava je nepromjenjiva :lol:
Blaka

#54 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Blaka »

F.G.R. wrote:
Idiot ti je ćaća, ja samo iznosim činjenice da je poslanik u 53 godini oženio i konzumirao devetogodišnju aišu! Tako piše u wikipediji!
http://bs.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%A1a_r.a
sasa_t

#55 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by sasa_t »

pici wrote:NajjaČe od Cerketa..... :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:

Reis Mustafa Ceric - O prilagodjavanju

"Kome .BA da se mi prilagodjavamo,nek se oni nama prilagodjavaju,dosta je bilo našheg prilagodjavanja,sad je vrijeme da se oni nama prilagode"

:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :mrgreen:
a nakon toga sjede sa osudjenim pedofilom...
black

#56 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by black »

sad ce se tema iskoristiti za neke druge priche, pa da vidimo ko ce danas pljunuti dalje.. :oops: :mrgreen:
osa

#57 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by osa »

Blaka wrote:
F.G.R. wrote:
Idiot ti je ćaća, ja samo iznosim činjenice da je poslanik u 53 godini oženio i konzumirao devetogodišnju aišu! Tako piše u wikipediji!
ne mogu za sebe reći da sam vrsni pozavaoc, lika i djela poslanika, ali meni se čini da je oženio, a ne konzumirao, kako ti kažeš.
Vainglorious

#58 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Vainglorious »

Blaka wrote:Pa to bi bila odlična stvar, tako bi hodža iz gluhe bukovice bio automatski oslobođen, jer šerijat ne poznaje "pedofiliju" kao nešto kažnjivo pošto je i poslanik to radio :wink: Tako da je hodža u pravu kada kaže da je "nevin" i kune se alahom!

http://www.youtube.com/watch?v=oYGoZ8b2 ... re=related

Tako da bi mogao slobodno da nakon povratka u svoj đemat "prodabere" :dance:

Naravno i ostali, koji se trenutno "ustručavaju" zbog ćafirskog zakona :D
Bolje sutiti da misle da si glup, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju... :roll:
pici

#59 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by pici »

black wrote:sad ce se tema iskoristiti za neke druge priche, pa da vidimo ko ce danas pljunuti dalje.. :oops: :mrgreen:

Reis Cerić traži da šerijat bude sastavni dio Ustava.....ovo danas i njegova izjava o prilagodjavanju itekako imaju veze i to Velike ;-)
Blaka

#60 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Blaka »

osa wrote:
Blaka wrote:
F.G.R. wrote:
ne mogu za sebe reći da sam vrsni pozavaoc, lika i djela poslanika, ali meni se čini da je oženio, a ne konzumirao, kako ti kažeš.
Bila je vjerena kada je imala šest godina, a postala je udovica u osamnestoj godini!
Wikipedia:
Aisha stayed in her parents' home until the age of nine, when the marriage was consummated
Last edited by Blaka on 05/06/2009 11:37, edited 1 time in total.
Fair Life

#61 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Fair Life »

F.G.R. wrote:
Blaka wrote:Pa to bi bila odlična stvar, tako bi hodža iz gluhe bukovice bio automatski oslobođen, jer šerijat ne poznaje "pedofiliju" kao nešto kažnjivo pošto je i poslanik to radio :wink: Tako da je hodža u pravu kada kaže da je "nevin" i kune se alahom!

http://www.youtube.com/watch?v=oYGoZ8b2 ... re=related

Tako da bi mogao slobodno da nakon povratka u svoj đemat "prodabere" :dance:

Naravno i ostali, koji se trenutno "ustručavaju" zbog ćafirskog zakona :D
Halo, obuzdaj se malo da ne zazalis!
Vjernicki izraz ljubavi ??
Fair Life

#62 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Fair Life »

callmethebreeeze wrote:sta ovim zeli reci:

"Reis Cerić je pri tome “načelno” poručio da šerijat nije državni ustav, no istodobno svoje zagovaranje institucionaliziranja vjerskog koda ponašanja muslimana u najviši akt države povezao je sa stradanjem Bošnjaka u Srebrenici! - Za žrtve genocida u Bosni i Hercegovini bilo je najvažnije da su ostali živi. Zato strahovi koji se šire po Europi nemaju uporište jer u Srebrenici nije bilo šerijata, naglasio je poglavar Islamske zajednice, piše Večernji list."

kakve veze ima srebrenica s ovim? jel' to ne bi bilo genocida tamo da je bio na snazi serijat. ja nista ne kontam...
Da, da... Ceric pri tome "nacelno" porucuje da serijat nije drzavni ustav, ali porucuje i da... "Šerijat propisuje i pravila ponašanja muslimana u politici, društvu, gospodarstvu, pravu."
callmethebreeeze

#63 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by callmethebreeeze »

Fair Life wrote:

"Reis Cerić je pri tome “načelno” poručio da šerijat nije državni ustav, no istodobno svoje zagovaranje institucionaliziranja vjerskog koda ponašanja muslimana u najviši akt države povezao je sa stradanjem Bošnjaka u Srebrenici! - Za žrtve genocida u Bosni i Hercegovini bilo je najvažnije da su ostali živi. Zato strahovi koji se šire po Europi nemaju uporište jer u Srebrenici nije bilo šerijata, naglasio je poglavar Islamske zajednice, piše Večernji list."

kakve veze ima srebrenica s ovim? jel' to ne bi bilo genocida tamo da je bio na snazi serijat. ja nista ne kontam...
Da, da... Ceric pri tome "nacelno" porucuje da serijat nije drzavni ustav, ali porucuje i da... "Šerijat propisuje i pravila ponašanja muslimana u politici, društvu, gospodarstvu, pravu."
jel' to znaci da se u sportu mozemo ponasati po svjetovnim zakonima, ili sport spada u drustvo?
:D :run:
osa

#64 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by osa »

callmethebreeeze wrote:
Fair Life wrote:

jel' to znaci da se u sportu mozemo ponasati po svjetovnim zakonima, ili sport spada u drustvo?
:D :run:
i sport po šerijatu, ma tko će više ići gledati žensku odbojku :lol:
sasa_t

#65 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by sasa_t »

Ma Mustafa je odavlio ko i Berluskoni... samo ovaj frustraciju ljeci, to je vec krupna rijec :D
Kupalo

#66 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Kupalo »

E hajmo se sad vratit na tradicionalizam. Najmanje dvije generacije u Bosni i Hercegovini su odrasle u sekularnoj državi sa svjetovnim zakonima. Zar uvođenje šerijata ili bilo kojeg drugog zakona nije regresija?
Pitanje za pravnike zar ovi zakoni ne spadaju pod običajno pravo?

U kojem slučaju se na sudu koristi, ako se koristi običajno pravo?

Šta onima koji zastupaju uvođenje šerijata to tačno znači?

Pitanje za žene ,želite li šerijatsko pravo?
Pasiflora

#67 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Pasiflora »

osa wrote:ne mogu za sebe reći da sam vrsni pozavaoc, lika i djela poslanika, ali meni se čini da je oženio, a ne konzumirao, kako ti kažeš.

U cemu je razlika ako se radi o devetogodinjem DJETETU??????
Pasiflora

#68 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Pasiflora »

Kupalo wrote:Pitanje za žene ,želite li šerijatsko pravo?
NITI SLUCAJNO, ni pod kojim uslovima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ako neko slucajno nije, predlazem da procitate "Hiljadu carobnih sunaca" - mnoge stvari ce vam postati jasne.
HOROR!
Fair Life

#69 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Fair Life »

sitno wrote:
osa wrote:ne mogu za sebe reći da sam vrsni pozavaoc, lika i djela poslanika, ali meni se čini da je oženio, a ne konzumirao, kako ti kažeš.
U cemu je razlika ako se radi o devetogodinjem DJETETU??????
Hoce reci da je kaparis'o nije platio...
Vodenjak

#70 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Vodenjak »

gorkaz wrote:Reis Cerić traži da šerijat bude sastavni dio Ustava

SARAJEVO - Istup poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafe Cerića o tome da šerijat treba institucionalizirati kao sastavni dio prava muslimana izazvat će veliki broj reagiranja, prije svega u otvaranju rasprave o ustavnim promjenama u zemlji koje bi se trebale odvijati u okviru prudske trojke.

"Kamo vodi sad sve to"
Zanima me misljenje forumovaca na ovu izjavu

Ovome:
Dodik: "Imamo pravo da se suprostavljamo unitarnoj BiH -
državi Bošnjaka muslimana prema receptu i zahtjevima Mustafe ef. Cerića"

http://www.24sata.info/vijesti/politika ... erica.html

Znaci, nista posebno...
Samo jedan u nizu koraka koji se lagaHno prave jos od 1990. pa na ovamo.
Odmjereni, usaglaseni, i unaprijed osmisljeni i dogovoreni... :wink:
Better Man

#71 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Better Man »

Cerića treba protjerati u Afganistan i slične zemlje, a prije toga oduzeti mu svu imovinu koju je stekao na muci građana BiH.
pici

#72 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by pici »

Dodik: "Imamo pravo da se suprostavljamo unitarnoj BiH -
državi Bošnjaka muslimana prema receptu i zahtjevima Mustafe ef. Cerića"

TOOOOOOO ev sad ce da se zakuHa.....il ipak neće :( ......... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
zlatiborka

#73 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by zlatiborka »

Najveca sega je to sto su Cerke i Dodo dobri jarani. :lol:

Zar se nisu njih dvojica ne tako davno slikali u Banja luci ispod grba RS?! :x

Ne sjecam se da sam cula ili procitala da reze jedan na drugog, dapace.....fino se razumiju i uvazavaju.... :twisted:
pici

#74 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by pici »

jedan stariji tekst s Deutsche Welle o kooperativnosti "Prvog" u Bošnjaka i "Prvog" u Bosanskih Srba........ :mrgreen: :bih:

U čemu se slažu Milorad Dodik i reis Cerić?

Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić i šef bosanskih Srba Milorad Dodik imaju zajednički interes: ukidanje emisije 60 minuta, piše Tageszeitung. :mrgreen:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4108096,00.html
sistem

#75 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by sistem »

Vitamin C wrote:Svima vam je, naravno, jasno da od ovoga neće biti ništa?
jasno je i cericu.
samo je njemu jasno sta je onda cilj ovakvih izjava koje su u interesu dodika i ekipe.
Locked